Nba

Εγώ έχω αρχίσει να πιστεύω πως ο Green έχει τελειώσει από τους Warriors. Δεν είναι τυχαίο που έχει λικάρει βίντεο μέσα από προπόνηση. Άνθρωπος της ομάδας το έβγαλε προς τα έξω γνωρίζοντας πολύ καλά πως θα πέσουν να φάνε τον Green μετά από αυτό. Δεν πρέπει να έχει και πολλές συμπάθειες μέσα στην ομάδα ο τύπος.

1 Like

Εντάξει εν έτει 2022 είναι πλέον δύσκολο να μην ληκαρει το οτιδήποτε. Θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι του 2023, αλλά ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να τον κρατήσουν αφού ο ίδιος μάλλον θα απαιτήσει το Μαξ. Και καλώς ή κακώς, μεταξύ των Κάρι Κλεη και Ντρεημοντ, οι Warriors μάλλον θα προτιμήσουν τους πρώτους 2 σε οποιοδήποτε δίλημμα μπορεί να προκύψει.

Είναι προβληματικός χαρακτήρας στο παρκέ ο Γκρην, αλλά απίστευτα πολύτιμος για την ομάδα. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο, και η άμυνα που προσφέρει όπως επίσης και η οργάνωση στην επίθεση, δεν αντικαθιστώνται εύκολα.

Είδα σήμερα το ντοκιμαντέρ για τη Redeem team.
Πολύ ευχάριστο. Παρουσίαζει την προσέγγιση των Αμερικανών με πολύ αγάπη για την πατρίδα κλπ κλπ. , αλλά πέρα σα ευχάριστα.
Πέρα από τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα σε μια φάση αναφέρει ο Wade τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του FIBA basket και τους NBA όσον αφορά τους κανονισμούς (ενδεικτικά είπε νομίζω για το διωξιμο της μπάλας από το στεφάνι, το checking και το pushing σε παίκτες που δεν έχουν τη μπάλα) και νομίζω ότι μέσα από αυτό το πρίσμα είναι οι δηλώσεις των Doncic, Jokic, Giannis.
Φανταστείτε ότι από τότε όι κανονισμοί είναι ακόμα πιο “φιλικοί” για την επίθεση και τους ταλαντούχους παίκτες. Οι άμυνες στην Ευρώπη μπορούν πιο εύκολα να ελέγξουν το παιχνίδι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζουν καλή άμυνα (στα play off τουλάχιστον) ή ότι δεν είναι σούπερ αμυντικοί στο NBA.
Απλά είναι περισσότερα τα όπλα στο FIBA basket.
Επίσης, για την κουβέντα για τους Ευρωπαίους που απέτυχαν , παίκτες ήδη φτασμένοι στην Ευρώπη ελάχιστοι δεν πέτυχαν και η κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά.
Για Σπανούλη, έπεσε σε προπονητή που δεν τον ήθελε ξεκάθαρα και του το είχε πει.
Όταν ήταν να φύγει τον προσέγγισε ο Πόποβιτς , ο οποίος τον εκτιμούσε πολύ και του είπε ότι τον ήθελε με συγκεκριμένο ρόλο και αυξημένες αρμοδιότητες αλλά ο ίδιος ήθελε να πάει κάπου που θα είναι πρωταγωνιστής. Ο Ναβάρο πήγε είδε ότι μπορεί να σταθεί και είχε επιθετικά αρκετά καλούς μέσους όρους και γύρισε για να κυνηγάει τίτλους.
Ο Καλάθης δυστυχώς έχει ταβάνι και δεν υπάρχει γκαρντ στο NBA που να μην απειλεί μετα από τριπλα. Βέβαια έκανε κάποιες τίμιες σεζόν στους καλούς τότε Grizzles. Μάλιστα ήταν και ρούκι του μήνα Φεβρουαρίου το 2014 όταν πήρε χρόνο λόγω τραυματισμών.
Μπιελιτσα, Μπογκντάνοβιτς (δις) , Τάκερ που το έμαθε πρώτα από εδώ το άθλημα σε καλό επίπεδο, Σατορανσκι και πόσοι άλλοι έκαναν σημαντική καριέρα απέναντι.
Αυτοί που συνήθως έχουν μεγάλο ποσοστό να αποτυγχάνουν είναι κάποιοι παίκτες χωρίς αγωνιστική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, χωρίς το ταλέντο του Giannis ή του Doncic, που γίνανε ντραφτ λόγω της φρενίτιδας των Αμερικανών για το νέο Nowitzki και γύρισαν με το ίδιο εισητηριο (Μούσα, Κουρουκς).
Τέλος υπάρχουν και οι καλοί παίκτες στην Ευρώπη οι οποίοι δεν πάνε στο ΝΒΑ να παίζουν σε ομάδα που δεν κάνει πρωταθλητισμό ή χωρίς να έχουν ελάχιστα λεπτά και ρόλο στην ομάδα (Μίσιτς πρόχειρα).
Το NBA έχει κατά βάση τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Υπάρχει φοβερή ποιότητα στην Ευρώπη. Εγώ προσωπικά Euroleague απολαμβάνω περισσότερο από ΝΒΑ .
Υγ: Η ήττα από την Ελλάδα στη Σαιταμα πρέπει να πόνεσε πολύ τους Αμερικανούς…

9 Likes

:+1: πριν λιγο το καρφιτσωσα στα προσεχως μου :slightly_smiling_face:

1 Like

Meanwhile, πρώτο ημιχρόνο, πρώτου αγώνα Regular season στην Euroleague και βλέπεις αυτήν την εκπληκτική άμυνα:

3 Likes

Ωραίο το Redeem Team.

Εντάξει, λίγο κουραστική και φορτική η κλασσική, αμερικάνικη υπερ-δραματοποίηση και το full βάρος στο συναίσθημα και την ψυχολογία, αλλά ΟΚ. Εφόσον βλέπουμε Hollywood μία ζωή, δεν θα μας ενοχλήσει το γεγονός ότι τα ίδια γίνονται και στα ντοκιμαντέρ. Συνηθισμένοι είμαστε.

Τη φάση USA μόνο, πατριωτισμός, στρατός κ.λπ. θα είχε ενδιαφέρον να την βλέπαμε σε κανένα ντοκιμαντέρ άλλης εθνικής ομάδας (κατά προτίμηση Ευρωπαϊκής, για να μην πω τη δική μας), ώστε να πάρουμε ποπ-κορν μετά, για ό,τι θα ακολουθούσε με το σούσουρο που θα γινόταν και τα επικά σχόλια/συζητήσεις. Και μιας και ανέφερα τον στρατό, ας “ευχαριστήσω” κι εγώ τις δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μου στέρησαν την ευκαιρία να δω το οποιοδήποτε ματς από το Ολυμπιακό τουρνουά του 2008.

Επίσης, μέγας παίκτης o μακαρίτης ο Kobe, αλλά -κατ’ εμέ- εντελώς ό,τι να ‘ναι η κίνησή του στον Pau. Αυτά τα σχεδόν νταηλίκια, τα οποία τα “ντύνουμε” εκ των υστέρων μ’ έναν “βαθύ συμβολισμό” σπάσιμου τσαμπουκά, ο οποίος στοχεύει να εμπνεύσει του συμπαίκτες του ηγέτη ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Πούτσες μπλε.

Αναφορικά με την αναφορά στην τεράστια νίκη μας απέναντί τους, θα πω ότι είναι μία από τις δύο φορές που έχω κλάψει για εμφάνιση εθνικής μας ομάδας στη ζωή μου (η πρώτη, προφανής, για το ποδόσφαιρο το 2004). Τι παιχνιδάρα και τι ομαδάρα εκείνη την εποχή;

Υ.Γ.: Επιπροσθέτως, να ρωτήσω εάν φάνηκε και σε κανέναν άλλον ότι ο Carmelo (με τα γυαλάκια του) είναι ο μακρινός ξάδερφος του HHF/GtB/ΜΠΤ (aka @martian) από την Αμερική ή μόνο εγώ ρετάρω;

Μέσα κι εγώ. Δώσε μου Ευρώπη και πάρε μου την ψυχή. Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ του ευρωπαϊκού, στρωτού, “εγκεφαλικού” μπάσκετ, με τις τακτικές του και τα όλα, ακόμα και αν είναι δύο τρεις ταχύτητες κάτω από το NBA (αν και θεωρώ ότι έχει “κλείσει” αρκετά η ψαλίδα τα τελευταία χρόνια). Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καρα-γουστάρω και NBA full, με το θέαμά του, τις ταχύτητές του και το ολίγον showbiz του πράγματος. Όλα χρειάζονται και όλα τα απολαμβάνουμε, όταν μιλάμε για το ομορφότερο άθλημα (προσωπική μου κρίση αυτή).

5 Likes

NBA Playoffs δεν έχουν σύγκριση με οτιδήποτε, οι iconic στιγμές είναι απείρως περισσότερες.

Αλλά αυτό που έχω να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ είναι ότι στις κυριακάτικες μάχες όταν εγώ προσπαθώ να στήσω ένα ρημαδο-miss match, όλοι oi σκεπτόμενοι μου γίνεστε ISO lovers :exclamation:

3 Likes

Σε λάθος άτομο απευθύνεσαι!

Είναι κατά παντός υπευθύνου η καταγγελία :joy:

3 Likes

Leakαρε βίντεο από την προπόνηση των Warriors,εντωμεταξύ πριν λίγους μήνες έγινε αυτό

2 Likes

Ποσοι ενδιαφερεστε για Fantasy League στο ΝΒΑ?

Ειναι λιγο τελευταια στιγμη, αλλα αν εχουμε καπου 7-8 να ενδιαφερονται, μπορουμε να κανουμε το draft Δευτερα βραδυ (ή Κυριακη) και να ξεκινησουμε απο Τριτη που ξεκιναει κι η λιγκα.

Τον αγαπω.

Σκληρή τιμωρία αναμένεται (ακόμα) από τους Warriors.
Θα είχε ενδιαφέρον αν το μπουκέτο το έτρωγε ο Καρυ τι θα γινόταν. Ή αν το έδινε ο Πουλ στον Γκριν.
Οι Celtics, προς τιμή τους, τιμώρησαν τον Ουντοκα για θέματα παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού, βάζοντας σε κίνδυνο την πορεία πρωταθλητισμού για φέτος, όντας μάλιστα φιναλίστ πέρσι.
Κρίμα οι Warriors μου έβγαζαν άλλη εικόνα και δε βλέπω καμιά ποινή.
Ο Κερ μάλιστα περισσότερο στάθηκε στο γεγονός ότι διέρρευσε αυτό παρά στο μπουνιδι.
Θα μου πεις οκ αυτά γίνονται στις ομάδες , άντρες είναι, ο άλλος τον έσπρωξε πρώτος, ο Γκριν είναι ιδιόρρυθμος και έτσι έγινε πετυχημένος.
Οκ. Για μένα δίνεται λάθος μήνυμα με αυτό τον τρόπο.

Απιστευτα διαφορετικες περιπτωσεις.
Οι Celtics τιμωρησαν τον Udoka για ολη την χρονια για να μην τον απολυσουν.
Και κυριως για να μην τον παρει καποια αλλη ομαδα. Παιζει σοβαρα να απολυθει ουτως ή αλλως σε 1 χρονο.

Ισως σταθηκε περισσοτερο στο οτι διερρευσε, γιατι ηδη εχουν βγει ενα σωρο παικτες και εχουν πει οτι αυτα ειναι πιο συχνα απο οσο νομιζει ο κοσμος. Ηδη ο Λιλαρντ κι ενα σωρο αλλοι εχουν πει οτι σιγουρα εχουν δει μπουνιδι να πεφτει σε προπονησεις.

Συμφωνω.
Η λογικη νομιζω ειναι οτι μιας και θα παρουσιασουν τα δαχτυλιδια των πρωταθλητων στον πρωτο αγωνα απεναντι στους Lakers, θα ηταν λιγο κριμα να μην ειναι ενας απο τους βασικους πρωταγωνιστες αυτης της δυναστειας τα τελευταια 10 χρονια. Το πιο δικαιο θα ηταν να χασει μαλλον 4-5 αγωνες ο παπαρας, μπας και στρωσει λιγακι.

Νομίζω πως ο Γκριν το έχει χάσει τελευταία. Όλη η κουβέντα για το μαξ συμβόλαιο που θεωρεί πως αξίζει (στα 34 θα είναι όταν θα πρέπει να υπογράψει νέο συμβόλαιο), οι προστριβές με το Ντουράντ πιο πριν, με τον Πουλ τώρα κοκ τον κάνουν να μοιάζει σαν κλόουν που ψάχνει υλικό για το podcast του, παρά για τον συνδετικό κρίκο της ομάδας (όπως θέλει να παρουσιάζεται - και πιθανότατα να ήταν μέχρι πριν κάποια χρόνια).

Παίκτης που σίγουρα είναι μεγάλο μέρος της δυναστείας των Warriors, που δίνει ενέργεια με την άμυνα του, αλλά και που τους στέρησε ένα πρωτάθλημα με τα ίδια καραγκιοζιλίκια και που (άποψη μου) θα ήταν πολύ χειρότερος (όπως αποδείχτηκαν πολλοί) αν έφευγε από το πλευρό του Steph. Για να το πω πιο απλά, περισσότερα χρωστάει ο ίδιος στους Warriors από όσα θεωρεί πως του χρωστάνε.
Eιδικά τα τελευταία 2 χρόνια το παιχνίδι του έχει γίνει εντελώς μονοδιάστατο. Προσωπικά θα ήθελα να πάει στο καλό, να πάει να παίξει δίπλα στο LeBron που τόσο θέλει, να συνθέσουν μια brick team και να τον καμαρώνουμε στο Shaqtin a fool.

3 Likes

Συμφωνω σχεδον στα παντα, αν και ακομα τον θεωρω πολυ σημαντικο για την αποδοση της ομαδας, και ειδικα την συνεργασια του με τον Steph Curry. Δε νομιζω οτι υπαρχει μπασκετμπολιστας στον κοσμο που να μπορει να κανει σκριν ωστε να σουταρει ο Καρι χωρις να εχει 4 χερια στη μαπα του καλυτερα απο τον Green. Αυτο φανηκε κυριως στην σεζον που μας τελειωσε πριν 3 μηνες, οταν τραυματιστηκε στην μεση ο Γκρην και τα ποσοστα του Καρι αρχισαν να πεφτουν. Κατι που σιγουρα συνεβη και για αλλους λογους, αλλα ενας λογος ηταν το ποσο ομορφα του εστηνε τα σουτ ο Γκρην.

Σε ολα τα αλλα συμφωνω απολυτα. Παρολα αυτα θεωρω οτι υπαρχει χρονος για να βαλει μυαλο και υπαρχει χρονος για να τα βρουνε ολοι μεταξυ τους (παικτες, προπονητης, Γκρην και Πουλ, διοικηση) και αν πραγματικα θελει να υπογραψει νεο συμβολαιο με τους Warriors το καλοκαιρι (33 θα ειναι, οχι 34, στα 34 του ληγει το συμβολαιο αλλα η οψιον ειναι το 2023)

Ξαναρωταω γιατι ισως και να χαθηκε στην ροη.

Ψηνεται κανενας για fantasy NBA στο ESPN? Μπορω να φτιαξω μια λιγκα πολυ γρηγορα και να κανουμε το draft ειτε Κυριακη ειτε Δευτερα βραδυ. Θα εχει πλακα, εστω και 7-8 ατομα να βρουμε μπορουμε να το κανουμε.

1 Like

Τι είναι το fantasy;

Ο Green πέρσι ήταν κομβικός για το πρωτάθλημα, γενικά το θέμα έχει μεγαλοποιηθεί πάρα πολύ ακριβώς επειδή είμαστε στην εποχή που υπάρχει παντού μια κάμερα.

Θα αντισταθω απο το να σε πω boomer γιατι θελω να σε πεισω να συμμετεχεις :stuck_out_tongue:

Ο καθενας μας διαλεγει μια ομαδα απο παικτες μεσω εικονικου draft, και μετα καθε βδομαδα αναμετρωμαστε σε ζευγαρια, οπου κερδιζει οποιος μαζεψει περισσοτερους ποντους. Μαζευουμε ποντους με βαση τις επιδοσεις των παικτων που εχουμε στην ομαδα μας. Μετρανε ολες οι κατηγοριες, με διαφορετικη βαρυτητα η καθε μια. Ποντοι, ριμπαουντ, ασιστ, κλεψιματα, ποσοστα σε διποντα, ποσοστα σε βολες κτλ. Οποτε ειναι σαν να εχουμε την δικη μας λιγκα. Δεν χρειαζεται να αφιερωνει πολυ χρονο κανεις, γυρω στα 5-10 λεπτα την ημερα ειναι αρκετα, για να επιλεξεις ποιους παικτες θα εχεις στο “γηπεδο” και ποιους στον παγκο.

ΟΚ, παίζω.

1η μου επιλογή ο Draymond.

1 Like

Σίγουρα είναι πολύ χρήσιμος. Μόνη μου ένσταση είναι πως επειδή δεν απειλεί (καθόλου) πλέον από μέση-μακρινή απόσταση, είναι ένας από τους λόγους που ο Steph έχει 4 χέρια πάνω του, και δεν το πληρώνουν οι αντίπαλοι. Ειδικά με τη Βοστώνη τον άφηναν προκλητικά και ντούμπλαραν τον Κάρι.

Αλλά δεν ανησυχώ για τους Warriors, έχουν στον πάγκο τον ιδανικό άνθρωπο να τους βγάλει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Για fantasy είμαι μέσα - αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχω χρόνο να ανανεώνω τακτικά την ομάδα. Μια φορά τη βδομάδα μπορείς να αλλάζεις παίκτες;

δεν κανω fantasy γιατι κανεις δεν εκανε για premier league οταν σας ειπα και τωρα δεν μπορω να φλεξαρω την καταταξη μου

2 Likes