Nightwish

Δισκαρα. Το βινύλιο δε είναι μαγευτικό

@benjamin Μιλάς με γρίφους γέροντα

Edit μιλάς για το σόλο του Thomas?

Ωπ…ναι παλικαρε. Για τον προσωπικό δίσκο του Tuomas μιλάω. Τωρα τον άκουγα…Αυτο το good bye papa ανατριχιλα απλά. Αν βλέπεις και ταυτόχρονα την σκηνή με τον πατέρα του Σκρουτζ που τον αποχαιρετά…δάκρυα

Να το πρωτο single,καλο μου φαινεται.

3 Likes

Ναι ρε φίλε βγηκεεεεεεεε

Ναι ρε φίλε και όμως είναι καλό. Θα το ήθελα λίγο διαφορετικό με περισσότερη διάρκεια στα background φωνητικά εφφέ αλλά και πάλι δεν με χαλάει

2 Likes

Ωραίο! Heavy (για τα δεδομένα τους) δουλεμενο κ ωραίο ρεφρέν

Ωραιο ακουγεται, δεν με ενθουσιαζει το στιχουργικο κονσεπτ τμπχ αλλα κλαιν, το τραγουδι ακουγεται πολυ καλυτερο απο το συνηθισμενο safe πρωτο single τους οποτε μια χαρουλα.

Καλό Ριφ, σχετικά οκ ρεφρέν, αλλά αρκετά συμπυκνωμένοι συμβολισμοί και ίσως πέσει βαρύ …λογικά θα δουλεύει καλύτερα σαν μέρος συνόλου. Απλά στο πολύ θεατράλε, βγαίνουν βαρετοί, βλ Imaginaerum ή όπως το λέγανε.

1 Like

Καλά όντως στιχουργικά είναι ότι να ναι. Και συνθετικά πάντως δεν λες ότι βάζει και φωτιά στην άσφαλτο… ίσως έχει να κάνει με το τι περιμένει ο καθένας να ακούσει πλέον από την μπάντα.

Εν μέρει καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να πει ότι η θεματική μοιάζει/είναι απλή. Αλλά μεταξύ μας τώρα, αν αυτό είναι στιχουργικό ότιναναι, το 90% της μουσικής που κυκλοφορεί εκεί έξω τι ακριβώς θεωρείται;

Κατά τα άλλα ωραίο τραγούδι, Φλορ εσύ σουπερστάρ, και χάρηκα ιδιαίτερα που είναι και δεν είναι σέιφ (δεν έχει κάτι που δεν έχουν ξαναπαίξει, αλλά δεν πάει στη στάνταρ lead single δομή).

Και αφού αναφέρθηκε, εντελώς υποκειμενικά, θεωρώ το Imaginaerum ανάμεσα στις κορυφές των Nightwish. Μην πω κορυφή και φανώ υπερβολικός.

2 Likes

πάτος αντίστοιχα.

“Στιχουργικό πάτο” θεωρείτε το κομμάτι επειδή δεν έχει τη δομή Υποκείμενο-Ρήμα-Αντικείμενο, επειδή έχει άγνωστες λέξεις και δεν καταλαβαίνετε τι λέει ή επειδή δεν σας αγγίζει το θέμα του;

1 Like

Οχι μαν, το Imaginaerum, λέω ότι λόγω της υπερβολικής θεατρικοτητάς του με κούραζε αφάνταστα και το θεωρώ με βάσει τα γούστα μου όχι κορυφή, αλλά πάτο. Αυτό.
Το “νέο” κομμάτι αυτό ας πούμε ότι μου άρεσε χωρίς να τρελαθώ. Επίσης ποιες άγνωστες λέξεις?

Για αρχη τις λεξεις πατο και κορυφη αφου μαλλον δεν ξερεις τι σημαινουν :stuck_out_tongue:

Πατόκορφα με άλλες λεξούλες να σερβίρω ? Δεν τρολλάρομαι τόσο εύκολα.

Χιουμορακι ηταν ρηλαξ, εβαλα και ημοτζι για να μην παρεξηγηθω

Οχι ρε σεις δεν το θεωρω ο,τι να’ναι η πατο, απλα με τσιγκλαει λιγο το συγκεκριμενο θεμα της τεχνοφοβιας τυπου Black Mirror, αλλα ειναι δικο μου κολλημα αυτο, δεν λεω οτι ειναι κακο δηλαδη θεματολογικα με ψιλοχαλαει.

Το κομματι πολυ καλο.

Για single είναι συμπαθητικό κομμάτι,μην περιμένουμε να δώσουν δυνατό χαρτί με το καλημέρα.

Δλδ αν το σινγκλ δεν είναι το “Δυνατό” κομμάτι, τι το βγάνζ.
Άμα είναι μαπα - 2 τινά.

1. είναι το καλύτερο, αλλά είναι μάπα το καρπούζι.
  2. δεν έχει ξεκάθαρο σινγκλ - ή είσαι λίγο βλάκας… πχ κάνσας λέγανε να μην βάλουνε εκείνη τη μπαλάντα που τελικά τους έβγαλε μεροκάματο για μια ζωή, στο δίσκο γιατί σιγά το κομμάτι.

Το Nightwish συμπαθητικό, chord progression που το έχουν κάνει μανιέρα και ρυθμικά το ίδιο, απλά έχει η floor πιο πολλές πλευρές ερμηνευτικά από τις προκατόχους της.

Εμένα παιδιά δεν μου είπε τίποτα απολύτως το κομμάτι δυστυχώς …

Είμαι της άποψης ότι το σινγκλ πρέπει να είναι χιτακι , να ακουστεί και να συζητηθεί το όνομα σου στην πιάτσα μέχρι να βγεί ο δίσκος