Λες να το κανουν με δυο σκηνες; Ειναι το πιο φυσιολογικο, αποκλειεται να μπορεσουν να παιξουν 8 ΜΠΑΝΤΕΣ στο Arch.
Είναι και λίγο πονηροί όμως. Στην αφίσα δεν γράφουν χώρους.
Αν ήταν την Παρασκευή και οι Godsleep θα πήγαινα για την παρέα και να δω Colour Haze. Αλλά τώρα με αυτή τη σαπιλα τους χώρους δεν το κόβω.
* Μόνο αν βρεθεί καμία πρόσκληση ![]()
Α θα γινει ολο εκει. Η δευτερη μερα ηταν Universe. Λεπτομερειες ![]()
Οι 1782 μετακομίσανε στη δεύτερη μέρα, κρίμα, και ήθελα να τους δω
. Παλεύονται οι ώρες, άντε να δούμε πώς θα τη βγάλουμε αύριο.
Και Weedpecker το ίδιο
μάλλον θα έρθω για Cosmic Dead και Colour Haze
Μετακόμισαν την Παρασκευή και οι Witchthroat Serpent όμως που είναι επίσης πολύ καλοί!
Κι εγώ γκρίνιαζα στην αρχή αλλά τελικά μάζεψαν πολλές και καλές μπάντες με πολύ τίμιο εισιτήριο.
Να τα λέμε κι αυτά.
Ετσι ειχε γινει και περσι. Ειναι η δισκογραφικη απο πισω και φερνει αρκετα ονοματα που για να τα βλεπαμε σε δικες τους συναυλιες θα θελαμε 150€, αυτο ειναι αληθεια. Επισης περσι θυμαμαι οτι ειχε τρομερο παγκο με βινυλια και CDs, με αρκετα καλες τιμες. Εικοσαρικο τα βινυλια, πενηντα τα τρια. Δεκαρικο τα σιντι, τριανταπεντε τα πεντε αν θυμαμαι.
Το ενα βασικο θεμα ειναι ο χωρος και το αλλο βασικο θεμα ειναι να τηρησουν το προγραμμα.
ε τώρα μη με κολάζεις και μπήκε και το δώρο του πάσχα!
για αυτά πιστεύω θα έχουμε πολλά να πούμε.
Φασάρα φοβερή σήμερα.
Expectation: 8/10
Reality: 11/10
Love επιτέλους ρε αθεόφοβοι Haze…!
Expectations: 4/10
Reality: 8/10
Colour Haze δεν είχα ξαναδεί και αποκλειστικά για αυτούς πήγα. Από άλλο πλανήτη η μπάντα. Φοβεροι μουσική. Απίστευτος ο ντράμερ. Τέρμα 70ιλα η όλη φάση τους. Κρίμα που στο πρόγραμμα ήταν να παίξουν μόνο μία ώρα.
Είδα και το σετ των Cosmic Dead, ωραίοι. Ωραία και τα synths. αλλά πλέον προσωπικά δεν έχουν να μου πουν κατι για πάνω από μισή ώρα. Γενικά αυτός ο ήχος δηλαδή.
Ωραίο μπουζουκομαγαζο το Rox. Καλό ήχο είχε σχετικά. Με λίγο ψηλότερη σκηνή θα υπάρχει πολύ καλή οπτική από παντού. Ωραία φώτα σίγουρα (μπουζούκια γαρ), είχα ξεχάσει πως είναι να παίζει μια μπάντα φωτισμένη στη σκηνή
Επίσης να πούμε ότι οι Naxatras είναι η καλύτερη ελληνική μπάντα του χώρου, τρομερή εμφάνιση, πολύ ωραία visuals, ορεξάτο κοινό. Colour Haze επίσης πάρα πολύ καλή εμφάνιση, η οποία όσο περνούσε η ώρα και ανέβαινε. Cosmic Dead με ξένισε η έλλειψη κιθάρας (ο κιθαρίστας τους δεν κατάφερε να έρθει) αλλά το 45λεπτο jam τους ήταν ενδιαφέρον. Οι Ολλανδοί Komatsu ήταν αρκετά συμπαθητικοί, θα τους τσεκάρω. Μια χαρά το Rox γι’ αυτό που είδαμε και για τον κόσμο που είχε - ειδικά αφού οι πίθηκοι καπνίζανε ανεξέλεγκτα μόνο στους Naxatras, ουσιαστικά.
Στο Arch έχασα τους Fuzzrider. Οι Monsternaut μεταλλίζανε περισσότερο από αυτό που έχει κάποιος στον νου του για μια ψυχεδελική μπάντα, οι Ιταλοί Oreyon μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέροντες με τις δυο κιθάρες τους και οι Witchcraft Serpent κατάφεραν να γεμίσουν το μαγαζί με κόσμο, όντας η τρίτη καλύτερη εμφάνιση της ημέρας μετά από Naxatras και Colour Haze που ήταν οι top.
Οι Naxatras για μένα είναι από τις μεγαλύτερες απατεωνιες που έχουν υπάρξει στην ελληνική σκηνή. Βασίζουν πλέον το σετ τους στα εκτός μουσικής για να κερδίζουν στο μάτι.
Πολύ καλό το πρώτο άλμπουμ, άντε και το δεύτερο. Από εκεί και μετά διαφημίζουν κάτι που δεν μπορούν να υποστηρίξουν και στην ουσία απλά επαναλαμβάνονται.
Δεν τους είδα χθες, τους ειχα δει όμως τον Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη μαζί με τους Nightstalker.
Για ανάπτυξε την άποψή σου λίγο παραπάνω, γιατί εγώ ανήκω σε αυτούς που λατρεύουν σχεδόν όλες τους τις κυκλοφορίες. Βέβαια, έχω να τους δω ζωντανά πάρα πολλά χρόνια.
Η “απατεωνιά” βασίζεται στο ότι δεν μπορούν να αναπαράγουν στη σκηνή τη μουσική, στο ότι η μουσική επαναλαμβάνεται από τον δεύτερο δίσκο και μετά (αν κατανοώ σωστά το σχόλιό σου για τη δισκογραφία τους), σε όλα αυτά μαζί ή/και σε κάτι ακόμη;
Εννοείται πως ρωτάω τέρμα φιλικά και καλοπροαίρετα.
Χτες πάντως μιλάμε για εξαιρετική εμφάνισή τους. Και τα τραγούδια / κατεύθυνση του νέου album, που άκουσα πρόσφατα είναι πολύ ενδιαφέροντα και live.
Έχει να κάνει πως αυτό που παίζουν δεν έχει εξελιχθεί σχεδόν καθόλου από το πρώτο άλμπουμ. Τα πλήκτρα που μπήκαν μπήκαν σαν απλώς κάτι έξτρα και πάνω από το ίδιο μοτίβο. Νιώθω ότι δε συμπληρώνουν αρμονικά τα κομμάτια. Δεν έχουν παίζουν αυτόνομα.
Όπως έκανε και ο Αγγελάκας ξερωγω για να αποφύγει τον ηλεκτρισμό και είπε “ας βάλω μια τρομπέτα να παίζει τα μέρη της κιθάρας”. Δε λειτουργεί έτσι ένα όργανο στην ενορχήστρωση.
Έχουν την ίδια μανιέρα σε όλη τη μουσική τους. Δεν υπάρχουν δυναμικές, και όλα τα τραγούδια έχουν την ίδια δομή.
Δεν ξέρω και τεχνικά σε τι επίπεδο είναι, πάντως στα αυτιά μου και στα μάτια μου φαίνονται ότι ούτε εκεί έχουν εξελιχθεί.
Δεν μου δείχνουν ότι έχουν προσωπικότητα ως μουσικοί και ως μπάντα.
Από την αρχή επίσης θυμάμαι να δίνουν έμφαση στα “γύρω γύρω” τύπου “γράψαμε αναλογικά”, “έχουμε ψαγμενους ήχους”, “βάλαμε show” και όλο αυτό προσωπικά με ξενίζει ότι δεν έρχεται σαν συμπλήρωμα στη μουσική.
Όλα αυτά μου φαίνονται εντελώς αναντιστοιχα με το hype που έχουν αποκτήσει ως μία μπάντα που είναι απλά οκ.
Και κάτι άλλο που δεν έχει να κάνει με τα μουσικά αλλά γενικά τη στάση τους. τους κρατάω και ότι κάπου το 2014-15-16 (δε μπορώ να ανακαλέσω ακριβώς χρονολογία) έκαναν μια συναυλία στο Ισραήλ. Όντας νέοι μουσικοί και δήθεν προοδευτικοί θα έπρεπε να ξέρουν που πάνε να παίξουν και όχι να λένε “παίζουμε όπου μας καλούν”. Και νομίζω ότι ήταν κοντά σε (άλλη) μια μεγάλη επιδρομή του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
Το κρατάς και στον μπαρμπα-Cave
;
φυσικά και το κρατάω. δεν είναι όμως η ίδια αναλογία. τι προσδοκίες να έχω από έναν “φτασμένο” καλλιτέχνη που αποτελεί μέρος της μουσικής βιομηχανίας;
ενώ από κάποια παιδιά, που έχουν παίξει και σε κάμποσα φεστιβάλ αριστερών οργανώσεων (ήδη από τότε) περιμένεις τουλάχιστον να έχουν ενσυναίσθηση, αν όχι πολιτικό κριτήριο.