Ε όχι και τελείως μόνος του:
Εγώ το έγραψα για MVP και συνεχίζω να το υποστηρίζω, αλλά εννοούσα μεταξύ των 2 τους απο τη στιγμή που φάνηκε ότι είναι μακράν τα επικρατέστερα φαβορί. Για το ΝΒΑ το βραβείο του MVP της regular δείχνει να είναι ένας συνδυασμός αριθμών/θέσης ομάδας/fun-to-watch γι αυτό και μου ήταν απόλυτα κατανοητό π.χ. γιατί πρόπερσι το πήρε ο Γιάννης και όχι ο Harden. Αν ήταν να μιλούσαμε με 100% ατομικά μπασκετικά κριτήρια ο Curry θα έπρεπε να ήταν μακράν 1ος και μη σου πω και ο Lillard 2ος ως προς το που έφτασαν τις ομάδες τους.
Μεταξύ των Embiid/Jokic λοιπόν, θεωρώ ένα κλικ ανώτερο παίκτη τον Embiid, 5άρι παλαιάς κοπής που κυριαρχεί στο σύγχρονο μπάσκετ και συνήθως δε σταματιέται. Καταλαβαίνω πάντως ότι ο Jokic ενδεχομένως να είναι πιο fun-to-watch με τις ασίστ του ενώ ο Joel εχασε και αρκετά παιχνίδια.
Τωρα για υπερεκτιμημένος, με την καμία δεν είναι και για choker μάλλον όλη η υπόλοιπη Phila δείχνει σημάδια choking και όχι αυτός. Το ότι είχε μια κακή shooting βραδιά στο 4ο ματς ή ότι δεν συνέχισε να είναι διαστημικός και στο 2ο ημίχρονο χτες δε λέει κάτι, αμέτρητοι μεγάλοι παίκτες έχουν τέτοιες βραδιές και σκαμπανεβάσματα ειδικά όταν δεν παίρνουν τις βοήθειες που περιμένουν. Χτες δεν τράβηξε καθόλου ο Tobias ενώ ο Simmons γενικά είναι τρομακτικά άτολμος (μόλις 4 προσπάθειες χτες και συνολικα 35 στα 5 παιχνίδια) ενώ οι βολές του είναι κωμωδία.
Πάντως όπως έιπες και για τους Bucks, για να παρεις πρωτάθλημα ειδικά όταν δεν είσαι superteam πρέπει να ματώσεις. To '19 ο Embiid ήταν κακός και παρολαυτά η σειρά με Toronto πήγε στα 7 παιχνίδια, πέρσι ήταν πολύ καλός αλλά αφενός έλειψε ο Simmons, αφετέρου δε λειτούργησε τίποτα άλλο με αποκορύφωμα το τίποτα του Horford και φέτος μέχρι τώρα είναι καταπληκτικός ενω παίζει με μηνίσκο και οι υπόλοιποι είναι με σκαμπανεβάσματα. Η σειρά πάντως ακόμα παιζόμενη είναι αν και με τέτοιο Simmons ειναι πολύ πιθανό να τη χάσουν.
Για μενα ο Jokic ειναι πολυ καλυτερος παικτης και instrumental για την ομαδα του, κι ας εφαγαν sweep απο τους Suns. Περαν αυτου, παιζει πολυ μεγαλο ρολο το οτι εχασε πολλα παιχνιδια ο Embiid οντως. Θα δειξει η ιστορια αν ειναι υπερεκτιμημενος. Προς το παρον δεν εχω δει ποτε τιποτα απο αυτον τον παικτη που να με κανει να πιστευω οτι ειναι αυτος που λενε. Ειναι ενας σεντερ με πολυ μεγαλο ογκο ποντων και rebound που μπορει να σουταρει κι απο αποσταση. Δεν ειναι συνηθισμενο κατι τετοιο, αλλα δεν ειναι και εξωπραγματικο. Και το οτι ο Simmons ειναι ακομα πιο υπερεκτιμημενος (μονο απο τους ιδιους τους Sixers δηλαδη) δεν ειναι δικαιολογια
Αναφορικά με τη σειρά αυτή, η οποία είναι και πολύ περίεργη, να σημειώσω το εξής. Το άκουσα στο pick n popa και συμφωνώ απόλυτα. Οι Bucks παίζουν με μια από τις χειρότερες αμυντικά ομάδες της λίγκας και έχουν κατορθώσει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να την κάνουν να μοιάζει ατσάλινη σε όλη τη σειρά. Ματώνουν για να σκοράρουν.
Οκ, είναι δεδομένο πως στα playoffs η αμυντική προσπάθεια θα είναι κατά τι αυξημένη ακόμα και για τους Nets, αλλά. Στο πέμπτο ματς παίζει 46 λεπτά, με ένα πόδι, ο Harden. Που όσο χαρισματικός και αν θεωρείται (είμαι προκατειλημμένος hater), αμυντικά μπάζει ακόμα και πλήρως υγιής (ειδικά εκτός low post). Ακόμα και στην ΕΣΚΑΝΑ να δεις ματς, η ομάδα που θα εντοπίσει μια αμυντική αδυναμία, θα χτυπήσει εκεί για να αναγκάσει τον προπονητή να βγάλει τον παίκτη τρύπα εκτός. Οι Bucks δεν έκαναν καν αυτό, το πλέον αυτονόητο. Αντιθέτως, τον είχαν 46 λεπτά κουτσό να παίζει τον Ελ Σιντ.
Μάλιστα, ενδεικτικά, σε φάση στα τελευταία λεπτά, όπως περιέγραψε ο τύπος στο ποντκαστ (δεν είδα όλο το ματς και δεν είδα το συγκεκριμένο), ο Γιάννης έχει τη μπάλα στο low post και τον μαρκάρει ο Harden. Πάει παίκτης των Nets για βοήθεια και ο Harden τον διώχνει, σε φάση άστο το έχω. Και ο Γιάννης κάνει fade away σουτάκι που χάνει, αντί να τον ισοπεδώσει.
Μιλάμε για βαθιά πνευματική ήττα των Bucks, χωρίς φυσικά αυτό να λέει κάτι ούτε για την τεράστια αξία του Γιάννη, ούτε για τη ματσάρα του KD. Θα αρκούσαν βασικά πράγματα από μέρους τους για να περάσουν, έτσι όπως έχει πάει η σειρά με τους τραυματισμούς στους Nets. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία νομίζω.
Εντιτ. Τι συζητάμε τώρα. Παικταράς ο Embiid, αλλά ο Jokic είναι δίκαια και άξια MVP για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Επίσης, πέραν όλων των άλλων, είναι απορίας άξιον γιατί οι Μπακς δεν κυνήγησαν την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια στο τελος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ήταν πάνω από τους Νετς και όπως έχει φανεί μέχρι στιγμής η εδρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο.
Πάντως ο Middleton χθες έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση. Πρώτη φορά ήταν τόσο ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Ψάρωσε πολλές φορές τους αμυντικούς και πήρε καλές προσπάθειες και αν θυμάμαι καλά τουλάχιστον 3 φάουλ πάνω σε προσπάθεια για τρίποντο. Την λες και ηγετική την εμφάνιση του. Εξαιρετικός και ο Γιάννης που άφησε επιτέλους τα τρίποντα στην άκρη. Και οι 2 τους πήραν σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Μόνο ο Holiday το παραέκανε λίγακι στα τρίποντα αλλά αρκετά από αυτά ήταν σε επιθέσεις που η ομάδα είχε κολλήσει. Πέρα από τους 3 βέβαια δεν υπήρχε επίθεση για Bucks. 89 από τους 104 πόντους είχαν, όσο όλοι οι Nets δηλαδή.
Ο Middleton ως τώρα στην σειρά όσο καλά παίζει μέσα στο Μιλγουόκι τόσο χάλια είναι εκτός. Αλλά στο τελευταίο ματς μου φάνηκαν πολύ πιο αποφασισμένοι σε άμυνα και επίθεση. Ίσως και η πρώτη φορά που είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς σε όλη την διάρκεια του.
Ισχυρή η έδρα ως τώρα.
Ναι, έτσι διάβασα και εγώ. Ωστόσο, αν αναλογιστείς, ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, πως οι Bucks αν περάσουν, θα έχουν κάνει απλώς το αυτονόητο (έτσι όπως έχει πάει η σειρά). Και το αυτονόητο το έχουν κάνει θρίλερ.
Απλούστερα, έστω πως οι Nets δεν είχαν Kyrie και Harden (κάτι που στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς είναι η πραγματικότητα), απλώς με KD και Griffin ξέρω γω, ποιο ταβάνι θα είχαν ως ομάδα; 5-6οι στην ανατολή; Κάπου εκεί
Καλά δεν είναι και τόσο άδειοι οι Nets. Έχουν και Harris (αν και ως τώρα στην σειρά με Bucks είναι τραγικός και χθες ήταν αρνητικός) έχουν και Green (που τους εκτέλεσε κανονικά στο game 5). Ενώ και κάτι παίκτες όπως ο Brown και ο Shamet είναι χρήσιμοι για κάποια ποιοτικά λεπτά από τον πάγκο.
Έστω και έτσι προφανώς θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτεροι οι Bucks σε αυτή την σειρά. Το ότι έχει πέσει το rotation στους 6-7 παίκτες πάντως δείχνει πως οι Bucks έχουν πρόβλημα με το βάθος του πάγκου περισσότερο ίσως από ότι οι Nets.
Λοιπον, αν και δεν ηταν και τοσο τεραστια εκπληξη, ειδικα εφοσον το ματς ηταν σχετικα κοντα και η Ατλαντα δεν μπορεσε να παρει καποια ασφαλη διαφορα, στο τελος κερδισε η Φιλαδελφεια κι ετσι στην Ανατολη εχουμε δυο GAME 7 μεσα στο Σαββατοκυριακο
Ο πιο σοβαρος παικτης και πιο σταθερος παντως σε αυτα τα playoffs ειναι ο Seth Curry. Ειναι σιγουρα η καλυτερη χρονια της καριερας του, και ως τωρα εχει ξελασπωσει τους Sixers σε δυο ματς απεναντι στους Hawks, την στιγμη που ο Embiid εχει εξαφανιστει. Αν δεν ηταν ο Seth Curry, οι Hawks θα ηταν ηδη στον τελικο Ανατολης τωρα. Εχει 22 ποντους ανα ματς απεναντι στην Ατλαντα, 62% ποσοστο σε εντος παιδιας, και 60% στα τριποντα
Η ηλιθια η Γιουτα μας το χαλασε, αφου ηλπιζα σε τρια GAME 7 μεσα στο ΣΚ. Κερδιζαν με 25 ποντους απεναντι στους Clippers στην αρχη της 3ης περιοδου, και με 21 ποντους στα μεσα αυτης, και καταφεραν να το κανουν ντερμπυ μεσα σε 5 λεπτα αγωνα, ενω στην 4η περιοδο απλα κατερρευσαν στο τελος και τελικα εχασαν με 12 ποντους, με τον Terence Mann να σκοραρει 39 ποντους με 15/21 σουτ και 7/10 τριποντα. Εντωμεταξυ οι Clippers χωρις τον Leonard παιζουν πολυ καλυτερο μπασκετ (!)
Το καλο της φασης ειναι οτι τωρα οι Suns εχουν το πλεονεκτημα εδρας, και ευχομαι να τους ξεφτιλισουν τους Clippers, που προσωπικα μου ειναι πολυ αντιπαθης ως ομαδα τα τελευταια χρονια. Το πως μια ομαδα με αχρηστο προπονητη πηγε τελικους Δυσης για πρωτη φορα στην ιστορια της, ειναι λιγο ανεξηγητο, αν και για να γινει αυτο σημερα επρεπε να εχουν 52% στα τριποντα (ευστοχησαν σε 14 στο δευτερο ημιχρονο).
Η μονη μου ελπιδα πλεον να δουμε γαματους τελικους ΝΒΑ ειναι να περασουν Nets και Suns σε αυτους. Εναλλακτικα, θα ηθελα να το παρει ο Αντετονκουνμπο.
Μπράβο στους Κλιπερς που είχαν τις απαντήσεις μετά τον τραυματισμό του Λέοναρντ και πέρασαν δίκαια στον τελικό της Δύσης. Φοβερά πράγματα από T.Mann.
Μεγαλη αποτυχία για τη Γιούτα με το καλυτερο ρεκόρ φετος, δεν εκμεταλλευτηκαν και την απουσία του Kawhi.
Ανατολή γίνεται χαμός.
Η αλήθεια είναι ότι οι βολές έχουν γίνει πολύ κουραστικες για όλους, παίκτες και κόσμο.
Κάθε βολή του Γιάννη είναι ένα μίνι ταιμ άουτ…
Εγώ για να είμαι ειλικρινής, μόνο επειδή όλοι συζητάνε για αυτό, το προσέχω.
Απόψε είναι το σημαντικότερο ματς των Bucks. Με ήττα φαίνεται πως θα έχουν αλλαγή προπονητή, νέο staff και Front office. Με νίκη θα είναι φαβορί για τον τίτλο. Τον μούσια φοβάμαι απόψε
Έλεος ρε παιδιά. Ουτε ο πρώτος είναι ουτε ο τελευταίος. Κι ο Καρλ Μαλοουν τα ίδια εκανε. Μάλιστα έλεγε και μια προσευχή και πολλές φορές τελειωνε ο χρόνος. Οκ υπήρχε λίγο καζούρα αλλα μεχρι εκεί.
Αλλά απο εκεί πέρα κι εγω δεν δέχομαι παίκτης σε αυτό το επίπεδο να μη σουτάρει τουλάχιστον 70% στις βολές. Δεν το καταλαβαίνω πως με τόση προπόνηση δεν μπορεί κάποιος να στανταρει τις βολές.
Τι να πει και ο Σακιλ δηλαδη.
Χάνει τα 2 πρώτα ματς ο Λέοναρντ λένε. Ευτυχώς γλύτωσε τον χιαστό
Εφτάψυχοι οι Μπακς. Μεγάλο ματς
Ναι ναι ναι! Κρίμα για τον απίθανο KD αλλά το άξιζε και ο Γιάννης, εμφάνιση MVP, απίστευτα εξουθενωμένος στο τέλος, 3.5 δεκάλεπτα τους κράτησε μόνος του ευτυχώς στο τέλος πήραν μπρος Μίντλετον και Τζρου. Τρομερό παιχνίδι.
Τεράστιος Γιάννης! KD ότι και να πούμε είναι λίγο, ματσάρα.
Εχουν μεγάλη ευκαιρία φέτος.
Ουτε οι Σιξερς ούτε η Ατλάντα τρομάζουν σε καμία περίπτωση.