Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

:-s :-s :-s :-s

Άν όντως , αντί για σιμιγδάλι , χρησιμοποίησε γιαούρτι και πέτυχαν…!!!
Τότε γιατί όχι :?

[size=6]ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ[/size]

Υλικά :
2 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ. περίπου αλεύρι μαλακό
1 ½ κ.γ. σόδα
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Σιρόπι:
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 φλ. νερό

Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.
Τα πλάθουμε μικρά γιατί μεγαλώνουν πολύ και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 C γιατί αλλιώς απλώνουν.
Όταν κρυώσουν τελείως τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.

Πριν 3 χρονια περιπου ειχα φιαξει καρυδοπιτα για μια ψυχη.Αλλα διστυχως μονο καρυδοπιτα δεν ηταν…Ειχε γευση μελομακαρονου.Λετε γιαυτο να με παρατησε?

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Υλικά

1 1/2 κούπα λάδι

1/2 κούπα μαγειρικό λίπος

1 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού

1/4 κούπας κονιάκ

2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το σιρόπι

2 κούπες μέλι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, για την επικάλυψη

Ατομα: Γίνονται 40-50 μελομακάρονα

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

Χρόνος ψησίματος: 30’
Εκτέλεση

Χτυπήστε 4΄ στο μίξερ ή στο μπλέντερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα 6 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη ζυμώματος. Ανοίξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μίγμα των υγρών υλικών. Παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ανακατέψτε το με τα υγρά υλικά και ζυμώστε το ελαφρά. Πλάστε με τη ζύμη μελομακάρονα κι αραδιάστε τα σε ταψί. Ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 30΄ περίπου, ώσπου να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό 5΄, αφαιρέστε τον αφρό και περιχύστε τα μελομακάρονα, μόλις βγουν από το φούρνο. ΄Οταν πιουν το σιρόπι, αναποδογυρίστε τα κι αφήστε τα να σταθούν, ώσπου να κρυώσουν εντελώς. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτήξτε μέσα τα μελομακάρονα ένα, ένα. Αραδιάστε τα επάνω σε αλουμινόχαρτο κι αφήστε τα να σταθούν, ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Rangel εχεις καμια σχεση με τον RehANGEL?

ασε στη διπλανη μου, μια ασχετη της εκοψε στραβη τη φρατζα :? :? 8O
ελεος…παντως υπαρχουν λυσεις ! γ να τα συμμμαζεψεις λιγο για ενα διαστημα, και μην αγχωνεσαι θα μακρυνουν. :wink:

:evil: ρε πάρτε το χαμπάρι επιτέλους…μελομακάρονα ΧΩΡΙΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ! ωχου πια… :evil: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :lol:

Mε σοκολάτα πάντως είναι καλή πατέντα… 8)

να φας δικά μου μελομακάρονα να γλυφείς και τα δαχτυλά σου… αντέ γιατί πολύ μου Παινευτήκανε οι άλλοι δύο… :lol: :lol:

Να υποθέσω ότι έχεις μυστική συνταγή για μελομακάρονα,witch? :lol:

έχω μυστικές συνταγές για πολλά πράγματα εγώ… τι witch θα ήμουν αν δεν είχα αλλώστε… :wink:

Ξεκολλατε!! τα καλυτερα μελομακορονα τα φυιαχνει η γιαγια μου!

Πως γινεται μεσα σε 2 μερες απο εκει που εισαι αποσκατα να γινεσαι απλα τελεια???Κι ομως γινεται!!!Σας αγαπαω ολους.ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

=D> =D> =D> =D>

[size=6]ΡΥΖΙ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ[/size]

Υλικά

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μέτριο κρεμμύδι

2 μέτρια καρότα

2 μεγάλες πατάτες

6 αγγινάρες μικρές

3 κούπες αρακά

7 κούπες νερό

8 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

1 1/2 κούπα ρύζι

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά μουστάρδα

2 κουταλιές ταχίνι

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγγινάρες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες και τα σωτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις σωταριστούν τα υλικά, ρίχνουμε τον αρακά και τις αγγινάρες μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ελάχιστα. Βγάζουμε τις αγγινάρες από την κατσαρόλα και παίρνουμε 1 κούπα από το ζουμί που έχουν αφήσει τα λαχανικά από το βράσιμο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, για να φουσκώσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον άνηθο. Μέσα στο αλεύρι, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε όλα στο ζωμό που κρατήσαμε. Τα βράζουμε όλα μαζί, μέχρι να δέσουν. Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα λαχανικά με το ρύζι και τα βάζουμε σε μια φόρμα. Ξεκαλουπώνουμε σε μια πιατέλα και διακοσμούμε με τις αγγινάρες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

τι εκανες αυτες τι 2 μερες ατιμουλη :stuck_out_tongue: ?
κ με ολους???σα δε ντρεπεστε! (να μη μου λεγατε κ μενα…) :lol: :lol: :lol:

τι εκανες αυτες τι 2 μερες ατιμουλη :stuck_out_tongue: ?
κ με ολους???σα δε ντρεπεστε! (να μη μου λεγατε κ μενα…) :lol: :lol: :lol:[/quote]

Τιποτα απολυτως…Ηρθε πριν 20 περιπου λεπτα.Πολλα λεπτα!!!Αντε να δουμε και καμια ασπρη μερα :*****

Τελικά δε βγήκα γιατί είχε κίνηση…σκατά ξενέρωσα τελείως!

Ποναει το κεφαλι μου!
:evil:

:idea: :idea: πιες ζεστο γαλα κ κανε ντουζ. :smiley:

:idea: :idea: πιες ζεστο γαλα κ κανε ντουζ. :D[/quote]
'Η απλως κοψτο…

[size=1]manual:μονο αν ενοεις το πανω[/size]

'Η απλως κοψτο…

[size=1]manual:μονο αν ενοεις το πανω[/size][/quote]

oxi gt to kefali tu bluezy mas einai poly xrhsimo.

'Η απλως κοψτο…

[size=1]manual:μονο αν ενοεις το πανω[/size][/quote]

oxi gt to kefali tu bluezy mas einai poly xrhsimo.[/quote]

Τωρα λοιπον θα σου εγραφα γλυκολογα αλλα το αφηνουμε… :lol: :lol: