Nba

Μπορεί παρακαλώ καποιος να μου πει τι ειναι αυτο το +/- στα στατιστικα? :slight_smile:

1 Like

Ειναι το επιμερους σκορ οσο ηταν ο συγκεκριμενος παικτης στο παρκε.

Οσο ο Γιαννης ηταν στο παρκε χθες βραδυ, οι Μπακς σκοραραν εναν ποντο παραπανω απο τους Σανς. Δειχνει ποσο σημαντικη ειναι η προσφορα του, αν και δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα απο εναν αγωνα μονο. Ο Γιαννης νομιζω πως εχει γενικα αρκετα υψηλο + / - στους περισσοτερους αγωνες, αφου συνεισφερει και επιθετικα και αμυντικα.

Πολλες φορες αυτο το στατιστικο ξεγελαει, για μενα δεν θα επρεπε να το παιρνουμε και τοσο σοβαρα πια, ποσο μαλλον στο χαος ενος αγωνα με 100 επιθεσεις για καθε ομαδα. Αλλα σιγουρα ειναι ενδεικτικο σε καποιο βαθμο, για την αξια ενος παικτη σε μια ομαδα.

5 Likes

Πλάκα στην πλάκα, τυπικό παράδειγμα κακής χρήσης του +/- ήταν η περίπτωση του Θανάση στους Bucks κατά το πρώτο μισό της περιόδου. Είχε το μικρότερο σε όλο το ρόστερ και στα blogs που διαβάζω γκρίνιαζαν πως παίζει με μέσο και αποδεικνύεται από το +/- του. Όμως έμπαινε πάντα στη θέση του αδερφού του - ακόμη και σε ματς που δεν είχαν τελειώσει- και δεν είχε λεπτό στο παρκέ με τον Γιάννη: το +/- το ανέβαζε ο Γιάννης στους υπόλοιπους

3 Likes

ΚΑλα για παικτες που μπαινουν απο τον παγκο για να ξεκουραστουν οι βασικοι, ειναι πολυ αδικο το +/-

Αφου ουσιαστικα παιζουν σε garbage time.

1 Like

Ε ναι πρεπει να συγκρινεις ομοια πραγματα.

Οπως χτες πχ το +1 του Γιαννη σε αντιθεση με το -17 του Μπρουκ κατι δειχνει :confused:

Όπως όλα τα stats έχει ενδιαφέρον αν τα κοιτάς σε βάθος χρόνου. Ειδικά το +/- μπορεί να διαμορφωθεί αρνητικά με πολλούς τρόπους (όπως ήδη έχει αναφερθεί) για κάποιους παίκτες, π.χ. όταν ένας βασικός μείνει στο παρκέ αρκετή ώρα με τους αναπληρωματικούς και ο αντίπαλος κάνει ένα μικρό σερί σε εκείνο το διάστημα.

Στα περισσότερα ματς των play-off που ο Lopez πήρε αρκετά λεπτά και είχε διψήφιο αρνητικό πρόσημο ήταν ενδεικτικό του προβλήματος που είχαν οι Bucks στα pick 'n roll. Κυρίως λόγω της επιμονής του Bud να μην αλλάζει εύκολα σχήμα στους αγώνες. Με Hawks κατάφεραν και το αντιμετώπισαν χωρίς αλλαγές στο σχήμα με τον Lopez να μένει σταθερός σε συμμετοχή. Μένει να φανεί πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει ο Paul με τα pick 'n roll σε αυτή την σειρά και αν οι Bucks χρειαστεί να κάνουν αλλαγές.

2 Likes

«Δυστυχώς» (σε εισαγωγικά και λόγο Γιάννη) η σειρά πάει για 4-0, 4-1. Χθες έχασαν εύκολα με Γιάννη, με θετικό Μιντλετον, με καλό σχετικά Χολιντει (άγγιξε triple double), με πολύ άστοχο Booker.

Οι Suns έχουν καλύτερο σύνολο, καλύτερες μονάδες, καλύτερο προπονητή.

Ο αδύναμος κρίκος των Bucks είναι ο προπονητης τους. Χθες πέρα από το τρικ με το Γιάννη στο 5 για να αντιμετωπίσει λίγο το PnR και να βοηθήσει τις αλλαγές, δεν είχε καμία προσαρμογή στο μπασκετ των Suns.

Το πρόβλημα είναι πως οι Bucks φέτος είναι στην υπέρβαση τους. Παίζουν στο 100% και δύσκολα θα τους ξανά κάτσουν τόσες συγκυρίες για να βρεθούν σε τελικό.

3 Likes

Καλά και ο Γιάννης 35 λεπτά έπαιξε ε, και ήταν στον πάγκο όταν το παιχνίδι ήταν ακόμα κοντά, δεν είναι ότι τον έβγαλε στο τέλος. Προφανώς κάνανε διαχείριση. Ο Middleton ήταν καλός επιθετικά, δυστυχώς με το παιχνίδι στο -7 νομίζω ότι έκανε 2 λάθη σε διαδοχικές κατοχές. Ο Holiday δεν συμφωνώ ότι ήταν καλός (αν και λες “σχετικά” - ok σε σχέση με τον Portis ας πούμε καλός ήταν αλλά τι να λέει), άσχετα με το box score. Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν εμφανώς χειρότερος.

Το ανησυχητικό για τους Bucks είναι ότι σούταραν αρκετά καλά - και αρκετά απ’ τα σουτ θυμάμαι ήταν δύσκολα - και πάλι χάσανε σχετικά εύκολα. Τα γράψατε αρκετοί ήδη αλλά στο πρώτο ημίχρονο τον Lopez τον κάνανε γιογιό στα iso με τον Booker μετά τις αλλαγές, μόνο στην 1η πρέπει να βάρεσε 8 βολές ή κάτι τέτοιο. Πέρα απ’ το ότι έχασαν κάποια εύκολα καλάθια είχαν και κακή τύχη νωρίς με αρκετά tips στα οποία δεν έλεγε να μπει η μπάλα ενώ αντίστοιχα οι άλλοι έβαλαν 2-3 mid range αν θυμάμαι καλά που πήγαν στεφάνη και η μπάλα αναπήδησε. Ε, στο πρώτο ημίχρονο αυτή ήταν η διαφορά βασικά αν βάλεις και τις βολές μέσα που ο Γιάννης έβαζε τις μισές.

Για τον Bud τα ‘χουμε πει πολλές φορές, δεν είναι ότι είναι κακός προπονητής ας πούμε αλλά σ’ αυτό το επίπεδο κάποιος τύπου Nurse ή Stevens νομίζω θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά. Τέλος πάντων νομίζω θα τον αφήσουν να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του που έχει άλλον έναν χρόνο νομίζω, από 'κει και πέρα δεν ξέρω.

Σύμφωνοι σε όλα. Απλά χθες και οι Suns δεν ήταν τρομεροί, ας πούμε ότι έπαιξαν στο 70-80% και οι Bucks απλά μείωσαν τη διαφορά στους 7 στα μισά της 4ης περιόδου (νομίζω έφαγαν αμέσως τρίποντο και πήγε σε διψήφιο πριν κάνει ο Μιντλετον τα λάθη που λες). Ούτε οι Bucks πήραν άριστα, προφανώς, και σωστά έκαναν διαχείριση στο Γιάννη στο εκτός τους και πρώτο ματς της σειράς. Αλλά με 15+ τρίποντα (όπως λες σούταραν καλά) και να μην μπουν στο ματς ουσιαστικά, είναι άκρως ανησυχητικό - και δε βλέπω πως θα γίνουν ανταγωνιστικοί αφού δεν έχουν κάτι άλλο να επιδείξουν. Άντε να πάρει ο Γιάννης 10 λεπτά παραπάνω και άλλες 6-7 προσπάθειες.

Η αίσθηση μου είναι η ίδια με αυτό που έγραψα στη σειρά με Νετς και Χοκς. Αν τα ματς πάνε στους 110 πόντους οι Bucks δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα. Αν βρουν τρόπο να παίξουν “ξύλο” και να πάνε τα ματς κάτω από τους 100 θα κάνουν νίκες. Πάλι δε νομίζω πως θα κάνουν αρκετές ώστε να γίνει η σειρά ανταγωνιστική. Ο Bud δυστυχώς μου δίνει την αίσθηση ότι ποτέ δεν προσαρμόζεται. Παίζει το ίδιο μπάσκετ ανεξαρτήτως αντιπάλου με κάποιες μικροδιορθώσεις που γίνονται στην πορεία της σειράς και αφού έχει χαθεί έδαφος. Οι Suns όμως έχουν το πλουραλισμό που δεν είχαν οι Νετς ελλείψει Kyrie και (λαβωμένου) Harden, ούτε οι Hawks του (τραυματία) Young.

3 Likes

Ας μη βιαζόμαστε. Αν ήταν οι Bucks να κερδίζουν όποτε βάζουν τρίποντα, τότε ο Γιάννης δε τους χρειάζεται. Χθες το ματς είχε πολύ συντήρηση για τον Γιάννη και ξέφυγε η διαφορα από λεπτομέρειες (δε το έχω δει το ματς, έτσι κατάλαβα). Οι Suns δεν έχασαν βολή και ο Middleton δεν εκτέλεσε βολή. Δε θα είναι έτσι σε όλα τα ματς της σειράς. Οι βολές μόνο και το πως μοιράστηκαν ήταν +10 πλεονέκτημα στους Suns

O Μπουκερ δεν ηταν αστοχος προχθες και σιγουρα οχι αρνητικος. Ουτε καλος ηταν ο Χολιντει, ουτε και ο Γιάννης ηταν στα φόρτε του (μην ξεχνάμε απο τι τραυματισμο επέστρεψε).

Επαιξαν πολύ τον Λόπεζ στις αλλαγές και τους βγήκε. Μπούκερ και CP3 ειναι μανούλες στα mid-range shots απο τις 45 μοίρες. Ο CP3 ειχε και πολλά killer 3’s. Δεν θα τα εχει πάντα.

Ακομα και το 2-0 να κάνουν, θεωρώ οτι εχουν εξαιρετικα καλές ελπιδες, και δυνατότητες, να κανουν οι Μπακς το 2-2 σπίτι τους. Αν συμβεί αυτο, και με τον Γιάννη να εχει ρυθμό, πιο πιθανο θα ειναι να το παρουν οι Μπακς παρά οι Σανς.
Κοινώς, αρκει να μην γινει 3-0 η 3-1…

ΥΓ. Ξερω οτι ειναι παικταράς, αλλα αντιπαθώ CP3. Και πάω Γιάνναρο με 1000. Και ας μην ηταν Ελληνας. (απο οτι καταλαβαινω η αδυναμια μας πρέπει να ειναι ο Θανάσαρος :stuck_out_tongue: )

1 Like

Mini Movie του πρωτου τελικου

Πέμπτη βράδυ λοιπόν… Παω στην αδερφή μου να δούμε το Mandalorian που δεν το έχει δει, καταλήγουμε να βλέπει όλη την πρώτη σεζόν σερί (ο γαμπρός παρέδωσε πνεύμα στο 4ο επεισόδιο πήγε για ύπνο, εγώ λύγισα στο 5ο και κοιμήθηκα σε καναπέ), και στις δωδεκαμιση με ξύπνησε και έφυγα να πάω σπίτι να κάνω online διάλεξη υπερατλαντικά (!)

Τελειώνω την διάλεξη στις 3:30, πιέζω τον εαυτό μου, μου βάζω μια green cola, βρίσκω το καλύτερο stream του κόσμου, το βάζω full screen στην τηλεόραση σαλόνι, και λεω να δω Γιάννη live.

Κοιμήθηκα και πρέπει να ροχαλιζα κιόλας σαν φορτηγό περίπου 2 λεπτά πριν το jump all. Ξύπνησα στο ημίχρονο και μεταφέρθηκα στο κρεβάτι με τον ανεμιστήρα στην μάπα. Ωραίο ματς πρέπει να ήταν. Κρίμα για τον Γιάννη.

2 Likes

Τους εχουν τους Σανς.

Δεν γίνεται να χανεις μονο 10 ποντους, οι αλλοι να ξεσκίζονται και εσυ να εχεις Χολιντει και Μιντλετον σε κακή ημέρα.

Θα γυρίσει ελπιζω ο τροχός.

Βλέπω τον Γιάννη με 50αρα στο επόμενο.

1 Like

Με τέτοιους Μιντλετον Και Χολιντει δεν γίνεται να πάρεις το ματς. Έχει ψωμί ακόμα αλλά το 2-0.των Σανς είναι σίγουρα σημαντικό.

3 Likes

Στην άμυνα ο Middleton ήταν πολύ κάτω από αυτό που μπορεί. Λίγο με ανησύχησε μην έχει κλατάρει από τα συνεχόμενα 45λεπτα.

Ο Γιάννης με καλύτερες βολές χθες, θα το είχε πάρει μόνος του το ματς. Θα είναι τρομακτικός αν φτιάξει τις βολές του. Θα τρώει και λιγότερο ξύλο μετά. Τώρα αξίζει να τον βαράνε αφού στις βολές έχει χειρότερο ποσοστό από ότι έχει στα δίποντα. Πρέπει να τις πάει τουλάχιστον στο 80% τις βολές του

1 Like

Τους καλύτερους ύπνους έξω ρίξει τώρα που ξεκίνησαν οι τελικοί. Τουλάχιστον τα επόμενα ματς ξεκινάνε λίγο πιο νωρίς.

Αν γίνει το 2-2 στο Μιλγουόκι, που μπορεί να γίνει, η σειρά θα έχει ψωμί.

Το αντίθετο πιστεύω. Πολύ πιο πιθανό βλέπω το 3-1 πάρα το 2-2. Μέχρι 4-2 το βλέπω να πηγαίνει προσωπικά. Οι Σανς χθες δεν έκαναν καν το μαξιμουμ που μπορούν. Ούτε οι Μπακς βέβαια, αλλά η μια ομάδα παίζει με κάθε βασικό να παίρνει 15 σουτ, και η άλλη με τον Γιάννη και την ελπίδα να παίξουν καλά έστω 2 από τους 4 άλλους μπας και μείνουν στο παιχνίδι. Τόσο isolation game έχω να δω απο Lebron Cavaliers 2015.

2 Likes