Λοιπόν… καιρός να ποστάρω και εγώ εδώ.
Θα προσπαθήσω να αναφέρω μπάντες που έχουν βγάλει κυρίως singles.
Charger - Desperadoes (Are you out there?)
Λοιπόν, αυτοί οι τύποι έβγαλαν μόνο αυτό το single. Ο κύριος λόγος η χρονολογία (1986 ή 1987), όταν το NWOBHM άρχισε να πέφτει. Το Single έχει το κομμάτι Desperadoes που γαμάει, και ένα b-side, το Are you out there (που γαμάει επίσης). Καταπληκτική δουλειά στις κιθάρες, φωνάρα ο τυπάς… αυτά.
Δείγμα:
Το Are you out there δεν μπόρεσα να το βρω στο youtube, το 'χω στο πισί όμως, αν το θέλει κανείς το ανεβάζω. Δεν έχει τόσο γρήγορο ρυθμό όπως το Desperadoes, αλλά σε κάνει να χτυπιέσαι.
*Το Desperadoes έχει ένα από τα καλύτερα και πιο πωρωτικά ριφφς έβερ. 8)
Chateaux - Young Blood
Άλλο ένα single, από τους μεγάλους Chateaux. Ότι και να πεις για τους Chateaux θα 'ναι λίγο… από τους αγαπημένους μου στην σκηνή, με 3 Full-lenght και ένα single, είναι από τους καλύτερους και πιο γνωστούς στο NWOBHM. Θεωρώ αυτό το single το καλύτερο στo NWOBHM. Τα επικά φωνητικά του Steve Grimmett, οι ριφιές του Tim Brought, όλα είναι τέλεια…
Αν δεν τους έχει ακούσει κάποιος δεν θα του πρότεινα το Single, καλύτερα να αρχίσει από το Fire Power που είναι και Full Lenght.
Στο youtube δεν βρήκα κανένα από τα 2 κομμάτια του single.
Μια άλλη μπάντα που δεν αναφέρθηκε είναι οι Crucifixion. Σε αντίθεση με τους Charger, αυτοί έβγαλαν το πρώτο single τους το 1980, με τίτλο The Fox. Ακολούθησαν ένα ακόμα single το 1982 (Take It Or Leave It), και ένα demo το 1983. Το 1984 έβγαλαν το ep “Green Eyes” που ήταν το τελευταίο τους.
Όσοι γουστάρουν Maiden των πρώτων 2 άλμπουμ, πρέπει να τους τσεκάρουν. Σε μια φάση νομίζεις ότι τραγουδάει ο Di’Anno (ειδικά στο single “Take it or leave it”).
Δεν θα προτείνω κάτι απο αυτούς, είναι από τις πολλές μπάντες που δεν πρόλαβαν να βγάλουν ένα ολοκληρωμένο δισκάκι. Ακούστε τα 4 κομμάτια από τα 2 πρώτα singles πρώτα και θα γουστάρετε.
Δείγματα:
Αυτά.
Θα επιστρέψω όταν έχω χρόνο, κυρίως για ένα πόστ-αφιέρωμα στους Chateaux.
Long live NWOBHM!
*είναι κρίμα που για μερικές μπάντες όπως οι cracked mirror, οι cry, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ στο ίντερνετ… [-X