Leprous

Τα σόλο του Einar θα μπορούσαν να είναι στα τελευταία δυο άλμπουμ των Leprous. Τα συγκαταλέγω στο ίδιο αμήχανο υλικό το οποίο πάσχει από μεγαλομανία χωρίς όμως να καταφέρνει τα βασικά. Όσο παιχταράδες κι αν είναι τα κομμάτια τους δεν έχουν μια βασική ραχοκοκαλία, κυρίως γιατί τα τύμπανα είναι πάντα «στον αέρα» και δεν κρατάνε σχεδόν ποτέ έναν βασικό ρυθμό.

Το παραπάνω κομμάτι δεν έχει κάποια δομή, είναι λίγο «όλα μέσα» και τα φωνητικά είναι τα κλασικά κλαψιάρικα φωνητικά πάνω σε ακαταλαβίστικους στίχους. Κατα τη γνώμη μου πάντα, δεν έχει και πολλά να πει πια και φυσικά για μένα η καλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν όταν έπαιζε πλήκτρα και έκανε δεύτερα φωνητικά στους Emperor 2006-2017.

Από τότε μας έφαγε η πολλή καλλιτεχνία…

1 Like

Μα ο τυπος παιζει ΚΑΙ μεταλ αλλα δυστυχως μαλλον για σενα δεν ειναι μεταλας. Δεν φταιει αυτος που γουσταρει περισσοτερο Arvo Part και τον ενσωματωνει στη μουσικη του περισσοτερο απο πχ Burzum. Σιγα που το καλυτερο που εχει κανει στην καριερα του ειναι το να λειτουργει υποστηρικτικα στους Emperor.

3 Likes

Mόλις άκουσα το Medulla από το νέο αλμπουμ του Solberg. Ενδιαφέρον ριφφ, ενδιαφέρον κομμάτι. Τηρουμένων των αναλογιών (οι ακροβασίες του φωνητικά, τα εγχορδα από πίσω) όμως, μου θύμισε πάρα πολύ Korn το κομμάτι. Δεν το λέω για κακό ή για καλό, αλλά η δομή, το ριφφ, οι φωνητικές μελωδίες πάνω από το μπάσο και το ρεφραίν, θα μπορούσαν όλα να ειναι Korn. Το ξέρω ότι δεν προσφέρει κάτι αυτό το σχόλιο :sweat_smile:, αλλά ήθελα να μοιραστώ ότι ένα ντουέτο με Davis θα ήταν ιδανικό :upside_down_face:

Κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Einar. Δεν θέλω να πω ότι τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά αισθάνομαι πως αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

3 Likes

https://www.rocking.gr/interviews/einar-solberg/46269

Φοβερη συνεντευξη με πολυ χρησιμες πληροφοριες για τη δημιουργικη πορεια των Leprous και της σολο καριερας του Einar. Πολυ κουλ και down to earth τυπος.

Μπραβο στο Χρηστο (@Outshined).

8 Likes