Nba

Απίστευτος Holiday

3 Likes

Δυστυχώς κοιμήθηκα κάπου στα μισά της 3η περιόδου. Όχι λόγω εξέλιξης του αγώνα, απλά λόγω κούρασης/απάλευτης νύστας. Κρίμα έχασα ίσως τον καλύτερο αγώνα της σειράς.

Γενικά τρομερή σειρά πάντως, θυμίζει τελικούς NBA. Ίσως και οι 2 καλύτερες ομάδες των play-off ως τώρα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα λεπτά του Hill. Δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερο ως τώρα. Νομίζω ο Carter τα πήγε καλύτερα στα ματς που έπαιξε. Ίσως να επιστρέψει στο επόμενο ματς;

2 Likes

Γενικα στην σειρα παντως, και στους 5 αγωνες, εχουν γινει αρκετα διαιτητικα λαθη οσον αφορα τα φαουλ νομιζω, αλλα αν δει κανεις το ισοζυγιο, μαλλον ειναι εντελως μοιρασμενα. Βασικα το ΝΒΑ κουραστηκε το ποσο αισχρα και εξωφρενικα εκτμεταλλευονταν τους κανονισμους οι παικτες που βρισκονταν σε επιθεση για μια δεκαετια, και αλλαξε ενα σωρο κανονισμους ωστε πλεον πολλες φασεις να ειναι υπερ του αμυνομενου, και για μενα πολυ καλα εκανε.

Εχουμε ηδη την απαγορευμενη περιοχη κατω απο το καλαθι, στην οποια ο αμυντικος παικτης ουσιαστικα δεν μπορει να κανει απολυτως τιποτα και μπορεις να τον ποδοπατησεις αν εισαι ο ΛεΦλοπ ή ο Αντετοκουνμπο, ε ηταν αρκετα αδικο νομιζω μεχρι προτινος, το οτι καθε επαφη ακομα και εκτος της απαγορευμενης περιοχης, σφυριζοταν υπερ του επιτιθεμενου παικτη εκτος κι αν ο αμυντικος ειχε στησει ΤΕΛΕΙΑ το σωμα του. Καποια σπρωξιματα με αγκωνες και το λεγομενο “bullying” με πλατη πρεπει καπως να περιοριστουν, ειχε καταντησει αηδια η φαση, ποσο μαλλον τα φαουλ στο τριποντο για 3 βολες με παικτες οπως Harden (και μερικους ακομα) να κανουν ολοκληρωτικη καταχρηση.

Προσωπικη αποψη προφανως, αλλα εμενα μου αρεσουν περισσοτερο οπως εχουν τωρα οι κανονισμοι, και δεν εχω δει και τον Γιαννη να παραπονιεται σχεδον σε κανενα απο τα 17 επιθετικα φαουλ (νομιζω 1-2 το πολυ να ηταν αδικα) που εχει διαπραξει ως τωρα στα playoffs (ειναι στην πρωτη θεση με τεραστια διαφορα απο τον δευτερο). Σκεψου βασικα ποσο τρομοκρατει ΗΔΗ τους αντιπαλους του ως τωρα και κανει οτι θελει στο παρκε με τους τωρινους κανονισμους. Που να εδιναν και φαουλ υπερ του καθε επαφη με τον αντιπαλο, οπως εδιναν πριν 6-7 χρονια στον ΛεΦλοπ ας πουμε… Θα τελειωνε με 50 ποντους σε καθε ματς ο Γιαννης (αν εβαζε τις βολες :joy: )

1 Like

Αρκετά σωστός. Επίσης είναι αναπόφευκτο πως ο κάθε κανονισμός και η κάθε εφαρμογή του δε βολεύει όλους τους παίκτες το ίδιο. Για παράδειγμα είναι αναπόφευκτο πως ο Γιάννης και ο Χόρφορντ θα πονάνε περισσότερο στα φάουλ που κερδίζουν. Π.χ. ο Γιάννης θα πρέπει να απορροφήσει πολύ παραπάνω ορμή για να κερδίσει επιθετικό φάουλ από ότι ο Άλλεν ή θα πρέπει να απωθήσει με λιγότερη δύναμη τους κοντούς όταν τους παίζει πλάτη μέσα στη ρακέτα.

Εγώ μόνο στο 3ο παιχνίδι είχα ‘παράπονο’ γιατί οι κοντοί των Bucks έτρωγαν ξύλο που δε τους επιτρεπόταν να δίνουν. Και δε θα ήμουν κατά να τρώει και μια τεχνική ποινή ο παίκτης που κάνει flopping. Για παράδειγμα η φώτο από κάτω παραβιάζει όλους τους νόμους της φυσικής αν δεν είναι flopping

Summary

3 Likes

Το καλο ομως σχετικα με αυτο, ειναι πως απο οσο εχω δει τα σφυριγματα ολην την χρονια, δεν ειναι απαραιτητο να πεσει στο παρκε ο παικτης για να δοθει επιθετικο φαουλ. Παρα πολλες φορες, οταν ο παικτης που βρισκεται στην επιθεση σπρωχνει με αγκωνα ας πουμε ενα τερας οπως ο Γιαννης ή ο Χορφορντ, χρεωνεται πολυ σωστα με επιθετικο φαουλ.

Αυτο που περιγραφεις ειναι ποδοσφαιρικη λογικη, και ευτυχως στο ΝΒΑ δεν εφαρμοζεται τοσο πολυ. Δηλαδη κι ο Γκραντ Γουιλιαμς που παιζει φοβερη αμυνα τον Γιαννη σε αυτην την σειρα (ο μοναδικος), εχει κερδισει αρκετα επιθετικα φαουλ βαζοντας το κορμι του σωστα, και επειδη ο Γιαννης τον σπρωχνει με δυναμη, χωρις να πεσει κατω ο Γουιλιαμς.

Μακαρι να εδιναν οντως τεχνικη ποινη και 1 βολη στο flopping.

1 Like

Δεν αναγνωρίζω κάτι ποδοσφαιρικό στη λογική μου, αλλά από την άλλη πώς θα μπορούσα; :yum:

Πρώτη ομάδα που περνάει τελικούς περιφέρειας οι heat. Νομίζω αναμενόμενα…

Μωρ’ μπράβο οι Mavs. Δεν τους το 'χα με την καμμία. Ήδη επιτυχημένη η σεζόν ό,τι κι αν γίνει στο επόμενο παιχνίδι. Αν τυχόν αυτοκτονήσει το Phoenix είμαι πραγματικά περίεργος να δω τι θα κάνουν το καλοκαίρι. Ο Paul όσο καλός κι αν είναι ακόμα, έχει 3 χρόνια συμβόλαιο μέχρι τα 40 :upside_down_face:

Επεσα 50% μεσα μονο, ευτυχως.

Λεω ευτυχως γιατι εχω προτιμηση σαφεστατα στους Mavericks, οι οποιοι μας χαριζουν το πρωτο Game 7 αυτων των playoffs, καθως η σειρα θα επιστρεψει στο Phoenix.

Αντιθετα οσον αφορα το ζευγαρι Miami - Philadelphia ημουν αρκετα αδιαφορος, αν και τελικα μαλλον λογω συμπαθειας σε Jimmy Butler χαρηκα που περασαν οι Heat.

Ελπιζω σημερα να τελειωσουν και οι αλλες δυο σειρες , με Bucks και Warriors να παιρνουν την νικη. Θα ειμαι εξω σε καποιο δειπνο που ψιλοβαριεμαι να παω και θα χασω σιγουρα το πρωτο ματς ολοκληρο :disappointed_relieved:

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον James Harden, το να γίνει Simmons με 2 σουτ και 0 πόντους στο 2ο ημίχρονο είναι ένα κατόρθωμα που λίγοι future hall-of-famers θα πετύχουν.

2 Likes

Γελάω με τους Σιξερς και τον coach Doc που έφεραν μέσα στη χρονιά τον μούσια.
Οι περισσοτεροι το έβλεπαν και το ηξεραν ότι θα ήταν αποτυχία, ο τύπος είναι πρώην allstar πια.

Εγω γελαω με Eμπιντ που κάθε χρόνο του φταίει και καποιος αλλος εκτός από αυτόν.
Αυτός και ο Σίμονς δεν τρελαίνονταν με τον Butler και κρατησαν τον Χάρις. Μετά έφταιγε ο Σίμονς, τωρα φταίει ο Χαρντεν, αυριο ο Μαξει.
Παιχταρας αλλα δε φτάνει το ταλέντο μόνο. Ακομα και οι αρκετοί μυικοι τραυματισμοί του ίσως δεν είναι παντα ατυχίες, αφού η διατροφή του, σύμφωνα με τον ίδιο, αρκείται σε Burgers κλπ.
Δεν είναι κανένας δουλεύταρας γεγονός που έκραζε και ο Butler.
Επίσης δεν ξέρω τι ρόλο ήθελαν από τον Χαρντεν στο κάτω κάτω. Το μπάσκετ δεν είναι τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, έξι το λαδοξυδο.
Επισης με Doc Rivers δεν πας πουθενά.

ΥΓ.: Butler φωναζε στα αποδυτήρια: “Κρατησαν τον Χάρις αντι για εμένα”

3 Likes

Το ένα (Embiid κάθε χρόνο με 200 τραυματισμούς) δεν αναιρεί το άλλο (Harden βαριεστημένος λες και κάνει χάρη στις ομάδες του εδώ και χρόνια).

Σίγουρα, απλά Χαρντεν εχει γίνει εύκολος στόχος πια αλλα τον Εμπιντ δεν τον άκουσμα κανένας στη Φιλαδέλφεια

Ναι η διαφορά είναι ότι στον Embiid μπορείς να προσάψεις πολλά αλλά όχι ότι δεν προσπαθεί. Ο άλλος στο 2ο ημίχρονο έβλεπε τζάμπα ματς απ’ το παρκέ.

1 Like

Χαρντεν αυτός είναι στα play off και τα εχει ξανακάνει αυτα τα παιχνίδια. Και με Rockets και με Nets.
Δεν τον έχω σε εκτίμηση και η αλλαγή των κανονισμών εχει ρίξει (ξεφουσκωσει) τα νούμερά του.
Εμπιντ από την άλλη εχει την αντιμετώπιση Ιερης αγελάδας γι αυτό και έχω αρχίσει να τα παίρνω μαζί του. Δε μπορεί να βγαίνει δυο χρονιές σερί και να κράζει τους συμπαίκτες του μετά από αποκλεισμό. Εμενα δεν μου κάθεται καλά. Μπορει να πει ότι θέλει στα αποδυτήρια και στον manager της ομάδας αλλα μεχρι εκεί.
Αυτό.
Δεν διαφωνώ για Χαρντεν καθόλου ξαναλέω, απλά με πειράζει πολύ η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση του Εμπιντ

1 Like

Σιγά που φταίει ο Χαρντεν για τον αποκλεισμό επειδή έκανε ένα κακό ημίχρονο. Αυτός είναι ως παίκτης, δε θα είναι κάτι παραπάνω. Έφτασε το peak του στους Rockets, από τότε είναι σε ελεύθερη πτώση.

Ας είχε μυαλό η Οκλαχόμα να κρατήσει την ομάδα που παραλίγο να πάρει πρωτάθλημα και θα το είχε πάρει αν δεν είχε πέσει πάνω στους Χητ του Λεμπρον. Ντουράντ Γουεστμπρουκ και Χαρντεν μπορεί να είχαν πάρει κάνα 2 δαχτυλίδια μαζί.

Πρώτη φορά βλέπω ημίχρονο που διαρκει 240 λεπτά.

1 Like

Ο Εμπιντ δεν έπαιζε στο 100% ε; ο τραυματισμός στο πρόσωπο τον επηρέασε ξεκάθαρα. Μόνο σεβασμός.

Από την άλλη, η πριμαντονα με τα μούσια έκανε 9 σουτ σε όλο το ματς. Δεν ενδιαφέρεται πια για το μπάσκετ, αλλα πράγματα τον απασχολούν.

Ο Doc, από τα μεγαλύτερα μπασκετικα ανέκδοτα, απορώ ειλικρινά τι του βρίσκουν πολλοί και τον θεωρούν καλό προπονητή.
Από αποτυχία σε αποτυχία κάθε χρόνο, πήρε ένα πρωτάθλημα με την υπερομαδα των Σελτικς, τους big three συν τον Ροντο στα καλύτερα του. Μπράβο του…

2 Likes

Προφανώς και η καριέρα του Χάρντεν είναι σε ελεύθερη πτώση εδώ και κάποια χρόνια αλλά αν είναι δυνατόν να φταίει αυτός για τον αποκλεισμό. Οι 76ers τα τελευταία χρόνια ξεκινούν δυνατά και όσο προχωράει η σαιζόν τους τρώει η αβεβαιότητα και οι διαμάχες. Ας κάνουν μια φορά σωστή διαχείριση της ομάδας και μετά ας κατηγορήσουν παίχτες. Συμφωνώ για Ριβερς πολύ λίγος

1 Like