Hard Rock/AOR κυκλοφορίες

γράψε και δυο λόγια για το καθένα τώρα. το name dropping δε λέει τίποτα και γενικά είναι κακό πράμα. κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί.

Έτσι ακριβώς! :thumbup:

Δεν ξέρουν όλοι τα πάντα! :wink:

[FONT=“Times New Roman”][SIZE=“2”]Ekana Edit kai diorthwsa thn katastash elpizw!:slight_smile: [/SIZE][/FONT]

Εκτός από τον Aldo Nova, έχει βάλει και το χέρι του ο Jon Bon Jovi νομίζω… :-k

Πολύ καλό δισκάκι! :drunk:

Πράγματι!
Αν διρθώσεις και τα greeklish θα είσαι άψογος! :roll:

Καλά posts! :smiley:

edit: Είσαι ο Metzi από το myspace που ξεθάβει κάθε μέρα ωραία ποζεράδικα clipάκια από το youtube, έτσι δεν είναι; :-k

[SIZE=“3”]Ειμαι καινούργιος γι΄αυτό, thanks![/SIZE]

Ναι, εγώ είμαι, είδα και το link που έχεις στο myspace!

ΒΑΤΟΝ ROUGE-LIGHTS OUT ON THE PLAYGROUND (1991)

Mε τη φωνάρα Kelly Keeling (MSG κτλ)

Για πληροφορίες :

http://www.heavyharmonies.com/cgi-bin/band.cgi?BandNum=105

Η μεγάλη άνοδος του hard rock, όλων των εκφάνσεων, τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικότητα!

Ο κόσμος δείχνει να στρέφεται ξανά στο είδος που αντιμετωπίστηκε ιδιαίτερα εχθρικά την περασμένη δεκαετία!
Ειδικά στη Στοκχόλμη (και στη Σουηδία γενικότερα) τα πράγματα είναι σχεδόν όπως στο L.A στις αρχές των '80s! 8)

Kαι από τις δυο όχθες του ατλαντικού πολλά groups, παλιά και νεότερα, δίνουν πολύ καλά δείγματα δουλειάς τώρα τελευταία!

Θα επικεντρωθώ κυρίως σε κάποια albums που μου έκαναν εντύπωση (θετική και αρνητική) την φετινή χρονιά!

Σας τυχαίνει συχνά να ακούσετε μόνο 2 λεπτά από ένα κομμάτι και να πάτε να αγοράσετε επιτόπου το album;
Εμένα, όσο περνάνε τα χρόνια όλο και πιο σπάνια!

Ήταν πριν 2 χρόνια, σαν τώρα περίπου!
Μέσα Νοεμβρίου 2005, μόλις είχα απολυθεί από φαντάρος και έψαχνα να καλύψω τον “χαμένο χρόνο”…
Σχεδόν τυχαία, ακoλουθώ ένα link και αρχίζει ένα track…
“Riot in Everyone” από τους Σουηδούς Crashdïet!
Σοκ και δέος!
Με το που τελειώνει το refrain το είχα ήδη παραγγείλει!
Videoclip: http://uk.youtube.com/watch?v=AaqZJANa0Jk

Χωρίς υπερβολή αυτό το track είναι το “18 and Life” της δεκαετίας μας!
Και τo ντεμπούτο των Crashdïet κοιτάει στα μάτια το αντίστοιχο των Skid Row!

Τα (τραγικά) γεγονότα που ακολούθησαν, με την αυτοκτονία του τραγουδιστή τους Dave Lepard, τους έκαναν πολύ μεγαλύτερο όνομα και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά!
To “Rest In Sleaze” έχει γίνει σχεδόν μυθικό και πάντα θα αποτελεί θεμελιώδη λίθο γαι τον sleaze hard rock ήχο, όταν στο μέλλον θα μνημονεύουν τα '00s!

Πριν ένα μήνα λοιπόν, με νέο τραγουδστή κυκλοφόρησαν το
Crashdïet - The Unattractive Revolution (2007)

Πολύ κρίσιμο album που πάντα θα συγκρίνεται με το πρώτο και το status που το συνοδεύει!

Ύστερα από πολλές ακροάσεις και απαλλαγμένος από την αρχική υποσυνείδητη θέληση για σύγκριση, μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα εμπνευσμένο, δυναμικό και μελωδικότατο album, που οι λάτρεις του είδους θα γουστάρουν άσχημα!
Μπορεί να μην έχει κάποια από τα hitακια του προηγούμενου, είναι όμως πιο χύμα, πολύ πιασάρικο και αυτό, με καταπληκτικές μελωδίες και ζόρικες συνθέσεις!
Ο Olliver Twisted τα καταφέρνει πολύ καλά στο μικρόφωνο, τα refrains είναι μεγάλα και πλούσια, οι κιθάρες βρώμικες και όταν το ακους μεταφέρεσαι άμεσα στη Sunset Boulevard…

Κομμάτια σαν το “Ιn the Raw”, “Die Another Day” και “Thrill Me” και πολλά άλλα, είναι ύμνοι που καρφώνονται στο μυαλό, αλλά το “Οvernight” είναι το αγαπημένο μου!
Μιλάμε για την απόλυτη ποζεριά του 2007, το ακούς και ξεβιδώνεσαι στο χορό (μην το ακούσετε πρώτη φορά στη δουλειά, γιατί θα απολυθείτε επιτόπου από το κοπάνημα!), με μια εθιστική μελωδία που παθαίνεις overdose από το συνεχές repeat που πατάς!!!
Προσκυνώ!!!
Aκούστε το σε audio sample: http://uk.youtube.com/watch?v=zYJNN2YEc5U

Σε δύο τραγούδια (“I Don’t Care” και “Alone”) συμμετείχε και ο μεγάλος Mick Mars των Mötley Crüe στη συγγραφή!

Γενικότερα, δεν υπάρχει μέτριο τραγούδι στο δίσκο και όλα έχουν κάτι το ξεχωριστό, αν και πολύ απλά στη δομή!

In the Raw official videoclip:
http://uk.youtube.com/watch?v=2Y9UFlkwH30

Ο Dave Lepard μπορεί να αναπαυτεί ήσυχος!
Το έργο του συνεχίζεται επάξια!
R.I.P

Oι, επίσης σουηδοί, Ηardcore Superstar, ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα!

Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά, μάλλον, τα πολλά punk στοιχεία τους με απέτρεπαν να τους απολαύσω!
Μου θύμιζαν περισσότερο τους Backyard Babies και όχι π.χ. τους Skid Row, Firehouse κ.τ.λ. και επί χρόνια δεν μου κάθονταν καλά!
Μέχρι την άνοιξη, που έβγαλαν το single “Βastards” και η αντιμετώπισή μου προς αυτούς άρχισε να αλλάζει!
Πολύ πιο hard rock, παρά punk και πιο πιασάρικο!
Και πριν λίγες μέρες άκουσα το καινούργιο τους album! Κυκλοφορεί επίσημα αύριο, 7 Νοεμβρίου!

Hardcore Superstar - Dreamin’ In A Casket (2007)

Έχει όλα τα συστατικά του single, καθώς και πιο δουλεμένες μελωδίες, riffs ποτισμένα με bourbon και ξεσηκωτικά solos! Έχω ξεχωρίσει ήδη κάποιες κομματάρες και συνεχώς ανεβαίνει στην εκτίμησή μου!
Πραγματικά, δεν το περίμενα από αυτούς!
Ειδικά, το “Sophisticated Ladies” είναι σίγουρα στο top-3 των φετινών ποζεριών!
Η refrainαρα του είναι μεγαλειώδης!!!
Aκούστε ένα δίλεπτο audio sample για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται:
http://uk.youtube.com/watch?v=Dcyzt9IrWno

Στους οπαδούς τους θα αρέσει σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να το ακούσουν και άλλοι και δεν θα χάσουν!

Και κάνουν tour με τους Crashdïet σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη και εγώ βρίσκομαι στο ελλαδιστάν…

Sister Sin - [COLOR=“Indigo”]Smash The Silence /COLOR (2007)

Για αυτούς τα έχω πει και αλλού, απλά τους αναφέρω και εδώ που είναι και άλλα μαζεμένα!

Τσακίζουν οι τύποι!
Hard Rock με ασήκωτη μαγκιά!!!

Για λεπτομέρειες διιαβάστε εδώ:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=236474#post236474

The Poodles - Sweet Trade (2007)

Aυτό δεν το θεωρώ δισκάρα, αλλά σίγουρο είναι αξιολογο και έχει τις στιγμές του!
Σίγουρα κατώτερο από το προηγούμενο και ακόμα πιο μελωδικό!
Σχεδόν pop σε σημεία και γι’ αυτό δεν μου αρέσει τόσο!
Εντάξει, έχουν ταλέντο στο να γράφουν μελωδικά και εμπορικά κομμάτια, αλλά εδώ μάλλον το παρακάνουν!
Αν και κάποια τραγούδια από εδώ μέσα αξίζουν αρκετά!
Κρίμα πάντως, περίμενα λίγο πιο δυνατό δίσκο, γιατί με είχαν προϊδεάσει θετικά με το ντεμπούτο τους…

Προσοχή: Πριν 3 εβδομάδες οι Shylock κυκλοφόρησαν τον τέταρτο δίσκο τους!
Πριν πω οτιδήποτε για αυτό όμως, κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ σε ολόκληρη τη δισκογραφία τους, γιατί θεωρώ ότι είναι αρκετά άγνωστοι στη χώρα μας!
Θα το κάνω λίγο ανορθόδοξα!

Η δισκάρα τους, το μεγάλο τους όπλο, η πιο εμπνευσμένη δουλειά τους, είναι το τρίτο τους album

Shylock - Welcome To Illusion (2004)

Oι οπαδοί των Scorpions και κατά συνέπεια των Bonfire, πρέπει να το τιμήσουν!
Απίστευτο συναίσθημα, ζεστές, βαριές και μελωδικές κιθάρες, τρομερά hooks και σύντομα και περιεκτικά solos τοποθετούν αυτό το δίσκο στις καλύτερες hard rock κυκλοφορίες των '00s!

Γερμανικό hard rock στα καλύτερά του!

Περίπτωση 1η: Αν ακούσετε αυτό το album και δεν γουστάρετε, αφήστε τους!
Δεν θα σας αρέσει κάτι άλλο από αυτούς!

Περίπτωση 2η: Επειδή η πρώτη περίπτωση οδηγεί σε άτοπο, υπάρχουν άλλοι 3 δίσκοι από αυτούς που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε!
Κανένας τους δεν φτάνει τον παραπάνω, αλλά δεν παύουν να έχουν κάποια πολύ καλά tracks μέσα!

Shylock - Shylock (1999)

Πολύ σπάνιο σήμερα, μόνο μέσω του γερμανικού ebay αν βρίσκεται καμια φορά, το πρώτο τους album είναι μάλλον το δεύτερο αγαπημένο μου!
Με μέτρια παραγωγή και πολύ χαμηλό budget έδέιχναν από τότε ότι θα ανέβουν αρκετά και θα καταφέρουν πολλά!
Νοσταλγικές συνθέσεις και αρκετό '80s συναίσθημα σε μια σχεδόν cult κυκλοφορία!

Shylock - [COLOR=“Indigo”]Pyronized /COLOR

Στο ίδιο ύφος, με καλύτερη παραγωγή, αλλά μάλλον κατώτερο επίπεδο τραγουδιών συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο! Τα μισά tracks είναι φοβερά, αλλά υπάρχουν και κάποια fillers, που μετριάζουν το τελικό αποτέλεσμα!
Πάντως, αν έχεις το πρώτο και το τρίτο, αξίζει να έχεις και αυτό!

Στη συνέχεια, είπαμε κυκλοφόρησαν το 2004 το “Welcome…” και ανέβηκαν πολύ!

Δυστυχώς όμως ανέβηκαν κατακόρυφα και οι απαιτήσεις που έχουμε για αυτούς!
Στις 12 Οκτωβρίου κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο (έστω για λίγους!) νέο τους album!

Shylock - Devotion (2007)

Πίκρα!
Μεγάλη!
Τί απογοήτευση ήταν αυτή;
Σίγουρα το χειρότερό τους!
Όλα τα tracks μοιάζουν τρομερά μεταξύ τους!
Τα πιο πολλά δεν μου αρέσουν καν και αυτά τα λίγα που ξεχώρισα, είναι σχεδόν αντίγραφα φοβερών κομματιών από προηγούμενα albums τους!
Φυσικά δεν ενδύκνειται για αγορά, μόνο στους φανατικούς οπαδούς τους και αυστηρά για συλλεκτικούς λόγους…
Eλπίζω να είναι απλά μια παρένθεση…

Ίσως κάποιος που γουστάρει αυτόν τον ήχο και δεν έχει ακούσει Shylock, μπορεί να περάσει καλά με αυτό το δίσκο!
Όμως, οι έχοντες επαφή με την μπάντα και με τις απαιτήσεις δικαιολογημένα αυξημένες, θα υποστούν ήττα…

Μέχρι το επόμενο update, [SIZE=“4”]Rest in Sleaze!!! [/SIZE]

[FONT=“Arial Black”][SIZE=“2”]Πιστεύω τα κάλυψες όλα, αναλυτικότατα[/SIZE][/FONT]:smiley:

[SIZE=“2”][FONT=“Arial Black”]Βέβαια πιστεύω οτι το Hardcore Superstar, το ομώνυμο είναι καλύτερο, με βάση τα samples που άκουσα από το καινούργιο…[/FONT][/SIZE]:roll:

[FONT=“Arial Black”][SIZE=“2”]Το τελευταίο Shylock είναι όντως μούφα!!![/SIZE][/FONT]

[SIZE=“2”][FONT=“Arial Black”]Μόνο το ρεφραίν από το πρώτο τραγούδι μου άρεσε(γαμάει) και το you feel αλλά γενικά οι δομές είναι copy από το προηγούμενο καλύτερο τους album!
[/FONT][/SIZE]

ωραίος ο μέιντεν. το νέο crashdiet δεν το έχω ακούσει ακόμη, αλλά θα γίνει σύντομα ελπίζω. το πρώτο ήταν πολύ όμορφο. ακόμα κι όταν “δανείζονταν” από άλλους δεν ήταν καθόλου ενοχλητικοί. με hardcore superstar δεν έχω μεγάλη σχέση, μερικά τραγούδια έχω ακούσει μόνο, αλλά τα είχα βρει συμπαθητικά. θα το ακούσω, όπως και το ep των sister sin. to poodles τώρα, μου φάνηκε απογοητευτικό και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. κρίμα γιατί το πρώτο ήταν τρομερό.

Πάντως μιας και μιλάμε για τη σουηδική glam sleaze σκηνή καλό είναι να

αναφέρουμε τους Easy Action (του Kee Marchello, ex Europe) που το πρώτο τους album το 1983 είναι must, το

οποίο βγήκε τώρα πρώτη φορά σε cd (remaster).

Οπως επίσης και τα δύο πρώτα Shotgun Messiah: Shotgun Messiah kai Second Coming που IMO είναι

τα καλύτερα στο συγκεκριμένο ειδος ( τα solos και τα riffs υπεράνω σχολιασμού)!

Τα Shotgun Messiah είναι όντως καλά! :thumbup:

Ειδικά το δεύτερο μου αρέσει αρκετά! 8)

Τους Easy Action απέφευγα να τους τσεκάρω, γιατί είχα την εντύπωση πώς μοιάζουν κάπως με τους Hanoi Rocks… :-k

Αφού όμως το προτείνεις, θα το τσεκάρω κάποια στιγμή! :wink:

[SIZE=“2”]Μοιάζουν με Hanoi Rocks σε λίγο πιο σκληρή έκδοση.

Τσέκαρε το τραγούδι We go rocking στο you tube, το οποίο κλέψανε οι Poison (I want action). [/SIZE]

Το cd των Easy Action θα το βρεις από :

http://www.myspace.com/keemarcello

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχει ο Axel Rudi Pell :-k

στο heavy - epic - power (ίσως στο Magic και σε καποια album που το ακολούθησαν να έχει καποια power στοιχεία και λιγο epic (Τον Blackmore προσκινά):roll:

'Oπως και να ’ χει τα 3 πρώτα album του ξεχωρίζουν κατά την ταπεινή μου γνώμη:

[ul]
[li]Wild Obsession
[/li][/ul]

[ul]
[li]Nasty Reputation
[/li][/ul]

[ul]
[li]Eternal Prisoner
[/li][/ul]

Δυνατό, μελωδικό hard rock σε γενικές γραμμές, με τα υπόλοιπα album που ακολοθούν να στέκονται και αυτά αξιοπρεπέστατα:ok:

OK, ίσως ταιριάζει λίγο περισσότερο σε αυτό το topic, αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές βρίσκεται στο μεταίχμιο αυτών των 2 ειδών!
Είναι πιο heavy και αρκετά επικός για την πλειοψηφία του hard rock, αλλά και αρκετά μελωδικός και hard rock σε συγκριση με πολλά heavy / power groups… :-k

Πράγματι, τα πρώτα του albums είναι πιο hard rock σε σχέση με τα επόμενα! Εμένα πάντως μου αρέσουν εξίσσου και οι 3 περιοδοί του! :smiley:

Απλά, αφού αναφέρθηκε, λόγω του Rob Rock, είπαμε και 2 πράγματα παραπάνω…

Επίσης, τους Easy Action τους τσέκαρα.
Είναι πολύ “soft” για τα τωρινά μου γούστα και, λόγω παραγωγής, αλλά και εποχής, μου ακούγονται αρκετά απόμακροι… :-s
Θέλω πιο πολλά γκάζια στις κιθάρες… :roll:

Και τέλος, καλά έλεγες! Στεγνή αντιγραφή το “I Want Action” από το “We Go Rockin”…

“We go rockin… tonight…
We go rockin… tonight…
We go rockin… tonight… come on… come on… alright…” το ένα

“I want action… tonight…
Satisfaction… all night…
You’ ve got the love I need tonight” το άλλο!

Ακριβώς ίδιες νότες! :lol:

[SIZE=“2”]Ψάχνω το ομώνυμο cd των boysvoice ρε γαμώτο, πολύ πώρωση[/SIZE]:band:

[SIZE=“2”]Γερμανίλα με τα όλα της[/SIZE]:metal:

Check: www.youtube.com/watch?v=tvK9qn8hiuA

Σε βινύλιο στο βρίσκω για πλάκα!
Το έχω δεί ακόμα και 4 ευρώ! :yes:

Σε cd όμως, για buy now action δεν υπάρχει κάτω από 70$ αυτή τη στιγμή! :?
Μέχρι και 130$ το είδα κάπου… :-k

Αν θές να μπείς σε διαδικασία δημοπρασίας, τσέκαρε εδώ! :wink:
Αυτή τη στιγμή είναι στα 11 ευρώ, αλλά θέλει 4 μέρες ακόμα για να λήξει…

Thanks for the info.

Λέω να κάνω bid! Καλά θα γίνει σφαγή!!!:twisted:

Αν και δεν λέει σε τι κατάσταση είναι!:-k

[SIZE=“2”]SLASH PUPPET - NO STRINGS ATTACHED[/SIZE]

H hard rock κυκλοφορία της χρονιάς κατ’ εμέ! Όχι ότι προσφέρει κάτι καινούργιο, αλλά όταν ένα group συνδυάζει άψογα το attitude, feeling των XYZ, SKID ROW, RATT, και λίγο CINDERELLA
δεν μπορεί παρά να είναι καλό!

Δυνατή παραγωγή, στιβαρές κιθάρες, ωραίες γέφυρες, φωνακλάδικα ρεφραίν και ένας τραγουδιστής που έχει τη

χροιά του Stephen Pearcy (RATT) και βγάζει το τσαμπουκά του Sebastian Bach (Skid Row):vibrate:

Πολύ must! Tίποτα άλλο!

www.suncityrecords.com/main.php?page=Pages/Bands/Slash%20Puppet/Slash%20Puppet.html

To νέο album των Σουηδών Hardcore Superstar, “Dreamin in a Casket” κυκλοφόρησε και τα σπάει.
Hard rock με τσαμπουκά και αφθονα sleaze στοιχεία…:thumbup:

Έχει τσεκάρει κανείς το group που έπαιζε η νέα τραγουδίστρια των Nightwish η Anette Olzon? Είναι οι Alyson Avenue με δύο πολύ καλά albums καθαρού AOR. Το Presence Of Mind (2000) και το Omega (2004). Πολύ καλά και τα δύο. Πάντως μέχρι και 5 με 6 σελίδες που πήγα πίσω δεν έχει αναφέρει κανείς τους Θεούς FM (που επανασυνδέθηκαν για να παίξουν στο Firefest) και τους Giant. Πρόσφατα αγόρασα ξανά τα πρώτα album τους σε CD αφού τα είχα μόνο σε βινύλιο. Ειδικά των FM είναι φοβερά με 8 κομμάτια extra το Indiscreet και 7 το Tought It Out. Πραγματικά αξίζει η αγορά τους.