My Dying Bride - A Mortal Binding
Release date: April 19 2024.
Тracklist:
-
Her Dominion
-
Thornwyck Hymn
-
The 2nd of Three Bells
-
Unthroned Creed
-
The Apocalyptist
-
A Starving Heart
-
Crushed Embers
Thornwyck Hymn
Release date: February 9 2024
Δεν είναι από το επίσημο φβ της μπάντας οπότε διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις…
Περίεργα πράγματα στο στρατόπεδο των Βρετανών όπου τα χαρούμενα νέα είναι ότι μετά από την μεγάλη απουσία τους ανακοίνωσαν την επιστροφή τους με μια περιοδεία χωρίς όμως τον Άαρον πίσω από το μικρόφωνο αλλά με τον Μίκκο των Swallow the Sun κ δεν ξέρω πως να διαχειριστώ την ανακοίνωση…
My Dying Bride are thrilled to announce their return to the stage in 2025!
After a small, ‘hiatus’, live shows are set to recommence, featuring a very special guest on vocals: MIKKO KOTAMÄKI from SWALLOW THE SUN. We warmly welcome Mikko, who has graciously joined the MDB live setup, enabling us to bring both new and classic songs back to the stage.
With this year’s monumental album A Mortal Binding now well into establishing itself as a Doom Metal success, the band are at last ready to promote it live along with seasoned classics of course.
The band is excited to announce one show already with more to come:
Rockmaraton Fesztivál Fesztivál 03-05.07.25 - HU, Dunaújváros
Stay tuned for further announcements—and let’s also give a big welcome to Mikko!
Τι εννοείς μεγάλη απουσία, φέτος βγάλανε δίσκο. Εγώ πιο πολύ εκπλήσσομαι που μόλις οκτώ μήνες μετά την ανακοίνωση ότι το διαλάνε (ουσιαστικά) έρχονται και μας λένε άκυρο παίδες, του χρόνου συναυλίες.
Φαίνεται ότι όταν έλεγαν πως “έχουν να λύσουν θέματα” εννοούσαν ότι …ο Aaron είναι αυτός που έχει να λύσει θέματα. Οι υπόλοιποι απλά ήθελαν να συνεχίσουν. Απ’ την άλλη και ο Aaron δεν πιστεύω ότι δεν ψήνεται να συνεχίσει να ασχολείται με τη μουσική ή κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα είχε βγει το High Parasite. Μήπως επήλθε ρήξη μεταξύ τους; Ελπίζω πραγματικά να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να διανοηθώ My Dying Bride χωρίς Aaron.
έχεις δίκιο, τον είχα ξεχάσει τον καινούριο δίσκο. Αλλά συναυλιακά ήταν απόντες.
Περίεργα πράγματα και με ενοχλεί κάπως η έλλειψη διαφάνειας. Σίγουρα πάντως φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα, καθώς ο Aaaron φαίνεται όλο και πιο invested με τους High Parasite και τώρα η υπόλοιπη μπάντα συνεχίζει χωρίς αυτόν (έστω και προσωρινά). Ίσως οι συνέπειες της μακροχρόνιας απουσίας λόγω της ασθένειας του παιδιού του να άλλαξαν τις δυναμικές στις σχέσεις εντός μπάντας, και το σεβόμαστε αυτό, αλλά λίγη παραπάνω διαφάνεια δε θα έβλαπτε.
Και εγώ συμφωνώ ότι MDB χωρίς Aaron δεν είναι MDB. Αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία θα πάω να τους δω, το στερητικό σύνδρομο είναι τεράστιο.
Δεν υπάρχουν MDB χωρίς Aaron, έτσι απλά.
Θα συμφωνήσω απόλυτα αλλά θα πω ότι και άαρον χωρίς mdb το ίδιο
Μαζί σου.
Ο Mikko Kotamaki είναι τελείως άλλο πράγμα για τους MDB και δύσκολα θα ταιριάξει. Μακάρι να το καταφέρει. Φαίνεται πως οι υπόλοιποι μουσικοί θέλουν να κάνουν αυτή την περιοδεία και να δουλέψουν. Για τους φαν δεν θα είναι το ίδιο χωρίς τον Aaron.
Το θεμα ειναι οτι ποτε δεν ηταν συναυλιακη μπαντα κυριως με ευθυνη (οπως λεγοταν) του Ααρον που δεν πολυ παλευε τις περιοδειες. Για εμενα το πιο τιμιο σε αυτες τις περιπτωσεις (μιας και MDB χωρις Ααρον ουτε εγω πολυμπορω να φανταστω) ειναι η λυση Joy Division, συνεχιζουν κανονικα οι υπολοιποι με αλλο ονομα.