Μπορώ να σου κάνω λίστα με αυτα που εχει κανει αλλα βαριεμαι τωρα (:p)
Χθες παντως τον ειχανε εκει γιατι εδωσε διήμερη αποβολη σε κατι αγορια στο σχολείο μου που φορουσανε βερμουδα (μεχρι λιγο πανω απο τον αστράγαλο) κατι το οποίο ο ίδιος εχει απαγορέψει… “Στο σχολείο πρέπει να ντυνομαστε ευπρεπως” οπως λεει…
τι να πει κανεις… καθενας με την τρελα του…
(και αυτο δεν ειναι το πιο σοβαρο που εχει κανει…)
Πόσο γελοίο μπορεί να είναι να ξυπνάς από τις 6,30 το πρωί για να πας στη σχολή, με μόλις 3 ώρες ύπνο, να καταλήγεις στις 9,00 να πίνεις μπύρες στο Σύνταγμα, να πηγαίνεις σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Γκοτζιά, να βγάζεις αναμνηστικές φωτογραφίες στο πορτ-μπαγκάζ ενός WV Golf και να καταλήγεις να κάνεις μάθημα γεωχημεία?
Τα κλιματιστικά είναι όντως εχθρικά για το περιβάλλον.
Στην Ελλάδα αγοράζονται κάθε χρόνο περίπου 350.000 συσκευές, οι οποίες από μόνες τους απαιτούν την κατασκευή ενός νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής 400 μεγαβάτ! Η επιβάρυνση είναι ακόμα μεγαλύτερη αν προσθέσουμε και τα ήδη εγκατεστημένα τρία εκατομμύρια κλιματιστικά στη χώρα μας. Γενικά, τα air condition επιβαρύνουν σημαντικά το κλίμα του πλανήτη, καθώς τα ψυκτικά μέσα που διαθέτουν είναι αέρια επιβλαβή για την ατμόσφαιρα. Επίσης, όσο αυξάνεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο αυξάνονται και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με λιγνίτη, όπως στη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα, ή με πετρέλαιο, όπως στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου. Είναι προτιμότερο λοιπόν να δροσίζουμε το περιβάλλον όπου κινούμαστε με φυσικούς τρόπους, όπως η μόνωση, τα σκίαστρα, τα ειδικά παράθυρα και οι ανεμιστήρες οροφής. Πρόκειται για λύσεις πιο οικονομικές, αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον.
μην το κοροϊδεύετε, ο ανεμιστήρας οροφής κάνει τρελή δουλειά. Έχω στο σπίτι και ξέρω. Καταρχάς, ρίχνει τη θερμοκρασία δωματίου 5-6 βαθμούς Κελσίου άνετα και αν κάτσεις και αρκετή ώρα από κάτω κινδυνεύεις μέχρι και από ψύξη. Άσε που δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα όπως το air condition…
δεν με νοιαζει τι λετε για τους ανεμιστηρες, παντως τωρα καθομαι αναπαυτικα στο δωματιο μου με το air-condition μου, το pc-ακι μου και στα @@ τι λενε οι οικολογοι, να τους χρησημοποιουν αυτοι που αμφηβαλω αν το κανουν και αυτοι…
Ενταξει οκ. Ειναι και αυτη μια αντιδραση.
Απλα σε μερικες δεκαετιες ετσι οπως εχει καταντησει το ολο πραγμα, δεν θα αρκουν ουτε 10 air condition.
Τοσο θα σαπισει η γη.
μπα… η Γη δε θα σαπίσει. Απλά θα γίνει αφιλόξενη για τους ανθρώπους. Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, η περιβαλλοντική συνείδηση της ανθρωπότητας ουσιαστικά είναι επιθυμία να κρατήσουμε τον πλανήτη Γη στο θερμοκρασιακό εύρος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και που μας βολεύουν ως είδος πάρα πολύ ως προς την επιβίωση μας. Κοινώς, δε μας ενδιαφέρει ο πλανήτης Γης, όσο η πάρτη μας (λογικό).
Αν η θερμοκρασία της Γης ανέβει 30 βαθμούς Κελσίου, η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως συνέχισε να υπάρχει μετά από όλες αυτές τις κλιματολογικές αλλαγές που έχουν συμβεί στη Γη. Απλά ο άνθρωπος ίσως να μην είναι στην κορυφή της πυραμίδας των ζώων.
Όπως εύστοχα σχολίαζε κάποτε ο Χοϊδάς, είναι σαν να θέλουν οι κληματαριές σε ένα κτήριο να σώσουν το τοίχο που στηρίζονται. Ούτε το κτήριο τους νοιάζει, αλλά ούτε και πολλά μπορούν να κάνουν…