Let's Play IV : Head To Head (Metallica)

Χωρις πολλα λογια, αυτο εδω ειναι ενα πολυ απλο παιχνιδι, το οποιο απαιτει ελαχιστο χρονο για να συμμετεχει κανεις. Συγκρινουμε δυο δισκους μεταξυ τους, και ψηφιζουμε αυτον που θεωρουμε καλυτερο ή αυτον που μας αρεσει περισσοτερο ή εν τελει αυτον που γουσταρει να ψηφισει ο καθενας γιατι τον ειδε στο ονειρο του ή γιατι ετσι του ειπε ο/η γκομενος/α του.

H πρωτη σεζον θα εχει ως θεμα την αναμετρηση δισκων απο την ιδια μπαντα, οι οποιοι γραφτηκαν ταυτοχρονα και κυκλοφορησαν ειτε ως διπλος δισκος, ειτε με χρονικη διαφορα λιγων μηνων.

  • SOAD : Mesmerize VS Hypnotize (2005)
  • Rammstein : Reise, Reise VS Rosenrot (2004-2005)
  • Metallica : LOAD VS RELOAD (1996-1997)
  • Red Hot Chili Peppers : Jupiter VS Mars (2006)
  • Guns 'N Roses : Use Your Illusion I VS Use Your Illusion II (1991)
  • Therion : Lemuria VS Sirius B (2004)
  • Smashing Pumpkins : Dawn To Dusk VS Twilight To Starlight (1995)
  • Nine Inch Nails : Left Fragile VS Right Fragile (1999)

System Of A Down : Mesmerize VS Hypnotize

Καλύτερος Δίσκος των System Of A Down το 2005
  • Mesmerize
  • Hypnotize

0 voters

album_large_1605_4e56a33b1294a

1. Soldier Side - Intro
2. B.Y.O.B. (Bring Your Own Bombs)
3. Revenga
4. Cigaro
5. Radio/Video
6. This Cocaine Makes Me Feel Like I’m on This Song
7. Violent Pornography
8. Question!
9. Sad Statue
10. Old School Hollywood
11. Lost in Hollywood

album_large_991_4e56a33a4d2bd

1. Attack
2. Dreaming
3. Kill Rock 'n Roll
4. Hypnotize
5. Stealing Society
6. Tentative
7. U-Fig
8. Holy Mountains
9. Vicinity Of Obscenity
10. She’s Like Heroin
11. Lonely Day
12. Soldier Side

ΥΓ. Προτασεις, που φυσικα ειναι 100% προαιρετικες, αλλα συνιστωνται σε οποιον θελει για να κανουμε ωραιες κουβεντουλες σε ενα θρεντ που στην ουσια θα ειναι μια σειρα απο polls που προσομοιωνουν knock out γυρους σε αθλητικες διοργανωσεις, ειναι οι εξης, ενω μπορειτε να προσθεσετε κι αλλες ιδεες φυσικα:

  • Γραψτε λιγα λογια για το ζευγαρι της αναμετρησης, αν οι δισκοι σας εχουν αγγιξει ή κι αν οχι.
  • Γραψτε προσωπικες αναμνησεις και εμπειριες με τις οποιες εχετε συνδεσει την μουσικη αυτη.
  • Ποιο εξωφυλλο σας αρεσει περισσοτερο?
  • Γιατι ο δισκος Χ ειναι καλυτερος απο τον δισκο Υ κατα την γνωμη σας?
  • Θα θεωρειτο καλυτερος ο δευτερος δισκος αν ειχε βγει πρωτος?
  • Σε ποια σημεια υπερτερει ο δισκος που ψηφισατε?
6 Likes

Καλή φάση θα μπω δυναμικά το μεσημεράκι. Απλά μια απορία έχουμε let’s play iii και πηγές στο IV; Έχω χάσει κάτι; Σορυ ε είμαι ψυχαναγκαστικος :joy:

2 Likes

Υπαρχουν 3 Let’s Play εκτος απο το παρον νημα, ενα εκ των οποιων ειναι το Album Exchange, απλα δεν εχει τετοιο ονομα… αλλα ισως μπορουμε να πεισουμε τον @JTN να του κοτσαρει ενα Let’s Play μπροστα, το οποιο μπορει να ειναι οποιο θελει ο ιδιος. Χρονικα ειναι το πρωτο, οποτε αν συμφωνει με την ιδεα, μπορει να του δωσει το Ι, το οποιο θα μετατρεψει το καλενταρι στο ΙΙ και το 52 χρονια ροκ σε 52 βδομαδες σε ΙΙΙ :stuck_out_tongue: Αλλιως θα μεινουν οπως εχουν και θα κουνας νευρικα το ποντικι οσο βρισκεσαι σε αυτο το νοημα και ενοχλεισαι απο το IV που δεν βγαζει νοημα :sweat_smile:

3 Likes

Κανω σεφτε στην ψηφοφορια και εξηγούμε αργοτερα!!! :sunglasses:

Πολυ ωραια η ιδεα, απλο και αβασανιστο :grin:

Η ψηφοφορία εχει χρονικο περιορισμο?

1 Like

Αριστουργηματα και τα δυο εξαιρετικα υψηλου επιπεδου, ψηφισα αυτο που εχω ακουσει πιο πολλες φορες- παει πιο ευκολα το χερι οταν ειναι να διαλεξω

2 Likes

Το Hypnotize προφανώς δεν είναι άσχημος δίσκος. Εχει μια σειρά από κομματάρες μέσα, ωστόσο στο μυαλό μου, όπως και σε ένα από τα επόμενα ντουέτα, πάντα μου φαινόταν πως η κατανομή του υλικού είναι άνιση.

Δηλαδή εαν υποθέσουμε ότι τα τραγούδια γράφτηκαν στην ίδια περίοδο το distrubution δεν ήταν το ίδιο. Φαντάζομαι πως αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εκάστοτε δισκογραφική αλλά δεν μπορώ και να το τεκμηριώσω.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται διακριτό οτι ο Malakian βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα έμπνευσης έχοντας τα περισσότερα credits την δημιουργία και σύνθεση των τραγουδιών, κάτι που πιθανά δυσκόλεψε τις σχέσεις με τον Tankian, ιδιαίτερα στα τραγούδια που είχαν περισσότερες φωνητικές γραμμές από τον πρώτο.

Για μένα, αν και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των φωνητικών, ο Malakian έδωσε μια μεγαλύτερη ποικιλία που το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε και στους δυο δίσκους.

Ωστόσο ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν ανέτρεψε την αρχική μου προβληματική και η αναλογία ακροάσης είναι 10/1 υπερ του Mezmerize.

2 Likes

Για σήμερα hypnotize, αυριο μπορω να αλλάξω; :stuck_out_tongue: μου φανηκε απίστευτα δυσκολο ε

3 Likes

Δε θα πρέπε να υπάρχει κι η επιλογή πάρε τα και πετα τα στα σκουπίδια; Που είναι και πιο κοντά στην αλήθεια στα περισσότερα από τα δίπολα που ανέφερες;

2 Likes

11 Likes

Threadstarter, βάλε και το δίπολο Deliverance/Damnation να γίνει πανηγύρι

3 Likes

Τέλειο, δεν έχω ακούσει κανέναν από τους παραπάνω δίσκους ολόκληρο :stuck_out_tongue:

2 Likes

Στο πρωτο διλλημα παει λευκο γιατι ειναι η κλασσικη περιπτωση που τα εβαζα να τα ακουσω μαζι και στο μυαλο μου ειναι σαν ενας δισκος, δεν μπορω να τα ξεχωρισω, μονο σκορπια κομματια θυμαμαι. Στα υπολοιπα εχουμε να πουμε πραγματακια.

1 Like

Υπάρχει

^

Λόγω του πιο χαλαρού χαρακτήρα του παιχνιδιού, θα δίνουμε λίγες μέρες σε κάθε poll, δε θα είναι με πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Νομίζω 4-5 μέρες είναι αρκετές γενικά για να κάνει ένα κλικ όποιος θέλει :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Συμφωνώ όσον αφορά αυτούς τους δύο δίσκους. Εγώ έβαλα Hypnotize γιατί κερδίζει για μένα σε πολύ μικρές λεπτομέρειες.

Ωραίο παιχνίδι φαίνεται αλλά γιατί ειδικά για τις παραπάνω μπάντες; Για άλλα συγκροτήματα γιατί όχι;

2 Likes

Δεν έχω και πολλά να πω. Τα θεωρώ και τα 2 υπέροχους δίσκους. Στο tie break επειδή το mesmerize έχει question που είναι απ τα 2-3 αγαπημένα μου το ψήφησα

2 Likes

Μην αγχώνεσαι, αυτή είναι μόλις η πρώτη “σεζόν”. Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό (και με μια εξαίρεση τους GNR εστίασα σε χέβι μουσικές της περιόδου 1995-2006) , αυτά έβαλα. Και βγήκαν 16 δίσκοι σε 8 ζευγάρια για να βγουν βολικά οι 4 γύροι αναμετρήσεων. Όσο άκυρες και να είναι κάποιες συγκρίσεις από τον επόμενο γύρο.

Στην δεύτερη σεζόν ας πούμε σκεφτόμουν να βάλω σε αναμέτρηση τους 16 δίσκους των Queen ή τους 16 δίσκους των Μεηντεν, εκεί να δεις τζερτζελες.

2 Likes

Το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, στο λήμμα «τζερτζελές» αναφέρει ως πρωταρχική έννοια το Maiden vs Metallica

2 Likes

τι παιζει εδω?

Τζερτζελές ιν δε μεικινγκ

4 Likes