Αν έκαναν δεύτερη σκηνή?? π.χ. στην πρώτη σκηνή να βάλουν Nightwish, Stratovarius, Evergrey και παρεμφερή και στη δεύτερη Machine Head, Dimmu Borgir, Septic Flesh κλπ. Ξέρω βέβαια ότι αυτό για Ελλάδα είναι όνειρο θερινής νυκτός, αλλά να`χουμε να λέμε.
Όσο για Nightwish, πιστεύω πως είναι σίγουρο χαρτί για τον διοργανωτή, όπως ήταν πέρσι και οι Manowar. ¶σχετα από το αν απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, πάνω κάτω τον ίδιο κόσμο βλέπω να μαζεύουνε…
Νομίζω ότι το η υπαρξη περισσοτέρων από μιας σκηνής είναι πρακτική μόνο σε φεστιβάλ που γίνονται σε ανοικτούς χώρους και μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο (>30000). Θεωρώ ότι με Nightwish θα έχει τουλάχιστον 5000 άτομα. Οι Manowar είχαν 3500 - 4000.
το θέμα είναι…σταματάει ο μεταλλάς να τους ακούει γιατί όντως δεν τους γουστάρει…ή γιατί μπαίνουν σε άλλα σαλόνια…μήπως ισχύει περισσότερο το δεύτερο?:-k
Θλιβεροί, θρασύδειλοι είρωνες, η ημέρα της κρίσης πλησιάζει! Οι ώρες σας είναι μετρημένες…
Πλησιαζει η στιγμή που η γη θα σειστεί από τα θεμέλια της, το ατσάλι θα πυρώσει και από τις πύλες του Άδη θα αναδυθεί ο μυθικός Σκοτεινός Εκδικητής για να κάνει παρτυ με τον κwλο σας!
Ο ήλιος θα χαθεί από τον ουρανό, η γη θα σταματήσει να κινήται και οι πολεμιστές του κόσμου κόσμου θα φωνάξουν με μια φωνή “ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ”
Ο μεταλλας δεν ξερω τι κανει. Εγω σταματησα να τους ακουω γιατι δεν τους γουυσταρω πια, καθως θελοντας να μπουν και σε αλλα “σαλονια” (=αυξηση πωλησεων), θυσιασαν ενα προσωπικο ηχο που ειχαν για κατι πιο ευπεπτο. Εκει δε που τρελαινομαι, ειναι οταν δηλωνουν οτι οι πρωιμες δουλειες τους δεν τους εκφραζουν πια και οτι τωρα ωριμασαν…
συμφωνω οτι οι Nightwish πουλανε παραπανω απο τους stratovarius.
εγω δεν ειπα να παιξουν οι stratovarius πανω απο τους nightwish.ισα ισα συμφωνω με τη λογικη αυτος που πουλαει πιο πολυ να παιζει απο πανω.απλα τα ονοματα να κολλανε λιγο.γιατι αλλιως,επειδη υπαρχουν πολλοι οπαδοι που ναι ζωα,γινονται ευτραπελα και χαλαει το κλιμα.
επισης να μην σκεφτομαστε μονο αν ενα γκρουπ εκανε ενα χρυσο δισκο.αλλα και το ποσες πωλησεις εχει κανει ενα γκρουπ σε ολα τα χρονια της καριερας τους
οι nightwish ειναι Mainstream πλεον.σε αναλογη κατηγορια με Him και evanescence.τα βιντεο τους προβαλονται και μερα μεσημερι στην ελληνικη τηλεοραση (οπως και στο mtv) μαζι με Korn,within temptation Κλπ κλπ
επισης αν θυμασαι απο το λαιβ τους στο λυκαβητο (υπαρχει και το review στα αρχεια του rocking) το κοινο ηταν γυναικοκρατουμενο.οπωτε δεν μιλαμε για μεταλ κοινο,αλλα για mainstream!!
επισης εμενα το θεμα μου ειναι η νοοτροπια των διοργανωτων στην ελλαδα.
φερε Nightwish επειδη πουλανε.δεκτον.αλλα μην το κανεις σε μεταλ φεστιβαλ.καντο οπως στο λυκαβητο.
δεν σημαινει οτι δεν θα βγαλουν τα λεφτα τους.επι το πλειστον,παντα τα βγαζουν σε μεγαλα events.αλλα αυτο γινεται κυριως λογω του headline ονοματος.
με λιγα λογια rockwave 2007 με metallica.ο κοσμος πηγε να δει metallica.χεστηκε για τα σαπορτ.οι οπαδοι που πηγαν για τα σαπορτ κυριως ειναι ελαχιστοι,και αποφερανε ελαχιστα χρηματα παραπανω.και παντα ετσι γινεται.εφοσον λοιπον υπαρχει αυτη η λογικη,μην χαντακωνεις ονοματα που δεν κολλανε βαζωντας τα σαπορτ.οπως εγινε πχ με bride!και επιπλεον βαζωντας ονοματα που κολλανε περναει και καλυτερα ο οπαδος!!πραγμα που κανεις διοργανωτης δεν το σκεφτεται!
Δηλαδή, αν είχαμε ένα Finland Fest με τα ακόλουθα ονόματα (ενδεικτικά βάζω όσα θυμάμαι και μ’ αρέσουν και φυσικά μπορείτε να συμπληρώσετε τα δικά σας ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΑ) …
69 eyes
HIM
Entwine
Nightwish
Sonata Arctica
Sentenced (δεν απαγορεύονται τα όνειρα)
Amorphis
Stratovarius
The Rasmus
Sunrise Avenue (μη γελάσετε, άνετα πάνε σε μία ημέρα με ΗΙΜ & The Rasmus)
Negative
Charon
To Die For
νταξ, ωραιο σα λαιν απ, αλλα ναι καποια θα με χαλουσαν. π.χ. οι to die for λαιβ ειναι ψιλομετριοι. απ’ οσα ανεφερες πιο πολυ με ενδιαφερουν οι:
τα τρια πρωτα θα θελα πολυ να τα δω. τα δυο τελευταια οχι τοσο. τα αλλα ειναι απλα οκ γκρουπακια για τα σημερινα δεδομενα. π.χ. ωραιοι οι Entwine, αλλα μετα το gone δε βγαλαν κατι τοσο καλο (δεν εχω ακουσει το τελευταιο ακομα βεβαια, αλλα δε περιμενω και πολλα).
@ Angmar: Κοίτα, ο σκοπός θα ήταν να γίνει κάτι τέτοιο και ο καθένας να πήγαινε για όσους γουστάρει να δει. Τέλειο line-up δύσκολα να υπάρξει, αλλά ένα φινλανδικό φεστιβάλ θα ήταν υπέρ-τέλειο! Η Φινλανδία δεν τροφοδοτεί πλέον μόνο τη μέταλ μουσική οπότε … ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ (προς παντός είδους διοργανωτές)
Καλα απ ολα τα φινλανδικα συγκροτηματα που αναφερθηκαν, το μονο που θα μ’ ενδιεφερε καπως θα ηταν οι Amorphis. Λεω καπως, γιατι ο καινουριος τραγουδιστης τους δεν μου λεει και πολλα…