Memories of life drifting further away... (80ς-90ς)

…ποσα γραμματα ?!

σερίφης του διαστήματος ρεεεεεεε ([B]Saber Rider and the Star Sheriffs[/B])

April σαγαπω.!

[B]
Saber Rider main theme full version ΠΑΤΑΜΕ ΛΕΜΕ/!!! [/B]

^
Λατρεία!

Επίσης, κάποτε θυμάμαι που τα polly pocket ήταν κάτι πολύ λεπτεπίλεπτα ανθρωπάκια και σπιτάκια, έργα τέχνης, που φοβόμασταν μην τα χάσουμε. Πλέον τα μεγάλωσαν και είναι και πιο άσχημα -_- φέρτε πίσω τα παλιά polly pocket ρε!

Αγαπητοί φίλοι φορουμίτες και φορουμίτισσες!

Μόλις ολοκλήρωσα στο blog μου την μεγαλύτερη σε έκταση μεμονωμένη ανάρτηση που έχω κάνει ποτέ, την οποία και ετοίμαζα λίγο λίγο εδώ και τρεις περίπου μήνες… Και το θέμα της λίγο πολύ εφάπτεται στην θεματολογία αυτού του θρεντ! Ένα ταξίδι μέχρι την δεκαετία του '80, σε πολλές και διαφορετικές πτυχές της, από τα κοινωνικοπολιτικά μέχρι την μουσική, τα παιχνίδια και την μόδα των καιρών, και μια σύγκριση με το σήμερα, σε στυλ παιχνιδιού!

Και αυτό δεν είναι παρά το πρώτο μέρος! Θα ακολουθήσει και δεύτερο…

Εαν λοιπόν έχετε οπλιστεί με διάθεση για διάβασμα και για αναδρομές στο παρελθόν, περάστε μια βόλτα. :slight_smile: Κλικ [U][B]εδώ[/B][/U]!

^
ΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ!

μας γάμησες ελανορ… μπήκα χτες λίγο το βράδυ και το είδα περιληπτικά και σήμερα όλη μέρα περιμένω να σχολάσω από την δουλειά να πάω να το δω κανονικά :slight_smile:

Ωραιος ellanor.Εχεις κανει παρα πολυ καλη δουλεια.Δεν προλαβα να το διαβασω ολο σημερα(αλλα θα το κανω σιγουρα μια απο της επομενες μερες) :slight_smile:

It’s ok guys! Το κείμενο ούτως ή άλλως δε διαβάζεται όλο σε μια δόση! Thanks for stopping by! 8)

Εγώ σε μία δόση το διάβασα πάντως. Ωραίος!

με έχει φάει η απορία τι tracklist μπορεί να εχει η κασέτα heavy metal vol5

[SPOILER]ellanor :thumbup:[/SPOILER]

Αλέξη πολύ καλή δουλειά!!Ως κάποιος που τα έζησε όλα αυτά ως παιδικά χρόνια δεν κρύβω ότι συγκινήθηκα σε πολλές απ τις περιγραφές,όπως και κάθε φορά που έχει τύχει να διαβάσω αντίστοιχα κείμενα ή απλά χαζεύοντας αυτό το τόπικ.Πουτάνα νοσταλγία.8)

Άσε, πολύ ύπουλο πράγμα η νοσταλγία, από τη μία θες να την αποφεύγεις, από την άλλη όμως όλο και σε προσελκύει! (αρκεί να δούμε τον αριθμό των views που έχουν στο youtube διάφορα “ρετρό” ελληνικά βιντεάκια πχ, για να καταλάβουμε πως είμαστε ουκ ολίγοι εκείνοι που μας αρέσει να γυρνάμε στα παλιά!).

Θενξ ρε Κώστα. 8)

Έτοιμο και το δεύτερο (και τελευταίο) μέρος της ταξιδιάρικης ανάρτησης γύρω από την δεκαετία του '80! Το οποίο παίζει να ξυπνάει ακόμα περισσότερο τον παράγοντα “νοσταλγία” σε σχέση με το πρώτο, αν και προσπάθησα αυτό να το αποφύγω! :stuck_out_tongue:

Περάστε μια βόλτα από [U][B]εδώ[/B][/U] λοιπόν… 8)

Τη θυμάμαι πολύ καλά αυτή τη σειρά στην τηλεόραση, ήταν απίστευτη! Μου άρεσε πολύ που και καλά έμπαιναν μέσα στο ανθρώπινο σώμα και έδειχναν τη δομή του! Καλά θυμάμαι?! Αγαπημένη σειρά! :slight_smile:

Αι στο καλό, με συγκίνησες! :p:)

επι χρονια εψαχνα να θυμηθω πως λεγανε το “Μια Φορά κι Έναν Καιρό Ήταν ο Άνθρωπος”. και για το εισαγωγικο κομματι (του μπαχ νομιζω) αλλα και γιατι ειμαι απο αυτους που σε συζητησεις καθονται και αναπωλουν ενα ενα τα παλια κομιξ, κινουμενα σχεδια κτλ και το συγκεκριμενο δεν μπορουσα με τιποτα να το θυμηθω. ηταν εξαιρετικο, πραγματικα. συγκινηση.

εξαιρετικο το αφιερωμα σου! το 2ο μερος μου αρεσε αρκετα περισσοτερο απο το 1ο (προφανως γιατι καταπιανοταν με πραγματα που βρισκω πιο ενδιαφεροντα).

εντιτ: μολις ειδα το ποστ της σαιλεντ. πλακα κανεις οτι ποσταραμε τ ιδιο!

Btw όποιος ξέρει πού να βρω τα βιβλία της σειράς αυτής (“Μια Φορά κι έναν Καιρό ήταν ο Άνθρωπος”) ας ρίξει ένα σύρμα ε, οκπλζθνξ.

Μπραβο ρε ellanor με ταξιδεψες πολλα χρονια πισω με το δευτερο μερος και ειδικα με της ταινιες:return of the jedi,indiana jones,karate kid,gremlins,και της σειρες:knight rider,macgyver μου θυμισες τα παιδικα μου χρονια και σε ευχαριστω πολυ για αυτο το υπεροχο ταξιδι αναμνησεων :slight_smile:

Ellanor εξαιρετικό και το 2ο μέρος.Σε μερικά σημεία μου γάμησες την ψυχολογία ε…:!:

Εγώ πάλι θέλω να σ ευχαριστήσω για το Nausicaa of the Valley Of The Wind που είχα φάει το Youtube να το ψάχνω επειδή δε θυμόμουν ΚΑΘΟΛΟΥ τίτλο κτλ και είχα μόνο μια ανάμνηση να το βλέπω από μια “πειρατική” βιντεοκασέτα!

'Εχω τόοοοσα πολλά σχόλια-αναμνήσεις να γράψω και να μοιραστώ που θα χρειαζόταν ένα ποστ εφάμιλλο σε μέγεθος με το δικό σου στο μπλογκ,οπότε λέω να το αποφύγω προσωρινά!

Άντε να δούμε τώρα ποιος θα αναλάβει τα 90’ς!!8)

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ ε! Την ανάρτηση αυτή μαζί με το πρώτο μέρος τις ετοίμαζα πάρα πολύ καιρό, ήδη από το φθινόπωρο, ήταν πραγματικά χρονοβόρες όπως μπορείτε να φανταστείτε. Επομένως εκτιμώ πραγματικά το feedback, είναι ωραίο να μοιράζεται κανείς αυτά τα (κοινά λίγο πολύ) βιώματα και χαίρομαι που σας άρεσε!

Τα πρώτα που μου έρχονται στο νου με τη λέξη 90s…: Το grunge και η generation X, το Jurassic Park, τα φαρδιά ραπ ρούχα και τα πολύχρωμα ρέιβ μπλουζάκια, οι Ace of Bace, οι Chicago Bulls και η Dream Team, o Romario και ο Roberto Baggio, το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ, το Μπράβο Ρούλα, οι Απαράδεκτοι και το Δις Εξαμαρτείν, η britpop και το Song 2, η μάχη Sega vs Nintendo, η Αναστασία στο mega, οι Offspring, οι Pantera, οι Theater, οι Paradise Lost, τα φροντιστήρια, το άγχος, η εσωστρέφεια και το σπάσιμο της εφηβείας, οι πρώτες χυλόπιτες…!

Να δούμε λοιπόν ποιός θα τα αναλάβει. :stuck_out_tongue:

^
Ωραίοςςςςςς! Και πάλι μπράβο!