Pearl Jam!

Aν πας εδώ:
bt.etree.org
όλο και κάτι θα βρεις και από Pearl Jam, αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αρκετούς seeders μπορεί να σου πάρει μέρες το κατέβασαμα αν είναι “κακοσηνταρισμένο” :stuck_out_tongue:
Γενικά είναι καλό site μπορείς να ανακαλύψεις και άλλες μπάντες που πάιζουν “άλλα κάθε βράδυ”. :wink:

Ετσι ειναι πανω κατω, απλα πιστευω πως η σωστη χρηση της εννοιας “Grunge” δεν εχει να κανει τοσο με το μουσικο ειδος που επαιζαν οι μπαντες, αλλα με το περιεχομενο των τραγουδιων. Αυθεντικο Grunge ειναι οι Mudhoney και οι Green River

Και προς στιγμην χαρηκα πως πεσαμε σε ειδικο:p

Παντως το προγραμμα που εχω για να γραφω κανε normalize τα τραγουδια στο ιδιο volume οταν ειναι
να τα γραψεις ως audio-cd.Δηλαδη δεν ειναι δυσκολο να το κανει καποιος.Και σιγουρα υπαρχουν και
“αδεσποτα” προγραμματα εκει εξω.

Παντως οι Jam ειναι απο τις ελαχιστες μπαντες που σεβονται κυριολεκτικα τους οπαδους τους. Καθε συναυλια τους διαρκει γεματες 2-2.5 ωρες. Και παντα με διαφορετικο σετλιστ καθε βραδια. Με αρκετες διασκευες- δειγμα οτι και οι ιδιοι ειναι ακομα οπαδοι και το διασκεδαζουν. Σιγουρα η υπαρξη τοσων πολλων επισημων βοοτλεγς ειναι προβλημα μεγαλο για τους οπαδους. Αλλα απο την αλλη αυτο το κυνηγι αποτελει τον ορισμο του “φειχισμου του εμπορευματος”.

edit : ετυχε τη στιγμη που ποσταρα, στο last.fm να μου παιξει το Indifference. Παλαβο κομματι και προτεινεται η εκδοση με φωνητικα ντουετο απο Vedder και Ben Harper, απο ενα live στην Νεα Υορκη το 2000, αν δεν κανω λαθος, βαριεμαι να ψαχνω. Υπαρχει στο αντιστοιχο bootleg.

εδω απο αλλη στιγμη, ο vedder καλεσμενος του ben harper :
http://www.pegacifras.com.br/video/eddie-vedder/ben-harper-and-eddie-vedder-indifference/ClQvD99aItg

Ιsis, δεν είναι τόσο ελάχιστες οι μπάντες αυτές. Είναι ολόκληρη η jam σκηνή: Mπάντες που δεν μοιάζουν απαραίτητα μουσικά μεταξύ τους (ούτε με τους Pearl Jam) αλλά μοιράζονται την λογική του “2-2.5 ώρες το κάθε live, διαφορετικό set list κάθε βραδιά, πολλές διασκευές”.
Η σκηνή αυτή ξεκίνησε με τους Allman Brothers και τους Grateful Dead στα τέλη της δεκαετίας του '60 (μπάντες που ποτέ δεν κέρδισαν στην Ελλάδα την αναγνώριση που δικαιούνται) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μπάντες όπως οι Phish, Widespread Panic, όλο το οικογενειακό δέντρο των Allman Brothers (Gov’t Mule, Derek Trucks Band, Oteil & the Peacemakers,Honeytribe) και των Grateful Dead (Phil Lesh, Ratdog), Black Crowes, North Mississipi All Stars, Blues Traveller, ARU, Col. Bruce Hampton, Drive by Truckers, Tea Leaf Green, τον Ben Harper που έβαλες και στο -πολύ καλό- link και θα μπορούσα να γράψω κατεβατά ακόμα.
Μπορείς να βρεις περισσότερα για τις μπάντες του είδους στο jambands.com

Τα πολλά επίσημα bootlegs που παίζουν στην συγκεκριμένη σκηνή δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα για τους οπαδούς, γιατί όλες οι παραπάνω μπάντες είναι άνετες με την ηχογράφηση και την ελεύθερη διακίνηση των συναυλιών τους από το κοινό και το κοινό πολλές φορές χρησιμοποιεί επαγγελματικού επιπέδου εξοπλισμό για την ηχογράφηση. Μπορείς να βρεις αρκετές από αυτές τις ηχογραφήσεις στο bt.etree.org που ανέφερα και πιό πάνω.
Θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα “φετιχισμού του εμπορεύματος” αφού τα περισσότερα live κυκλοφορούν δωρεάν. Μπορείς να αγοράσεις το “επίσημο” bootleg μόνο για κάποιες περιπτώσεις που δεν βρίσκεις το “ελεύθερο” ή θέλεις ποιότητα ήχου “από την κονσόλα”.

god bless them.

μάλλον η πιο πλήρης rock μπαντα που μπορώ να σκεφτώ να εμφανίστηκε την τελευταία 20ετία και ο Eddie Vedder ενδεχομένως η απόλυτη rock φωνή των 90’s.

είναι η πρώτη μπάντα της γενιάς της που μπορεί να χαρακτηρίσει πλέον κάποιος ως “κλασσική”. Στιγμάτισε την εποχή της, συνεχίζει να συγκλονίζει, αναμορφώνεται, προσαρμόζεται χωρίς να αλλοιώνεται, ωριμάζει χωρίς να κουράζει. Αντιδρά χωρίς να γίνεται γραφική, επηρεάζει αλλά δεν αντιγράφεται.

www.the-zomb.com

pjam bbootlegs heaven

δεν μπορουσες να τα πεις καλυτερα.
Ανυπομονω για τις νεες εκδοσεις με τα βινυλια.Ελπιζω να ερθουν και Ελλαδα!

Ετοιμάζοναται για δίσκο απο ότι φαίνεται, αλλα θα το κυκλοφορήσουν στην Αμερική μόνοι τους…

[fanboy]ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΜΠΑΝΤΑΡΑ[/fanboy]

Κοντευουν σχεδον 3 χρονια απο το ομωνυμο του 2006 καιρος ειναι για κατι καινουριο περα απο τις επανεκδοσεις.

Nομίζω το τελευταίο μεγάλο συγκρότημα, πραγματικά μεγάλο όχι κολοκύθια τούμπανα να το λέμε να περνάει η ώρα…

Ξεκίνησε σαν ένα από τα συγκροτήματα που έφεραν κάτι νέο και φρέσκο (δεν μπαίνω στην αντιπαράθεση metal-grudge γιατί δεν αξίζει καν σχολιασμό) και κατέληξαν να είναι ένα μουσικό σχήμα αναπόσπαστο (και ζωντανό) κομμάτι της σύγχρονης αμερικάνισης μουσικής ιστορίας και αδιαμφισβήτητου παγκοσμίου βεληνεκούς…

Είναι ιστορία αυτό το συγκρότημα που τη ζούμε κι εμείς στο σήμερα, οπότε να ευχηθούμε να παραμείνουν ενεργοί για πολλά πολλά χρονάκια ακόμα…

ενα απο τα 2 μεγαλυτερα γκρουπ των 90s

ποιο ειναι το αλλο ?

Radiohead…

Εχει ακουσει καποιος το b side απο το single του immortality? δεν το βρισκω ουτε στο ιντερνετ γμτ ειναι καλο?
Ειναι το rearviewmirror απο τους frogs διασκευασμενο (νομιζω ακουστικο κιολας)

Το εχω τι σινγκλακι και ειναι καταπληκτικο… Ακουστικο ,αργο , με παραμορφωση στα φωνητικα …

Παιδες συμφωνω με οσα λετε για τους Pearl…
Εγω ναι μεν τους ηξερα σαν ονομα,αλλα δεν ειχα ακουσει τπτ απο αυτους εσως οτου μια μερα μπηκα σε ενα πολλ εδω με θεμα “Το καλυτερο Grunge Συγκροτημα” και ειδα οτι παρα πολυ ειχαν ψηφισει Pearl Jam
Eτσι λεω και εγω για κατσε να δουμε τι ειναι αυτοι…και αυτο ηταν!!!

Παντως μου κανει εντυπωση που κανενας σε 15 σελιδες δεν εχει αναφερει το Yellow Ledbetter
Για μενα ειναι απο τα αγαπημενα μ

Παρτε το σε acoustic version http://www.youtube.com/watch?v=YhcnKYvzfZc

Παντως αυτο που λετε για τα bootlegs εμενα μ’αρεσει αυτη το "92 live in Pinkpop!!!
Aπιστευτη Συναυλια!!!ΑΠΛΑ!!!

bump

τα bootlegs απο την 2000 usa tour ειναι συγκλονιστικα :smiley:

ναναι καλα το (δε γραφω ονομα).com που εχει σε lossless ολα τα official bootlegs απο τις περιοδειες 2000/3/6

ανεκτιμητες ηχογραφησεις 8O μιας τεραστιας μπαντας :slight_smile:

Ηρθα να γραψω για το pinkpop και το χε αναφερει ο paranoidi!απ τις καλυτερες συναυλιες που χω δει…αστειρευτος δυναμισμος… το αντε γαμηθειτε των 90s …

αντε μωρη μπανταρα περαστε απο δω

εγω θα τους δω οπτιμους καλοκαιρι και αναμενω πως και πως!

london calling κι εμένα… :)¨πρώτη φορά pj… Εν τω μεταξύ ανέκαθεν κοροιδευα τις true metal δηλώσεις τύπου “κάβλωσα”, ή για ακόμα πιο πορωμένα φανμπόιζ “έχυσα”… Αλλα… Και μόνο που το σκέφτομαι… ε… αναστατώνομαι :p:p:p#-o

Άντε να τους δούμε κι εδώ του χρόνου γιατι για φέτος δεν το βλέπω εξού και ξενιτεύομαι…