Εγκυροτατο ειναι.Και αμα δε καταλαβες,δε καταλαβες.-
Chaosphere …
Αυτό με τους Metallica δεν κολλάει πουθενά, πραγματικά… μερικοί γυρεύοντας πάτε για να προκαλέσετε flame και μετά κάνετε τους αθώους και τους έξυπνους από πάνω (εκφράσεις του τύπου “άμα δεν κατάλαβες, δεν κατάλαβες”. Κόφτε τις εξυπνάδες please.
Κανενα flame δεν παω να δημιουργησω.Ημουν σαφης οσο δεν παει.
Νταξει επειδη ομως στο παρον τοπικ δεν συζηταμε για μεταλικα vs μεσουγκα το θεμα ληγει εδω
Αμα νομιζετε οτι εχω προθεση για ειρωνια η για στεγνο trolling,να ξεκαθαρισω λοιπον…Οι Μεσουγκα εχουν βγαλει μονο μουσικα διαμαντια και δεν θελω να μπω σε διαδικασια να ξεχωρισω καποιο.Κοινως δεν ειναι μπαντα του υψους η του βαθους οπως οι εν λογω τρισεκατομυριουχοι.Εκει στοχευε και το σχολιο.
Απο εκει και περα,αυτο το “κοφτε τις εξυπναδες plz” που αποσκοπει?Δηλαδη πρεπει να γραφω οτι γουσταρεις εσυ να διαβαζεις,Leviathan?
Δεν ειναι τοπικ Meshuggah vs Metallica,συμφωνω.Αυτο μας ελειπε.
Mεταξύ Destroy Erase Improve και Chaosphere. Αν το πρώτο είχε Νew Millenium Cyanide Christ θα ψήφιζα αυτό λοιπόν:wink:.
Ναι,αλλα το πρωτο εχει future breed machine.Οποτε μεινε στο μεταξυ:!:
Όχι, πρέπει να γράφεις σύμφωνα με το θέμα του thread κι όχι να πετάς κάτι άσχετο όπως αυτό που είπες πριν. Δηλαδή τώρα εγώ μπορώ να πω με τη σειρά μου ότι σε αυτή τη φάση που είμαι τώρα προτιμώ να ακούω Porcupine Tree ας πούμε, παρά Meshuggah γιατί οι πρώτοι δεν έχουν ντράγκαντρούγκα και μπορώ να ηρεμήσω λίγο; Κολλάει κάπου; Όχι. Κατάλαβες τι εννοώ;
on topic, το Catch Thirtythree δεν κατάλαβα και ποτέ γιατί θεωρείται κατώτερο των άλλων albums από πολλούς… δηλαδή, εντάξει, μπορεί να μην είχε την επιδραστικότητα του Chaosphere ας πούμε ή να ξεχωρίζουν τρανταχτά κάποια κομμάτια, αλλά δεν παύει να εκφράζει πιστά την παικτική νοοτροπία του σχήματος… τουλάχιστον εγώ το ακούω υπερευχάριστα
Δεν ξέρω… έχω μπερδευτεί. Όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο, αν και με το obZen νομίζω ότι άρχισαν να επαναλαμβάνονται. Γνώμη μου βέβαια. Θα ψηφίσω Nothing, με το οποίο τους έμαθα και με ενθουσίασαν.
Καταλαβα τι εννοεις.Ομως παρεξηγησες το ποστ.Δεν εννοουσα κατι τετοιο.Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ΓΙΑ ΜΕΝΑ οι Μεσουγκα βρισκονται παντα σε ενα σταθερο υψηλο επιπεδο σε αντιθεση με καποιες αλλες μπαντες-ασανσερ.Γι’αυτο θα ψηφιζα ολα τα αλμπουμς.Τωρα αν αντι για το “αλλες μπαντες” μπαντες εγω χρησιμοποιησα τους μεταλλικα δεν ηταν για να δειξω την προφανη μου εμπαθεια προς το προσωπο τους ουτε για να το παιξω “εξυπνακιας” προς αλλους χρηστες,αλλα για να υποστηριξω το μεγαλειο των Μεσουγκα.
Fair enough.
ολα μ’αρεσουν αληθεια αλλα προσωπικη αδυναμια obzen
Chaosphere και Nothing είναι οι προφανείς επιλογές. Ίσως λίγο παραπάνω το πρώτο.
ο κιντμαν με μαλλια!!!
νταξ καλτιλα
Signal στο βιβλιαρακι του Destroy erase improve ποιες επιρροές αναφερουν?
δεν τις θυμαμαι απεξω
λεγανε απο metallica μεχρι bjork
και λεγανε συγκεκριμενα αλμπουμ στις μεταλ μπαντες
πχ metallica μεχρι and justice
queensryche μεχρι το operation
κλπ κλπ
οταν γυρισω σπιτι θα κατσω να τις γραψω
Sources of inspiration :
earth wind and fire, steely dan, slayer (reign in blood), chet baker, queensryche, pink floyd, flaskkvartetten, chick corea el. band, cynic, mike oldfield, bjorn j:son lindh and staffan scheja (spirits of europa), rush, sting,
allan holdsworth, bjork, vinnie coulaiuta, gary husband, jimmy johnson, it bites, thin lizzy, edie brickell, tori amos, holy moses (finished…), nirvana, primus, alice in chains, corneliis vreeswijk, in slaughter natives, memorandum, peace love and pittbulls, marillion, anthrax (spreading…, among…), metallica (ride…, master…), megadeth (peace…) metal church (1st), death (human), the aliens trilogy, jacob’s ladder, T2, begotten, legion, bat taste, meet the feebles, braindead, tetsuo (iron man), klaus and fritz, the evil dead trilogy, the starwars trilogy, naked lunch (william s. burroughs), forrest gump, intruders, steven spielberg, clive barker, graham watkins, h.p. lovecraft, magnus dahlstrom, american psycho, gg. allin, j.r.r. tolkien, h.r. giger, robert gustafsson, peter wahlbeck, nasses dieselknappar.
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Αν και μπορείς να την πεις ακόμα και υπερβολική τη λίστα, μακάρι κι άλλα συγκροτήματα να ψάχνονταν τόσο πολύ με τις επιρροές τους και να δημιουργούσαν πρωτότυπη μουσική σαν τους Μεσούγκα. Όχι βέβαια ότι αν έχεις λιγότερες δε μπορείς να βγάλεις το ίδιο πρωτότυπα πράγματα.
νταξ δεν ειναι μονο μουσικη η επιρροή ειναι γενικη
οπως βλεπεις αναφερουν και ταινιες
και επισης συγκροτηματα οπως πχ οι metal church ή οι queensryche δεν τα εντωπιζεις στη μουσικη τους
απλα μπορει να τα αναφερουν ως προς το οτι τους ωθησαν να παιξουν μουσικη ή οτι τους ενεμπνευσαν σε συνδιασμο με τις αλλες πιο εμφανεις επιρροες τους να παιξουν αυτα που παιζουν
anyway
meshuggah rules
και βλεπωντας οτι παιζανε απο το 89-90
παρατηρεις οτι ητανε απο τους πρωτους της δεκαετιας των 90’ς που παιξανε ρυθμικα και κοφτα
ας αναλογιστουμε δηλαδη οτι το 90 βγαλανε και το πρωτο τους δισκο οι pantera
ητανε πολυ μπροστα τα ατομα
και βλεπωντας το παραπανω βιντεο συλλογιζομαι οτι τους πηγαινε πολυ το thrash metal look!!!