House Of The Dragon [GoT thread]

Φοβερό επεισόδιο. Η καλύτερη σεζόν μετά την 1η.
Εμένα πάντως περισσότερο μου έκανε εντύπωση…

[SPOILER]πέρα από τα children που ήταν κάτι πρωτοφανές για μας που βλέπουμε την σειρά, που ο μακαρίτης και τέως πανίσχυρος άντρας του Westeros θα έβρισκε μια πόρνη στο κρεβάτι. :p[/SPOILER]

έχω φάει 3 spoilers για την επόμενη σεζόν τώρα…
ελπίζω να τα ξεχάσω μέχρι του χρόνου

ωραίο φινάλε πάντως

Συνολικά η season μου φάνηκε πολύ-πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, η οποία με είχε απογοητεύσει αρκετά (και μιλάγαμε και για το καλύτερο βιβλίο της σειράς). Δεν βρήκα πολλούς ανούσιους διαλόγους, κάποιοι χαρακτήρες εξελίσονται με πολύ ωραίο τρόπο και η πλοκή δεν κάνει κοιλιές. Μόνο ξενέρωμα, κι αυτό μικρό, κάποιες ανούσιες (κατ’ εμέ) διαφορές στην πλοκή σε σχέση με το βιβλίο, μάλλον για να φανούν κάποιοι χαρακτήρες με το ζόρι περισσότερο.

Anyway,

Ερώτηση για όσους έχουν διαβάσει όλα τα βιβλία κι είδαν και το τελευταίο επεισόδιο:

[SPOILER]Δε θυμάμαι, ο Τζότζεν πεθαίνει όταν βρίσκουν το Πρασινομάντη; Δεν το θυμάμαι αυτό. Επίσης τι είναι αυτοί οι σκελετοί που τους επιτέθηκαν; Whitewalkers δεν ήταν στο βιβλίο; [/SPOILER]

Α, κι ένα σχολιάκι για το τελευταίο επεισόδιο:

[SPOILER]Νομίζω ότι εμφάνιση των Παιδιών του Δάσους δεν έγινε και με πολύ καλό τρόπο. Στο βιβλίο συνέχεια τα αναφέρει, σε προετοιμάζει, κατά κάποιον τρόπο, ότι θα εμφανιστούν, μαθαίνεις τι είναι κλπ. Νομίζω ότι όποιος τα βλέπει πρώτη φορά στη σειρά χάνει αρκετά πράγματα από κάποιον που έχει διαβάσει τα βιβλία. [/SPOILER]

[SPOILER]Όχι, δεν πεθαίνει αν και είναι πλέον πολύ αδύναμος. Επίσης, ο Pyp και ο Grenn δεν πεθαίνουν στη μάχη με τους Wildlings. Αυτό το αναφέρω πρόσθετα για να πω ότι έχουμε φτάσει να τρώμε “ανάποδα” spoilers, εννοώ ότι η σειρά “σποϊλεριάζει” αυτούς που έχουν διαβάσει τα βιβλία. Δηλαδή, ξέρουμε εκ των προτέρων ότι στο έκτο βιβλίο ή δεν ξέρω κι εγώ πότε, ο Jojen θα πεθάνει τελικά, όπως και ότι οι Pyp και Grenn είναι τελικά ψιλο-ασήμαντοι.[/SPOILER]

τι μου λες τωρα εγω εδω εχω να διαβάσω μονο τον τελευταίο τομο του 5 και τρωω σποιλερ!

book spoiler

[SPOILER]
για τον jojen λεω(που οκ το άλλαξαν) αλλα εγω τον ειχα αφήσει ζωντανό μέσα στη σπηλιά! #-o

[/SPOILER]

πολύ τούμπανο το επεισόδιο δε περίμενα να ειναι καλύτερο του 9…

[SPOILER]Βασικά παίζει να είναι σπόιλερ από το 6ο βιβλίο [/SPOILER]

χαχαχα σοβαρά? lool!!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ επεισόδιο, το καλύτερο κλείσιμο για την πιο γεμάτη και ίσως καλύτερη season κατά τη γνώμη μου… Τα μέτωπα πολλά και σημαντικές εξελίξεις σε όλα…

[SPOILER]Καταρχάς να ξεκινήσω από τον Tyrion… Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος της 4ης season για να δούμε τον Tyrion πλέον να καταλαβαίνει ότι σε αυτό τον κόσμο του Game of Thrones η δικαιοσύνη αποδίδεται μόνο όταν την παίρνεις στα χέρια σου… Ο Martin καταρρίπτει κάθε ικμάδα λογικής του κόσμου μας, μέσα σε μερικά βιβλία και το επαναλαμβάνει ξανά και ξανά… Η εκδίκηση με τη δολοφονία της Shae είναι μόνο το ορεκτικό τη στιγμή που νομίζεις ότι είναι το κυρίως πιάτο… Η στιγμή της εξιλέωσης, της δολοφονίας του Tywin, έχει διπλή σημασία και μια τραγική ειρωνεία… Ο Tyrion θα φύγει κυνηγημένος από το King’s Landing για πράγματα που δεν έκανε και βρίσκει νόημα στο να δώσει ο ίδιος νόημα στο λόγο που κυνηγιέται… Το confrontation απέναντι στην πατρική φιγούρα που ποτέ δεν τον αποδέχτηκε είναι βγαλμένο από τις πιο γαμάτες ηθοποιηκές στιγμές του Peter Dinklage, ενώ η τραγική ειρωνεία του θανάτου του πιο περήφανου όλων μέσα στη χέστρα (ο πλέον ατιμωτικός τρόπος) είναι χαρακτηριστικά συμβολική… Πάντως κάτι θα μου λείψει χωρίς Tywin… Από αυτούς που αγαπάς να μισείς και θέλεις να βλέπεις τριγύρω…

Ο Varys από την άλλη τρομερή μορφή και ειδικά το βλέμμα του όταν ακούει την καμπάνα σε φάση ‘‘Ωχ, έρχεται βροχή, ας την κάνουμε και εμείς’’ είναι μοναδικό… Αυτό το αδύναμο σωματικά, αλλά πανίσχυρο σε μυαλό ντουέτο, νομίζω θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον…

Κοίτα να δεις που στο τέλος θα συμπαθήσουμε και τον Jamie… Και μόλις το κάνουμε και το πάρει πρέφα ο Martin, ξέρουμε όλοι τι θα συμβει και με αυτόν…

Από εκεί και πέρα η σύνδεση Jon Snow & Stannis μόνο ήσυχη δεν βλέπω να είναι, αν και ο Stannis την έχει δει ότι θα πάρει το βορρά και θα καταλήξει στον iron throne δια της πλαγίας μάλλον… Εύχομαι να περιλάβει και κανάν Bolton/Frey στο δρόμο του, έτσι να γουστάρουμε… Jon Snow μακριά από την Μελισάνδρα… Τώρα το έκαψες το κορίτσι, ούτε το μνημόσυνο δεν έχεις κάνει… :stuck_out_tongue: Αλλά σε δικαιολογώ, τέτοιο μωρό δεν το αγνοείς… :stuck_out_tongue: Με White Walkers κανείς δεν ασχολείται (ουτε καν ο Martin) και βλέπω στο μέλλον να σκάνε σε κανά γάμο Wedding Crashers σαν τον Owen Wilson και τον Vince Vaughn… Και δεν θα είναι για τις παρανύμφους… :stuck_out_tongue:

O Bran πάλι ανοίγει νέους ορίζοντες… Τι είναι τα ‘‘παιδιά’’ και ποιος είναι ο γέρος που παριστάνει το κοράκι με τα τρία μάτια…?? Για διαιτητή δεν τον έκοψα, αλλά αν είχαν τρία μάτια οι διαιτητές, τότε το πέναλτι της Βραζιλίας δεν θα δινόταν ποτέ… :stuck_out_tongue: Στην αναμονή και για εκεί του χρόνου… R.I.P. Jojen και αν όντως φάγατε spoiler οι των βιβλίων, μεγάλη μαλακία…

Για Cercei δεν υπάρχουν λόγια… Αν και πέρα από την εξομολόγηση του ευρέως γνωστού δεν υπήρξε και τραγική εξέλιξη σε αυτό το επεισόδιο με το hot milf του King’s Landing…

H Brienne με τον Podrik ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα (αυτό το αδιάφορο πέρα δώθε με μικρές δόσεις σημαντικότητας μυρίζει από χιλιόμετρα), ενώ δεν ξέρουμε και τι γίνεται με τον Hound… Πραγματικά πίστευα ότι η Arya θα διαγράψει όνομα από τη λίστα, αλλά φαίνεται ότι αρχίζει και βλέπει αλλιώς το όλο event και περισσότερο από το σπαθί ακονίζει το μυαλό της…

Τρομερή εξέλιξη χαρακτήρα η μικρή και έχει ενδιαφέρον η μελλοντική συνάντηση (ελπίζω) με την αδελφότητα χωρίς πρόσωπο…

Η Daenerys πάλι συνεχίζει να ανακαλύπτει τις σκληρές στιγμές της βασιλείας, ενώ το να φυλακίζεις τους δράκους σου είναι σαν να παρκάρεις τα tanks σου σε ποτάμι… Μεγάλη απόφαση που είμαι σίγουρος θα γυρίσει boomerang… Τις βλέπω τις ένδοξες ημέρες της να δοκιμάζονται…

Δεν είδαμε Jorah (σίγουρα τον φυλάνε για τις δύσκολες στιγμές του άνωθεν χαρακτήρα) και Sansa-Littlefinger, στο οποίο story είχαμε εμφατική έξοδο Sansa που σε αφήνει να αναμένεις τη συνέχεια με ανυπομονησία…

Γενικώς το επεισόδιο σε κρατάει κάθε δευτερόλεπτο αυτοκόλλητο στην οθόνη… Έκλεισε τη season με επικό τρόπο και ήδη ακούω τα ουρλιαχτά απόγνωσης από όλη την οικουμένη: ‘‘ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ…???’’

Περαστικά μας… ;-)[/SPOILER]

[SPOILER]ασχετο αλλα εχθες δεν ηταν η μερα του πατερα; :p[/SPOILER]

[SPOILER]ναι[/SPOILER]
:):!:

Δυστυχώς ισχύει αυτό που πε ο φίλος μου ο Ακίλλης. Τρώμε συνεχώς σποηλερς γιατα βιβλία αναφορικά με την σημασία διάφορων ρόλων στο μέλλον…
Κατα τα άλλα το επεισόδιο ήταν καταπληκτικό. Πολυ επικό κ ατμοσφαιρικο σκηνοθετικά κ με πολύ σκληρες σκηνές σε σημεια. Έτσι όπως τα χουν μοιράσει εχω την εντύπωση οτι από άποψη ροής κ ενδιαφέροντος θα βγει καλύτερα από οτι στα βιβλια.

Δεν νομιζω οτι τρωμε spoilers.Η σειρα εχει απομακρυνθει σε πολλες περιπτωσεις με το
βιβλιο.Το μονο θεμα μου με το τελευταιο επεισοδιο ειναι το ποσο μπροστα ειναι το στορυ
του Μπραν.Εναμισι βιβλιο ξερω γω.

Μιας και τελείωσε η σεζόν και μιλάμε για σπόλερς…

[SPOILER]
[rant]
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται αναφορές στα βιβλία σ’ αυτό το θρεντ. Είμαστε στο “Κινηματογράφος και τηλεόραση” και αναφέρεται ρητά στον τίτλο:

εκτενή σχόλια για βιβλία ΜΟΝΟ στο thread των βιβλίων

Δηλαδή τί άλλο πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η πρακτική;

Υπάρχει αντίστοιχο θρεντ για τα βιβλία, όποιοι τα έχουν διαβάσει ή δεν τους νοιάζουν τα σπόιλερς, ας πάνε να συζητήσουν ελεύθερα εκεί.

Θυμάμαι είχε γίνει θέμα και παλιότερα (βαριέμαι ελεεινά να το ψάξω παραπέρα), αλλά προφανώς δε βγήκε κάτι.

Οπότε φίλε πόζερε/απρόσεκτε συμφορουμίτη, όταν πας να ξαναγράψεις “για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία ΜΟΝΟ”, “spoiler βιβλίου” κλπ, θυμίσου πως υπάρχει θρεντ γι αυτό που θες να γράψεις και δεν είναι αυτό στο οποίο είσαι τώρα.

Και για να προλάβω τον προφανή αντίλογο, θέλω όταν έχω δει όλα τα επεισόδια που έχουν προβληθεί να μπορώ να μπαίνω εδώ και να πατάω όποιο σπόιλερ βρω χωρίς ν’ ανησυχώ ότι μπορεί να μην προσέξω μια προειδοποίηση σαν κι αυτές που προανέφερα και να μου χαλάσει η επόμενη σεζόν.

Φιλικά πάντα.
[/rant][/SPOILER]

Οντόπικ τώρα,

[SPOILER]ωραία έκλεισε η σεζόν, αν και σίγουρα δεν περίμενα να σουτάρει και τον Τάιγουιν. Βασικά νομίζω χαλάστηκα λίγο γιατί ήταν μακράν ο πιο κυνικός (και άρα αποτελεσματικός) χαρακτήρας ως τώρα.

Χαλάστηκα λίγο και με τη μάχη Hound-Μπριέν. Αν είναι δυνατόν η θείτσα να ξεπαστρεύει έναν απ’ τους 3 καλύτερους πολεμιστές. Ελπίζω να γίνει κάποιο θαύμα και να μην ψοφήσει τελικά.

Επίσης τα σκελετόνια με έκαναν να θέλω να ξαναπιάσω το Skyrim :stuck_out_tongue:

[/SPOILER]

τελικα δεν εχω καταλαβει [SPOILER]τη πορνη την ειχε βαλει εξαρχης ο Ταιγουιν ως δολωμα στο Τυριον ή απλα αυτη τον εκδικηθηκε επειδη παντρευτηκε την Σανσα;[/SPOILER]

Ετσι οπως τοχα στο κεφαλι μου καθως διαβαζα τα βιβλια (που παει καιρος)

[SPOILER]απλα ηταν ο τροπος του Μαρτιν να δειξει ακομα περισσοτερο την γενικοτερη σκατιλα του human condition. Οτι και καλα ο αλανθαστος περηφανος ‘ηθικος’ Tywin Lannister παει και αυτος με πορνες και οτι ειναι και αυτος ανθρωπος (=σκατιαρης). Στο μυαλο μου το’χα πλασει οτι γενικα η Shae οντως ειχα [COLOR="#EE82EE"]αισθηματα[/COLOR] για τον Tyrion καποτε, αλλα οταν εγιναν ολα εκεινα και τουτα με τη Sansa - bitches be crazy - και εγινει οτι εγινε. Πιστευω νταραβερι με τον Tywin ειχε λιγο πριν τη δικη και επειτα. Μπορει και οχι, ειμαι ρομαντικος. [/SPOILER]

μικρό σπόιλερ (ούτε καν βασικά, τεσπα) από τα βιβλία, δε ζητώ συγγνώμη από τον stelios86 γιατί δεν είναι “εκτενές σχόλιο” 8)

[SPOILER]αν έδειχναν τον θάνατό του όπως έγινε στο βιβλίο το “σκατιάρης” θα ήταν τόσο μα τόσο ταιριαστό [/SPOILER]

τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

Τι επεισοδιάρα ήταν αυτή!
Εσείς που σποιλεριάζεστε από την σειρά για τα βιβλία,καλά να πάθετε.
Να μάθετε να γράφετε στο σωστό thread :stuck_out_tongue:
Και γενικά πόσο μ@@@ είναι αυτοί που ποστάρουν σποιλερίες στα social media;

Στα της σειράς τώρα:

[SPOILER]Δεν περίμενα με τίποτα τον θάνατο της Ίγκριντ,ήταν από τους αγαπημένους μου γυναικείους χαρακτήρες στην σειρά και ήλπιζα σε happy end για αυτήν και τον Σνόου.
Ο Μπαράθεον πότε πρόλαβε και έφτασε κοντά στο τείχος,από την άλλη μεριά δεν ήταν και ζήταγε δάνεια;
Πέρα από τις απίστευτες εξιελίξεις-ξεπαστρέψανε το μισό κάστ στα δύο τελευταία,κάθε φορά που πάω να μετρήσω τους συγχωρεμένους χάνω κάποιον,εχαμε πολύ ωραίους διαλόγους.Η συζήτηση μεταξύ Σνόου και Μάνς,Άρια και Μπριέν ήταν ενδιαφέρουσες και δεν γεμίζαν απλά τον χρόνο ανάμεσα στις σκηνές.
Αναρωτιέμαι τι θα γίνει με το βουνό αν μείνει ζωντανός τελικά.[/SPOILER]

[B]Lena Headey and Jimmy Kimmel Talk Game of Thrones Style[/B]

https://www.youtube.com/watch?v=7ngj2_Xjjsw

δεν υπάρχουν spoiler από την σειρά. Απόλαυση το video. :smiley:

άψογο το βιντεο