Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Αν και δεν ειμαι φαν του ευρωπαικου κινηματογραφου η συγκεκριμενη ταινια ειναι αψογη…οσοι ειστε φαν Tαραντινο και Γκαι Ριτσι δειτε την αφοβα…εγω τι αλλο να πω…οτι μεχρι και οι Βουλγαροι μας εβαλαν τα γυαλια σε κινηματογραφικες παραγωγες?:lol:

το πανω μου κινησε την περιεργεια…
λεπον…ειδα gamer

και ηταν μονο για να περναει η ωρα βεβαια…

dexter στον χορο η πιο γαματη σκηνη \m/…8)

Aντιπολεμικό animated ντοκυμαντερ. Σε κάνει να συγκεντρώνεσαι στις (πραγματικές) αφηγήσεις και γεγονότα και όχι στα πρόσωπα.

Eνδεικτικά:

Ο ισραηλινός σκηνοθέτης Ari Folman έρχεται αντιμέτωπος με ξεχασμένες μνήμες του από το 1982, την περίοδο που έγινε η εισβολή στης χώρας του στο Λίβανο.

Λεπτές και δυσδιάκριτες οι γραμμές που διαχωρίζουν τη μνήμη από τα ονειρα και τις παραισθήσεις όταν έχουμε να κάνουμε με τραυματικές εμπειρίες που θελουμε να ξεχάσουμε.

Μεγάλη ταινία ο Bashir! Πρωτότυπο, εντυπωσιακό σε εικόνες ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του ήρωα μέσα απο τις μνήμες της εισβολής…η σκηνή που επαναλαμβάνεται πολλάκις σε συνδυασμό με την μουσική είναι οπτικοακουστικό κομψοτέχνημα…!

εδώ κ χρόνια έλεγα να τη δω κ τελικά την είδα σήμερα…μου άρεσε σαν ταινία κ ο Pacino όπως πάντα κυριλέ :slight_smile: στο δεύτερο μισό της ταινίας που αρχίζει κ έχει δράση πορώθηκα αν κ σε κάποια σημεία μου φάνηκε ότι “έχανε” λίγο όπως στο τέλος, στην καταδίωξή του από τους Ιταλούς γενικά πάντως, αξιοπρεπέστατη ταινία…

αυτού του Μπενι Μπλανκο ήθελα να του φάω το λαρύγγι στο τέλος :stuck_out_tongue:

[SIZE=“4”]ΤΑΙΝΙΑΡΑ, ΤΑΙΝΙΑΡΑ[/SIZE],:bow2: απο τις αγαπημενες μου… Γενικα ο Pacino [SIZE=“4”]ΘΕΟΣ[/SIZE]

Εγω ειδα χτες το Deadline με την Brittany Murphy, ενταξει ταινιουλα να περναει η ωρα…

Μεγιστη απογοητευση για μενα…προπαγανδα της κακιας ωρας…

To Wolfman δεν μου ειπε και πολλα,μετριο,ενω το Hurtlocker μ’αρεσε αρκετα…(αρκετα φιλοαμερικανικο βεβαια αλλα ΟΚ)

αυτο το waltz δεν μου ειχε κατσει καλα…
ισως το ξαναδω…

Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ο σκηνοθέτης ήταν μέλος των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, γεγονός που καθιστα κάπως, άτοπη αν θες, την πλήρη, ψυχρή, αντικειμενική προσέγγιση, λέγοντας προπαγανδα, που αναφέρεσαι?

@τάηλερ: όχι άλλα κομψοτεχνήματα, please, κάνω περίεργους συνειρμούς …

δεν ειδα αλλα σε 40 λεπτα εχει στο σταρ…

Kevin Costner , Sean Connery , Charles Martin Smith , Andy Garcia , Robert De Niro , Richard Bradford , Jack Kehoe , Brad Sullivan , Billy Drago , Patricia Clarkson

επισης στις 12 το βραδυ στο ετ1 εχει μια εληνικη ταινια που ονομαζεται H επιστροφή
ξερει κανεις τι ειναι?

γτ εχει επλεκτικη μνημη,παραποιει καταστασεις και μια αναδρομη στα πραγματικα γεγονοτα το κανει να φαινεται ακομα πιο πολυ γελοιο…

Οι Ισραηλινοι κανουν την γενοκτονια,ξεχνανε και μετα απο 20 χρονια επειδη πρεπει να βοηθησουν ενα γνωστο(!),επιλεγουν(!) να θυμηθουν και εκει αρχιζουν ολα τα ομορφα:
Ειναι μονiμως αμυνομενοι(Lol)…Bομβες χτυπανε αμαχους επειδη μπερδευονται με κοκκινα αμαξια ‘‘τρομοκρατων’’ και παρα πολλα τετοια παραδειγματα,καθιστουν ξανα την εξαφανιση των Παλαιστινιων σαν παραπλευρη απωλεια,στο πολεμο κατα της ‘‘τρομοκρατιας’’…απο σκηνες που θυμαμαι αλλο τιποτα…κλαμα για τα αλογα,παρα για τους ανθρωπους…ο Σαρον που ειναι και τι ευθυνες του καταλογιζει η ταινια?..
Σε ενα σημειο θυμαμαι να ψιλοταυτιζει την εισβολη των Ισραηλινων με τον Κοκκινο στρατο(δλδ γελαει ο κοσμος)…10 ισραηλινοι-ποσοι-ηταν-δεν-θυμαμαι-ακριβως πεθαναν σε Βυρρητο και εδω μας δειχνει σακουλες επι σακουλων με πτωματα…αφηγηση σε τριτο προσωπο συνεχως-αποποιηση ευθυνης…

Να πανε να κανουν ψυχαναλυση και θεραπεια αμα θελουν…οχι ομως να βγαζουν τετοιους εμετους και να το παιζουν και θυματα…

Ανακριβης και αθλια προπαγανδα,που αποσκοπει να ‘‘αυτοκριτικαρει’’ τους Ισραηλινους,παρουσιαζοντας τους ως ‘‘πιονια’’ και θυματα,για τον καθε ανιστοριτο και αφελη θεατη…

Θα μπορουσα να εγραφα κατεβατο με γεγονοτα που παρελειψαν/αλλοιωσαν και εξιδανικευσαν…αλλα δεν ειναι του παροντος τοπικ…ελπιζω να το δει κανας Γρακχος που τοχαμε δει μαζι νομιζω και θα ψηθει να κανει ενα καλο κατεβατο αυτος…

(δεν μπορω να σχολιασω πολλα,γτ την ειχα δει στο σινεμα 2 χρονια πριν και απο τοτε προσπαθησα να τη βγαλω απο τη μνημη μου οσο μπορουσα οπωτε λεω οτι θυμαμαι…)…

Σκοπός μου δεν είναι να κάνω ανάλυση της ταινίας, σκηνή επί σκηνής, δεν είναι του παρόντος άλλωστε.

Όποιος θέλει να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το θέμα Ισραήλ-Παλαιστίνη, συνεργασίες κρατών, συμφέροντα/σκοπούς, κ.ο.κ. σίγουρα δεν περιμένει να την αποκτήσει από ένα animated ντοκιμαντέρ.

Σ’ αυτό το σημείο συμπληρώνω, ότι ο καθένας παρουσιάζει τη δική του αλήθεια, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται και με το πως αντιλαμβάνεται τα γεγονότα.

Στην προκειμένη περίπτωση, σκοπός του σκηνοθέτη, έτσι όπως εγώ το αντιλήφθηκα, δεν ήταν να κάνει μια ψυχρή καταγραφή των γεγονότων, αλλά να παρουσιάσει μια προσωπική εμπειρία, την προσωπική του κόλαση, έτσι όπως εκείνος τη βίωσε. Ο λόγος δηλαδή που τον έκανε να απωθήσει απο τη μνήμη του οτιδήποτε σχετιζόταν μ’αυτήν την ‘κόλαση’. Περισσότερο ενοχικά αισθήματα μου έβγαλε, παρά αποποίηση ευθυνών. Επίσης αυτό που εισέπραξα είναι ο καταλογισμός ευθυνών και σε ισραηλίτες και σε ακροδεξιές χριστιανικές οργανώσεις (λιβανέζικη Εθνοφρουρά των Φαλαγγιστών)

Για το στόρυ και μόνο, μια χαρά αναφέρεται ο Αριέλ Σαρόν, ίσως όχι στο βαθμό που ίσως περίμενες εσύ, εγώ, αλλά αναφέρεται και να διορθώσω ότι οι σακούλες που λες με τα πτώματα, ήταν παλαιστίνιων και λιβανέζων μουσουλμάνων αμάχων από τη σφαγή που έγινε στους καταυλισμούς Σάμπρα και Σατίλα.

Όπως και να’χει δεν είναι της γούνας μου μανίκι να προσπαθήσω να πείσω κανέναν και για καμία ταινία. Διαφορετική αντίληψη, τίποτα το μεμπτό. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, τώρα αν θέλει να μπει ο γράκχος ή ο κάθε γράκχος να γραψει κατεβατά, καλώς να ορίσει, αλλά πλέον, it’s not my business. :slight_smile:

Οι επιχηρησεις εκτελεστηκαν απο τη λιβανζικη Εθνοφρουρα των φαλαγγιτων, ομως οργανωθηκαν και και στηριχθηκαν από Ισραηλινες δυναμεις (με φωτοβολιδες,πυρομαχικα κτλ κτλ)…κατι που στη ταινια περναει στο ντουκου…οι στρατιωτες δεν τα ειδαν αυτα και δεν τα ‘‘καταλαβαν’’ γιατι ηταν πανω στις ταρατσες δεν θυμαμε και δεν εβλεπαν…ναι,οκ…και παλι επαναλαμβανω,η ταινια υποκρυπτει,δεν αναφερει καν ή περναει στο ντουκου παρα πολλα στοιχεια

Ισραηλινες δυναμεις υπο συγχυση…ετσι επρεπε να το λενε…τους καημενους που πηγαν εκει να ακουσουν Enola Gay και εμπλεξαν αθελα τους…αυτη η προπαγανδα διαφημιστηκε τοσο πολυ και πουλησε σε ολα τα μεγαλα φεστιβαλ του κοσμου…

Τεσπα,κλαιν μαιν,ο καθενας τη γνωμη του…εμετικο φιλμ για μενα παντως και μια συμβουλη,οπου ακουμε ‘‘αντιπολεμικο’’ και ‘‘καρτουν’’ ας μην παει το μυαλο μας στο persepolis με τη μια,αλλα να κοιταμε και λιγο την πραγματικη σκοπια των γεγονοτων…

Δεν το’ χω δει! :smiley:

last speech

α,δες το,θα σου αρεσει πολυ,ειδικα αμα σου αρεσε το Βαλς(ασχετως τι γνωμη εχω εγω για αυτο)…:slight_smile:

H μέρα με την νυχτα πάντως, ε…

ε ναι,αλλα γκοτ δε ποιντ…