Nba

5 Likes

Το οποίο ματς με τους Spurs ήταν βέβαια στο -8 στα 45". Το αξιοσημείωτο εκεί (πέρα από την ανατροπή) ήταν πως ο T Mac σκόραρε και τους 13 πόντους.

Το ρεκόρ για ομάδες που χάνουν για 9 πόντους με 35" να απομένουν είναι 0 νίκες - 13.884 ήττες, τα τελευταία 20 χρόνια που το ΝΒΑ κρατάει αυτό το στατιστικό (είμαι σίγουρος ότι ήδη ξεσκονίζουν τα κοιτάπια τους για να βρουν πότε έχει ξαναγίνει τέτοια ανατροπή).

Επίσης, Luka 60άρα με μόλις 2 τρίποντα. Άσε τους καμμένους να λένε για το usage rate του.

3 Likes

Φοβερό στιγμιότυπο από τον χθεσινό αγώνα των Celtics με τους Rockets. Μακράν από τους πιο εντυπωσιακούς ανεμόμυλους που έχω δει.

Εννοειται ειναι ο Larry Bird του παροντος. 100% ακριβης παρομοιωση, την εχουν κανει εδω και χρονια, οποιος διαφωνει ειναι τυφλος. Δεν ειδα χθες το βραδυ στιγμιοτυπα πριν ποσταρω, δεν ειχα καν παρει πρεφα οτι παιχτηκε τρελη ανατροπη, η οποια με βαση το παρακατω:

…σημαινει οτι μιλαμε κυριολεκτικα για την μεγαλυτερη ανατροπη στην ιστορια του ΝΒΑ στο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα. Φοβερο πραγματικα. Ευχαριστουμε τους Knicks που για μια ακομα φορα αποτελεσαν σακο του μποξ ωστε να δημιουργηθει ενα ρεκορ. Τους εχει ξεφτιλισει ο Kobe, τους εχει ξεφτιλισει ο Curry, εχουν ερθει ολοι στο MSG και εχουν γραψει ιστορικες επιδοσεις και σε ατομικο και σε ομαδικο επιπεδο, ε μια ακομα ιστορικη ξεφτιλα για τους Knicks λοιπον στο Τεξας χθες βραδυ. Συνδυασμος και απαραμιλλης ατομικης επιδοσης απο τον Luka, και μοναδικης ανατροπης για τους Mavericks που δεν ειχε γινει τις προηγουμενες 14 χιλιαδες φορες στις οποιες ομαδες βρεθηκαν σε αυτην την θεση :joy:

Καλα τωρα σορρυ κιολας αλλα μεγαλυτερη μαγκια ειναι να βαζεις 60 ποντους με 7-8 τριποντα και πολυ λιγοτερες απο 22 ελευθερες βολες που εκτελεσε ο Luka χθες :stuck_out_tongue: O Klay Thompson εβαλε 60 ποντους σε 29 λεπτα και με 11 τριπλες με την μπαλα συνολικα (!) , εκτελωντας κυριολεκτικα τις μισες βολες (11)

Προσωπικα δεν εντυπωσιαζομαι τοσο απο τις 60αρες του Wilt που ηταν 30 εκατοστα ψηλοτερος απο τον μεσο παικτη ΝΒΑ και εβαζε 25-30 διποντα μεσα στην ρακετα, οσο εντυπωσιαζομαι απο Master Class επιδειξη απο σουτερ που τα βαζουν απο παντου. Ο Luka ειναι το δευτερο, απλα ετυχε χθες να σουταρει μονο 6 τριποντα. Σε αλλους αγωνες που βαζει 40αρες σουταρει 10-12 τριποντα και ευστοχει στα μισα στις καλες του βραδιες.

2 Likes

Διαφωνώ εγώ. Είναι ο Ντονσιτς και θα αφήσει τον δικό του μύθο. Νταξ τεχνικά δεν διαφωνώ αλλά είπα να γράψω την φιλοσοφία μου :joy:

Ντονσιτς, Τέιτουμ και Γιοκιτς κάνουν απίστευτα πράγματα και πιστεύω ένας από αυτούς πρέπει το MVP με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Από πίσω άλλη μια δυνατή 3αδα με Μοραντ, Εμπιντ κ Γιάννη

2 Likes

Ο Μοραντ φετος ειναι κατωτερος απο οσους ανεφερες ξεκαθαρα. Εχει ελαφρως καλυτερα νουμερα σε ριμπαουντ και ασιστ, αλλα προς το παρον εχει χαμηλοτερα ποσοστα σε διποντα και τριποντα και περιπου ιδια παραγωγη σε ποντους με περυσι. Ειναι ακομα φυσικα τοπ 10 παικτης στην λιγκα, αλλα για κανενα λογο κορυφη. Βασικα ο Στεφ Καρι ειναι πολυ πιο ψηλα στην μαχη για MVP ή εστω θα επρεπε να ειναι. Απλα οι Warriors ειναι για πεταμα εκτος εδρας.

Λογος που ειναι πολυ πιθανο να στερησει και το MVP απο τον Luka. Αν οι Mavericks ηταν εστω στο τοπ 4 της Δυσης , θα ηταν το φαβορι. Αλλα δεν ειναι καν απιθανο να χασουν τα playoffs, κι ας εχουν τον παικταρα στην ομαδα τους. Ο MVP πρεπει να κανει τρομακτικη χρονια σε ατομικο επιπεδο, αλλα και να βοηθαει την ομαδα του να παει ψηλα στην καταταξη. Με βαση την βαθμολογια οπως εχει τωρα, οι μονες ρεαλιστικες επιλογες ειναι Jokic (φαβορι), Tatum, Giannis και Embiid. Αν ανεβουν 4-5 θεσεις οι Mavericks, o Luka μαλλον τους προσπερναει για πλακα.

4 Likes

Οι 22 βολές βέβαια σημαίνουν φθορά για τους αμυντικούς και εύκολους πόντους (όσο κι αν δεν είναι το ατού του οι βολές).

Το βασικό βέβαια είναι ο πλουραλισμός του Λουκα. Μπορεί να σουτάρει από τριπλα, μπορεί να μπει στο ζωγραφιστό, έχει mid range. Σε catch n shoot τον είδαμε πιο πολύ πέρυσι που είχε τον Brunson δίπλα του και ήταν επίσης καλός. Και φυσικά αυτός και ο Γιοκιτς έχουν ίσως το υψηλότερο μπασκετικό IQ αυτή τη στιγμή στη Λίγκα.

Edit: Με ρεκόρ +0.500 ο Λουκα έχει καλές πιθανότητες για MVP νομίζω.

1 Like

Μαζι με τον Καρι ναι. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τρωει φτυσιμο σε τετοιες κουβεντες ο Στεφ.
Απο τους πιο εξυπνους παικτες που εχουν περασει απο το αθλημα διαχρονικα.

1 Like

Ναι σίγουρα. Και το καλύτερο footwork μακράν του δεύτερου, άλλο ένα στοιχείο που δεν παίρνει τόσο credit.

1 Like

Τον σκέφτηκα και τον Κάρυ αλλά η ομάδα του δεν πάει καλά και έχει χάσει αρκετά ματς. Παραμένει απολαυστικός όταν παίζει βέβαια.

Απίστευτη χρόνια και να πηγαίνει η ομάδα καλά τα τικαρουν 4 παίχτες. Εμπιντ, Γιάννης, Γιοκιτς και Τέιτουμ. Ένας απ’ αυτούς πιστεύω θα το πάρει το MVP.

1 Like

…το οτι εχει κανει χρονια κατα την οποια ηταν πρωτος στο πρωταθλημα στις ασιστ;

Αυτο σιγουρα πιο εντυπωσιακο! :stuck_out_tongue:

Μπορει κανεις να πει οτι τα τελευταια 5 ματς του Λουκα πηγαν καλα για αυτον και την ομαδα του.

3 Likes

Τι καλά; Πάρα πολύ καλά

1 Like

Τρίκαλα βασικά. Και δεν εννοώ Κορινθίας.

2 Likes

Ματσαρα έχει σήμερα Ντένβερ-Βοστώνη

1 Like

Φέτος δεν παρακολουθώ τόσο πολύ το ΝΒΑ όσο παλαιότερα χρόνια. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται ότι έχει κόψει η Cosomote το replay tv. Καθώς τα μεσημέρια πηγαίνω και τρώω στο πατρικό μου, άραζα με τους γονείς μου και έβλεπα σχεδόν ένα αγώνα την ημέρα και έτσι μπορούσα να έχω άποψη. Τώρα πάω, τρώω και NBA γιοκ.

Στα λίγα που έχω δει, μου αρέσει πολύ το Κλίβελαντ. Έχει τα φόντα να πάει μέχρι κ τελικό περιφέρειας.
Όσο για το πρωτάθλημα. Οι Νάγκετς δείχνουν φαβορί, αλλά πιστευω τους λέιπουν οι μεγάλοι παίκτες πέραν το Γιόκιτς… Θα δείξει… Ίσως Σέλτικς μετά.

Σέλτικς, Νετς και μετά όλοι οι άλλοι.
Θα έβαζα και Μπακς αλλά θα πρέπει να ρολαρει η τριάδα. Και ο Μίντλετον δεν έχει γυρίσει ακόμα.

Χαμος σημερα.

• Cavaliers τεραστια νικη με 145-134 επι των Bulls στην παραταση, με τον Donovan Mitchell να σκοραρει 71 ποντους, οι οποιοι αποτελουν την 8η υψηλοτερη επιδοση στην ιστορια του ΝΒΑ.

• Ηττα για τους Nuggets που ειναι απιστευτα φορμαρισμενοι απο την μετρια Minnesota, που μπορει να οδηγησει σε ακομα μια αλλαγη στην κορυφη στην Δυση.

• Το παιχνιδι της ημερας στο San Francisco, οπου οι Golden State Warriors κερδισαν μετα απο δυο (!) παρατασεις τους Atlanta Hawks, με 54 ποντους του Klay Thompson, την 2η καλυτερη επιδοση της ιστοριας του. Ακομα και να ειχαν χασει οι Dubs, θα ειχα χαρει παρα πολυ για τον Klay, ειναι φοβερο να τον βλεπεις να επανερχεται στο 95% των ικανοτητων του μετα απο 2 χαμενες χρονιες λογω τραυματισμων.

• 12 νικες σερι οι Nets και 7 νικες σερι οι Mavericks, οι πιο φορμαρισμενες ομαδες αυτην την στιγμη μαζι με τους Nuggets και τους Warriors μαλλον. Οι Warriors εχουν 17-2 στην εδρα τους (1οι σε ολο το ΝΒΑ εντος εδρας) και 3-16 εκτος εδρας (30οι και τελευταιοι σε ολο το ΝΒΑ), και δεν ξερω αν μια τοσο ακραια διαφορα στην επιδοση εχει γινει ποτε ξανα σε τοσο προχωρημενο σταδιο της σεζον, αφου ειμαστε 3-5 παιχνιδια πριν το μισο της σεζον για καθε ομαδα.

Η Δυση ειναι απιθανη φετος. Στις πρωτες εβδομαδες την 1η θεση ειχε η Utah, η οποια πλεον βρισκεται στην 10η θεση. Λιγο μετα, την πρωτη θεση ανεκτησαν οι Blazers με ενα πολυ καλο σερι, οι οποιοι βρισκονται στην 7η θεση. Στη συνεχεια ειχαμε τους Phoenix Suns να καθονται για κανα 2-3 βδομαδες στην κορυφη, οι οποιοι με ελευθερη πτωση (εν μερει και λογω απουσιας του Booker) πλεον βρισκονται στην 8η θεση. Οι Mavericks ηταν καπου στην 10η θεση μολις πριν 2 εβδομαδες, και λογω της ανεπαναληπτης φορμας στην οποια βρισκεται ο Luka, εχουν ανεβει στην 4η θεση, με βλεψεις για πιο ψηλα. Απο τον Οκτωβριο εως σημερα, στην κορυφη εχουν βρεθει επισης για μερες ή και βδομαδες οι Pelicans, οι Grizzlies, και οι Nuggets. Συνολικα 6 ομαδες δηλαδη εχουν περασει απο την 1η θεση. Αντε να δουμε τι θα γινει μεχρι το τελος της κανονικης σεζον. Οι Nuggets στην πρωτη θεση εχουν 24-13 και οι Warriors στην 9η θεση 20-18.

5 Likes