Nba

Πιο πουσυ αςς μουβ πεθαινεις. Αυτος ειναι ο τοπ 3 σουπερ σταρ του ΝΒΑ αυτη τη στιγμη ας πουμε. Κλαιω.

Το οτι αν θα λειτουργησει, δεν τιθεται ερωτημα γιατι ο KD ταιριαζει γαντι σε αυτους τους Γουοριος, ανακουφιζονται και απο το πολυ βαρος οι Σπλας μπρος και ολα καλα.

δεν ξερω τι παιζετε με salary cup φετος κτλ ,μαλλον απο οτι καταλαβαινω εχει αυξηθει,ο σερχι της ρεαλ εκλεισε για 1 χρονο nba για 8 μυρια,σατορονσκι και ντηλεηνη και αυτοι εκει,αυτα βλεπει και ο μπουρουσης και σου λεει γιατι οχι να κανω μια συμβολαιαρα και στα τετοια του αμα δεν πιασει,θα χει να λεει οτι τουλαχιστον εκανε το βημα,δεν ειναι τυχαιο που πολλοι απο ευρωπη φετος κυνηγανε nba υπο αλλες προυποθεσεις δεν νομιζω να το ψαχναν,με καλη σεζον ευρωλιγκα και μανατζερ κονεξιασμενο γινετε παιχνιδι με κασερι που δεν το βρισκουν ευρωπη,τωρα ολο αυτο μονο καλο θα κανει στις ελληνικες ομαδες που παιζουν ευρωλιγκα ειδικα στον ολυμπιακο που εχει καλο κορμο απο ελληνες,μονο τσσκα δεν ειχε απωλειες και φανταζει αχτυπητη.

Αυτό είναι και το δικό μου point ουσιαστικά. Και αν έχω καταλάβει καλά μάλιστα η αύξηση του salary cap που έγινε φέτος στα 94εκ του χρόνου θα συνεχιστεί και θα πάει στα 108εκ.

Το θέμα μου δεν είναι και τόσο ο προδότης Durant και ο προδότης Lebron. Εντάξει καλά όλα τα ρομαντικά με τους star που είναι όμως δικά μας παιδιά γιατί εδώ μεγάλωσαν και έγιναν άντρες ξερω γω αλλά αυτό όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται σε κάθε ομάδα. Τα λαβράκια στις κάτω κάτω θέσεις του draft είναι κάτι σπάνιο. Δεν γίνεται όλες οι ομάδες να περιμένουν πότε θα τους κάτσει το draft.

Το θέμα με όλες τις μεγάλες ομάδες που είχαν χτίσει σιγά σιγά τον μύθο τους είναι πως πάντα έκαναν διορθωτικές κινήσεις και δεν κυνηγούσαν star. Οι Spurs πήραν Aldridge όταν ο Duncan έφτασε στα 40. Ακόμα και όταν οι Celtics πήραν Allen, Garnet αυτοί δεν ήταν στο pick τους (Άσε που καλός και άγιος ο Pierce αλλά ποτέ δεν τον είχα για τόσο μεγάλο παίκτη).

Και αυτό είναι το θέμα με το salary cap. Πλέον μπορεί να δώσει αυτή την δυνατότητα στις ήδη μεγάλες ομάδες. Durant είναι 28 χρονών και πάει σε μια έτοιμη ομάδα τίτλου που μπορεί να το σηκώσει εύκολα και χωρίς αυτόν. Και κανένας από τους star στους Warriors δεν είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Όλοι βρίσκονται στο pick τους αυτή την στιγμή. Θα βλέπουμε ομάδες να πηγαίνουν στους τελικούς και αν χάνουν οι καλύτερες παίκτες τους θα πηγαίνουν με τον νικητή για σιγουριά του χρόνου επειδή το άνοιγμα του salary cap τους το επιτρέπει.

Και για να το πάμε σε θέμα σύγκρισης στην τελική Lebron Durant. Ο Lebron έφυγε από μια μέτρια ως κακή ομάδα που δεν είχε καμιά προοπτική πρωταθλήματος και δεν πήγε σε ομάδα τίτλου (οι Heat την προηγούμενη χρόνια είχαν φύγει έξω από τον πρώτο γύρο των play-off). Οι Heat τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση τον Wade δεν έβγαλαν ταλέντα, αντί να τα περιμένουν στο draft, τα αγόρασαν. Από την άλλη ο Durant φεύγει από ομάδα τίτλου (πέρυσι έφτασαν μια ανάσα από τους τελικούς και φέτος έδειξαν στις μεταγραφές πως και πάλι εκεί στοχεύουν) και πήγε σε ομάδα τίτλου, βασικά στον μεγαλύτερο διεκδικητή του τίτλου αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ

Τα περισσότερα πάντως από όσα γράφετε, θα εξομαλυνθούν λογικά μετά από 2-3 χρονιά που θα έχει σταθεροποιηθεί το salary cap. Όπως με το παλιό όριο, μια ομάδα που ήθελε 3 παικταράδες, έπρεπε να τους δώσει το 75% του ορίου, το ίδιο θα ισχύει και μετά. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτά τα λεφτά θα πηγαίνουν στις τσέπες παικτών και προπονητών και όχι στις τσέπες των ιδιοκτητών.

Αλλά όπως γράφτηκε ήδη εδώ μέσα, για την ώρα οι GSW είναι οι πολύ τυχεροί γιατί είναι ήδη ομαδάρα με χαμηλά συμβόλαια. Οι περισσότερες ομάδες αναγκαστικά θα κάνουν παιχνίδι φέτος με το να μεγιστοποιούν καλούς ρολίστες (είτε γιατί θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές είτε γιατί βρίσκονται σε φάση χτισίματος όπου τα μελλοντικά τους μεγάλα συμβόλαια τώρα αναπτύσσονται). Oi GSW σχεδόν έτρεχαν μόνοι τους στην κούρσα για τον Durant. Εγώ δεν μπορούσα να δω το πώς θα έφευγε ο KD από τους OKC για άλλη ομάδα πλην των GSW.

Τώρα, για τον LeBron James, παικταράς είναι και αν είπε και κάμποσες βλακείες όταν ήταν 22 χρονών, δεν έγινε τίποτα. Τόσα ήξερε, τόσα έλεγε. Ο άνθρωπος δούλεψε/δουλεύει σκληρά και πήγε τους Cavs 2 φορές τελικό και ήταν εξαιρετικός και τις 2.

Τι σημασια εχει αν ηταν οι Heat ομαδα τιτλου πριν παει ο LEBRON κι ο BOSH;

Επισης, τι καθιστα τους Thunder ομαδα τιτλου; Εγω “τα ιδια Παντελακη μου” θα τους ελεγα.

Στην τελικη, εχουν οσους τελικους ειχαν οι Cavs του Lebron.

Μεγάλη σημασία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πρώτον τίποτα δεν σου εγγυάται πως θα γίνεις σε μια χρονιά από ομάδα που πάει μέχρι πρώτο γύρο στα play-off σε ομάδα τίτλου επειδή έκανες 1-2 μεταγραφές. Οι Warriors ακόμα και αν ο Durant δεν δώσει τα αναμενόμενα στο γήπεδο και πάλι θα είναι ομάδα τίτλου αφού ξέρουν πως να πάνε τελικό, μπορείς να πεις το ίδιο για τους Heat αν ο Lebron δεν έπιανε στην ομάδα κατευθείαν??? Δεύτερον όταν ένας τόσο μεγάλος παίκτης πάει από μια ομάδα διεκδικητή του τίτλου σε μια άλλη το αποτέλεσμα είναι μια ομάδα λιγότερη για να ανησυχείς στα play-off. Μικρότερος ανταγωνισμός.

Όταν σε αυτή την δύση έχεις έστω και ένα τελικό, ο τελικός αυτός έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα νομίζω. Οι Thunder πάντα πρωταγωνιστούσαν και πάντα έπεφταν δύσκολα και έβγαζαν εκτός δυνατές ομάδες. Ήταν μια δυνατή ανταγωνιστική ομάδα που πάντα τις έλειπε το κάτι παραπάνω για ένα ακόμα τελικό ακόμα και για τίτλο. Θα μπορούσε να είναι ο Oladipo που πήραν φέτος ίσως και όχι. Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Το Cleveland δεν ήταν ομάδα τίτλου, έγιναν ομάδα τίτλου λόγω “φτωχής” ανατολής και μόνο. Η ομάδα που είχαν στην πρώτη θητεία Lebron ήταν ένα αστείο για όποιον έχει δει αγώνες τους εκείνη την περίοδο.

Η μονη διαφορα μεταξυ των δυο villains που θελουν να δημιουργησουν τα media ειναι πως ο Durant δεν μας εχει πρηξει τα παπαρια 10 χρονια τωρα για το Legacy που θελει να εχει, ενω ο αλλος σαν αυτιστικο περυσι στους τελικους του 2015, τον ρωτουσαν τι εγινε στον αγωνα και γιατι εχασαν και πως θα παλεψουν, και απαντουσε “I’m the best player in the world” σαν μηχανικη αντιδραση.

Ο Durant πηγε σε Warriors ξεκαθαρα για να παρει πρωταθληματα. Οταν εχει φαει 9 χρονια σφαλιαρες με τους Thunder, λογικο ειναι να θελει να παει στους νικητες. Δεν ειναι και 24 πλεον. Θα μπορουσε να εχει παει Ανατολη και να παιξει στα ισα απεναντι στον Λεμπρον για να παει τελικο και μετα να πρεπει να κερδισει τη σουπερ ομαδα των Warriors? Θα μπορουσε. Θα ειχε 3-4 χρονιες στις οποιες θα μπορουσε να προσπαθησει να κανει κατι τετοιο. Με δεδομενο το οτι στα επομενα 3-4 χρονια οι Warriors/Cavaliers φαινεται πως θα πρωταγωνιστησουν λιγοτερο ή περισσοτερο… θα επρεπε να βρει ομαδα με τουλαχιστον αλλον εναν σουπερ παικτη για να εχει ελπιδες να κανει κατι τετοιο. Δεν υπαρχει καμια τετοια ομαδα στην Ανατολη. Καμια. Δε μου αρεσει η αποφαση που πηρε, αλλα δεν του εδωσαν και πολλες επιλογες.

To θεμα legacy εχει γινει πραγματικα εκνευριστικο, δεν παλευεται αλλο.

Εγω ειμαι ολντ σκουλ, ειμαι με τους Νοβιτσκι αυτου του κοσμου (μολις ανανεωσε), ανηκω σε αλλη εποχη.

O “καλυτερος παιχτης” εχει ενα σωμα που αντεχει το σημερινο επιστημονικο πουσαρισμα και δεν τρεχει για τη μια εγχειρηση μετα την αλλη οπως τοσοι αλλοι. Εχει και μενταλ ταφνες, ναι αμε, αλλα μεχρι εκει. Αν ειχε το σωμα του Λαρυ ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα πετυχαινε - νοτ ρηλη - τιποτα δεν θα πετυχαινε. Τουλαχιστον δουλευει, του το δινω και αυτο, αλλα με τετοιο σωμα αμα βαλεις μεθωδικη δουλεια και θεληση κυριαρχεις για πλακα. Ο Γιαννης ειναι ικανος να το κανει πριν εχει καν ηλικια ρουκυ, παιχτικα και 1 ον 1 παντα.

Ο KD οχι μονο πηγε στους απεναντι, ουτε καν θα αλλαξει τιποτα γιατι διαλεξε και ομαδα του στυλ του. Απλα θα σουταρει λιγοτερο. Πολυ χαλια κινηση αν ενδιαφερεται για το γαμολεγκασυ μονο. Αν το παρει ολοι θα του το μειωσουν και αν το χασει ειναι ο μεγας τσοουκερ, λουζερ, γουοτεβερ. Για μενα ειναι κριμα γιατι ειναι τρομερα χαρισματικος σκορερ.

Παντως δεν ξεγραφω τους Καβς γιατι εχουν εκτος του Βασιλεως, εναν τεραστιο παιχταρα που δεν μασαει τιποτα και που θα ειναι ενα χρονο πιο εμπειρος και το μονο που χρειαζονται ειναι καναδυο καλες κινησεις. Ως ολντ σκουλ πιστευω οτι πρεπει να εχεις 3 παιχταραδες και μετα δυνατους ρολιστες που δεν λιποψυχανε, ατσαλενια αμυνα και εισαι διεκδικητης τιτλου. Αν εισαι Πιστονς δεν χρειαζεσαι ουτε υπερπαιχτες βεβαια…

Σε καμία περίπτωση ο Lebron James δεν είναι καλύτερος παίκτης (σαν σύνολο μιλάμε, όχι σαν αθλητικές ικανότητες) από τον τεράστιο Larry Bird. Μιας και ανέφερες το σώμα του Larry…

Εδώ στο 5ο (και τελευταίο) ματς του πρώτου γύρου του 1991, απέναντι στους Pacers. Στα μέσα του 2ου δωδεκαλέππτου, ο Bird σωριάζεται κάτω, χτυπάει το κεφάλι του και μένει εκεί. Πάει κατ’ ευθείαν στα αποδυτήρια, όπου οι γιατροί του λένε ότι δεν μπορεί να παίξει. Τους γράφει στο μόνο σημείο του σώματός του το οποίο ποτέ δεν τραυματίστηκε, βγαίνει στο γήπεδο στα μισά του 3ου δωδεκαλέπτου, το πλήθος κυριολεκτικά τρελαίνεται και ο Legend οδηγεί τους Celtics στην πρόκριση. Προσέξτε: τους οδηγεί. Είναι ο καλύτερος του γηπέδου, βάζει καλάθια, δίνει πάσες, παίρνει ριμπάουντ, μπαίνει μέσα στο γήπεδο και είναι σα να λέει σε συμπαίχτες και αντιπάλους “παιδιά, ΕΓΩ”.

Εδώ στο τελευταίο του παιχνίδι στο Boston Garden, με τους Cavs στα playoffs του 1992, δίνει άλλη μια παράσταση ερχόμενος από τραυματισμό.

Τι να λέμε γι’ αυτόν τον υπερπαίκτη. Ίσως ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης που έχω δει, μετά τον γνωστό. Τέτοια αρχίδια, κανένας δεν είχε. Κανένας.

Σε αντιστοιχια, ενας LeBron που στο Game 6 (και στο φετινο Game 7) του 2014, στα τελευταια λεπτα πραγματικα σπαει τα καλαθια και τον ξελασπωνει ενας Allen (ή και ενας Irving).

Κομπλεξικος, αλλα σορρυ, δεν αντεξα. :stuck_out_tongue:

ΥΓ.1: Ο West στους Warriors! :stuck_out_tongue: (εδω πχ μου βγαινει περισσοτερη απογοητευση απο αυτην την επιλογη)

ΥΓ.2: Ο Diaw στους Jazz! :frowning:

Παντελα συγκινησες, οντως κανενας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν θυμαμαι καλα, τα 4 τελευταια χρονια επρεπε να μην επαιζε και αυτος εκει. Αυτα δινανε το θριλ τοτε στο ΝΒΑ οχι αν πηδας 40 ιντσες και τετοια.

Αλλεν και Ερβινγκ τρελα παιχτρονια, φυσικα και κανουν τους αλλους να φαινονται καλυτεροι.

Εν τω μεταξυ το ΝΒΑ εχει σκουπισει και ολους τους Ευρωπαιους και η Ευρωλιγκα τον πινει ασχημα. Παει και ο Κουζμινσκας.

Ο West πολυ καλη προσθηκη.

O West πέρυσι min συμβόλαιο στους Spurs, φέτος στους Warriors, κυνηγάει ο καημένος ε΄να πρωτάθλημα.
Πάντως με τον τίμιο γίγαντα Zaza Pachulia κάνανε καλό δίδυμο στο 5 (φαντάζομαι στο 4 θα είναι ο Green και για ανάσες ο West). Δεδομένων των συνθηκών (μηδενικό διαθέσιμο μπάτζετ) ήταν οι καλύτερες επιλογές.

Νομίζω πως το μανατζμεντ των GSW είναι το πιο αποτελεσματικό στο ΝΒΑ. Φοβερές επιλογές κάθε χρόνο στο draft, αλλά και σε ρολίστες. Από Livingston. Speights, Barbosa που δίνουν όλοι ποιοτικά λεπτά μέχρι West τώρα.

Αναμενόμενο ήταν οι Warriors να προσελκύσουν βετεράνους που στο τέλος της καριέρας τους θα ήθελαν να φύγουν με ένα τίτλο. Ακόμα και αν δεν πήγαινε ο Durant όλο και κάποιον καλό παλιούρα θα έπαιρναν.

Πάντως από πλευράς Cavs πολύ ησυχία προς το παρόν και μου κάνει λίγο εντύπωση. Παίκτες όπως ο Love και ο Shumpert έχουν μεγάλα συμβόλαια και μικρή προσφορά στην ομάδα, θα μου κάνει εντύπωση αν μείνουν και οι 2 του χρόνου. Κάτι μου λέει πως περίμεναν κίνηση Durant πρώτα.

O Howard λέει θέλει τίτλο με τους Hawks :lol:

ρουντι λενε 20 μυρια προσφορα για 2 χρονια

για τον εροτικα που ανεφερε τα πιστονια

https://www.youtube.com/watch?v=vDYFyJ2_g2g

οι ‘‘δευτεραντζες’’ του nba ειχαν πολυ ποιο ενδιαφερον ιστοριες απο τα λεγκαση σουπερσταρς κτλ

Εδώ ο Laimbeer σωριάζει δύο φορές κάτω τον Bird με αγκωνιές ενώ επιτίθεται. Ο Larry δεν το δείχνει, αλλά μάλλον εκνευρίζεται, γι’ αυτό στάζει 31 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (42 συνολικά). Σε μια βολή που εκτελεί, φαίνεται το αίμα που έχει ποτίσει τη φανέλα του.

Ο φίλος μάλλον αναφερόταν στους Pistons του 2004-2005. Γιατί οι Pistons του τέλους των '80s, δεν είχαν “δευτεράτζες”, είχαν τις τεράστιες παικτούρες Isiah και Dumars και πολλούς σκληροτράχηλους αλλά και ποιοτικούς παίκτες (Laimbeer, ο οποίος πρέπει να είχε ποσοστό 90% στις βολές, Mark Aguirre, Rick Mahorn και βέβαια Dennis Rodman), καθώς και τον προπονητή της Dream Team. Ομαδάρα με τα όλα της.

Δηλαδή να πήγαινε Ανατολή ο ντουραντ; Χαχαχα
Απλή σκέψη έκανε το παλικάρι και σου λέει , μην πάω καμία Βοστώνη η μαιαμι και βρω κανα Λεμπρόν στους τελικούς και με κοπανήσει .
Πάντως ειναι καλό για τον kd Που έμεινε Δύση . Θα μεγαλώσει τον μύθο του βασιλιά Μόνος του μαζί με τους γορριορς.

e oxi kai hsyxia, ton Wade 8eloun na paroun! :lol:

vasika se Miami me Wade, Hassan mallon 8a tous matwne tous CAVS alla ypo8etiki kouventa pou den exei nohma. Apla o Pat mallon 8a ton ka8arize ton flash ama epairne kai KD.

:lol: Kατευθειαν στην καρωτιδα ο Μπιλ, ξεραθηκα στα γελια με τη φωτο :lol: Ωραιες εποχες, αν εμπαινες στη ρακετα των bad boys επρεπε να αφησεις δισταγμους και να το παρεις αποφαση και οτι γινει με τους τρελους που ειχαν τοτε. Εννοειται οτι αναφερομουν στο 04-05, το διδυμο των γκαρντ, ακομα και ο Αγκουαιρ ηταν παιχτρονια τοτε.

Ο αδελφος μου ηταν με Ματζικ (ζουσε ΛΑ ολα τα 80’ς), εγω με Λαρρυ αλλα και οι 2 καναμε τρελο χαζι με Μπιλ για καποιο αρρωστημενο λογο :stuck_out_tongue:

Ο Λεμπρον που λεει ο φιλος πανω μονος του πηρε το θερντ το λονγκεστ, αφηστε τα μονος του με τετοιο παιχτρονι που εχει διπλα του. Ειναι σαν να λες οτι ο Πιπεν ηταν για τα μπαζα και το επαιρνε μονος του ο Μαικλ.

Δεν υπαρχει το μονος του για κανεναν

ΥΓ: Ο Ροντμαν κολλαει στην προηγουμενη συζητηση, χωρις να ξερει τι εστι μπασκετ, μονο με ταφνες, δουλεια και απιστευτο ΣΩΜΑ εγινε χωλ οφ φειμερ.

Εντάξει μετά από την απόφαση Durant άρχισε να ακούγεται το σενάριο Wade που ακόμα μοιάζει μακρινό αφού Bulls Denver φαίνονται πιο κοντά. Από όσο διαβάζω βέβαια αν πάει cavs αυτό σημαίνει φεύγει ο Love κάτι που μου ακούγεται απόλυτα λογικό.

Durant σε Heat θα έτρωγε τρελή σκούπα από Cavs :stuck_out_tongue:

Το πιο τρελό σενάριο τις τελευταίες ώρες θέλει επιστροφή Ray Allen που το σκέφτεται να πάει ή σε Warriors ή σε Cavs για έναν τελευταίο τίτλο. Αν πάει σε Warriors ας πάρουν και τον Korver και ας παίζουν ρολόι. Σοβαρά πάντως δεν ξέρω τι μπορεί να δώσει ο Allen στα 41 του και μετά από 2 χρονιές μακριά από τα γήπεδα.

Wade, Butler δε βγαζει νοημα για μενα.

Μακαρι να σημαινει - με μια μικρη αλλαγη - οτι http://www.nbafanjerseys.biz/images/chicago-bulls/bulls-21-jimmy-butler-2016-st-patricks-day-green-jersey.jpg

αφου ο μαλακας ο Durant δεν ηθελε να γινει ο ηγετης του πιο ιστορικου συλλογου που θελει να επιστρεψει - το ιδιαιτερο βαρος του οποιου ισως να του 'βγαζε κι αυτα τα χαρακτηριστικα, επιτελους - και να νικησει και ως τετοιος και οχι μονο ως εξαιρετικα ταλαντουχος.