Μου αρέσει το black metal, αλλά δε με αγγίζει. Αν με άγγιζε θα έκαιγα εκκλησίες και θα σκότωνα χριστιανούς. Σίγουρα καμία black metal μπάντα δεν είναι πιο ακραία από τους Slayer, ίσα ίσα που μου φαίνεται και λίγο αστεία η βάση του black metal. Επίσης, άλλο το thrash, άλλο οι Slayer, όπως άλλο το thrash και άλλο οι thrash δίσκοι των Metallica.
Σημασία έχει η ποσότητα των δίσκων ή η ποιότητα και η επίδραση στις άλλες μπάντες? Οι Pantera, για παράδειγμα, έχουν περισσότερους δίσκους από τους Tool? Ή oi Rage Against the Machine?
Aenima και Lateralus είναι αποκαλύψεις. Δεν είναι μόνο μουσική. Επίσης, δεν είναι εύκολη μουσική. Προσωπικά κιόλας, απορώ πώς οι Tool έχουν τόση αναγνωρισιμότητα με την τόσο αντιεμπορική μουσική τους, αλλά αυτά είναι τα παράδοξα της music business… Τα κομμάτια που μου λες είναι μεν κομματάρες, αλλά είναι από τα πιο ευκολοάκουστα της μπάντας. Μπορεί κάτι να μην πιάνεις ακόμα, μπορεί να μην έχεις δώσει τις απαραίτητες ακροάσεις, μπορεί όμως και να μην τους πιάσεις ποτέ, γιατί απλά δε σου κάνουν κλικ, μου έχει συμβεί και 'μένα με πολλές μπάντες. Μια από αυτές είναι και οι Leprous να σου πω την αλήθεια. Παιχταράδες μεν, παίζουν τέλεια αυτό που παίζουν, από την άλλη όμως με κουράζουν. Αλλά απατεώνες? Ρώτα τους Leprous αν είναι απατεώνες οι Tool…