:lol: ε δεν είπα ότι είναι και ταινιάρα. Μέχρι και ο ίδιος ο Τσιου το ξέρει αυτό…Έχει πάντως μερικές αληθινές στιγμές μέσα. Για μια φορά κααλή είναι όποιος θέλει να δει κάτι καμμένο και καλτ σχετικά μα ναρκωτικά.
Η από πάνω μου παραφάνηκε πατάτα
:lol: ε δεν είπα ότι είναι και ταινιάρα. Μέχρι και ο ίδιος ο Τσιου το ξέρει αυτό…Έχει πάντως μερικές αληθινές στιγμές μέσα. Για μια φορά κααλή είναι όποιος θέλει να δει κάτι καμμένο και καλτ σχετικά μα ναρκωτικά.
Η από πάνω μου παραφάνηκε πατάτα
ειδα χτες το RAN και προσκυνησα!!!
Ted
Δεν μπορώ να πω είχε την φάση της. Υπήρχαν 2-3 σκηνές που γέλασα δυνατά. Βασικά μαζί με το horrible bosses παίζει να είναι και οι καλύτερες κωμωδίες που έχω δει εδώ και αρκετό καιρό από hollywood και αυτό λέει πολλά για το χαμηλό επίπεδο του είδους στην Αμερική.
χθες
δεν χορταινεται ποτε αυτη η τριλογια
Πάντως ο ίδιος γύρισε κάποια χρόνια μετά και το ΚΛΕΦΤΕΣ το οποιο ηταν αρκετα καλυτερο γενικα. Και μενα προσωπικα το τσιου δεν μου ειπε τιποτα εκτος απο αρκετες καλες ατακες…
Προφανως και στηριζουμε καρατε τυφλη φυγη… Πραγματικη καμενια…Νομιζω μαλιστα σταματησε η αστυνομια τα γυρισματα καποια στιγμη…
Είδα σήμερα εγκαινιάζοντας την χειμερινη σεζόν ταινιοθεάσεων αυτό
Aυστριακό καπως αργο που με κρατησε μεχρι τελους ομως. Πολυ ωραιο.
Χτες βραδυ βασικα
Ουώου
Εγω για καποιο λογο εφαγα φλασια και ειδα χτες και προχτες τα 2 πρωτα Die Hard.
:’)
:’) :’)
\m/
το πρωτο ειναι κορυφη στις ταινιες δρασης…
Δεν χρειάζετε να μαστουρώσεις για να την δείς, απλά πρέπει να την δείς καμιά 5-6 φορές για να εμπεδώσεις και όχι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι θέμα νοήματος, απλά την βάζεις και την απολαμβάνεις, σαν ένα ψυχεδελικό άλμπουμ ας πούμε. Εγώ τα τελευταία 12 χρόνια την έχω δεί τουλάχιστον 6-7 φορές και έχω διαβάσει και το βιβλίο άλλες 2-3 φορές, δεν θυμάμαι να σου πώ και πολλά πράγματα αλλά όταν τα βιώνεις είτε διαβάζοντας είτε βλέποντας είναι απολαυστικό…και λίγο παρανοικό αλλά πάνω από όλα αυθεντικό. Α ναι ξέχασα, αγγλικοί ή καθόλου υπότιτλοι βοηθάνε πολύ, γενικά ελληνικοί υπότιτλοι μόνο για hollywood blockbusters που είναι νιανιά.
Η αναφορα στην μαστουρα ηταν αστειακι, πρεπει να περναει σε αλλο επιπεδο αν εισαι φτιαγμενος
Παντως, συμπυκνωμενα νομιζω οτι “Δεν είναι θέμα νοήματος, απλά την βάζεις και την απολαμβάνεις, σαν ένα ψυχεδελικό άλμπουμ ας πούμε.”. Εδω καταληγουμε, αυτο πανω κατω ηθελα να εκφρασω με την περιγραφη μου (απλα ηθελα να πω και 2 λογια για οσους δεν εχουν δει την ταινια, τι θα δουν/τι συμβαινει σε αυτη).
‘’[B]Keane[/B]’’(2004) του [B]Lodge Kerrigan[/B]
Kαποτε στην αγαπημενη μου [B]Κινηματογραφικη Λεσχη[/B] της [B]ΕΤ1[/B],ειχα δει το ντεμπουτο του ανεξαρτητου κινηματογραφιστη,[B]Lodge Kerrigan[/B],??[B]Clean Shaven[/B]’’,μια δυνατη και ιδιαιτερη ταινια που ειχα εκτιμησει αρκετα .Εκτοτε η επομενη επαφη μου με τις δουλειες του ηταν σημερα ,με το ‘[B]Keane[/B]’’ που επισης κινειται στο κινημα του ανεξαρτητου αμερικανικου κινηματογραφου και σιγουρα διακρινεται απο την αντιεμπορικη γραφη της,τον κλιμακουμενο/ασταθη ρυθμο,τις αντισυμβατικοτητες και το ντοκυμαντεριστικο υφος της.
Η ταινια ξεκιναει με εναν αντρα που τριγυριζει στον σταθμο των τραινων κρατωντας ενα αποκομμα εφημεριδας στο οποιο αναφερεται η απαγωγη της κορης του και ρωταει τους επιβατες αν γνωριζουν κατι.Συντερτιμμενος απο το γεγονος αυτο,βαδιζει μονος του,παραμιλαει στο δρομο,κλεινεται σε ενα φθηνο ξενοδοχειο,επιτιθεται σε αγνωστους θεωρωντας τους υπευθυνους για το δραμα το οποιο βιωνει,κανει χρηση ναρκωτικων,κανει sex χωρις προφυλαξη ωσπου καταληγει να συνδεθει με μια γυναικα κι ενα παιδι που μενουν στο ξενοδοχειο του.
Σας ειπα και πριν οτι η ταινια ειναι εντελως αντιεμπορικη κι ολα αυτα γινονται με ρεαλισμο μεν και πειστικο τροπο,αλλα εντελως εκτος δομημενου σεναριου και πολυ μακρυα απο το τριπτυχο ??αρχη-μεση-τελος??.Aρα λειπει και η κορυφωση η οποια θα βγαλει την ταινια απο την μονοτονια που την διεπει και θα την αφησει σε εντελως επιπεδα επιπεδα.
Απο τη στιγμη που μπαινει στη ζωη του η καινουρια γυναικα με την κορη της ,η ταινια αποκτα ενα ενδιεφερον καθως σταματαμε πλεον να παρακολουθουμε την κατρακυλα του πρωταγωνιστη και την ασκοπη περιηγηση του σοτυς δρομους και στα κακοφημα μερη.Στον πρωταγωνιστικο ρολο συνανταμε τον [B]Damian Lewis[/B],γνωστο απο τη συμμετοχη του στις ??[B]Νυφες[/B]?? του [B]Παντελη Βουλγαρη [/B],o oποιος ειναι πραγματικα πολυ καλος παιζοντας με φυσικοτητα και ρεαλισμο,αλλα για μενα δεν φτανει.
Προσωπικα εχω δει αρκετες ταινιες της ανεξαρτητης αμερικανικης σχολης οι περισσοτερες απο τις οποιες μου αρεσαν,αλλα την συγκεκριμενη δεν θα την προτεινα ευκολα σε καποιον κι αυτο γιατι εμενα με κουρασε αρκετα ως υπερβολικα.
αυτο το Clean Shaven πως μου ξεφεύγει συνέχεια, ειναι μυστήριο. πρέπει να το παρω απόφαση να το δω σύντομα
αριστούργημα
Δεν τρελαθηκα να πω την αληθεια αλλα φανταζομαι για τους οπαδους του ειδους θα ηταν μια χαρα. Απλα εγω δεν ανηκω σε αυτους.
Η νέα ταινία του John Hillcoat, σκηνοθέτη του παλαιότερου πολύ δυνατού The Road και μιας εκ των κορυφαίων ταινιών των 00ς, το ελεγιακό αντι-γουέστερν The Proposition, σε σενάριο και μουσική Νικ Κέηβ, ο οποίος εδώ ξαναυπογράφει τα ίδια, βασισμένος σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο των διάσημων αδερφών που πρωταγωνιστούν στην ταινία…
Ποταπαγόρευση, γκάνγστερς, επαρχία, βλάχοι, βία, αίμα, όλα τάχει ο μπαξές αλλά του έλειπε κάτι…δεν με ενθουσίασε όπως περίμενα, ούτε βέβαια με χάλασε-ήταν value for watching προφανώς- αλλά του έλειπαν πολλά πράματα για να αγγίξει μεγάλες ταινίες παρόμοιου ύφους ή τις προηγούμενες επιτυχίες του σκηνοθέτη…
Η ιστορία ήταν αρκετά κλισέ, δίχως τον χαρακτήρα που θα περίμενε κανείς να δώσει ο Κέηβ ή ο Hillcoat, και να την διαφοροποιήσουν από τη μάζα… γραμμική πλοκή, ενδιαφέρουσα μα ξαναειπωμένη ιστορία και μια πιο hollywood-ίζουσα ματιά στη σκηνοθεσία, αφήνοντας έξω τα εργά μεθοδικά πλάνα ή την εξουθενωτική ενδοσκόπηση χαρακτήρων που είδαμε στις προηγούμενες ταινίες του παραπάνω διδύμου…
Οι ερμηνείες καλές αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό κατ’ εμε, αναμενόμενες δηλαδή για την ποιότητα των ηθοποιών, μόνος κερδισμένος ο Λεμπούφος που αν και τον περίμενα πάτο, ήταν αρκετά καλός και φάνηκε ότι το ήθελε πολύ να παίξει σε έναν σοβαρό ρόλο at last…θα σταθώ στον Guy Pierce, ηθοποιό-φετίχ του Hillcoat που οκ, ήταν cool αλλά υπερβολικά καρικατούρα, σε σημείο που,αν και φαν του, με ξενέρωνε η όλη προσέγγιση που διάλεξε για τον ρόλο…σαν καρτούν ήταν τεσπα:p
Το στόρυ καλό αλλα ξαναλέω, κλισέ και δίχως εκπλήξεις, ενώ οκ, το φινάλε με το shootout ήταν too much μη ρεαλιστικό (ο τρόπος τεσπά που έγινε με τους συμμετέχοντες)…είχα την εντύπωση πως ο Hillcoat πήγε να παντρέψει σε πολλά σημεία το western με την ποταπαγόρευση σε ένα πιο χολυγουντιανό πλαίσιο και δεν του βγήκε…το κύριο πρόβλημα το βρήκα στο σενάριο, το οποίο πολλές φορές πήγαινε να προσδώσει έναν τόνο πιο επικό, πιο βαθύ προσπαθόντας να δώσει στην ιστορία των 3ων αδερφών μια πιο ‘μυθική’ υπόσταση αλλά πολλές φορές μου φάνηκε ότι άκουγα βαρύγδουπες ατάκες δίχως αντίκρυσμα επί της οθόνης, που να τις δικαιολογούσαν εν τέλει…
Κρατάω τις σκηνές βίας επίσης οι οποίες ήταν δυνατές και ενοχλητικές με την καλή έννοια, αλλά στο όλο πιο ευπεπτο για το ευρή κοινό στόρυ δεν κόλλαγαν τόσο…
Δεν ήταν κακό αλλά δεν με κέρδισε κιόλας δυστυχώς…
Ελπίζω ο Hillcoat στην επόμενη ταινία του να δείξει λίγο περισσότερο την ανεξάρτητη πλευρά του, όπως στις 2 πρώτες του ταινίες αλλά και προφανώς να κρατήσει τα όποια καλά στοιχεία κέρδισε από εδώ…
Το από πάνω είδα κι εγώ χθες, συμφωνώ σχεδόν σε όλα και ιδιαίτερα στα του σκηνοθέτη, στον Λεμπούφο και στο κάτιτις που του έλειπε, να προσθέσω μόνο την αχρείαστη συμμετοχή του Γκάρυ Όλντμαν και τον ρόλο του Τομ Χάρντυ. Δεν έχω ιδέα προφανώς πώς ήταν ο αληθινός χαρακτήρας που υποδύθηκε, μου θύμισε όμως αρκετά Κέβιν Κόστνερ στο Hatfields & McCoys. A…και το μαλλί του Γκάι Πηρς, απαράδεκτο!
Είδα κι εγώ το [B]Skyfall[/B] σε camrip (δεν το συνηθίζω αλλά η συγκεκριμένη κόπια ήταν αξιοπρεπής και ήθελα να το δω).
Μου άρεσε αρκετά αλλά δεν αποθεώνω κιόλας.
Χωρίς τις υπερβολές των παλιών ταινιών με τα (κυριολεκτικά) απίστευτα εφέ, μέσα από ένα ευρηματικό σενάριο έδωσε ένα πιο γήινο Bond και ο Daniel Craig τα καταφέρνει άψογα σε αυτό το ρόλο. Όντως φοβερή φωτογραφία (α μωρή Σκωτία απίστευτη!).
Δεν ξέρω ποια σκηνή ήταν πιο συγκινητική,
[SPOILER]το τέλος με τον Bond να λυγίζει μπροστά στην M (ποιος θα περίμενε μια τέτοια αντίδραση από έναν James Bond ε?) ή το άνοιγμα του γκαράζ και η αποκάλυψη της παλιάς Aston Martin (κούκλα) :P[/SPOILER]
Άσχετο, πριν λίγο πήρε το μάτι μου Dark Knight Rises και Looper σε dvdrips για όποιον ενδιαφέρεται…
Πήγαινε σε ένα βιντεαδικο να ρωτήσεις αν ΄εχουν το “ΚΟΝΤΡΑ-ΞΥΡΙΣΜΑ”.
Και ακου…Θα σε συμβούλευα να τη δεις νηστικός: αν δεν σ αρέσουν τα αίματα, [I]οι ανωμαλίες (ιστορία ενός ψυχοπαθή είναι, άλλωστε -γαμώ ο Πήτερ Γκρην στο ρολο) του πρωταγωνιστή στον…εαυτό του μπορεί να σε αηδιάσουν[/I]…
Λεπτομέρειες δεν λέγω -[B]να τη δεις[/B]!!!
[COLOR=“DimGray”]εντιτ: την πρωτοείδα σε συνοικιακό κινηματογράφο. Ρε π***η μου, το θυμάμαι σαν χθες -μονο 3 άτομα ήμασταν μέσα τοτε…[/COLOR]