Δεν με δικαίωσαν οι Hornets, εμφάνισαν τις γνωστές τρύπες στην άμυνα και ήταν κάκιστοι και επιθετικά. Σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι από Hawks που γενικά (χωρίς να έχω κάτσει να τους δω σοβαρά) απορώ πως κατέληξαν 9οι, κανονικά είναι ομάδα για 6άδα και πιστεύω θα περάσουν και τους Cavs.
Με δικαίωσε όμως η NOLA που θα μπορούσε να τα παρατήσει κάπου στα μέσα της σεζόν όταν φάνηκε ότι δεν πρόκειται να παίξει ο Zion, όμως φέρανε τον McCollum δίπλα στον Ingram, το πάλεψαν και τώρα πάνε για το θαύμα κόντρα σε Clippers (δύσκολο πάντως). Ο Χοσέ Αλβαράδο είναι νέα μου λατρεία.
Εγινε αυτο που υποπτευοταν ο περισσοτερος κοσμος, και οι αρκετα φορμαρισμενοι στο δευτερο μισο της σεζον Pelicans πεταξαν εξω τους αιωνιους losers Clippers (που για να ειμαστε δικαιοι αναγκαστηκαν να παιξουν χωρις τον George Paul) και μπηκαν στα playoffs, αν και δεν ξερω ποσες ελπιδες εχουν απεναντι στους Phoenix Suns.
Στην Ανατολη ειχα διαλεξει Hawks για την δευτερη και τελευταια θεση που μπαινει μεσω play-in, και τελικα επαληθευτηκα αφου πιστεψα στον Trae Young και στο ποσο δε νιωθει απο εδρες, αφου πηρε το παιχνιδι πανω του με 38 ποντους και 9 ασιστ. Κριμα για τους Cavaliers που καπως καταφεραν να γινουν συμπαθης ομαδα λογω του νεανικου ταλεντου και των Darius Garland, Evan Mobley και των διωγμενων απο τους Nets Jarrett Allen και Caris LeVert.
Οποτε για παμε στις προβλεψεις τωρα κλασικα οπως καθε χρονο, καθως τα playoffs ξεκινανε ΣΗΜΕΡΑ:
ΑΝΑΤΟΛΗ
(1) Miami Heat - (8) Atlanta Hawks 4-1
(2) Boston Celtics - (7) Brooklyn Nets 2-4
(3) Milwaukee Bucks - (6) Chicago Bulls 4-1
(4) Philadelpia 76ers - (5) Toronto Raptors 4-3
ΔΥΣΗ
(1) Phoenix Suns - (8) New Orleans Pelicans 4-0
(2) Memphis Grizzlies - (7) Minnesota Timberwolves 4-2
(3) Golden State Warriors - (6) Denver Nuggets 4-2
(4) Dallas Mavericks - (5) Utah Jazz 4-3
Να δώσω και εγώ μερικά, έτσι για το… έθιμο
Λέω να κάνω λίγο πιο τολμηρές προβλέψεις φέτος και ας μην βγουν.
Miami - Hawks 4-2
Φιλότιμοι και συμπαθείς οι Hawks αλλά δύσκολα να καταφέρουν την ίδια ανατροπή που έκαναν πέρυσι με Sixers
Boston - Nets 4-3
Δεν μου φαίνονται καθόλου σταθεροί οι Nets ακόμα και με Irving/Durant στο γήπεδο. Boston πετάει η ομάδα από το all star game και μετά. Ποντάρω στην άμυνα του Smart.
Bucks - Bulls 4-1
Ίσως και σκούπα εδώ. Bulls στα μεγάλα ματς εμφανίζονται μικροί φέτος.
Sixers - Raptors 4-2
Εδώ ποντάρω στον σεληνιασμένο Embid. Harden ένα 50% να δώσει δεν θα έχουν μεγάλο πρόβλημα
Suns - Pelicans 4-0
Η πιο σίγουρη σκούπα φέτος. Θα είναι μεγάλη έκπληξη ακόμα και το 4-1
Memphis - Wolves 4-3
Μπορεί να έβγαλαν μάτια στην regular αλλά τα play-off είναι άλλη φάση. Wolves έχουν και καλή ψυχολογία, παίζουν καλά. Μπορεί και 3-4 ως μίνι έκπληξη.
Warriors - Denver 3-4
Ποντάρω σε ανατροπή και σε Jokic. Warriors εδώ και καιρό δεν με πείθουν και τόσο. Μπορεί να βγάλουν βέβαια κάποια μεγάλα ματς αλλά δεν υπάρχει μεγάλη σταθερότητα. Thompson δεν είναι ακόμα 100% και Curry θα επιστρέψει από τραυματισμό.
Dallas - Jazz 3-4
Το πιο δύσκολο ζευγάρι. Luka θα λείψει και στο δεύτερο ματς όπως όλα δείχνουν. Αυτό και μόνο με κάνει να ποντάρω σε Jazz παρότι δεν μου αρέσουν και τόσο σαν ομάδα.
ΑΝΑΤΟΛΗ
(1) Miami Heat - (8) Atlanta Hawks 4-1
(η Atlanta είναι καλή αλλά το Miami σκλήρο -pun intended- και έμπειρο)
(2) Boston Celtics - (7) Brooklyn Nets 2-4
(όλοι οι αριθμοί δίνουν Celtics για τίτλο Ανατολής τουλάχιστον, αλλά οι αριθμοί “δεν γνωρίζουν” ότι ο Irving πλέον είναι fully available και ότι ο Robert Williams θα λείψει μάλλον από όλη τη σειρά -το συγκεκριμένο ματσάρισμα ήταν ό,τι χειρότερο για τη Βοστώνη)
(3) Milwaukee Bucks - (6) Chicago Bulls 4-1
(θα δώσω και εγώ μια νίκη στο Σικάγο για την τιμή των όπλων)
(4) Philadelphia 76ers - (5) Toronto Raptors 4-0
(εδώ απλά διαισθητικό guess)
ΔΥΣΗ
(1) Phoenix Suns - (8) New Orleans Pelicans 4-0
(οι Suns θα θελήσουν να καθαρίσουν όσο πιο αναίμακτα γίνεται)
(2) Memphis Grizzlies - (7) Minnesota Timberwolves 4-3
(εδώ θα γίνει μάχη)
(3) Golden State Warriors - (6) Denver Nuggets 4-1
(δεν πιστεύω ότι μπορεί να κοντράρει το Denver χωρίς Murray-Porter)
(4) Dallas Mavericks - (5) Utah Jazz 4-2
(Τελευταία ευκαιρία για αύτη την ομάδα της Utah, αλλά οι Mavs είναι πολύ φορμαρισμένοι)
Δεν θυμομουν οτι ο Luka θα χασει 1-2 ματς με Utah και γι αυτο τους εδωσα την προκριση, αν και το εδωσα με 4-3. Παρολα αυτα, προς το παρον οι Mavericks παιζουν πολυ ωραιο μπασκετ, οπως αλλωστε ολη την χρονια, σιγουρα απο τις πιο συμπαθεις ομαδες στο ΝΒΑ.
ΑΝΑΤΟΛΗ
Heat-Hawks 4-2
Σχετικά εύκολα βλέπω Miami
Celtics-Nets 4-3
Βλέπω να την παθαίνουν οι Nets από τους ανεβασμένος στο τέλος Celtics
Bucks-Bulls 4-1
Εύκολα και τα ελάφια
76ers-Raptors 2-4
Εδώ θα κάνω εγώ την μεγάλη έκπληξη και θα δώσω Toronto. Πιστεύω ο Harden πιο πολύ θα μπερδέψει παρά θα βοηθήσει.
ΔΥΣΗ
Suns-Pelicans 4-0
Εύκολα οι Suns
Grizzlies-Timberwolves 4-2
Μέμφις πιο εύκολα από εσάς βλέπω
Warriors-Nuggets 4-1
Οι απουσίες του Ντένβερ με πάνε φουλ προς GSW
Mavericks-Jazz 4-3
Το πιο δύσκολο για μένα. Πόσα ματς θα χάσει ο Λούκα; Θα μπορέσουν οι jazz να κάνουν επιτέλους την υπέρβαση; Τεσπά μου αρέσουν περισσότερο οι Mavs και τους το δίνω
Απερίγραπτα διασκεδαστικη η πρώτη περίοδος στο Μέμφις. Και γαμω
Θα ειναι πολυ ωραια αυτη η σειρα πιστευω, Μινεσοτα και Μεμφις ειναι πολυ ωραιες ομαδες να τις βλέπεις.
Κριμα για το Νταλας, το παλεψε παρα πολυ με Γιουτα και εκανε τρελη επιστροφη στην 4η περιοδο ενω εχανε σταθερα με 10 ποντους περιπου, αλλα προφανως τους ελειψε ο Λουκα παρα πολυ. Με Ντονσιτς στο line-up, πιστευω το Νταλας δεν χανει. Αντε να δουμε ποτε θα επιστρεψει.
τι παιχταρα ο Edwards - δεν τον χορταινω.
υγ, ομηρο με κραταει ο γαμημενος ο D’Lo
Playoffs εχουμε, οχι κανονικη σεζον, το πιο ασφαλες στοιχημα ηταν ο KAT
Ποτε δεν ξερεις, μπορει να βαλει 15 ποντους στην 4η (!)
ε οχι ετσι οπως επαιξε τις προαλλες στο play-in…
για να δουμε - τοχει ξανακανει αρκετες φορες φετος να παρει μπρος στο τελος
εδιτ: δυσκολευουν λιγο τα πραματα αν τον εχουν στον παγκο βεβαια…
Ωραιο ματσακι και γαμω τις σειρες θαναι.
Ελα 12 ακομα θελεις
Έχει λίγο έως αρκετό μπασκετικό dna Ντόνσιτς. Βράχος το παληκάρι.
Οι Warriors σημερα ηταν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ, και δεν αναφερομαι καν στα αγωνιστικα, στα οποια ουτως ή αλλως ειναι μια απιστευτα καλοδουλεμενη μηχανη απο τον Steve Kerr εδω και 8 χρονια.
Το παθος και η θεληση για νικη στα ματια των Draymond Green, Steph Curry, Klay Thompson αλλα και των υπολοιπων, με κανει να πιστευω οτι ειναι το φαβορι για τον τιτλο αυτην την στιγμη, αν φυσικα μεινουν ολοι υγιεις. Ο παγκος τους εντωμεταξυ με Μπιελιτσα, Γκαρι Πεητον 2, Κουμινγκα, Τζορνταν Πουλ, ειναι απο τους πιο πληρεις παγκους σε ολο το ΝΒΑ, αν οχι ο πιο πληρης.
Αυτο ηταν και το πρωτο παιχνιδι playoffs για την ομαδα μετα απο 3 χρονια, οπως επισης και το πρωτο παιχνιδι playoffs στην ιστορια του Chase Center, και επιστροφη στο San Francisco μετα απο 5 δεκαετιες. Ολοι οι παικτες και οι οπαδοι ηταν διψασμενοι για playoff basketball.
Μεγάλη αλήθεια, το γράφω με αφορμή την απουσία Luka που ούτε κι εγώ την είχα πάρει πρέφα. Ελπίζω να γυρίσει γιατί γενικά είναι σκατά να λείπουν οι σταρ από τα playoffs.
Ματσάρα πρέπει να έγινε στο Wolves-Grizzlies αν κρίνω από τα condensed highlights, όπου η μία υπερφάση διαδεχόταν την άλλη.
Για να δούμε και σήμερα, επιτέλους playoffs
Wolves - Memphis είδα 4η περίοδο που έγινε χαμός. Έπεσαν κορμιά, αν πάει όλη η σειρά έτσι θα είναι και γαμώ. Morant πάντως ήταν κάπως μοιραίος. Δεν έβαλε εντός παιδιάς καλάθι σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, ενώ σχεδόν όλες οι χαμένες βολές που είχε ήταν στην 4η περίοδο.
Αν κάτι μου έκανε εντύπωση στα stats των χθεσινών αγώνων είναι οι 2 ψηλοί των Jazz και Memphis. Gobert και Adams, βασικοί και οι 2 τους, χθες και οι 2 μαζί είχαν μια (1) εντός παιδιάς προσπάθεια και αυτή χαμένη. Εντάξει κανείς από τους 2 δεν παίρνει πολλές προσπάθειες έτσι και αλλιώς αλλά αυτό παραήταν. Πρέπει να μάθουν να παίζουν λίγο με τους ψηλούς τους. Είναι σαν να παίζεις με 4 στη επίθεση.
παρτυ κανουν οι heat σημερα
Αναμενόμενο, πάμε για τη ματσάρα τώρα.
Edit: Αίμα και άμμος λέμε.