Δεν κρινω τη μουσικη με βαση το ποσο heavy ειναι, ουτε αποτελει κατα το ελαχιστο κριτηριο για το ποσο θα μου αρεσει κατι. Για αυτο το λογο, ακομα και αν το καινουριο remix του Sell It To The World ηταν πιο heavy (δεν ειναι, ο ηχος στις κιθαρες και το μπασο ειναι απλα ταυτοσημος.) αυτο δε θα σημαινε τιποτα για μενα. Δεν εχω κανενα κολλημα με το BIN, και ουτε το εχω συνδεσει με κατι, απλα ο δισκος γαμαει, τελος. Μακραν το πιο υποτιμημενο τους αλμπουμ, και ολα αυτα μονο και μονο επειδη οι ιδιοι το εθαψαν και το αποκηρυξαν (επειδη ΑΥΤΟΙ ειχαν το κολλημα μαζι του, και συγκεκριμενα ο Γκρεγκ, ο οποιος παρολα αυτα εχει δηλωσει πως ειναι περηφανος για τα τραγουδια του ΒΙΝ, απλα δεν ηθελε αυτον τον ηχο και αυτην την παραγωγη, και ενιωσε πως η ΕΜΙ τους εκανε οτι ηθελε).
Κανενα τραγουδι δεν εχει θαφτει, καμια αποδειξη δεν υπαρχει για κατι τετοιο, ειδικα για το Sell It To The World που ηταν ηδη βαρυ κι ασηκωτο οσον αφορα τον ηχο (και γαματο οσον αφορα το τραγουδι γενικοτερα). Ομολογω οτι τα χορωδιακα μου αρεσουν αρκετα, και ταιριαζουν, αλλα αυτο ειναι ενα εντελως διαφορετικο θεμα. Ασε που τα χορωδιακα το κανουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ βαρυ απο οτι ηταν αρχικα (ισως και για αυτο να μου αρεσουν).
Και μιας και γινεται λογος για το BIN, καποιος αναφερθηκε στο Fader ως pop metal νωριτερα, παρουσιαζοντας αυτον τον ορο ως κατι αρνητικο. Λες και υπηρξε περιοδος απο το 1992 εως και τωρα, στην οποια οι Paradise Lost δεν ηταν pop metal…ehem ehem, ok, As I Die, True Belief, Sweetness, The Last Time, I See Your Face, One Second, Say Just Words, Permanent Solution, Fader, Mouth, Erased, Forever After, The Enemy, Requiem, Faith Divides Us, Honesty In Death, Tragic Idol, An Eternity Of Lies, No Hope In Sight και δε συμμαζευεται, μια καριερα γεματη χιτακια ειναι οι Paradise Lost, ηθελημενα, συνειδητα, και ενιοτε και επιτηδευμενα. Οποιος δεν το παραδεχεται αυτο, καλυτερα να βρει αλλη μπαντα να αποθεωνει ως “ξεχωριστη” και μοναδικη.
Το Fader ειναι εκπληκτικο τραγουδι και δε θα ηθελα με τιποτα να μην υπαρχει επειδη καποιοι το βρισκουν πολυ εμπορικο. Αλλωστε ηταν σε παμπολλα σετλιστς τους ακομα και χρονια μετα το BIN, μαζι με το Mouth.