Να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου από το ΝΟΟΚ?
ΧΩΡΙΣ να ξέρω, αλλά έχοντας ακούσει διάφορα για το ποια αρχεία δέχεται η όχι το kindle, πήρα το ΝΟΟΚ…το ΝΟΟΚ τελικά υποστηρίζει τα ΠΑΝΤΑ…όταν λέμε τα πάντα, εννοώ τα πάντα! δεν έχω κατεβάσει αρχείο pdf, epub, cbr(ΝΑΙ παίζει ΚΑΙ ΚΟΜΙΚ-ΜΑΝΓΚΑ), που να μην παίζει…
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με μερικά pdf τα οποία είχαν ΠΟΛΛΕΣ εικόνες, σε περίεργο μέγεθος σελίδας κτλ, πράγμα το οποίο μπερδεύει το ΝΟΟΚ, και θέλει μια μετατροπή πρώτα με ένα άλλο πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να το διαβάσει σωστά χωρίς να σου λέει “δες την εικόνα 3”, και η εικόνα 3 να βρίσκεται 3-4 σελίδες μετά…
Η μπαταρία του κρατάει πολύ, δηλαδή εγώ το φόρτιζω 1 φορά το μήνα(όταν η μπαταρία πέσει στο 20%), κυρίως για να αναβαθμίζω ταυτόχρονα και την βιβλιοθήκη του.
Το μόνο ΚΑΚΟ, είναι ότι έχει σχετικά μικρή χωρητικότητα(200 mb), τα οποία όμως μέχρι στιγμής ήταν υπαραρκετά…δέχεται όμως micro-sd ώστε να το φτάσεις στα 64 gb. εγώ σκέφτομαι να αγοράσω μια micro-sd των 4 gb…(η οποία δεν θα γεμίσει ΠΟΤΕ, απλά για να βάλω μέσα 2-3 διαφορετικά μάνγκα να έχω).
Η τιμή του ήταν κάπου στα 70 ευρώ από αμέρικα, πήρα και μια θήκη κάπου στα 10-12 ευρώ και άλλα τόσα περίπου ήταν τα μεταφορικά…τελικά στο 100άρικο μου στοίχισε, αλλά μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ.
Εγώ το σκέφτομαι αλλά είμαι αναποφάσιστος!
Το θέμα με το ebook ειναι να βγάλει τα λεφτά του. Δηλαδή εννοώ, διαβάζεις τόσο ώστε να πεις ότι μερικά βιβλία δεν με συμφέρει να τα αγοράσω? Ας πούμε εγώ το game of thrones δεν θα το διάβαζα σε άλλη περίπτωση γιατί ΔΕΝ θέλω να το αγοράσω…Κάνει καπου στα 35 ευρώ (όλοι οι τόμοι στα αγγλικά), οπότε διαβάζοντας το στο ρήντερ, κερδίζεις 35 ευρώ.
Υπολόγισε πόσα βιβλία διαβάζεις, αν υπάρχουν βιβλία που ΘΕΛΕΙΣ να διαβάσεις αλλά δεν θα έδινες εύκολα χρήματα για να τα αποκτήσεις και βάλτα όλα κάτω, ώστε να δεις αν σε συμφέρει…ΠΙΣΤΕΥΩ, ότι τον “βιβλιοφάγο” τον συμφέρει πολύ…