Metallica OAKA 9/5/2026

για εκπτωσεις δυσκολο,

5 Likes

Μιλας με γριφους γεροντα

Φάση περιμένουμε καμια ανακοίνωση παρασκευή;

Η Black Friday ή τίποτα…

1 Like

Δε περνάνε οι ωρες…

Για αρχή μπορείς να διαβάσεις για το τελικό -ν, πότε μπαίνει και πότε όχι, για να περάσει η ώρα :stuck_out_tongue:

6 Likes

4 Likes

Όπως μας είχε πει η κυρία Κάλλια (shoutout) στην Γ’ Δημοτικού, “κάποτε ψάξε πότε μπαίνει το -ν” (κ,π,τ,ψ,ξ)

4 Likes

Βασικα, εχει καταργηθει πλεον η φαση με την εξαλειψη του -ν ανάλογα με το γραμμα που ακολουθει. Πλεον δεν γραφουμε “δε με νοιαζει” οπως θα ηταν σωστο, για να μην συγχεεται το “δε(ν)” με τον συνδεσμο “δε”. Δεν (sic) συμφωνω καθολου, αλλα δυστυχως δεν (sic) γινεται τπτ πια.

2 Likes

Πολυ δυσκόλεψαν οι συναυλίες …

13 Likes

Άξουαλυ, νομίζω πως ο γραμματικός κανόνας ισχύει κανονικά και ανέκαθεν το “δεν” αποτελεί εξαίρεση και γράφεται πάντα με “ν” όπως και το “σαν”, για να μη συγχέεται με το “δε”. Ο κανόνας διατηρείται στα άρθρα, τις αντωνυμίες και το “μη(ν)”.

6 Likes

1 Like

Νταξει ρε μαγκες δεν ειμουν καλος μαθητης μην με εκτελέσετε κιολας

ειμουν

ήμουν

μην με εκτελέσετε

μη με εκτελέσετε

6 Likes

Εχω την αισθηση οτι το αρσενικο αρθρο “τον” διατηρει παντα την καταληξη του, ασχετως απο το πρωτο γραμμα της επομενης λεξης, για να ξεχωριζει το γενος. Επισης, οτι η λεξη ειναι “μη”, δεν μπαινει ποτε τελικο “ν” εκει.

4 Likes

Το ήμουν ορκίζομαι οτι το ξερω απο μαλακια λαθος ηταν αυτο :sweat_smile:

6 Likes

7 Likes

Στο επίσημο site των Metallica, την Αθήνα δεν την αναφέρει sold out, ενώ στις άλλες το αναφέρει.

1 Like

Mpainei prin apo fonien :stuck_out_tongue:

1 Like