Nba

Νίκη με αμυνάρες, κυριαρχία στο ζωγραφιστό και mid-range από τα 5-6 μέτρα, με συγκίνησε το L.A., λες και είμαστε 20 χρόνια πίσω, εντελώς δίκαιο το 3-1 μέχρι τώρα, και ας πήγαινε για 2-2.

Ο Poole τι φάση; Αποδεικνύεται μέγας μύστης.

Αυτό βασικά.

Βέβαια και οι υπόλοιποι δεν πήγαν πίσω, στο τελευταιο 3λεπτο έγιναν όλα λάθος εκτός από ένα penetration του Στεφ.

Η μια επίθεση χειρότερη από την άλλη, δεν διαφωνώ. Αλλά παίχτηκαν και αμυνάρες, όπως του Davis πάνω στον Curry.

Poole όσο τον βλέπω στα play off, απορώ γενικότερα με το παιχνίδι του, αλλά ναι.

Η πρώτη άμυνα ήταν πράγματι πολύ καλή και τον οδήγησε σε βεβιασμένο δίποντο, από τη στιγμή που πήρανε το επιθετικό ριμπάουντ όμως, το τρίποντο ήταν εντελώς βεβιασμένο. Φυσικά είναι ο Στεφ και έχει βάλει άπειρα τέτοια σουτ, αλλά ως επιλογή στο χρονικό σημείο και με το σκορ στο -1 ήταν λάθος.

Τραβηγμένα και δίχως λογική και τα δύο σουτ του Κλεη πιο πριν, άγνωστο το τι σκέφτηκε ο Γκριν, κερασάκι στην τούρτα το blooper μετά το τζάμπολ.

1 Like

Και χρονικά, και η απόσταση, και το μομέντουμ, όλα λάθος ήταν σε αυτό το σουτ. Συμφωνώ, ο Steph έχει κερδίσει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει προφανώς, αλλά still.

Καλά ο Green νόμιζε πως παίζει με ομάδα tanking, τέτοιο play δεν κάνουμε ούτε στο Eurohoops κάθε Κυριακή. Απλά είναι και αργός πλέον, δεν του βγήκε ο διάδρομος προς το καλάθι, δεν πήγε για την επαφή αλλά πήγε μετά από κακή γωνία να σπάσει τη μπάλα, τον ευχαριστούμε για αυτό.

Κρατάει κανείς στατιστικό πόσες φορές ανά παιχνίδι ο Poole κάνει λάθος σε τρίπλα;

2 Likes

Ωραία τα λέτε συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα όσα λέτε, το αποπανω όμως απλά όχι. Ούτε αγωνιστικά, ούτε διαιτητικά. Το πρώτο ματς το έκλεψαν οι Lakers (και με τους δύο τρόπους), και ως τώρα οι ομάδες έχουν αποδειχθεί ισοδύναμες, το πιο δίκαιο σκορ θα ήταν μακράν το 2-2 αυτήν την στιγμή.

Jordan Poole έχει απλά εξαφανιστεί.

Ο Στεφ πήγε να το πάρει πάνω του, αλλά ίσως να έπρεπε να το κάνει με διείσδυση, αφού μέχρι τότε είχαν πετύχει όλες του οι διεισδύσεις ενώ ήταν κακός από το τρίποντο χθες.

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να γίνει το 2-2 χθες πάντως , γιατί και οι Lakers δεν έπαιζαν καλά. Καμιά συνοχή και δεν είχαν κανέναν παίκτη τους σε πολύ καλή φόρμα. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Λονι Γουόκερ απλά λολ

Δεκτή η άποψή σου, διαφωνώ, ειδικά αγωνιστικά, αλλά είπα τι πιστεύω, θα φανεί και από τη συνέχεια της σειράς.

Δύο ματς νίκες με 30 πόντους για εκάστη ομάδα, και δύο ματσάκια που κρίθηκαν κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Και με την διαιτησία κόντρα για την μια ομάδα στο ένα από αυτά. Θα μπορούσε να ήταν και 3-1 υπέρ των Warriors τώρα, με τις δύο ομάδες να έχουν παίξει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο μπάσκετ.

Δεν βλέπω ειλικρινά πως θα μπορούσε να είναι 3-1 υπέρ των Warriors, προσωπικά θα μου κάνει έκπληξη να πάρουν και δεύτερη νίκη, αλλά όπως είπα, θα φανεί. Τους θεωρώ λίγους φέτος, για μια σειρά από λόγους.

Τι εννοείς δεν βλέπεις πως θα μπορούσε να είναι 3-1? Το έγραψα αποπανω. Δύο ματς κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τρία σουτ να είχαν πάει διαφορετικά σε σε αυτά τα δύο ματς, και η σειρά θα ήταν 3-1.

Όταν ένα ματς είναι 112-112 και μένει μισό λεπτό, δεν κερδίζει απαραίτητα η ομάδα που έχει παίξει καλύτερα για 47.5 λεπτά , αλλά η ομάδα που βάζει το τελευταίο σουτ.

Το έγραψες, απλά έχω άλλη εικόνα και ερμηνεία των ματς και δεν το συμπυκνώνω σε 3 τελευταία σουτ, τα θεωρώ την κορυφή του παγόβουνου, δεν το καταλαβαίνω έτσι το σπορ (ίσως είμαι μυρωδιάς ή προκατειλημμένος).

Όπως είπα, 2-2 το βλέπω να μπορούσε να ήταν, 1-3 όχι. Δεν θα βγάλουμε άκρη βέβαια, οπότε σταματάω το σπαμ!

Καλύτερος 6ος παίχτης των lakers μέχρι τώρα

2 Likes

Μα ακριβώς αυτό κανείς όμως. Λες ότι οι ομάδες δεν είναι ισοδύναμες, επειδή οι Λεηκερς κερδίζουν 3-1. Την στιγμή που στο παρκέ έχουν αποδείξει ότι είναι ισοδύναμες με κάθε τρόπο νομίζω. Και δεν το λέω γιατί θεωρώ τους Warriors καμία ομαδάρα φέτος, ίσα ίσα, απλά και οι Lakers κακό μπάσκετ παίζουν.

Μυρωδιάς δεν είναι κανένας νομίζω. Τώρα το τι μπάσκετ προτιμάει ο καθένας, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν υπάρχει “ανώτερο” μπάσκετ νομίζω. Καλό και το mid range με σκληρές αμυνες, καλά και τα άπειρα switch and bait και pick and roll με ελεύθερα τρίποντα και ο βομβαρδισμός με αυτά. Προφανώς για να έχουμε φτάσει στο 3-1 με δύο ματσάκια να κρίνονται στο τέλος το σκορ θα μπορούσε να είναι από 1-3 έως 3-1 , μόνο τα δύο blowouts είναι δικαιωματικες νίκες.

Λέω το ακριβώς ανάποδο από αυτό που μου “χρεώνεις”, και δεν είναι θέμα προτίμησης μπάσκετ (αυτό για τα mid range ήταν απλά νοσταλγική αναφορά στον “Kobe” Walker) αλλά του πως ερμηνεύω το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων, λέω δηλαδή πως οι Lakers κερδίζουν 3-1 επειδή είναι πολύ καλύτεροι στα ματσαρίσματα έναντι των Warriors, θεωρώ κοινώς το αποτέλεσμα αναμενόμενο της εικόνας και του στυλ των δύο αντιπάλων. Αν πρέπει για να επικρατήσεις με blowout, μεταξύ άλλων αλλά από τα κύρια, να σου βάλει παίκτης σου 8/11 τρίποντα, τότε για μένα δύσκολο να επαναληφθεί, όσο ομαδάρα και να είσαι (που είσαι).

Αν οι Lakers έπεφταν με άλλη ομάδα σε αυτό το γύρο δεν ξέρω αν θα υποστήριζα τα ίδια για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισής τους.

Καλά με το cherry picking στατιστικών, δεν πάμε και πουθενά. Και για να κερδίσουν οι Lakers τρία ματς, έπρεπε να έχει ο Davis 17/23 σουτ ξέρω γω στο ένα ματς, στο χθεσινό 20/20 βολές η ομάδα τους, κ.ο.κ.

Αλλά τεσπά. Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω ποιο είναι το επιχείρημα σου περί εξήγησης του 3-1. Αν ήταν τόσο καλύτεροι οι Lakers, δε θα είχαν καθαρίσει τα ματσάκια από νωρίς? Γιατί έχουν πάει 2 ματς στον πόντο και γιατί έχασαν ένα με 30?

Επίσης, γνήσια απορία, είδες κάποιο από τα πρώτα 3 ματς ολόκληρο?

Όλα, και γνήσια παρατήρηση, μην με υποτιμάς :slight_smile:

Και κανένα cherry picking, έτσι παίζουν οι Warriors, απέναντι σε τέτοια άμυνα και ομάδα αν δεν βάλουν κάτι άλλο στο παιχνίδι τους μόνο έτσι θα κερδίσουν, κατά πάσα πιθανότητα, για μένα.

Οι Lakers ματσάρουν εξαιρετικά το GS ώστε αν τα παιχνίδια πάνε στον πόντο να μπορούν να τα διαχειριστούν καλύτερα, πιο σύνθετα, και ακόμα και αν βαράνε τούβλα να έχουν άμυνα, ή να πηγαίνουν για grind στις βολές και να κυριαρχούν στο ζωγραφιστό. Οι δε, ακόμη και αυτά τα στοιχεία, δεν τα κάνουν σταθερά και επαρκώς για να έχουν ουσιώδες plan b. Και δεν είναι συμπέρασμα αυτής της σειράς εδώ αυτό.

Αν το γυρίσουν οι GSW, εδώ θα είμαι να λέω έπεσα έξω, σιγά τα λάχανα.

2 Likes

Νομίζω ακριβώς αυτό που πήγε να κάνει o Green σχεδιάσανε (fake και μπούκα για layup ή weak side πάσα για τρίποντο στον Thompson), απλά ο Λεμπρόν το διάβασε αμέσως και έκανε αμέσως αλλαγή με τον AD

Το εξηγεί ωραία και εδώ (μετά το 6:30)

Λέτε για τον Steph κι αν έπρεπε να πάει για δίποντο, για το τρίποντο του Κλέι, για τη λάθος πάσα του Green, εδώ θα μου εξηγήσει κανείς τι στο διάολο σκεφτηκε;

Δεν σε υποτιμω, απλα ειναι ακρως φυσιολογικη ερωτηση μιας και τα ματσακια ειναι στις 5 τα ξημερωματα εκει περα :stuck_out_tongue: Βεβαια καποια καμμενακια τα βλεπουν τα ματσακια στην Ελλαδα και πανε για υπνο πιο μετα απο μενα, κι ας εχω αβανταζ 7 ωρων (!) ονοματα δε λεμε.

Ειναι cherry picking γιατι εστιασες στα 8/11 του Klay, ενω η ομαδα συνολικα ως ποσοστο δεν ηταν κατι εξωπραγματικο. Σε καποιος ματς θα τα βαλει ο Klay, σε καποιο αλλο ο Στεφ, σε καποιο αλλο θα βαλει μερικα ο Wiggins και μερικα ο Poole. Ελα που τα ποσοστα των Warriors απο το τριποντο ειναι ΧΑΜΗΛΑ αν μη τι αλλο, κι οχι ψηλα. Σε καμια περιπτωση δε μου φαινεται ορθολογικη οποιαδηποτε κριτικη στο παιχνιδι των Warriors, οταν εχουν παρει 4 πρωταθληματα με αυτον τον τροπο.

Σε αυτο δεν διαφωνω καθολου. Η αληθεια παραμενει ομως οτι δεν υπαρχει αρκετη στατιστικη για να βγει πολυ ασφαλες συμπερασμα απο αυτα. Ακομα κι αν δεν βασιζεσαι μονο σε αυτην την σειρα, πρωτον (Α) οι Warriors το εκαναν επιτυχημενα με τους Kings, και (Β) οι Lakers εχουν χασει πανω απο δεκα ματς στο τελος επειδη δεν μπορεσαν να τα κανουν επιτυχημενα αυτα που λες στην κανονικη σεζον, και δεν μιλαω για πριν τα trades. Καποιες φορες, ε καποια ματς κρινονται και στις λεπτομερειες και στην τυχη-ατυχια 2-3 φασεων στο ματς.

Σιγα μην το γυρισουν. 4-1 στην χειροτερη, 4-2 στην καλυτερη. Η ψυχολογια ειναι με τους Lakers αυτην την στιγμη, και η ψυχολογια μπορει να μην παιζει σχεδον καθολου ρολο κατα την αποψη μου οταν υπαρχει διαφορα δυναμικοτητας μεταξυ ομαδων, αλλα οταν μιλαμε για ισοδυναμες ομαδες (που πιστευω οτι εχουμε εδω), τοτε μπορει να γειρει την πλαστιγγα μια χαρα, οπως μπορει και η εδρα. Οποτε ακομα κι αν κερδισουν οι Warriors στο San Francisco, στο Los Angeles θα φανε μια 20αρα και θα ησυχασουν.

Ρε την Φιλαδέλφεια. Η Βοστώνη δεν βάζει τα τρίποντα, χάνει βολές, ο MVP ξεκόμπλαρε και κάνει πάρτυ.
Κάποια στιγμή θ αρχίσουν να μπαίνουν τα τρίποντα πιστεύω και θα γίνει ντέρμπι κανονικό.

1 Like