και εγω θα ψηφισω το αγγλικο μια ταχυτητα πανω απο ολα τα αλλα πρωταθληματα
πρεμιερσιπ εκτος απ τις μεγαλες (chelsea, man utd, city, arsenal, tottenham, liverpool)εχει ανετα 5/6 που αν επαιζαν στα πρωταθληματα β διαλογης βλεπε επιπεδου ελλαδας τουρκιας ουκρανιας ισως να βγαιναν και ευρωπη καθε χρονο τι λεμε τωρα
Bump γιατί πουθενά αλλού δεν μπορώ να μιλήσω για το πολυαγαπημένο ολλανδικό πρωτάθλημα. Μπορώ να στρώσω πέντε σεντόνια σε αυτό το θρέντι γεμάτα με επηχειρηματολογιόματα για το τουλιποδόσφαιρο. Ξεκινάω
Η Ολλανδία που λέτε… Ε; Πώς; 0 το Αργεντίνικο; Είμαστε καλά ρε 'σεις; Πού αλλού θα έπεφτε κατηγορία η Ρίβερ Πλέιτ και θα σήκωνε την κούπα η Μπάνφιλντ;
Σωστός ο από πάνω για την Αργεντινή, δυστυχώς όμως κανείς δεν προβάλλει στην Ελλάδα - μόνο κανένα streaming. Γιατί όσο έχω καταφέρει να δω, έχει μπαλάρα, τρελό πάθος, άλλο πρωταθλητή κάθε έξι μήνες και τις πιο κολασμένες έδρες του κόσμου.
Κι ας έπεσε και η ομάδα μου κατηγορία…El Mas Grande Hasta La Muerte River
κατα την αποψη μου το καλυτερο πρωταθλημα ειναι το γερμανικο.
Στη γερμανια παιζουν πολυ ανοικτο ποδοσφαιρο , οι ομαδες δεν κλεινονται ποτε , γιαυτο βλεπουμε και τρελα σκορ. Οσο και αν μας φαινεται περιεργο εκει την σκοπιμοτητα οπως την βλεπουμε εμεις , (να παρω νικη με καθε τιμημα ) δεν την εχουν.
Εχουν τους καλυτερους οπαδους. Φανατικοι , υποστηριζουν την ομαδα παθιασμενα , διπλα και στα ασχημα της , κανουν φανταστικη ατμοσφαιρα στο γηπεδο αλλα παραλληλα δεν υπαρχουν εκτροπα. Εβλεπα ενα ματσ μπαγερν - βερντερ , και οι οπαδοι της βρεμης ηταν μαζι με μας και οταν εβαλαν γκολ μετα τον πανηγυρισμο καναν απιστευτες πλακες. μετα το γυρισαμε το ματσ και τραγουδουσαμε συνθηματα περιπαιχτικα… Τελικα καταληξαμε για μπυρα και αναμηνστικες φωτογραφιες με σηματα και εμβληματα της αντιπαλης ομαδας.
Εχουν με κολοσσιαια διαφορα τα καλυτερα και πιο συγχρονα γηπεδα στον κοσμο . Πραγματικα διαμαντια , και ειναι ολα μελετημενα και προσεγμενα στην παραμικρη λεπτομερεια απο το που θα παρκαρεις πως θα φας πως θα κινηθεις κτλ. Εξαλλου η μπουντεσλιγκα εχει τον υψηλοτερο μεσο ορο εισητηριων απο καθε αθλητικη διοργανωση στον κοσμο.(για να μαι ειλικρηνης νομιζω οτι μονο το NFL στην αμερικη βρεθηκε καποιες χρονιες με παρανω εισητηρια)
Εχουν νεανικες ομαδες δινουν σε μεγαλο βαθμο προσοχη στους νεους παιχτες , και τα παιχνιδια τους εχουν σχεδον παντα φοβερο ρυθμο. Δεν ξερεις ποτε να περιμενεις το γκολ.
Επισης ειναι το πιο υγιες οικονομικα πρωταθλημα της ευρωπης με τις ομαδες να ειναι ανωνυμες εταιρειες εισηγμενες στο χρηματιστηριο , χωρις να εχουν χρεη .
Και ενώ μπορεί να έχεις δίκιο γενικά, οι Γερμανοί οπαδοί είναι με διαφορά οι πιο για τον πούτσο έβερ.
Φίλε διαφωνώ για το Γερμανικό ποδόσφαιρο!Δεν μου λέει κάτι το ανοιχτό παιχνίδι και τα πολλά γκολ!Και στα σχολικά πρωταθλήματα ερχόμασταν κάτι 9-6…αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει ποιότητα!Μάλλον το αντίθετο…
Άσε που για να θεωρεί κάποιος καλύτερο πρωτάθλημα αυτό στο οποίο βγήκε ο Γκέκας πρώτος σκόρερ κάτι δεν πάει καλά…
Το ανοιχτο παιχνιδι και τα πολλα γκολ παιζουν μεγαλο ρολο στο θεαμα. Και η ποιοτητα κρινεται , εκτος απο αυτα , και απο τον ρυθμο του αγωνα , τις φασεις αλλα και τον ανταγωνισμο. Πραγματα δηλαδη που βλεπεις στο γερμανικο πρωταθλημα.
Η χρονια που ο γκεκας βγηκε πρωτος σκορερ ηταν πολυ καλη για τον ιδιο. Μαλιστα μπορει να μην ειναι κανενας φοβερος σε τεχνικη αλλα μυριζεται ευκολα το γκολ και ταιριαξε απολυτα στην ομαδα του. Κατι αντιστοιχο , φαντασου [B]τηρουμενων των αναλογιων[/B] , ηταν πχ και ο γκερντ μυλλερ. Μπορει να μην ειχε ιδιαιτερα στοιχεια καλου ποδοσφαιριστη , αλλα τοσα χρονια ακομα δεν βαζουν τοσα γκολ οσα εβαζε εκεινος!!!
Μπορει λοιπον καποιος παιχτης που θα ταν πρωτος σκορερ σε αλλο πρωταθλημα στη γερμανια να μην εβγαινε…
Ο συνδυασμος του τροπου παιχνιδιου και της νοοτροπιας ειναι ο λογος που φερνουν το γερμανικο ποδοσφαιρο ψηλα. Επισης βλεπεις πολλους ταλαντουχους νεους ποδοσφαιριστες χωρις να τρως στη μαπα το οτι ειναι διασημοι κτλ…
Για εμενα ολα αυτα μετρανε θετικα. Παντως ενα ειναι απολυτως σιγουρο. Οι οπαδοί που ειναι με διαφορά οι πιο για τον πούτσο έβερ ειναι οι ελληνες.
Όσο αφορά την δημιουργία ατμόσφαιρας,μαζί με κάτι ανατολικοευρωπαίους είναι οι καλύτεροι.
βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις η δημιουργία ατμόσφαιρας σημαίνει και απέραντη καφρίλα και ηλιθιότητα
Και οι Ελληνες για τον πούτσο είμαστε, αλλά οι Γερμανοί είναι και εκκλησία από πάνω
Δεν νομίζω, έχουν αρκετά καλό κίνημα οπαδών στην Γερμανία, προσωπικά είναι το αγαπημένο μου πρωτάθλημα κιόλας, αλλά και σαν οπαδοί μετράνε αρκετά. Μπορεί οι Βαλκάνιοι να είναι πιο φανατισμένοι, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό είναι φασίστες.
Π.χ. δες αυτό http://www.ultras-tifo.net/news/187-berlin-ultrast-protest.html
Διαδήλωση στο βερολίνο ενάντια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, τους μπάτσους κτλ.
Μα γιατι ???
Ignorant_pig off topic το signature σου ήταν απλώς ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΟΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΛΙΝΓΚ ΜΠΛΙΝΓΚ
end off topic
τι θα πει …ΟΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΛΙΝΓΚ ΜΠΛΙΝΓΚ ???
τσιντσιν τσιντσιν τσονγκ
άκου το link και θα καταλάβεις
οπως εχω ξαναπεί εδω, και όπως τα λέγαμε και με τον deckard προχθές, το αγγλικό πρωτάθλημα δεν συγκρίνεται…ειναι στην κορυφή και μετά ολα τα άλλα…
αλλά μετά απο αυτό:
[B]http://www.sportdog.gr/article/59029/aphou-den-evaze-gol-e-mpagern-skoraran-autoi-photo[/B]
το γερμανικό αρχίζει να μουν κάνει αίσθηση
:thumbup: ΑΞΙΟΣ!!!
γαλλικο πλεον μονο
αγγλικο λογω του οτι παιζεται η πιο γρηγορη μπαλα. επισης ο ανταγωνισμος ειναι πολυ πολυ μεγαλυτερος.
ισπανικο: τρελη ποιοτητα σε σημεια αλλα το χανει λογω του ελαχιστου ανταγωνισμου.
ιταλικο: μου φαινεται κοροιδια η μπαλα που παιζεται εκει σε σχεση με τα αλλα 2 μεγαλα αν αναλογιστουμε οτι εχει αρκετους παιχταραδες. ωραιος ανατγωνισμος παντως.
γερμανικο: ισως το πλεον ανταγωνιστικο ομως παντα με ξενερωνε που πλην της μπαγερν καμια αλλη ομαδα δεν εχει αυτο που λεμε “μεγαλο ειδικο βαρος”. οχι τρομερη μπαλα επισης.