Βασικα, εσυ βιαστηκες να μυγιαστεις, εγω απλα θεωρησα οτι υπαρχει απαντηση στην ερωτηση σου …οταν θελησω να στην πω, και θα βρω λογο της προκοπης και θα το καταλαβεις. Peace mate.
Απο κει και περα, ο Green αξιζε να ειναι αμυντικος της χρονιας, γενικα, επαιξε το LeBron μες στη χρονια (αν δεν κανω λαθος) και παιζει αμυνες σε αντιπαλους καθε θεσης φετος.
Ο Iguodala ειναι κλασικη περιπτωση αθλητικου καλου αμυντικου, χωρις να απεχει ετη φωτος (αν και οντως απεχει, αλλα ειναι λιγοι οσοι δεν απεχουν πολλοι, ετσι κι αλλιως) απο LeBron σωματικα, υψομετρικα και σε εκρηξη.
Και υπαρχει κι ο Barnes.
Σ’ αυτο τον τομεα (του ποιος μαρκαρει τον κλαψα), λοιπον, οι Warriors, για μενα, ειναι μαλλον η καλυτερη ομαδα της λιγκας, γιατι δειχνουν να εχουν λυσεις και οχι Leonard ή Butler μεχρι να ψοφησουν και μετα κλαφτα Χαραλαμπε.
Καθολου ασυμπαθιστη ομαδα δεν ειναι οι Cavaliers απο την μεση της κανονικης περιοδου και μετα που ανεβασαν στροφες παιζουν ωραιο μπασκετ και ο Lebron κανει επικες εμφανισεις. Θεωρω οτι πλεον ειναι πιο ωριμος απο ποτε, πιο ομαδικος απο ποτε, παιζει για την ομαδα και οχι μονο για τον εαυτο του και ειναι ηγετης με τα ολα του, στα playoff εχει κανει εκπληκτικα ματς και εχει παρει το Cleveland στις πλατες του οποτε χρειαστηκε. Οι Warriors ειναι η καλυτερη ομαδα της χρονιας και για αυτο οι τελικοι θα εχουν εξαιρετικο ενδιαφερον, το μαρκαρισμα στον Lebron θα ειναι ο μεγαλος πονοκεφαλος των Warriors, το ιδιο ισχυει ομως και για τους Cavaliers και το μαρκαρισμα στον Curry. Δεν πρεπει να του αφηνεις ποτε ελευθερο σουτ, ο τυπος ειναι δολοφονος, διαβαζα σημερα οτι εχει ποσοστο 44.7% στα τριποντα στα playoff και απο την αγαπημενη του αριστερη γωνια το ποσοστο του ειναι 91%, τρομακτικος αριθμος…
Ε, εισαι Ολυμπιακος, United και Barcelona … LeBron δε θα συμπαθουσες;;;
[B]edit,[/B] σιχαμενη ειναι καθε ομαδα του LeBron, γιατι μπορει καθε αρχιδακι τυπου Dellavedova να την ανοιγει σε Gibson και να βγαινει λαδι με αποβολη του τελευταιου, να τραυματιζει Korver και να μη γινεται το παραμικρο και σημερα να αποβαλλεται o Horford (ισως, δικαια) …αυτο το 3/3 σε τοσο πουθενα παιχτη μπορει να γινει ΜΟΝΟ σε ομαδα του LeBron (τα τελευταια χρονια, δε λεω απο καταβολης ΝΒΑ ξερωγω)
[B]edit2,[/B] δεν υπαρχει ο ανθρωπος ρε παιδες …στα 28" με το σκορ ισοπαλο, σκουντουφλαει στον Teague, ζηταει φαουλ (ποτε), καθεται γκρινιαζει μια ωρα και αφηνει την ομαδα του με 4 με το σκορ ισοπαλο …και ειναι, πραγματικα, εξωφρενικο που ολη η λιγκα ανεχεται αυτη τη γλιτσα και δεν παιζει μια γαμημενη τεχνικη για την κλαψα του σε ΚΑΘΕ φαση ΟΛΗ τη χρονια …εκτος αν ειναι κατι σε φαση λυπηση για το πώς κατανταει ο καλυτερος παιχτης του κοσμου για ενα σφυριγμα
Κοιτα ομως, ειμαι Barcelona απο 10 χρονων και οχι την τελευταια δεκαετια που εγινε μοδα. Παντα απο παιδακι οταν με ρωταγαν τι ομαδες υποστηριζω ελεγα Ολυμπιακος και Barcelona. Manchester United λογω του βασιλια Eric που οταν αρχισα να παρακολουθω μπαλα ηταν ο αγαπημενος μου παικτης.
Οσο για τον Lebron οταν ειχε ξεκινησει ημουν τρελαμενος μαζι του, μου αρεσε παρα πολυ σαν παικτης και ηταν ο αγαπημενος μου μετα τον Kobe Bryant. Οταν εφυγε απο το Cleveland για τους Heat και την “ευκολη λυση” για να παρει πρωταθλημα ξενερωσα μαζι του και δεν τον υποστηριζα, χαρηκα μαλιστα πολυ οταν τους πελατωσαν οι Spurs. Αλλα γουσταρα πολυ με την αποφαση του να γυρισει στο Cleveland και γενικα θεωρω οτι εχει βελτιωσει πολυ το παιχνιδι του, ειναι ηγετης αλλα και ο ιδανικος συμπαικτης και θεωρω οτι αυτη την στιγμη ειναι ο κορυφαιος μπασκετμπολιστας στον κοσμο. Ναι γκρινιαζει πολλες φορες αλλα προσωπικα δεν μου φαινεται καθολου αντιπαθης, το αντιθετο απο τον Κριστιανο Ροναλντο π.χ. που μου γυρναει τα αντερα με την γκρινια του.
Δεν είδα όλο τον αγώνα, κυρίως επειδή βαριόμουν. Μεγάλη ευκαιρία πάντως για Hawks, αλλά εδώ πλήρωσαν και την απειρία τους. Η ενέργεια του Horford ήταν καταδικαστική. Aris μου αρέσει που λες ίσως δίκαια… αν τον είχε πιάσει καλά η αγκωνιά τον Dellavedova τον είχε στείλει νοσοκομείο για κανα μήνα Όσο για την φάση του Scott πάει για shaqtin-a-fool.
Πάντως αυτό το σχήμα των Cavs ίσως να παίζει και το καλύτερο μπασκετ. Όταν γυρίσουν Irving, Love ο Blat θα έχει μερικές δύσκολες αποφάσεις να πάρει.
Ο Irving δε νομίζω να βάζει καμία δυσκολία στον Βlat. Ντάξει, χρήσιμος ο Dellavedova αλλά μέχρι εκεί.
O Love έχει τα θετικά του (καλός σουτερ, τραβάει το αντίπαλο 4αρι στην περιφέρεια και δίνει πλάτος στην επίθεση, άρα και χώρο στον LeBron για να επιτίθεται στο καλάθι), έχει και τα αρνητικά του σε σύγκριση με τον Thompson (ριμπάουντ).
Αν μείνει, νομίζω πως του χρόνου θα μοιράζονται χρόνο ανάλογα με τον αντίπαλο.
Από εκεί και πέρα, οι Cavs θα σκουπίσουν (τελικά οι Bulls ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσαν να τους αποκλείσουν, έστω και χωρίς Gasol), οι Rockets βλέπω να κάνουν μία νίκη πριν αποκελιστούν και στον τελικό νομίζω πως οι GSW θα επικρατήσουν (ίσως και με κάποια ευκολία, όχι sweep αλλά ούτε να χρειαστεί και 7ο παιχνίδι).
Έχουν αρκετές λύσεις απέναντι στο LeBron (Green, Barnes, Iguodala), νομίζω η δυσκολία τους θα είναι να μη δώσουν πολλές δεύτερες επιθέσεις στους Cavs.
Και όμως πιστεύω θα τον χρειαστούν πολύ τον Dellavedova στους τελικούς. Ομολογώ αυτόν τον παίκτη τον έβλεπα στην regular season και γελούσα, αλλά κάνει απίστευτα play-off. Μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Απέναντι σε Curry, Thompson θα χρειαστεί να τον αμολήσει πολλές φορές. Θα κλέψει αρκετά λεπτά από Irving.
Το θέμα με τον Love είναι πολύ πιο περίπλοκο. Πιστεύω πως οι Cavs θα αναγκαστούν στους τελικούς να πάνε σε χαμηλά και γρήγορα σχήματα με Lebron δεύτερο ψηλό, και για την άμυνα αλλά και για να χωρέσουν στην ίδια πεντάδα Smith, Shumpert (που ειδικά ο δεύτερος σε αυτή την σειρά δύσκολα θα βγαίνει έξω). Σε αυτή την περίπτωση ποιος κάθεται πάγκο, Love ή Thompson??
Του χρόνου το δίλημμα θα είναι μεγαλύτερο, αν ισχύει αυτό που είπε ο Miller σε μια από τις περιγραφές ότι δεν έκανε την ανανέωση όταν του ζήτησαν. Ο Thompson θα θέλει μεγαλύτερο συμβόλαιο (και δίκαια), αλλά από την άλλη ο Love είναι ο Love και δεν τον αφήνεις έτσι εύκολα άσχετα αν την πρώτη χρονιά δεν έδεσε και τόσο. Όχι ότι δεν μπορούν να τους κρατήσουν και τους 2 αλλά θα χρειαστεί να κόψουν από αλλού. Και με τα play-off που κάνουν οι παγκίτες τους αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο.
Για ποια φάση λες; Στην φάση του τραυματισμού δεν νομίζω πως είχε πρόθεση να τον χτυπήσει.
Εγώ νομίζω πως με αντίπαλο τον Curry, θα γελάσουμε με το Dellavedova (που έκανε διαφορά και με τους Bulls και τώρα, αυτό είναι αλήθεια).
Με δεδομένο ότι ο Curry δύσκολα περιορίζεται, μάλλον η λογική επιλογή είναι Irving 35-40 λεπτά που μπορεί να απειλήσει το καλάθι των GSW πολύ περισσότερο και ο Dellavedova απλά να δίνει ανάσες και να φορτώνεται με φάουλ. (επίσης νομίζω πως θα δούμε αρκετά LeBron πάνω σε Klay Thompson και περιστασιακά σε Curry).
Ο Love νομίζω πως είναι ούτως ή άλλως εκτός τελικών.
Η κουβέντα γίνεται για του χρόνου, καθότι free agent.
Η επιλογή Lebron σε Curry η Thompson θα γίνει αν ο Blat πάει να χτυπήσει με ψηλά σχήματα το παιχνίδι. Καλά ότι ο Dellavedova θα πάει σε Curry δεν σημαίνει πως δεν θα γελάσουμε, απλά ο Irving μετά από τραυματισμό στο πόδι να κυνηγάει 35-40 λεπτά τον Curry δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει. Όπως και να 'χει βέβαια πιστεύω πως για αυτή την αποστολή θα χρησιμοποιηθεί ο Shumpert με τον εκάστοτε play-maker να πηγαίνει στον Thompson.
Οσο καλος παιχτης και να ειναι ο Lebron απλα καταφερνει να κανει σιχαμενη καθε ομαδα που πηγαινει. Δεν εχουμε τπτ με παιχταραδες γιαυτο θα ειμαστε στους τελικους με τον τρελο τον Curry και ελπιζουμε να του δωσει την 4η φαπα σε τελικους. Για τον αποπανω λογο η νικη του Dallas το 11 ηταν απο τις αγαπημενες σειρες τελικων που εχουν γινει ποτε
Ο Λεμπρόν ειναι ήδη μύθος .
Μακάρι να μην εχει θεμα και ο καρυ με το χτύπημα στο κεφάλι να δουμε μπάσκεταρα.
Βέβαια οταν ειναι ο μακχειλ στον πάγκο , δεν μπορεί ολο και κατι θα σκεφτεί να τραβήξει λίγο ακόμα η σειρά με τους ροκετς .
Ειναι κουφαλα μεγάλη ο μακχειλ να το θυμάστε .
Όσον αφορά τον ντελαβεντοβα , υπάρχει ένα ωραίο άρθρο για το πως κατάφερε να παιξει NBA . Και να ξερεις μπασκετοβιε , οποίος παιζει NBA κάπου εχει ταλέντο .
****ειναι κατι τέτοιες μικρές ιστοριες που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στον παίχτη και το άθλημα
**** επίσης αν δεν έχετε δει το ντοκιμαντερ για τη ζωη του Λεμπρόν , να το κάνετε . Έπλενε η μάνα του σκαλιά και ΣΚ τον είχε μαζι της και κοιμόταν , πάνω σε παγκάκια και θρανία . Τα αξίζει ολα μέχρι και το τελευταίο καλάθι ο Παιχταρας !