Pain Of Salvation

Eπιτελους ειπε και για το Nocturne…8)

Νice job as usual Χρηστο!!:slight_smile:

Θα θελα παντως να ακουσω και την αποψη του πανω στην φυγη του Portnoy,oντας κι εκεινος ιθυνων νους στην μπαντα του.

Χαχαχα, Daniel και Shadow να αναλύουν για ώρες, πόσο λάθος ήταν αυτός που είπε “το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν”.

θενκς ρε.:smiley:

Χοκ, όπως είδες όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για Transatlantic ο χρόνος τέλειωσε. Για την ακρίβεια πρέπει να ήταν γύρω στις 2 όταν μου είπε ότι το πρωί ταξίδευε και δεν είχε φτιάξει τα πράγματά του ακόμα, χαχαχα. Αν και πιστεύω δεν θα έπαιρνε θέση.

Για το Nocturne πραγματικά είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να αποτυπωθούν. Μου τραγούδαγε την αρχική μελωδία που είναι αρκετα διαφοροποιημένη και νόμιζε πως του θυμίζει “Τίγρη και Δράκο” και για αυτό την άλλαξε.

Χεχεχε,καλα ναι δεν το συζηταμε,ποτε δε φτανει η ωρα με εναν τοσο “πολυλογα” συνομιλητη.Και γω ετσι πιστευω,οτι δε θα παιρνε θεση,αλλα ειμαι περιεργος,επειδη κι αυτος χρειαστηκε να παρει σκληρες αποφασεις κατα καιρους(οπως πχ με τον αδερφο του) και πως θα του φαινοταν πχ οι POS να συνεχιζαν χωρις αυτον κτλ.

Κοιτα εγω εντυπωσιαστηκα και μονο που ξερει τον Ζαππα πχ…δεν ειναι και ο πιο γνωστης πανω στα prog πραγματα(και οχι μονο),πορευεται εναν μοναχικο δρομο,οποτε δε μου κανει καμια εντυπωση που δεν ηξερε το Nocturne.Και ισως δωσει και αλλα τετοια δειγματα στο μελλον,δεν το αποκλειω…Και ο Portnoy ξερει τα κερατα του απο μουσικη και παλι δεν ηξερε σε φασεις που να σταματησει να"επηρεαζεται",πραγμα οχι πολυ καλο.Ενηγουεη,μεγαλη συζητηση πιστευω…:wink:

έλα ντε. όντως μεγάλη κουβέντα.

πραγματικά χαίρομαι πολύ όταν οι μουσικοί που θαυμάζω είναι και αυτοί με τη σειρά τους οπαδοί της μουσικής, αλλά είναι κάτι “ξεροκέφαλοι” τύποι σαν τον Daniel που έχουν άγνοια στερεοτύπων στο μυαλό τους (και ως εκ τούτου άγνοια κινδύνου), οι οποίοι καταφέρνουν και κάνουν κάτι δικό τους εν τέλει.

όσον αφορά το θέμα με τον αδερφό του, έχει μιλήσει περισσότερο…ο αδερφός του…:lol:

Πραγματικά εξαιρετική συνέντευξη και απολαυστικός όπως πάντα ο Daniel…

Αλλά ρε παιδιά, Monty Python, όχι Python[B]s[/B]… Θα φωνάζει ο Τραμπάκουλας πάλι και θα έχει δίκιο.:stuck_out_tongue:

:stuck_out_tongue:

προς τι η γλώσσα έξω? μια χαρά είναι…

Come Together :smiley:

*ο daniel σιγά σιγά περνάει από όλα τα όργανα μπας και κάποια μέρα κάνει την πιο ονειρική One man band

Η γλώσσα ειναι εξω γιατι η μπαντα τα κανει ολα και συμφερει :lol:

Κατέβασα τυχαία ένα άλμπουμ κάποιου Kalle Kappner, ο οποίος απ’ο,τι έψαξα, κάνει διασκευές κομματιών απο opeth και pain of salvation με πιάνο.

[B]Δεν[/B] το προτείνω καθόλου. Ειδικά σε όποιον θέλει να παίξει στο πιάνο τα τραγούδια των Pain. Είναι εντελώς ακατάλληλος. Όχι επειδή είναι πολύπλοκος κλπ, αλλά επειδή ο ήχος του και το παίξημό του είναι τόσο πρόχειρο, τόσο στεγνό, τόσο ξερό, (απλά τις συγχορδίες που υπάρχουν κατα τη διάρκεια του κομματιού ΧΟΝΔΡΙΚΑ !!! εναλλάσσοντας καμια φορά σε αρπισμούς… και απο πάνω τη μελωδία της φωνής) που όσο fan των Pain κι αν είσαι, αρχίζεις και βαριέσαι ακούγοντας τι παίζει.
Δεν ξέρω τι εμπειρία έχει στο πιάνο/πλήκτρα γενικότερα, αλλά [B]ακούγεται[/B] ότι … Δέν…!
Οπότε, αν κάποιος θέλει να επιρρεαστεί σωστά απο τη μουσική των Pain of Salvation ας ακούσει παρακαλώ κατευθείαν τον Hermansson, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο!!!

άκουγεσαι έξω φρένων!!

Ναι ήμουν!!!

Αλλά μετά έβαλλα και άκουσα το Road Salt One (επιτέλους, βρήκα χρόνο και διάθεση να ΚΑΤΣΩ να ακούσω κάτι με σοβαρά αυτιά… δηλαδή να μπορέσω να παρακολουθήσω αυτό που ακούω, χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου απο οτιδήποτε άλλο!!..)
Αν χαρακτήριζα με μια λέξη αυτό το άλμπουμ, τότε η λέξη αυτή θα ήταν: [COLOR=“DarkRed”][B]SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSEXY![/B][/COLOR]
Όσο και να ψιλοαπογοητεύτηκα απο το Scarsick, (αν εξαιρέσω μερικές στιγμές στην αρχή του δίσκου) … οι Pain ήρθαν να με αποζημειώσουν με το Road Salt One.
Πολλή ομορφιά βρίσκεται μέσα στα τραγούδια. Πολλές διαφορετικές μουσικές επιρροές επίσης, και μάλιστα ξεφεύγει απο τον “progressive metal” χαρακτήρα και περπατάει σε blues μονοπάτια, με αναμνήσεις ήχων του “BE”. ([B]Of Dust[/B])
Ακόμα συναντάει μέσα:
-Portishead ([B]Darkness of Mine[/B])
-Nightmare before christmass Aλλά ΚΑΙ Tori Amos
… απλά ακούστε ομοιότητα: [B]“Sleeping Under The Stars”[/B] με [U]Τhe Wrong Band[/U]
Στο πιάνο που ακούγεται στο “[B]Sisters[/B]” υπάρχει επίσης αέρας Tori Amos.
Αλλά την Tori, δεν την βρίσκω μόνο εκεί, την εντοπίζω και στην ερμηνεία του Daniel [SPOILER]που σε γενικές γραμμές δίνει ρέστα!!! είναι μεγάλος! είναι πολύ μεγάλος![SPOILER][/SPOILER][/SPOILER]στα χρώματος-blues κομμάτια του δίσκου… η οποία ερμηνεία μου θυμίζει πολύ έντονα τον αισθησιασμό της Tori…

τσιμπησα εισητηριακια για Αθηνα σημερα,δεν αντεξα :stuck_out_tongue:

και βρηκα ενα θαμμενο βιντεακι απο συμμετοχη Daniel

Ωραίος…κάνε κιάλλες ανασκαφές, αν είναι να βρίσκεις τόσο ωραία πράγματα:):!:

εληφθην :stuck_out_tongue:

PAIN OF SALVATION - All inclusive in 2011: Festival-Shows, ?Road Salt Two? and a new video clip!
After 2010 turned out to be a quite turbulent year for PAIN OF SALVATION (with numerous chart entries, Russian train bombs and the appearance at the huge Swedish ?Melodifestivalen?), it looks like they won?t slow down in 2011 either:

Though this year has just started, they have already played show in Cyprus, Greek and Turkey. Before they?re gonna add Hellfest in France to their international tour-schedule in summer, PAIN OF SALVATION will soon be headlining Sarrand and Manfest, two well-know Indian festivals.

Daniel Gildenlöw and other members of the band will also be part of a jury in two talent shows during their stay in India, just before they?ll be heading over to Sri Lanka to get in touch with the national press over there and also to play a show amongst a lot of other things.

And they won?t be alone on their trip halfway around the world! Their constant companions: Johan and Leif Simonsson and a camera. The filmteam has been with Daniel for a few years now to collect material for their documentary with the working title ?If Has to Bleed a Little?.

Moreover PAIN OF SALVATION are also working on a successor to their 2010 release ?Road Salt One? - quite plausibly titled ?Road Salt Two? - which will be released later in 2011. In the meantime, the band will also soon be launching the long-awaited and controversially discussed video for the song ?Where It Hurts? in a few weeks. Watch Out.

Ξεθάβω:p
Οι pain of salvation αποτελούν αντικειμενικά ένα εκ’ των κορυφαίων και ουσιαστικότερων συγκροτημάτων της εποχής μας.Όσοι δίσκοι τους έχω ακούσει είναι αριστουργήματα(όλους εκτός των Scarcick,One Hour By The Concrete Lake ).Τώρα όσον αφορά την ψηφοφορία είμαι ανάμεσα στα remedy lane,be και perfect element.
To be αποτελείται ένα από το αριστουργηματικό concept και κατά την γνώμη
μου αποτελεί το κορυφαίο και τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο τους.Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το απέδωσαν και live8O.
Το remedy lane είναι το αγαπημένο μου(αυτό ψήφησα),καθώς θεωρώ ότι έχει πιο όμορφες μελωδίες από το be και ας μην είναι το ίδιο ποικιλόμορφο.Έχει επιπλέον και αυτόένα κορυφαίο concept,καθώς και τον απερίγραπτο ύμνο beyond the pale,ένα από τα κορυφαία κομμάτια που έχω ακούσει.
Το perfect element στέκεται για μένα λίγο πιο κάτω από τους δύο προαναφερθέντες δίσκους,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί αριστούργημα.Και ο δίσκος αυτός αποτελείται από απίστευτες μελωδίες συνυφασμένες με τρομερούς στίχους και concept γενικότερα,κάτι το οποίο παρατηρείται σε πολύ λίγα συγκροτήματα της εποχής μας(όσα έχω ακούσει τουλάχιστον).

Remedy Lane…ανετα…8)

Τα Entropia και One Hour By The Concrete Lake δεν τα έχω ακούσει όσο τα υπόλοιπα, ντροπή μου, ξέρω. Το Be είναι καταπληκτικό, και έχει ίσως το καλύτερο PoS concept… Perfect Element απίστευτο άλμπουμ, αλλά δεν είναι Remedy Lane, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμς έβερ, ίσως για προσωπικούς λόγους αλλά γουατέβερ… Μόνο και μόνο για το ΕΠΟΣ Beyond The Pale αξίζει να είναι το καλύτερο!!..

Για Scarsick ούτε λόγος ε. Δε νομίζω πως συγκρίνεται με τα υπόλοιπα, αν και δεν είναι άσχημο άλμπουμ, ίσα ίσα…

Αν και κυκλοφορουν εδω και αρκετο καιρο στο νετ,παρτε μια γευση απο φωτογραφικο υλικο του video “where it hurts” που θα κυκλοφορησει το επομενο 10ημερο.
Στο Spoiler για προφανεις λογους :roll:

[SPOILER]

[/SPOILER]