ισχύει κόκκαλο έχει μείνει…φαντάσου πως θα είναι από κοντά…
εχει τις συμμοριες της Νεας Υορκης στον αντ1:bounce:
Ταινιάρα, που αδικήθηκε και στα Όσκαρ:):!:
1)ααααααααααθλιοοοοοοο
2)νταξ…ποπ κορν…αλλα υπαρχουν και πολλαν καλυτερα
Αφού κόπηκε από τις νύχτες πρεμιέρας, είδα:
A Serbian Film του Srdjan Spasojevic
Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός πρώην πορνοστάρ που δέχεται μια άκρως δελεαστική πρόταση από έναν παρανοϊκό σκηνοθέτη για να γυρίσει μια τελευταία πορνογραφική ταινία για την οποία όμως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα.
Πιθανότατα πρόκειται για την πιο σοκαριστική και ακραία ταινία την τελευταία 30ετία (από την εποχή του Cannibal Holocaust δηλαδή το 1980). Κάτι Saw και κάτι Hostel, τα κάνει να μοιάζουν με οδοντόπαστες.
Έχει ικανοποιητικές ερμηνείες, αποπνικτική ατμόσφαιρα, εκπληκτική μουσική υπόκρουση, στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία και φανταστικό, νευρικό μοντάζ. Έχει σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, αφού σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, “η ταινία αναπαριστά την κακοποίηση που δέχονται διαρκώς οι Σέρβοι πολίτες από την σέρβικη κυβέρνηση”. Πιθανόν, οι ακρότητες να μπορούσαν να περιοριστούν χωρίς να πέσουν στο κενό οι προθέσεις του σκηνοθέτη, αλλά κι έτσι προσωπικά δεν με χάλασε.
Η ταινία έχει άποψη, έχει στυλ, έχει ουσία, έχει θράσος, έχει ότι χρειάζεται για να χαρακτηριστεί “instant cult classic” και εν τέλει, πάνω απ’ όλα, έχει πολλά -μα, πάρα πολλά- κιλά αρχίδια.
Αν δεν είναι αυτό τέχνη (στην πιο βίαιη και ακραία της μορφή), τότε δεν ξέρω τι είναι…
σε τι μορφή το είδες?
the killer inside me
Αν εξαιρέσεις την Τζέσικα Αλμπα η ταινία δεν λέει μία. Δεν παίρνει τον εαυτό της ούτε μια στιγμή στα σοβαρά οπότε δεν σε αφήνει να την παρεις και εσυ, το σενάριο είναι ασύνδετο, οι χαρακτηρες είναι εκνευριστικοί… Ένα μηδεν…
ισχυει για δυνατες σκηνες βιας?
(καλα, για το παραπανω δεν ρωταω καν:p)
ωραιος ο παιχτης
να πω και την κακια μου
βλεπω πολλα ατομα εδω μεσα ,που βλεπουν την μια μαλακιαρα μετα την αλλη κ μετα λενε ‘χασιμο χρονου’ κλπ κλπ
αφου ρε παιδια δεν βαζετε μυαλο τι σας φταιει μετα η ταινια πουναι μαλακια ?
μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο…βλεπεις την μια μαλακια πισω απο την αλλη κ μυαλο δεν βαζεις…κ να πεις οτι μιλαμε για ταινιες που εχει πεσει πλυση εγκεφαλου…
τεσπα , καθεις με το μυαλο που κουβαλαει…
ον οπικ
θελω να ξαναδω το fountain.αρονοφσκυ αρρωστακι.
Γενικά ισχύει αυτό που λες και δε το καταλαβαίνω κι εγώ. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα από’ δω μέσα (που σιγουρα θα υπαρχουν ατομα τετοια εδω), αλλά ας πούμε πριν κάτι χρόνια έβλεπα την αδερφή μου να κατεβάζει και να βλέπει με το κιλό κάτι επικές μαλακιάρες που προηγουμένως ούτε τον τίτλο τους δεν ήξερε. Απλά κατέβαζε ότι καινούριο είχε το site της.
Προσωπικά, που δυστυχως εχω κόψει τις πολλές ταινίες, βλέπω πλέον μετρημένα έργα, για τα οποία είτε ακούω/διαβάζω κάτι, είτε μ’ αρέσουν οι ηθοποιοί, είτε ο σκηνοθέτης, είτε ΜΕΓΑΛΑ εργα που δεν έχει τύχει να δω.
E, δύο σκηνές βίας έχει, η πρώτη είναι σχετικά δυνατή, με την δεύτερη δεν ψαρώνεις καν.
α…δηλαδη ρε παιδι μου, δεν ειναι φαση Θεοχαρης vs Λασκο πχ, πιο λαιτ πραματα ε?
Ναι ε? Χμ και φαινόταν καλό αυτό, ήθελα να το δω. Η Τζέσικα Άλμπα δλδ σε τι μπορεί να είναι καλή? Ασε, θα το φανταστώ μόνος μου…μμμμμ…=P~
Για το Α Serbian Film: καλά το πέτυχε ο μάγκας ο σκηνοθέτης, όλοι ασχολούνται με την ακρότητά της…αλλά τέτοιες δηλώσεις του τύπου “η ταινία αναπαριστά την κακοποίηση που δέχονται οι Σέρβοι πολίτες απο την κυβέρνηση τους” μου θυμίζουν “όχι δεν είναι τσόντα, είναι αισθησιακή ταινία που εμβαθύνει στα αίτια της σύγχρονης κοινωνικής αλλοτρίωσης” Καλά να μη λέω πράγματα και χωρίς να τη δω βέβαια:roll:
Καλά, προφανώς και οι τόσες ακρότητες είναι ελαφρώς επιτηδευμένες, αλλά να κάνω μια διευκρίνιση: Οι ακρότητες δεν περιορίζονται στον όρο “τσόντα”. Μιλάμε για πολύ χειρότερα πράγματα. Η τσόντα είναι το λιγότερο.
και ρε πουστη μου, γαμω την κωλο Εσπρεσσο και την μαλακισμενη έκστρατεια’ της να βγει η ταινια απο το φεστιβαλ, αμα παιζοταν-καλη ή κακη δεν ξερω-, πιθανοτατα θα γινομασταν μαρτυρες ιστορικων σκηνων καλους στην αιθουσα…για τα χειροτερα εχω διαβασει κατα λαθος μια-δυο τραβηγμενες σκηνες και οντως ειναι αυτο που λεμε ‘κανενα οριο’…
Όπως λέει και η κυρία από πάνω, αν το σέρβικο το έπαιζε τελικά στις Νύχτες ψηνόμασταν άσχημα να πάμε να το δούμε κυρίως για το ιστορικό του πράγματος. Για να χουμε να λέμε “είμασταν εκεί”. Εκεί που έγινε της πουτάνας κιέτς (γιατί δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να μην γινόταν). Ας είναι, θα το ψάξω να το δω από περιέργεια, αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα είναι όχι απλώς κακό, αλλά η μαλακία του αιώνα.
Εγώ πάλι τις προάλλες έκανα τη μαλακία να κάτσω να δω το Salt με τη Τζολί, επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η σεναριακή ιδέα. Ε, τουλάχιστον έχασα μόνο 1,5 ώρα απ’ τη ζωή μου κι όχι 8 ευρώ εισιτήριο. Μάλιστα επειδή δε θέλω να χάνω ούτε χώρο απ’ το σκληρό μου γι’ αυτή την παπαριά, θα το σβήσω κιόλας. Μιλάμε για τον ορισμό του “ό,τι να ναι” και του “τώρα αυτό πώς ακριβώς προέκυψε και πώς εξηγείται ψυχολογικά/λογικά/οτιδήποτε”. Προφανώς οι δημιουργοί της ταινίας ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να δείξουν ένα εντυπωσιακό, πουτάνα-όλα θέαμα και τη Τζολί στον πλέον μη-ρεαλιστικό-γαμάω-και-δέρνω ρόλο, παρά να φτιάξουν μια ταινία με αρχή, μέση και τέλος, μια ταινία που να βγάζει γαμημένο ΝΟΗΜΑ.
Ασταδιάλα.
^
βασικα για το Salt, οπως ειπα και μια δυο σελιδες πριν, ΦΑΕ μωρη λιγο, εχεις καταντησει χειροτερη και απο μενα, αλλα πλην αυτου του σοβαρου και ουσιωδους σχολιου, στα της ταινιας, η ολη φαση μυριζε μεγαλο επεισοδιο τηλεοπτικης σειρας… επικ φεηλ σε καθε τομεα, κυριως σε αυτον την pure διασκεδασης…αστα διαλα ανορεξικη!!!
Επισης και γω απο τα σχολια του σκηνοθετη του σερβικου, παπαρια απο τις λιγες το κοβω αλλα θα το δω για το γαμωτο…
τελος ο αποπανω γαμιεται, γιατι τον πρηζω να δει black dynamite ενα χρονο+ ποσες αλλες ταινιαρες και αυτος βλεπει τη Τζολι με την ελπιδα να εχει 20 σεκοντ βυζιου και συνουσιασμου…σοβαρεψου και ψαξου!!!
Μα τί λες ρε ηλίθιε.
Πρώτα απ’ όλα η Τζολί δε μ’ αρέσει καν σαν γκόμενα.
Δεύτερον εντάξει ρε κύριος μη βαράς θα τις δω τις προτάσεις σου.
Νγκεη αλερτ.
Κατεβασα αυτο που ειχε στο Star γιατι μου εσπασαν τα νευρα οι διαφημισεις.
Aρκετα καλη ταινια.Ωραιοτατα τοπια και αρκετα καλο το σεναριο.
Ρε βρωμιάρηδες, παρατήστε με με τη Τζολί λέμε, ο ένας απ’ το μσν, ο άλλος απ’ το φόρουμ, ε ασταδιάλα. ΔΕ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΡΕ ΔΕ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ; ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΧΕΙΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ ΛΕΜΕ!