χαιλαιτ(προσωπικο)οι ποζεριες γκριματσες του ρυθμικου κιθαριστα(εναλασε στυλ μεταξυ Στιβ Βαι με Βαν αλλεν)…θεος…στα δαχτυλα ας τον κρινει αλλος
απογοητευση και βαρεμαρα ο αλλος…τι το θελεις το σολο κιθαρα μονο σου στην πιστα…απο τους χειροτερους κουλαδινους που εχω δει σε τετοιο ονομα…
η φωνη και καρδια της μπαντας ,…ηταν ολα τα λεφτα…καλα περασαμε!..
Πολύ ωραία ήταν! Οι Bonfire ήτανε πολύ καλοί και ο τραγουδιστής είχε καλή επαφή με το κοινό και πρόσθετε αρκετά στην μπάντα. Κάποιοι ίσως θα θεωρήσουν χαζομαρούλες τα διάφορα που έκανε, αλλά πραγματικά τον χαίρεσε γιατί είναι ανοιχτός άνθρωπος.
Pretty Maids: Τους αδίκησε αρκετά πιστεύω ο ήχος. Πολύ δυνατός, ενώ ο τραγουδιστής σε αρκετά σημεία δεν ακουγότανε καλά. Πάντως στα κομμάτια που περιμένανε όλοι πιό πολλοί ήτανε καλός ο ήχος του και νομίζω οτι έδωσε ρέστα. Το future world ήτανε λές και άκουγες το cd. Πολυ καλοί. Καλά, αυτός ο κάφρος ο κιθαρίστας τί στο καλό έκανε με τον Line 6? Μόλις τον είδα στημένο πρίν ξεκινήσουνε λέω, ώχ. Και όντως ξεκίνησε να παίζει και ακουγότανε η βαβούρα. Και μετά του χάλασε και του βάλανε έναν Marshall ο οποίος έβγαζε ήχο που έσπερνε, πραγματικός λαμπάτος γάρ, αλλα αυτός εκεί, έλεγχε κάθε λίγο τον Line 6 μπάς και δουλέψει. Σύν οτι το είχε σκίσει στα πρίμα και μετά το έφτιαξε λίγο. Γενικά η ηχοληψία στους Pretty Maids δεν ήτανε και η καλύτερη, πολύ δυνατή η κιθάρα και τα drums και καλύπτανε την φωνή.
Firehouse: Τί να πέι κανείς? Ήχος καμπάνα και όσο δυνατός όσο έπρεπε. Με το που βγήκανε, δεν ξέρω γιατί αλλά μου δόθηκε η εντύπωση πραγματικά μεγάλου συγκροτήματος. Κάτι έχουνε, λίγο ο τραγουδιστής και η όλη παρουσία του, λίγο ο κιθαρίστας που φαίνεται οτι είναι γενικά βιρτουόζος, γενικά ήξερες οτι θα δείς φοβερό σώου. Έτσι και έγινε. Οι τύποι χώνανε τρελά. Άν εξαιρέσεις την εξωτερική τους εμφάνισή που έχει αλλάξει απο το 80 και με ωραίο τρόπο θα έλεγα, σε κάθε τραγούδι νόμιζες οτι ήσουνα εκεί, στην δεκαετία του 80. Και μας πήγανε και σχεδόν μονότερμα, το ένα τραγούδι πίσω απο το άλλο και παρόλο που ήμουνα κουρασμένος από τα προηγούμενα συγκροτήματα το ευχαριστήθηκα. Γαμώ τα τυπάκια ο CJ Snare, πολύ καλή φωνή και πολύ ωραία σκηνική παρουσία.
Γενικά ήταν κουραστικό live, 3 συγκροτήματα, αλλά άξιζε, ήτανε ωραία.
Γουσταρα τρελα Bonfire (ναι,εγω!:p), πολυ καλοι και ο Claus ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΟΡΦΗ!:respect:
Βασικα ηταν η μπαντα που ηθελα να δω πιο πολυ απ’ολες και με δικαιωσε. Δεν τους ειχα ξαναδει ποτε και αν μου δωθει η ευκαιρια ΣΙΓΟΥΡΑ θα τους ξανατιμησω.
Για Pretty Maids τα ειπε σωστα ο αποπανω. Τους αδικησε πολυ ο ηχος. Ειδικα στα πρωτα 3 τραγουδια δεν ακουγα σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ τον Atkins και λεω “τι σκατα”… Μετα αλλαξε μικροφωνο και βελτιωθηκαν αισθητα τα πραγματα. Ακολουθησαν ομως τα προβληματα με την κιθαρα και γενικα το μισο set-list εφυγε με κατι τετοια…
Firehouse οντως πολυ καλος ηχος και πολυ καλη αποδοση. Νομιζω ανετα οι καλυτεροι της βραδιας αν και γω για προσωπικους λογους περασα πολυ καλυτερα Bonfire.
Παραπονο που αφορα και τις 3 μπαντες, τη στιγμη που τα πραγματα ηταν καπως πιεσμενα απο πλευρας χρονου, θα μπορουσαν να λειπουν τα ντραμσολος κλπ και ν’ακουγαμε 3-4 ασματακια παραπανω. Γενικως αυτο με το 1,5 ωρα full set απο καθε μπαντα δεν νομιζω πως εκπληρωθηκε, αν και ετσι κ αλλιως ηταν αρκετα δυσκολο να γινει κατι τετοιο…
Hai and Cheers σε rasputin, Negative, Mητσο+George.:drunk:
-θεωρω τα 3 σχηματα καπου κουραζουν , 2 θα ηταν οκ , αυτο γενικα ,οχι για τους συγκεκριμενους
-θεωρω πολυ βαρετο μερος σε μια συναυλια το solo drums ,εκτος αν αυτο ειναι τοσο απαραιτητο για να ανασανουν οι υπολοιποι . Στην περιπτωση των pretty maids , βεβαια επαιξε και τον ρολο του ‘αντιπερσισπασμου’ προκειμενου να διορθωθει το προβλημα με την κιθαρα … Ομως γενικα με κουρασαν πολυ τα σολο στα drums ποσο μαλλον ,που δεν προσθετουν τιποτα στην εικονα του drumer ,και ποσο μαλλον οταν και δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
πρεπει καποια στιγμη , καποιο ‘ειδημονες’ , να σταματησουν να προσποιουνται οτι τους αρεσει η rock .Οταν κουραζεσαι σε μια rock συναυλια στο τεταρτο ,αν φυσικα δεν συντρεχουν αλλοι λογοι , τοτε σημαινει οτι δεν σηκωνεις πλεον αυτη την μουσικη (αν την σηκωναν και ποτε ) , οποτε καλυτερα να ασχοληθουν με κατι αλλο .Ποσο μαλλον που καποιοι απο αυτους θα κανουν και κριτικη της συναυλιας απο το ‘φουαγιε’ η απο ‘την λιοσσιων’ . Φαινοταν στα ματια τους η ‘ταλαιπωρια’ , το 'τι με τραβανε τωρα ’ . Θεωρω οποιος εχει γνωμη ,επισημη η οχι σε κατι , πρεπει να το παρακολουθει κιολας .
bonfire / αρκετα καλοι , καποια κομματια τους τα θεωρω 'β ’ απο το σετ λιστ που ειχαν , ομως επαιξαν γενικα καλα .
pretty maids / συμφωνω με τον φιλο παραπανω, ηταν εκπληξη ο συγκεκριμενος κιθαριστας να προτιμαει τον line6 απο τον marshall (αν και ειμαι υπερ των modelling ενισχυτων) , τελικα μαλλον την εκαψε την κεφαλη , οποτε κατεληξε στο marshall και ακουστηκε καλυτερα . Για τον τραγουδιστη ,δεν θα ελεγα οτι δεν ακουγοταν καλα , αλλα η φωνη του ηταν κουρασμενη και σε καποια σημεια δεν εφτανε εκει που ηθελε ,γιαυτο και καποιοες στιγμες ‘προτεινε’ το μικροφωνο στο κοινο ,παραπανω απο το συνηθισμενο . Σε καποια σημεια η φωνη του δεν εβγαινε , αυτο δεν σημαινει τιποτα , αυτα τα εχουν οι ζωντανες εμφανισεις ,δεν ειναι κομπιουτερ ο ανθρωπος , ειχε τραγουδησει και την προηγουμενη .
-firehouse / ηταν το πιο ‘δεμενο’ σχημα , εντυπωση μου εκανε οτι τραγουδουσαν ολοι , τα φωνητικα τους ηταν πολυ καλα .Ο τραγουδιστης τους σε πολυ καλη φορμα (με το που μπηκαν εριξε μια φαλτσαδουρα σε μια ‘στριγγλια’ που πηγε να ανεβασει αλλα δεν εχει σημασια ) , επιασε πολλα δυσκολα σημεια και η φωνη του ειναι δυνατη ,παρα του οτι ειναι ‘ψιλη’ του που σε ορισμενα σημεια νομιζεις οτι τραγουδαει γυναικα .
και κατι ακομα …
Οταν ενα σχημα ειναι hard rock , με 2 μονο οργανα μπασσο-κιθαρα , και ακουγεται πιο πολυ το νταπα ντουπα και το μπασσο , θελει τοσο πολυ ωρα (4-5 τραγουδια ) για να καταλαβουν οτι η κιθαρα ειναι κατω ? Καποια στιγμη καποιος ξυπνησε και του ανεβασε το level . Καποια στιγμη του αλλαξαν και τα καλωδια στα πεταλια του,αφου σταματησε να ακουγεται , απο το σημειο εκεινο και μετα ακουστηκε παρα πολυ καλα , εκπληκτικος κιθαριστας ο Bill , με φανερες van halenικες επιροες αλλα και σημεια που φαινεται οτι κατεχει και country-blues πραγματα . Τον ειχαμε ξαναδει βεβαια στην προηγουμενη εμφανιση τους ,αλλα χθες απο την μεση και μετα εβγαλε πολυ περισσοτερα πραγματα . Το θεμα της εντασης δεν ειναι δικο του θεμα ασφαλως .
Αυτο που ελειπε στους firehouse ηταν τα μονιμα πληκτρα , αφου σε πολλα solo , αδειαζε το κομματι , και το μπασο δεν ηταν αρκετο για να τονισει την μελωδικοτητα των solo της κιθαρας .
γενικα ειμαι της γνωμη η οτι δευτερη κιθαρα πρεπει να εχουν ολοι…
δεν γινετε να παιζεις ετσι…οταν τα κομματια σου εχουν γραφτει για δυο…
και περισσοτερο αυτο το λεω για τους Pretty maids που παιζουν και πιο μεταλ…
αλλα γιαυτο εχουν παντα μονιμο πληκτρα (και ειναι και σουπερ)…
παλια ειχαν δευτερη κιθαρα …αλλα τοτε ηταν αλλες εποχες…περισσευε και χρημα να τον πληρωνουν ας πουμε…
σιγουρα η f[B]irehouse[/B] θα ηταν πιο κοντα στο κλιμα των 80 λογο αμερικανιας ασχετος και αν ηταν οι νεοτεροι στην δισκογραφια(τελη 80ς)…αυτο το θυμαμε απο την προηγουμενη φορα…
ηθελα να τους δω…αλλα λυγισα…χαρηκα ομως οτι επαιξαν ισαξια και καλυτερα απο την προηγουμενη(αυτο με την ενταση της κιθαρας το ειχαν και τοτε…και ειναι κριμα γιατι αντικειμενικα ηταν ο καλυτερος παικτης απο ολους εχτες και δεν μπορεις να τον απολαυσης μεγιστα(αυτο εγινε σιγουρα την προηγουμενη φορα)…
οσο για την φωνη του Ατκινς…το εκανε αυτο με το μικροφωνο…γιατι την πηγε στα ορια της…και καλυτερα γιατι θα καιγοταν και μετα θα μεναμε και απο φωνη :lol:…το κομματι ειναι γραμμενο τερμα ψηλα σε σημεια…
ωστοσο για εμενα εχει φωναρα(σε συνολο) αφου εναλλαση καθαρα και γρεντζα με τον δικο του παθιαρικο τροπο…πορωτικο …και μπορει να πει απο ακουστικη μπαλαντα μεχρι βαρβαρικο καφρικο παουερ…δεν νομιζω οτι το εχουν πολλοι την ποικιλια…και συναμα η φωνη του δεν μοιαζει με αλλου!..
οι γκριματσες και τα σφηξιματα…ειναι πορωτικα στην εκφραση του σε συνδιασμο με αυτο που ακουγετε…
και οπως ειπε και φιλος πιο πανω…τα κομματια που θελαμε ακουστικαν οπως επρεπε για τα θεματα που ειχαν…(εφαγε κολλημα με αυτο το κολομηχανημα -λες και ηταν ασχετος και ανακαλυψε τον τροχο ενω ολοι τα βριζουν πλεον-ισως ειχε περασει ηχους και τωρα που να ρυθμιζε …αφου βαριουντε απο καποια ηλικια και μετα και προτιμουν την ευκολια σε βαρος και της αποδοσης(μου ειπε κολλητος μαλιστα οτι των σποσοραρουν οι [B]engl[/B]? και βγηκε με αυτο το βουρκο?)…την ιδια αισθηση μου εδωσε και ο κιθαριστας των Bonfire…αγγαρεια καργα συν κουλαμαρα για τα χρονια που παιζει…ο παθιαρης διπλα του ακουγοταν καλυτερος ωρες ωρες )
περασαμε καλα…
back to back(τακατατακατατακατα…ταταταααααα…ραιιιιιιιιιιι…πεθαινω ),Rondeo(κολλητα κιολας :vibrate:),future world…
γαματα περασαμε αν κ οντως ηταν λιγο κουραστικο να χτυπιεσαι για 4.5 ωρες…
το μονο που με χαλασε ηταν οι επιλογες των τραγουδιων πριν βγουν οι bonfire κ κατα τη διαρκεια των διαλλειματων…
κυριως πηγα για firehouse κ bonfire κ εμεινα πολυ ευχαριστημενος , τους pretty maids δεν τους ηξερα καθολου αλλα μετα απο οτι ειδα σιγουρα θα τους ψαξω κ εννοειται οτι θα παω αν ξαναερθουν…
οι bonfire ηταν πολυ επικοινωνιακοι κ ειδικα προς στο τελος που πληθαιναν τα κλασσικα τους εγινε χαμος με αποκορυφωμα το you make me feel που τραγουδουσε σχεδον ολο το κλαμπ…ελειψε το sdi…
οι firehouse μου φανηκαν λιγο μουδιασμενοι στην αρχη αλλα μετα το lovers lane ανεβηκαν κ ειχαν μεγαλη ανταποκριση απο το κοινο… δυστυχως δεν επαιξαν το αγαπημενο μου, home is where the heart is…
[SPOILER]εντιτ: ποια με ματιασε κ ημουν μεχρι τις 3 στην τουαλετα κ ξερναγα???:p[/SPOILER]
Φιλε μου,τωρα που το ξανασκεφτομαι στη Θεσσαλονικη δεν πρεπει να ηταν ουτε χιλια ατομα οπως προανεφερα αλλα μαλλον κατι παραπανω απο 500!!!
Μεγαλη διαφορα.
Παντος μου κανει εντυπωση οτι στην Αθηνα δεν ειχε πανω απο χιλια ατομα…οπως και να’χει δεν εχει σημασια,απλα το αναφερω διοτι αν δεν ειχε της αναμενωμενες εισπραξεις τοτε θα το σκεφτει καλα καποια εταιρια να ξαναφερει τετοια ονοματα!
Προσωπικα εμενα δεν μου κουρασε καθολου η 4,5 ωρες που παιξανε συνολικα!
Oυτε εγω κουραστηκα…Γουσταρα τρελα! Bonfire αποδειχτηκε ξανα πως πρεπει να ακουσω ενδελεχως/πιο σοβαρα! Pretty Maids απο τοτε που φτιαχτηκε ο ηχος ΕΣΠΕΙΡΑΝ και Firehouse δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος…Αν και τα εσπασαν κατα γενικη ομολογια!
Την λατρευω αυτην την σκηνη και δεν ειχα ξαναπαει σε παρομοια συναυλια! Μακαρι να δουμε και αλλα τετοια ονοματα
Mεγαλη μας παραλειψη, ξεχασαμε να αναφερουμε πως οι Bonfire παιξανε και το “I’m on my Way” αφιερωνοντας το στη μνημη του Steve Lee. Ισως η πιο συναισθηματικα φορτισμενη στιγμη της συναυλιας.
…την ωρα που μιλαγε για τον Στιβ αρχισε να δακρυζει…δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο…
γενικος μπηκε στην καρδια μου ο τραγουδιστης…ισως ειναι ο πιο ζεστος που εχω δει μετα απο Ντιο!..
ανεβασε ακομα και τους φωτογραφους να μας αποθανατησουν…απο την σκηνη…
Ήταν μια ωραία ποζεροβραδιά Βέβαια 20+ χρόνια πριν αυτά τα ονόματα ήταν πολύ μεγαλύτερα, οι [B]BONFIRE [/B]πχ είχαν στα 80ς εξώφυλλα στο Hammer κτλ αλλά εμένα ένα πράγμα που έχει μείνει από κείνες τις μέρες, πάντα θα μου θυμίζουν τα πάρτυ στο γυμνάσιο και τα «μπλουζ» όπως λέγαμε που περιμέναμε να χορέψουμε
Οι [B]PRETTY MAIDS[/B] είναι η μόνη μπάντα που συνεχίζω να παρακολουθώ μιας και είναι πιο hard rock αλλά δυστυχώς αυτή τη φορά δε τους χάρηκα πολύ λόγω των πολλών διακοπών/προβλημάτων με τον ήχο.
[B]FIREHOUSE[/B] είχα να ακούσω πολλά χρόνια, νομίζω τελευταία φορά ήταν το 1999 στο ομώνυμο μαγαζί στα Ιλίσια! Ήταν πολύ καλοί πάνω στη σκηνή, οι τσιρίδες οκ, στην αρχή μουδιασμένα πράγματα αλλά μετά (και λόγω του σετλιστ) τους χαρήκαμε όλοι.
Ένα βιντεάκι από την κάθε μπάντα:
BONFIRE:[B][U]Under Blue Skies[/U][/B]. Στην αρχή ο Claus Lessmann πίνει από το ούζο οπαδού και τραγουδάει στα ελληνικά αυτοσχεδιάζοντας τις λίγες ελληνικές φράσεις που ξέρει
PRETTY MAIDS:[B][U]Future World[/U][/B]. Ενα από τα πολλά hit τους, δυστυχώς το σετ τους ήταν κουτσουρεμένο σε σχέση με τους άλλους
FIREHOUSE:[B][U]All She Wrote[/U][/B].
λοιπόν, εν τάχει τα πιο κάτω και επανέρχομαι αργότερα:
Bonfire: με απογοήτευσαν, ανούσιο μπλα μπλα και σόλο ντραμς… κατώτεροι των περιστάσεων
Pretty Maids: παρά τα τεχνικά προβλήματα έσπειραν… Φοβερή εμφάνιση, το rhythm section bass, drums τους απογειώνει, με αποκορύφωμα τον εκπληκτικό ντραμερ.μακάρι να έπαιζαν κι άλλο
Bonfire: πολύ καλός ήχος, δεμένη μπάντα, O Laverty έδωσε ρέστα στη κιθάρα.
Εγω παιδια μπορω να πω πως και οι 3 μπαντες γαμησανε στην κυριολεξια…καλα στους firehouse εχω και μια πολυ ιδιαιτερη αδυναμια αλλα πρεπει να ομολογησω πως ολοι ητανε και γαμω!!!οι pretty maids στην αρχη μου φανηκε πως δεν ειχανε καλο ηχο…τρελαθηκα επισης με το οτι ο μπασιστας των bonfire ηρθε μετα στο κοινο διπλα μας…και μετα ηρθε μαζι μας σε ενα ροκ μπαρ της θεσσαλονικης…δεν λεω ονομα μην κανω διαφημιση…τρελα ο ανθρωπος μιλαμε…οποια μπαντα ξαναρθει τον επομενο καιρο θα μαι εκει σιγουρα!!!
Ήταν κάτι που ήθελα να γραψω αλλα λογω προβλήματος του πισιού μου δεν κατάφερα ποτέ να ποστάρω το σεντόνι- ριπορτ που προσπάθησα να γράψω 3 φορές.
Για να τα πω σύντομα, bonfire καραγούσταρα κι ας μην έχω ακούσει τόσο πολύ, ο τραγουδιστής θεός και πρωτοτυπος.
Pretty maids ο ήχος αρχικά τους έθαψε λίγο αλλα ήταν τρομεροί, με προσωπικο αποκορύφωμα το love games.
Και ντάξει τώρα firehouse απλά τρελάθηκα, απίστευτα καλός ήχος, απίστευτα γαμάτοι firehouse, η φωνή του cj με εντυπωσίασε! Ακούσαμε κομμάτια ύμνους και γενικά πέρασα υπέροχα, χορός, τραγούδι χτύπημα. Και μπορώ να πω ότι δεν κουράστηκα καθόλου! Μακάρι να βλέπουμε πιο συχνά τέτοια!!