Δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο, αλλα ειναι σιγουρα ενα απο τα καλυτερα:alex lifeson(rush)-la villa strangiato!!!ανατριχιαστικο ετσι απλα, απο εναν πολυ υποτιμημενο κιθαριστα!!!
μου ερχονται και αρκετα αλλα στο μυαλο, οπως το stairway tο heaven απο τον γιγαντα jimmy page, to sign of the cross απο το διδυμο των iron maiden και το εκπληκτικο bijou απο τον τεραστιο brian may των queen!!!
Aυτό που μου σηκώνει την τρίχα κάθε φορά που το ακούω είναι αυτό του Voice Of The Soul από το μακαρίτη(λες και έγραφε τον επικήδειο του ήταν).
Επίσης:
Coroner - Last Entertainment
όλα του Criss Oliva
Pink Floyd - Echoes
Iron Maiden - The Phantom Of The Opera, Rime Of The Ancient Mariner, Wasted Years και πολλά άλλα
Queensryche - κάθε σόλο που περιέχεται στα Mindcrime/Rage For Order
Blue Oyster Cult - Astronomy, Don’t Fear The Ripper(κατά προτίμηση αυτά των Live εκτελέσεων)
Manowar - Battle Hymns
Psychotic Waltz - Into The Evewrflow
Judas Priest - Between The Hammer And The Anvil, Dreamer Deceiver
Crimson Glory - Azrael
Led Zeppelin - Stairway To Heaven
Rainbow - Gates Of Babylon
Dio - Don’t Talk To Strangers
Υπάρχουν πολλά άλλα ακόμη(αν και εγώ είμαι πολύ περισσότερο Fan της ρυθμικής και τα σόλο υπάρχουν πολλές φορές που τα βάζω εντελώς σε δεύτερη μοίρα) αλλά αυτά μου έρχονται με τη μια στο μυαλό.
παντα οταν μου κανουν αυτη την ερωτηση μου ρχεται στο μυαλο απευθειας το τελευταιο σολο στο november rain.δεν ξερω αμα ειναι το καλυτερο (προφανως οχι) αλλα το ατιμο σου μενει στο μυαλο και σε πορωνει απιστευτα…
Για να μιλησουμε γενικα για κιθαριστες, θεωρω τον lifeson εναν απο τουσ κορυφαιους στα σολο, γιατι συνδιαζει τεχνικη και συναισθημα!!!Εκτος του la villa strangiato το οποιο ειναι θεικο, προσθετω τα 2112 kai working man, στα οποια δινει τρελα ρεστα…ο πιο τεχνικος κιθαριστας για μενα ειναι ο page!!!θεωρω τον brian may των queen ενα πραγματικο ηφαιστειο, ειναι σαν να σου μιλαν τα σολο του…bijou, bohemian rhapsody,show must go on kai brighton rock μερικα τρομερα…Στα κορυφαια σολο μπαινει σιγουρα και το comfortably numb απο gilmour!!!Παροτι ποτε δεν μου αρεσε ο slash, μεσα στα κορυφαια θα εβαζα ανετα το sweet child of mine…
Το σταματαω εδω μην μου ρθουν κι αλλα και αρχισω να γραφω με τισ ωρες…:D:D:D
Δικός μου άνθρωπος κι εσύ… 8)
Να επανορθώσω λοιπόν για άλλο ένα λάθος μου και να συμπεριλάβω τα θεϊκά solo των DeGarmo/Wilton σε ολόκληρο το “Rage For Order” και του Vivian Cambell στο “Holy Diver” και το “Last In Line”.
Η ερώτημα του thread είναι τουλάχιστον σαδιστικό.
Μακάριοι όσοι έχουν ΜΙΑ (και μόνο) αγαπημένη μπάντα (ή τουλάχιστον την ξεχωρίζουν με διαφορά) και αντίστοιχα όσοι μπορούν να απαντήσουν άμεσα στα περί αγαπημένου κιθαριστικού solo.
(Θα πρέπει να έχουν αυτό που λέμε Peace of mind, τους ζηλεύω)
Τέλος πάντων, μετά από πολλή σκέψη θα αναφέρω το ΚΟΡΥΦΑΙΟ κομμάτι που έχει γράψει ο ξανθομπάμπουρας (το οποίο βρίσκεται και στον καλύτερο κατ’ εμέ δίσκο τους), το “Save yourself”
Διαθέτει ΟΛΑ εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα κομμάτι αριστουργηματικό, δηλ. ξεκινάει με solo, συνεχίζει με solo και τελειώνει με (ναι!) solo
Και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ να υποβαθμίζεται ο ρόλος του τραγουδιστή.
Και για να ρίξω και λίγο λάδι στη φωτιά ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ παλιότερο υλικό όπως αυτό των UFO π.χ.
Και για να ρίξω και λίγο βενζίνη στη φωτιά (και κάνοντας συνειρμούς εν όψει του επερχόμενου live του πανμέγιστου Uli Jon Roth) ΠΟΛΥΣ τους πέφτει ο Vinnie Moore.
Όσοι είχατε βρεθεί το Φλεβάρη του 2004 στο Ρόδον θα θυμάστε τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κοινού τόσο για τον U.J. Roth (που ήταν opening act χωρίς καν να εμφανίζεται με κανονική μπάντα) και για τους UFO ως headliners.
Το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις/“μετράει περισσότερο” είναι ευκόλως εννοούμενο και παραλείπεται…
:evil:
Οντως απιστευτο solo…Αντε να περιοδευσουν ξανα να τους δουμε και εμεις!!
Επισης και Working man το solo σπερνει…Bastille Day βεβαιως,βεβαιως κλπ…
Βασικα αμα πιασουμε τη λιστα δεν θα τελειωσει ποτε…