Nba

Πάνω σε αυτό μια ερώτηση, είναι στην κουλτούρα τους να πηγαίνεις γήπεδο για την φάση hot dog, μπύρα και ότι δούμε ?? Γιατί τα γήπεδα είναι τρομακτικά γεμάτα αλλά ο κόσμος τέρμα cool

2 Likes

Τη μία φορά που πήγα ΗΠΑ (Σαν Φρανσίσκο) είπα να το δοκιμάσω, μετά και από προτροπή του φίλου που μένει εκεί και πήγα να δώ Giants, πέρασαν 3+ ώρες, δεν είχα καταλάβει τίποτα από το παιχνίδι.
Το οποίο δεν είχε τελειώσει κιόλας οπότε την έκανα, δεν άντεξα.

Τουλάχιστον το διασκέδασα με τα 200 διαφορετικά είδη τζανκ φουντ γύρω γύρω.

3 Likes

Ναι, παρα πολυς κοσμος παει για την εμπειρια και το κλιμα στο γηπεδο, και οχι για τον αγωνα. Δε με ενοχλει προσωπικα κατι τετοιο, δεν βρισκω κατι κακο στο να πηγαινει καποιος σε μια κοινωνικη εκδηλωση χωρις να τον ενδιαφερει το αντικειμενο και παρα πολυ.

Η αληθεια ειναι πως ολα τα αθληματα εχουν πολυ μεγαλυτερο ενδιαφερον αν καποιος ξερει τους κανονες και το πως παιζεται το αθλημα. Καποτε ηξερα τους κανονες του baseball (παραδοξως πολυ πριν μετακομισω εδω, και ο λογος ειναι οτι πηγα να δω baseball στην Ολυμπιαδα της Αθηνας, θλιβερη φαση με το πολυ 50 ατομα στο κοινο :stuck_out_tongue: ) και μπορουσα ας πουμε εστω να παρακολουθησω για λιγη ωρα με καποιο ενδιαφερον. Το Murican Football απο την αλλη εχει πολυ ενδιαφερον οσον αφορα τον παραγοντα τακτικης, αλλα απο θεαμα κι εκει λιγα πραγματα.

On topic, ειμαστε στη μεση της σεζον και κανενας δεν μπορει να προβλεψει με σιγουρια πως θα πλασαριστουν οι ομαδες στην κανονικη σεζον, ουτε σε Ανατολη, ουτε σε Δυση. Σε Δυση βεβαια τα πραγματα ειναι πολυ πιο αμφιρροπα αφου νομιζω οτι υπαρχουν τουλαχιστον 5 ομαδες με βλεψεις για τελικους περιφερειας. Στην Ανατολη το βρισκω δυσκολο (αλλα οχι ακατορθωτο) να χωθει καποια ομαδα εκτος απο Βοστονη, Μιλγουοκι και Μπρουκλιν στους τελικους περιφερειας. Τα προφανη outsiders ειναι η Φιλαδελφεια και το Κληβλαν.

ΥΓ. Θα ειναι πολυ αστειο αν οι Suns, που ηταν στην 1η θεση πριν κατι εβδομαδες στην Δυση, βγουν εκτος playoffs τελικα. Ειναι στην 10η θεση αυτην την στιγμη και οσο ειναι τραυματιας Devin Booker, ασταθης DeAndre Ayton και on and off Chris Paul, δεν αποτελουν και σοβαρη απειλη.

2 Likes

Μακάρι να είχαμε λίγο μυαλό και να το κάναμε κοινωνική εκδήλωση και στα δικά μας γήπεδα και να μην ήταν άδεια όλα πέρα των 4 μεγάλων

1 Like

5 μεγάλων

Εγω τρια μεγαλα ξερω στην Ελλαδα, ποδοσφαιρο μπασκετ και βολει, ποια ειναι τα 4 και 5? :stuck_out_tongue:

Αντε πες και το χαντμπολ ξερω γω? Τα γηπεδα βεβαια ειναι αδεια σε ολα τα αθληματα στην Ελλαδα εκτος απο το ποδοσφαιρο, αν δεν κανω λαθος. Παει κοσμος δηλαδη να δει μπασκετ περα απο τις μεγαλες ομαδες? Καλα για βολει και τα αλλα… απλα οχι

Ομάδων εννοεί, όχι αθλημάτων.

2 Likes

Α ναι, ειμαι χαζος.

Σκεφτηκα το χωρις λογο πολυπλοκο. Συμβαινει συχνα.

5 μεγαλοι βεβαια στην Ελλαδα… με το ζορι 3 αν οχι 2.

Antigravity…

1 Like

Συμφωνώ κατά πολύ με αυτά.
Φέτος ειδικά πέραν από φάσεις απομονωμένες δεν μπορώ να παρακολουθήσω ΝΒΑ ούτε στα 9λεπτα βίντεο που ανεβαίνουν.
Η κανονική περίοδος πια μοιάζει σαν αγώνες επίδειξης.

Όταν πήγα Βοστόνη μετά από NY, πήγα στο Bleacher Bar εν ώρα αγώνα. Αυτό είναι ένα μπαρ χτισμένο μέσα στο γήπεδο των Boston Red Sox (Baseball), χωρίς όμως να είναι μέρος του γηπέδου, δλδ βλέπεις μέσα στο γήπεδο χωρίς να πληρώνεις εισιτήριο.

Ε οι διπλανοί μου μου έπιασαν ψιλή κουβέντα (κλασικοί extrovert-small talk Αμερικάνοι αγαπώ) και μου λένε “α εμείς έχουμε εισιτήρια για το γήπεδο”. Και τους λέω και γιατί κάθεστε στο μπαρ. Και μου λένε κάτι σε φάση “ε, θα πάμε πιο μετά, εμείς για τις μπύρες και το φαί ερχόμαστε και εδώ έχει καλύτερο φαί από το γήπεδο”. Απ’ ότι έχω καταλάβει για μεγάλη μερίδα ή και πλειοψηφία των Αμερικάνων τα αθλήματα είναι σαν είδος εξόδου απλά, κάτι που βρίσκω γαμάτο.

Υ.Γ. Να και η φώτο!

4 Likes

Τι παράσταση δίνεις πάλι ρε Λούκα.

Πολυ μετρια για τα δικα του δεδομενα? :stuck_out_tongue:

Ψιλο-εβλεπα το ματσακι σε μπαρ στο Μπρουκλιν με την ομαδα (7Χ7) και ο Ντονσιτς ηταν επιεικως μετριος. Ναι μεν εβαλε 30 ποντους, αλλα τα νουμερα δεν λενε παντα την αληθεια. Με 9/19 σουτ και 7 λαθη, δεν μπορεσε στο τελος του αγωνα να εξασφαλισει την νικη για τους Μαβερικς ε. Εχασαν στην εδρα τους απο τους Χοκς, μια μετρια ομαδα.

Απο την αλλη γινεται ματσαρα αυτην την στιγμη στην Βοστονη. Στο ημιχρονο οι Warriors ειναι μπροστα με 55-54 και εχω χαρει μπασκετακι. Εκλεισε το ημιχρονο ο Στεφ με μπαζερ μπητερ απο το κεντρο, ο ανθρωπος ειναι απο αλλον πλανητη. Γουσταρω και το narrative τωρα τελευταια που εχει βγει προς τα εξω, οτι ο Steph Curry ειναι ο Jordan της εποχης μας, πραγμα που αποτελει και αληθεια φυσικα. Το ειπε και ο Steve Kerr, το ειπαν κι αλλοι αυτες τις μερες. Και εχουν δικιο. Οταν επαιζαν στην Washington πριν λιγες μερες οι Warriors, φωναζαν σε εκτος εδρας ματς ολοι οι θεατες “MVP MVP”. Μονο για τον MJ γινονταν αυτα τα πραγματα. Δειτε ποσος κοσμος στην εξεδρα σηκωνει τα χερια του ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ οταν φευγει η μπαλα απο τα χερια του Καρι στην ληψη απο πισω :smiling_face_with_tear:

1 Like

Νταξ όταν το έγραψα αυτό πρώτη περίοδο είχε 19 πόντους και έπαιζε πολύ καλά :sweat_smile:

Κάρι τρελό τρίποντο στο ημίχρονο. Ωραίο ματς πράγματι

1 Like

Οκ δικαιο ναι. Εγω ειδα μονο την 4η περιοδο.
Δεν ειχα παρει πρεφα οτι εκανε τοσο τρελη 1η περιοδο και μετα επεσε τοσο :stuck_out_tongue:

1 Like

Οι Warriors κέρδισαν μέσα στο Cleveland με 23/43 τρίποντα (είχαν 21/34 σε κάποια φάση).
Απαραίτητη σημείωση. Δεν έπαιζε ο Curry. Ούτε ο Klay.

Αυτό όσον αφορά τα τρίποντα. Γιατί δεν έπαιζαν ούτε οι Wiggins και Green. (Nταξ, δεν έπαιζε και ο Mitchell από την άλλη).

1 Like

Εχω κλαψει

4 Likes

Στο ιδιο παιχνιδι, στον ιδιο παικτη :smiling_face_with_tear:

2 Likes