Τυπικός δίσκος που κάθε φορά θεωρείς ότι κάποιο άλλο κομμάτι είναι το “καλύτερο”. Πάντως τις περισσότερες φορές δίνω αυτή την αδιάφορη πρωτιά είτε στο “0=2” είτε στο “Orphalese”.
Χρωστάω και μια απάντηση στον @Dr.Feelgood!
Στα αυτιά μου, οι Dead Can Dance δεν μοιάζουν να είναι πρωταρχική επιρροή των Messa - δηλαδή, όχι περισσότερο απ’ ότι για κάθε rock μπάντα με ανατολικά ηχοχρώματα. Οι DCD ήταν πάντα κάπως πιο τελετουργικοί, οι Messa διατηρούν μια πιο “τετράγωνη” guitar-driven λογική. Περισσότερο νομίζω πως έχουν “λιώσει” fusion jazz σχήματα - όπως τους δικούς μας Mode Plagual ή τους θεούς Human Touch - που βρίσκει κανείς άπειρα στην Μεσόγειο και επιχειρούν ανάλογα mix ανατολής-δύσης. Η μαγκιά των Messa βρίσκεται στο πως διατηρούν πάντα αυτό τον θαμπό occult rock τόνο!
Έχουν ακούσει επίσης πολύ “τα blues της Sahara” - από τα καλύτερα μουσικά genres αυτού του πλανήτη - καθώς και πολλή Persian classical music. Υπάρχουν μερικά σχετικά labels που παρακολουθώ στα οποία ακουω συχνά αυτοσχεδιασμούς που μοιάζουν με τα περάσματα των Messa.
Για την δε Sara, δυσκολεύομαι να εντοπίσω τις επιρροές της. Όταν ανεβάζει την ένταση, μου έχει κολλήσει στο μυαλό ότι μου φέρνει κάτι από late 60s - κάτι από Joplin και Grace Slick - ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα σημεία που στιγμιαία φέρνουν και μια εντύπωση από Anneke. Ή ίσως απλώς φαντάζομαι πράγματα!