Heaven - Take me Back (1989)
Aor στα καλύτερα του! Αδικοχαμένη μπάντα oι Νορβηγοί που το ντεπούτο άλμπουμ τους είναι μια
φοβερή μίξη Da Vinci, Bad Habit, και Treat. Τρομεροί μουσικοί δεν φλυαρούν σε κανένα σημείο με πολύ καλές
ιδέες και τρομερά refrains.
Φεύγει από τους Duran Duran για να ξεκινήσει solo καριέρα και το 1987 βγάζει τον πρώτο δίσκο του
ονόματι Thunder . Αν και θέλησε να δείξει τις hard rocking ρίζες του, νομίζω ότι καταφέρνει σε λίγα
κομμάτια του δίσκου να το αποδείξει. Πάντως ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο συγκεκριμένο δίσκο λόγω του
I Might Lie που έκανε τρομερή επιτυχία. Πάντως και το You Bring Me Down είναι απίστευτο κομμάτι.
[CENTER] [/CENTER]
Δυστυχώς το συγκεκριμένο συγκρότημα έμεινε στην ιστορία για τα κάλη της Lorraine Lewis .
Η μουσική του είναι hard rock αμερικάνικο με την ποζεριά του και φέρνει κοντά σε Lita Ford.
Ψάχνω το cd τους για ιστορικούς λόγους, αλλά περιμένω καμιά επανέκδοση μιας και οι τιμές του original είναι στα ύψη.
Impelliteri - Grin and Bear It (1992)
Αγαπημένο μου album από αυτό το σπουδαίο κιθαρίστα. Μεγάλη ποικιλία στα τραγούδια,
από mid tempo hits μέχρι γρήγορες σφήνες, τα πάντα σε ένα πολύ μελωδικό πλάίσιο.
Ο Rob Rock όπως πάντα φωνάρα.
[CENTER] [/CENTER]
Aldo Nova - Blood on the Bricks (1991)
Τέταρτος δίσκος για τον Καναδό κιθαρίστα, που’ χε να βγάλει δίσκο από το 1985:!:
Εδώ το βοηθάει στη σύνθεση όλων των τραγουδιών ο φίλος του Jon Bon Jovi και το αποτέλεσμα είναι για άλλη μια φορά άψογο.8)
Πολλά χιτάκια, ρεσιτάλ κιθάρας στο Bright Lights, τη μπαλάντα Hey Ronnie αντιγράψανε οι Danger Danger:yes:
στο δεύτερο τους album “Ι Still Think About You”
Γενικά:band:
[CENTER] [/CENTER]
SAINTS & SINNERS - SAINTS & SINNERS (1992)
Ένα και μοναδικό δίσκο δυνατού hard rock βγάλανε οι Καναδοί σε παραγωγή Aldo Nova.
10 δυναμίτες ο ένας καλύτερος από τον άλλο:metal:
[CENTER] [/CENTER]
Talk of the Town - Talk of the Town 1988
Group του Thomas Vikstrom , μιας από τις καλύτερες φωνές που έχει βγάλει η Σουηδία.
Άψογο AOR , με τα πλήκτρα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η επανέκδοση είναι πολύ ικανοποιητική σε γενικές γραμμές και βοηθάει στην αγορά του.
Ο συγκεκριμένος τραγουδιστής πέρασε και από τους Candlemass to 1992, κυκλοφορώντας μαζί τους και το πιο εμπορικό αλλά ταυτόχρονα αποτυχημένο Album τους (εμένα μου άρεσε:-- )
BLONDE ON BLONDE - Labyrinth Of Love (1989)
Ένα μικρό διαμαντάκι στο χώρο του μελωδικού hard rock με τις Chris Candy και Bente Smaavik στα φωνητικά:!:
Ωραίες μελωδίες, leppard refrain στα περισσότερα τραγούδια και ένα αξιοπρόσεκτο κιθαρίστα.
Έχει βγει σε επανέκδοση εδώ και λίγο καιρό και αξίζει τον κόπο:yes:
Cheers:drunk:
[CENTER] [/CENTER]
CITA - Relapse Of Reason - act 1 1994
O πρώτος δίσκος τους είναι από τα καλύτερα δείγματα του είδους. Ωραία φωνητικά, πανέξυπνες συνθέσεις και καλή τεχνική κατάρτιση.
Έτσι θα έπρεπε να ηχούν οι Bon Jovi των 90’:!:
Στο Through the years κάνουν μέχρι και χρήση talk box, το These eyes έχει απίστευτο solo και
και η μπαλάντα Two Hearts είναι έπος
Απαραίτητο όπως και το επόμενο πονημά τους το 1996 Heat Of Emotion
[CENTER] [/CENTER]
HSAS - Through the Fire 1984
‘Ενα album κατάφερε να βγάλει αυτό το project, το οποίο ακούγεται πως είναι ηχογραφημένο απ’ ευθείας live και αυτή την εντύπωση έχω ακούγοντας το.
Άριστη συνεργασία μεταξύ Hagar (Montrose, Van Halen) και [B]Schon/B και έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα κρυφό διαμαντάκι.
[CENTER] [/CENTER]
Έχει αναφερθεί ξανά ο συγκεκριμένος δίσκος στο Shakra thread, απλά θέλω να προσθέσω ότι είναι must
για αυτούς που γουστάρουν Bonfire, ειδικά ο τραγουδιστής είναι πιο Lessman και από τον ίδιο τον Claus Lessman:lol:
[CENTER] [/CENTER]
Joshua Perahia - Double Trouble (1995)
Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει τα δύο πρώτα album του Ελληνογερμανού κιθαρίστα:respect:
Δεν θα μιλήσω για το πρώτο του album γιατι είναι ψιλοαδιάφορο, πάω κατευθείαν στο ζουμί που είναι το δεύτερο
του Surrender . Μιλάμε 8 hard’n’heavy δυναμίτες και ένα outro. H κιθάρα σπέρνει άγρια, πολύ καλές
ερμηνείες και τραγούδια που σου μένουν.
[CENTER] [/CENTER]
Desmond Child - Discipline (1991)
Πρώτο και τελευταίο solo album για τον Child. Καλοπαιγμένο Light AOR υψηλών προδιαφραφών από τον
guru το είδους. Γεμάτο μελωδικά, ήρεμα τραγούδια, συνιστάται για στιγμές χαλάρωσης.
Ιδίως οι μπαλάντες είναι όλα τα λεφτά:!:
Cozy
January 7, 2008, 4:25pm
Πλάκα πλάκα το δισκάκι του Desmond πολύ θέλω να το ακούσω. Αν και νομίζω για να το αγοράσει κανείς μόνο μέσω internet θα το βρει…
[CENTER] [/CENTER]
Brother Firetribe - False Metal (2006)
Συγκρότημα του κιθαρίστα των Nightwish Emppu Vuorinen η μπάντα συνθετικά κινείται στο melodic
hard rock/aor των 80’ς. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες τησ περσινή χρονιάς.
Εγώ το πήρα από το Shiva στο Μοναστηράκι, συνήθως το φέρνει. Αν δεν το χει ψάξε No Remorse, το χα δει και εκει παλιά.
[CENTER] [/CENTER]
Για πω την αλήθεια αυτό δεν το ξέρω, απλά είδα τα videos και έτσι το έψαξα. Οι Vanilla Ninja είναι female
pop/rock band από Εσθονία μεριά, τα τραγούδια ακούγονται ψιλοενδιαφέροντα.
[CENTER] [/CENTER]
Roxus - Nightstreet (1991)
Αδικημένη μπάντα, κατάφερε να βγάλει μόνο ένα δίσκο, αλλά τι δίσκο, ετσι?
Σε όποιον αρέσουν οι Bon Jovi επιβάλλεται η αγορά του:bow2: :bow2: :bow2:
[CENTER] [/CENTER]
Xenon - Simple (1995)
Δεύτερη κυκλοφορία για τους Xenon και αυτή τη φορά κάνουν και χρήση keys στα τραγούδια. Στην ουσία
θεωρείται EP (αποτελείται από 7 τραγούδια) και το group ακολουθεί τα δικά του μουσικά μονοπάτια. Έχοντας
επιρροές από το κλασικό hard rock, το aor, και τον Steve Vai δημιουργούν “δύσκολες”
συνθέσεις μελωδικού hard rοcκ. Το China SKy είναι από καλύτερα τραγούδια ever.