Γενικά πάντως ήταν μετριοτατοι στα πλέι οφ.
Και στον πρώτο γύρο τα είχαν βρει δύσκολα απεναντι στους Pelicans, κάτι που δεν περίμενε κανείς.
Και στη σειρά με το Ντάλας μεγαλη αστάθεια στην απόδοση τους από ματς σε ματς.
Πολύ λίγη σχέση με την ομάδα της κανονικής διάρκειας, αλλά και την ομάδα που περισυ πήγε τελικό και θα περίμενε κάποιος ότι φέτος θα ήταν πιο ώριμοι και καλύτεροι.
Πάντως κάπου διάβασα ότι καμία ομάδα δεν είχε κάνει το 4 στα 4 στο εντός έδρας ματς εδώ και χρόνια. Και επιβεβαιώθηκε και χτες. Τρομερός Λούκα.
𝗛𝗘 𝗪𝗜𝗟𝗟 𝗕𝗘 𝗕𝗔𝗖𝗞
«Αντί να σκεφτόμαστε ότι χάσαμε κάτι μπορούμε να δούμε τα θετικά και την εμπειρία που πήραμε, ώστε να βάλουμε τους εαυτούς μας στη διαδικασία για να κερδίσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα».
Αυτός είναι ο Γιάννης.
Αυτό είναι το winner mentality του.
«Έτσι είμαι πλασμένος, μου αρέσουν τα σκληρά παιχνίδια, σε ποιον δεν αρέσουν; Γίνεσαι καλύτερος παίρνοντας εμπειρίες και εγώ θεωρώ πως έγινα καλύτερος. Δεν βλέπω ότι έχασα την πρώτη μου σειρά στα 7 ματς, το βλέπω σαν μία εμπειρία. Βλέπεις τα βήματα που κάνεις. Χαίρομαι που ο Θεός με έχει φέρει ως εδώ».
Και κάπως έτσι ανυπομονούμε ήδη για την σεζόν 2022/23 στο ΝΒΑ!
Γιατί ξέρουμε πως αν ένας παίκτης στον κόσμο μπορεί να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ, αυτός είναι ο δικός μας.
Ο 𝗚𝗥𝗘𝗘𝗞 𝗙𝗥𝗘𝗔𝗞
Προσωπικά δε βλέπω λόγο απαξιώσης είτε των Suns είτε των Bucks, σε game 7 χάσανε, ωραίες σειρές είδαμε, στους πρώτους κόστισε η πτώση του CP3 από το 3ο παιχνίδι και μετά (η, πιο σωστά, το εξαιρετικό διάβασμα που έκανε πάνω του ο Kidd), στους δεύτερους η έλλειψη του Middleton μια και κανείς ρολίστας δε μπόρεσε να κάνει step up.
Και βέβαια και οι δύο πέσανε πάνω σε τρομερά φορμαρισμένες ομάδες, με νέους σταρ (Tatum/Luka), με δεύτερα βιολιά (Brunson/Brown) και με πάρα πολλούς ακόμα υποστηρικτικούς παίκτες στο πλευρό τους.
Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις 4 σειρές των ημιτελικών, μακάρι να βλέπουμε τέτοιες και με καθόλου τραυματισμούς αν γίνεται (πολύ κρίμα για Middleton και Morant).
Πρόβλεψη δεν κάνω, θα χαρώ αν το πάρει οποιοσδήποτε από Dubs, Mavericks αλλά στην τελική δε με καίει και ιδιαίτερα. Πλάκα θα έχει και ένα Miami - Dallas σε τρίτη version μέσα σε 16 χρόνια.
PS. Η παρακάτω φώτο είναι έργο τέχνης.
Πραγματικα δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Τα τελευταια χρονια εχει εισελθει δυστυχως σε παγκοσμιο επιπεδο αυτη η ηλιθια αμερικανικη λογικη, της φασης “ο πρωτος ειναι πρωτος κι ο δευτερος ειναι ενα τιποτα”, και την εχουν υιοθετησει μεχρι και στην Ελλαδα, στην οποια παραδοσιακα βλεπαμε αυτα τα πραγματα λιγο πιο σφαιρικα, και κοροιδευαμε αυτην την εντελως τσουκαλιστικη λογικη. Εφαρμογες αυτης της λογικης βλεπουμε και στην πωρωση για το αν ο Μεσσι θα ολοκληρωσει την καριερα του με καποιο Μουντιαλ ή οχι, με κοσμο (τραγικο κατ’εμε) να θεωρει τεραστια αποτυχια το να μην παρει καποιο.
Ειδικα στο ΝΒΑ που ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος, η πορεια των Bucks και των Suns φετος ηταν αξιεπαινη, και συμπεριλαμβανω και την κανονικη σεζον σε αυτο προφανως. Μακαρι να βλεπουμε τετοιες ομαδες βασικα καθε χρονο, κι ας μην κατακτουν το πρωταθλημα στο τελος.
Αυτο. Ειδαμε ενα αρκετα ενδιαφερον Golden State - Memphis που θα μπορουσε καλλιστα να εχει παει κι αυτο σε Game 7, και ειδαμε και δυο Game 7 που δυστυχως κατεληξαν να εχουν κριθει απο πολυ νωρις, αλλα στο ενα ειδαμε την Βοστονη να ανατρεπει τα προγνωστικα μετα το 3-2, και στο αλλο ειδαμε το Νταλας να κανει μια απο τις μεγαλυτερες εκπληξεις των τελευταιων χρονων. Υπαρχει ενα αρκετα ενδιαφερον στατιστικο για τον αποκλεισμο των Suns στον δευτερο γυρο των playoffs μετα απο 64 νικες στην κανονικη σεζον, που δεν το θυμαμαι ακριβως, αλλα ειχε να συμβει μερικες δεκαετιες με ομαδα που ειχε τετοιο ρεκορ.
Έπεσα μέσα λέγοντας πως θα πέσουν κορμιά και για τον τελικό νικητή όπως επίσης και για το σκορ. ίσως με Μίντλετον να ήταν αλλιώς αλλά την ιστορία την γράφουν οι πάροντες και βαριέμαι να κάνω υποθετικές αναλύσεις
ευκολάκι
Ειλικρινά δεν έβλεπα τρόπο να μην είναι Suns-GSW οι τελικοί Δύσης αλλά μου τον έδειξε εμφατικά ο Λούκα και το Ντάλας. Μαγκιά τους και τεράστια απογοήτευση οι Suns στο game 7
Πέρασαν τελικά οι Γκρίζλις και ήταν ανταγωνιστικοί αλλά όχι τόσο για να πιάσω και το σκορ. Βέβαια έλειψε και ο Μοράντ στο τέλος αλλά οι Πολεμιστές ήταν ελαφρώς καλύτεροι έτσι και αλλιώς
2/4 ακριβή σκορ και ψηλοκαλά σχόλια 3/4 ομάδες συνολικά μια χαρά τα παω μέχρι τώρα, Πολύ καλύτερες οι σειρές τώρα με 2 game 7 αν και κρίθηκαν πολύ εύκολα και με την έκπληξη των Μαβς
Για να δω πως θα τα πάω και στους τελικούς
ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Heat-celtics 3-4
Πολύ δύσκολη σειρά για προβλέψεις αν με ρωτάτε. Πολύ καλές ομάδες και οι 2 μου αρέσει στους celtics οτι πέραν των Tatum & Brown πάντα βγαίνει και ένας τρίτος μπροστά που διαφέρει σε κάθε ματς (Horford, Williams, Smart) κάτι που δείχνει πως η Βοστώνη είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και θα την προτιμήσω)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΥΣΗΣ
GSW-Mavericks 4-2
Εδώ που φτάσαμε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το Ντάλας το πήγαινε μέχρι τέλους αλλά θα του ξαναπάω κόντρα. Warriors τους πιστεύω πολύ φέτος…
Εγω δεν τα πηγα τοσο καλα, αφου πιστεψα πολυ τον Γιαννη, και εδω που τα λεμε με μια διαφορετικη 4η περιοδο στο Game 6, θα το ειχα πιασει κι αυτο, και μακαρι δηλαδη να ειχε γινει ετσι. Δεν μου κανει καρδια να πονταρω σε ηττα του Γιαννη, και δε θα το κανω ποτε
Πετυχα το 4-2 Warriors, που φαινοταν απο χιλιομετρα νομιζω, και πετυχα τη νικη των Heat αν και περιμενα να πανε σε 7 παιχνιδια. Το Suns - Mavericks μας εξεπληξε ολους νομιζω.
Για τελικους περιφερειας:
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 4-1
Miami Heat - Boston Celtics 4-3
Θεωρω οτι οι Mavericks ειναι μια ομαδα που ταιριαζει παρα πολυ στους Warriors, αφου ουτε ξυλο παιζουν, ουτε βασιζονται στην ρακετα. Και οι Warriors εχουν παραδοσιακα εδω και 8 χρονια προβλημα απεναντι σε ομαδες που ειναι πολυ physical και που εχουν παντοδυναμους παικτες ρακετας. Βασικα ειναι δυο παρα πολυ παρομοιες ομαδες, απλα οι GSW εχουν καλυτερη ποιοτητα σε παικτες συνολικα. Το αλλο το βρισκω πολυ αμφιρροπο… και δε θα εκπλαγω κι αν τελειωσει 4-1 για τους Heat, αλλα ουτε αν τελειωσει 4-1 για τους Celtics. Οποτε απλα θα το βαλω σε 7 παιχνιδια για το Miami κι οτι γινει.
Καλά δεν είναι τόσο απαξίωση όσο απογοήτευση. Όπως και να το κάνουμε είναι κάπως το να βλέπεις τους 2 περσινούς φιναλίστ να χάνουν με τέτοιο τρόπο σε game 7.
Για προβλέψεις… τα πήγα εξαιρετικά στον δεύτερο γύρο με μόνη αστοχία το 4-3 των Mavs που το είχα ανάποδα αν και δεν με χάλασε αφού συμπαθούμε Λούκα. Αλλά προβλέψεις δεν μπορώ να κάνω εύκολα. Mavs δεν είναι ομάδα που μπορείς να προβλέψεις με τίποτα ενώ GSW είναι πολύ αλλοπρόσαλλοι. Στο άλλο ματς Heat-Celtics θα πέσει τρελό ξύλο και νομίζω θα βγουν νικητές οι Celtics.
Ας το ρίξω βέβαια και ότι γίνει.
GSW - Mavs 3-4
Επειδή Bruson έχει διάρκεια και δεν είναι πυροτέχνημα η regular που έκανε όπως όλα δείχνουν. Επίσης Dinwiddie φαίνεται να βρήκε την ομάδα που του ταιριάζει. Έχουν κάνει φονική τριάδα με Luka. Η περιφέρεια τους δείχνει πιο φορμαρισμένη αυτή την στιγμή. Στο τελευταίο ματς έδειξαν πως μπορούν να παίξουν σπουδαία άμυνα αν χρειαστεί.
Heat - Celtics 2-4
Οι Celtics είναι καλύτεροι στο ξύλο και έχουν φοβερό momentum. Νομίζω είναι αρκετά πιο ποιοτικοί με περισσότερες λύσεις επιθετικά. Τους ματσάρουν εξαιρετικά σε όλες τις θέσεις. Από την άλλη οι Heat ώρες ώρες τα περιμένουν όλα από τον Butler στην επίθεση.
Αν παίξουν σχεδόν την ίδια άμυνα οι Mavs…4-2 υπέρ τους. Δεν είναι σταθεροί οι GSW και μάλλον πάνε για τα τελευταία μεγάλα τους παιχνίδια.
Το άλλο τώρα το βλέπω 4-1 για Boston, κι αυτή τη μία νίκη λόγω Τζίμι Μπάτλερ.
Πρωτάθλημα Βοστώνη, αφού μας χαιρέτησε το Μέμφις, και θα ναι το πρώτο τους που δεν θα στενοχωρηθώ.
Αν και θέλω Heat και Mavs, θα πω Celtics και Warriors, σε 6 και οι δύο. Οποισδήποτε και να το πάρει εκτός των Celtics δε με πειράζει αλλά προτιμάω Mavs για μάξιμουμ χάος
Προτίμηση: Heat >>>>>> Mavs > Warriors/Celtics
Πρόβλεψη: Celtics >> Heat > Warriors/Mavs
Ever εννοεις? Αρκετα ακραιο αυτο νομιζω.
Του χρονου θα ειναι καλυτεροι και οι τρεις (Steph, Draymond, Klay) αφου θα εχουν κανει προετοιμασια ως ομαδα ολο το καλοκαιρι και θα εχουν ξεπερασει τους αντιστοιχους τραυματισμους τους (αν ολα πανε καλα φυσικα), και θα εχουν πολυ καλυτερη χημεια απο οτι αυτην την στιγμη λογικα. Οκ, θα ειναι κι ενα χρονο μεγαλυτεροι, αλλα δεν τους εχουν παρει και τα χρονια.
Μωρέ δεν τους έχουν πάρει τα χρόνια, αλλά μου μοιάζει πως η ομάδα ξεκινά να κλείνει τον κύκλο της, κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Βάλε και την κατάρα στη θέση του ψηλού που παραμένει άλυτο πρόβλημα από εποχής Μπόγκουτ, είναι στοιχεία που δεν μου τους κάνουν φαβορί για το δαχτυλίδι.
Οι Bucks απλά στάθηκαν λίγο άτυχοι με τους τραυματισμούς. Θα είναι σχεδόν η ίδια ομάδα και του χρόνου (με Γιάννη, Jrue, Khris να καταλαμβάνουν έτσι κι αλλιώς το 90% του salary cap), οπότε αν κρατήσουν τον Portis και βρουν ένα αντι-Τάκερ και ένα καλό βετεράνο σουτέρ θα είναι πάλι διεκδικητές.
Το ίδιο ισχύει και για τους Suns.
Για τους GSW είναι θεωρώ μια καλή ευκαιρία για πρωτάθλημα γιατί βρίσκουν μπροστά τους σχετικά άπειρες ομάδες (με εξαίρεση, ίσως, ένα τελικό με τους Heat).
Since the all star break
- Boston Celtics (17-5)
- Dallas Mavs (17-6)
^ ισως ο πιο σημαντικος λογος για τον οποιο ειναι πιθανο να δουμε τελικο Celtics - Mavericks, καθως οπως και καθε χρονο, αυτο που μετραει περισσοτερο τις χρονιες στις οποιες δεν υπαρχει ξεκαθαρο φαβορι, ειναι το ποια ομαδα ειναι η πιο φορμαρισμενη τον Απριλιο και τον Μαιο
The annual trifecta of playoff meltdowns have been completed. Doc Rivers, James Harden and CP3 blowing another 2-0 lead. Thank you for the memories.
Sad but true.
Ball Dont Lie
Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το μέγεθος του μεγαλείου, στα 7 ματς της σειράς των Mavericks με τους Suns, o Luka Doncic είχε συνολικά 64 περισσότερους πόντους από τον Devin Booker, 12 περισσότερα ριμπάουντ από τον DeAndre Ayton, 9 περισσότερες ασίστ από τον Chris Paul και 6 περισσότερα κλεψίματα από τον Mikal Bridges.
“The Luka Special”, indeed.
Για παμε. Τελικοι περιφερειας.
Η Βοστονη ξεκινησε πολυ δυνατα, με 7-0 και 14-6, αλλα το Μαιαμι εχει ισορροπησει πλεον.
Πολυ ενδιαφερουσα θα ειναι αυτη η σειρα. Νομιζω οτι αυτες οι δυο ομαδες δεν μασανε πολυ απο εδρες.
Ωπ 21-21
Ανοιξε το σκορ το Μαιαμι στο δευτερο ημιχρονο. Ειναι στο +17 και μενει μια περιοδος. H Βοστονη δεν ειχε τους Σμαρτ και Χορφορντ σημερα βεβαια.
Α ρε Τζίμη Μπάτλερ.
Τι παιχταρας είσαι ρε.
Θα σολαρω στο τοπικ προς το παρόν, γιατί μπορώ.
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά οι Warriors έδειξαν με το καλημέρα ότι δεν είναι Suns. Δίχως να πατήσουν και πολύ γκάζι, έριξαν μια 25αρα στους Mavericks, οι οποίοι ομολογουμένως δεν έπαιξαν καλά σε κανένα διάστημα του αγώνα. Το οποίο οφείλεται φυσικά και στην ασφυκτική πίεση των Warriors.
Αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι οι Mavericks έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να επαναλαβουν το θαύμα, είναι πως:
- Οι Warriors πολύ δύσκολα θα χάσουν 3 παιχνίδια εκτός έδρας, πόσο μάλλον όταν έχουν το ρεκόρ ΝΒΑ σε συνεχόμενες σειρές playoffs στις οποίες έχουν κερδίσει τουλάχιστον ένα εκτός έδρας ματς. Νομίζω αυτό το νούμερο είναι γύρω στο 22, αφού την πενταετία 2014-2019 κέρδισαν εκτός έδρας σε κάθε σειρά.
- Με πλεονέκτημα έδρας και με σχεδόν σίγουρο το αποπανω, για να περάσουν οι Mavericks θα πρέπει να πάρουν 2 παιχνίδια μέσα στο San Francisco. Πολύ δύσκολο. Θα δούμε όμως. Όλα τα σερί σπάνε κάποτε, και οι φετινοι Warriors δεν δείχνουν όσο πανισχυροι όσο πριν 6 και 7 χρόνια
Τρίτο σερί ποστ (!)
Δεν έχει λήξει καν το ημίχρονο, και η Βοστόνη μάλλον έχει καθαρίσει το ματσάκι. Είναι στο 54-33 και δείχνει στους Heat τι γίνεται όταν μια ομάδα παίζει τόσο αποτελεσματικό μπάσκετ. Έχουν 11 στα 17 τρίποντα, που προκύπτουν από εξαιρετικό passing game. Για να δούμε αν οι Heat αποδειχθούν πιο σκληρό καρύδι από τους Bucks στην συνέχεια.
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κραζατε τον Smart, ο τύπος φτιάχνει και οργανώνει όλο το παιχνίδι των Celtics , κι ας μην είναι όσο εντυπωσιακός και ταλαντούχος όσο ο Κάρι, ο Μοραντ κι ο Ίρβινγκ ξέρω γω.
@karvou για σένα λέω αυτήν την φορά να μην λες ότι φοβάμαι να σε ονοματίσω
Δε το έχω δει το ματς για να έχω γνώμη. Ίσως σε 4 μέρες να έμαθε μπάσκετ. Δε μπορώ να είμαι απόλυτος