Nba

Δυσκολα να το ξεχασεις αφου ηταν η πρωτη φορα στη ζωη σου που ειδες NBAers να παιζουν μπασκετ.

Γράφεται ιστορια σε καθε ματς που παιζει ο GOAT :crown:
Αφηστε το απυθμενο κομπλεξ σας στην ακρη και απολαυστε τον μεγιστο οσο προλαβαινετε!

Απο το δευτερο λεπτο και μετα ξεφευγει… Απαραμιλλη μπασκετικη ιδιοφυια, απιστευτος πραγματικα.

3 Likes

Ο αγαπημένος μου μπασκετμπολίστας. Χωρίς τα φυσικά χαρίσματα αλλά με τόσο πείσμα και πάθος…
Άσε που ήταν αληταράς και του άρεσε να ξεφτιλίζει αντιπάλους! Αυτές οι “ποδιές” του είχαν γίνει trademark.

1 Like

Εννοείς χωρίς ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες. Γιατί είναι ο παίχτης με τα μεγαλύτερα @@ που έχει περάσει ποτέ. Ο Pat Riley όταν τον ρώτησαν ποιον παίχτη θα επέλεγε να πάρει το τελευταίο σουτ, είπε πως αν από το σουτ εξαρτιόταν η τύχη ενός αγώνα, θα διάλεγε τον Jordan. Αν από το σουτ εξαρτιόταν η ζωή του, θα διάλεγε τον Bird. Τεράστιος παίχτης.

1 Like

Προφανώς. Δεν ήταν ούτε αλτικός, ούτε ιδιαίτερα γυμνασμένος. Το ματς με τους Pacers το 91 (στα τελευταία του, ε;!) είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα πείσματος και πάθους. Και πέρα από @@ είχε και απίστευτη μπασκετική ευφυΐα.

Καλά, αυτό το ματς είναι πραγματικά από άλλον πλανήτη. Βγήκε από τα αποδυτήρια τραυματίας και το γήπεδο έβραζε. Να:

Το 1992, στην τελευταία του χρονιά, λίγο πριν σταματήσει έδωσε αυτή την παράσταση απέναντι στους τότε κραταιούς Blazers:

Triple double με 49 πόντους. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας οι Celtics έχαναν με 7, βάζει δίποντο στα 16", δίποντο στα 9" και τρίποντο στα 2" και στέλνει το ματς στην παράταση, μη ρωτάς πώς το έκανε :smile:, δες μετά το 6:30.

1 Like

Επικα στιγμιοτυπα… κραταω το οτι το buzzer beater για να στειλει το ματς σε δευτερη παραταση το πηρε παικτης που λεγεται Gamble :joy:

Ενώ ο Bird με το επιτόπιο άλμα των 5 εκατοστών :joy:

Μεγας Μπερντ. Ο πρωτος κηδεμονας του Τζορνταν και 2ος ή 3ος καλυτερος small forward ολων των εποχων.
Επαιξε βεβαια σε γελοιο μπασκετικο επιπεδο.

γελοιος και ανιδεος εισαι συ που δεν εχεις δει πριν απο λεμπρον τηνντυφλα σου. ρωτα καναν αμερικανο να στα πει. μπουχαχαχαχα. ειπαμε του εκανα πλακα ο παπαλουκας, ο κακιουζης και οι αλλοι δικοι μας. ακομα και ο σκουντης του φωναζε γεια σας γεια σας. χαχαχα. μιλαμε για τεραστιο παιχτη, εφαγε κατοσταρα απο την εθνικη ελλαδος ρε.
καλα το να το λες καλυτερο του μπριντ ειναι χαζο. αλλα ειπαμε ολοι εχουμε δικαιωμα στην κουταμαρα. εσυ τις ξεστομιζεις αφθονα. keep on, make me laugh again

2 Likes

Έχω σταματήσει να συμμετέχω στο συγκεκριμένο thread γιατί με κουράζει αφάνταστα να διαβάζω τα περισσότερα posts που δεν έχουν καμμία μπασκετική ουσία, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω κάτι με αφορμή το post του @pantelis79 για Bird.

Τον έχω μέσα στο τοπ 10 ever, άλλωστε μεγάλωσα με 80s και 90s NBA. Τον θεωρώ από τους πιο έξυπνους παίκτες που πέρασαν, σαν ένα Διαμαντίδη της εποχής του. Παρόλ’ αυτά δεν ξέρω αν θα έκανε την ίδια καριέρα τώρα.

Ήθελα ενδεικτικά (γιατί δεν είδα όλο το βίντεο) να σχολιάσω τις φάσεις του 07:40 και του 08:07 με το σύστημα από το πλάγιο. Αυτές οι φάσεις δείχουν το πόσο έχει αλλάξει η αμυντική αντίληψη των παικτών τα τελευταία 20 χρόνια.

Σκέψου ότι τότε απαγορευόταν και η ζώνη στην άμυνα, ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Οι Celtics των '80s ήταν πραγματικά φανταστικοί.

2 Likes

ΕΠΟΣ το αρθρο, αν και το μεγαλυτερο του μερος ειναι απλα περιγραφη ολων των φασεων που δειχνει το βιντεο-αφιερωμα που κυκλοφορησε πριν λιγες μερες, που εβαλα παραπανω. Το μονο σημειο με το οποιο διαφωνω και ειναι και λιγο υπερβολη εως και φανμποησμος, ειναι η συγκριση με Ματζικ και με Τζεησον Γουιλιαμς. Και οι 3 παικτες ηταν τελειοι στις πασες τους. Οταν λεμε τελειοι, εννοουμε αψεγαδιαστοι. Δεν υπαρχει κανενας λογος συγκρισης.

Ακόμη και το αντίο ήταν μια κλασσική στιγμή Larry Bird. “Αφιέρωσα τη ζωή μου στο μπάσκετ και στους Boston Celtics. Η καριέρα μου είναι επίσημα τέλος και πέρασα καλά. Σας αφήνω σήμερα. Σε ευχαριστώ Βοστόνη. Καληνύχτα”. Σας αφήνω. Ευχαριστώ Βοστόνη. Καληνύχτα. Λίγα και καλά. Ούτε γράμματα, ούτε επιστολές, ούτε τίποτα.

:sunglasses:

Σ’ ένα παιχνίδι είχε πει στον Walton ότι σ’ αυτό το ματς θα σουτάρει μόνο με το αριστερό. Και με το “κακό” του χέρι είχε 27 πόντους σε τρία δωδεκάλεπτα.

Απο τα αγαπημενα μου στο βιντεο :joy:

Γενικα τι να πουμε, ηταν τεραστιος, και μακαρι να τον ειχα προλαβει. Ξεκινησα να βλεπω ΝΒΑ κανα χρονο πριν αποχωρησει απο την ενεργο δραση, και ημουν πολυ μικρος για να τον εκτιμησω, στην ηλικια των 11 χρονων απλα προσπαθουσα να μαθω ονοματα παικτων, ονοματα ομαδων, και να δω ποιοι ειναι και στο NBA JAM. Ευκολα ενας απο τους τοπ 10 που εχουν περασει.

1 Like

Καλο αρθρακι. Το κατεχει το αντικειμενο ο Στεφανος Τριανταφυλλος και συνηθως εχει σωστες αποψεις, ειδικα για το ποιος ειναι ο καλυτερος μπασκετμπολιστας ολων των εποχων.

Έκλεψε στο τέλος όμως, πήρε το παιχνίδι με σουτ με το δεξί στα 3 δευτερόλεπτα.

RIP Craig Sager.

2 Likes

^^μεγαλη μορφη.Καταραμενες αρρωστιες.

Σε αλλα νεα, τραμπολινο.
Αντιδραση του παγκου των αντιπαλων και του μοζγκοφ.

σχολια στο βιντεο

“EVERYONE PLEASE PRAY FOR MY MAN BROOK LOPEZ SMH DIED SO YOUNG”
“Larry Nance should be arrested for MURDER on Brook Lopez”
“Larry Nance got charged with 3rd degree murder”
“Larry just slammed Brook into retirement”

69 ποντους οι Μπουλς…9οι στην Ανατολη :cry: