Pink Floyd

γιατι δεν υπαρχουν οπως τους φλουφλιδες(aka floyΝτακιδες) κ να προσπαθουν να σου αποδειξουν οτι ειναι το πιο προοδευτικο group στην ιστορια της μουσικης χωρις ποτε να καταφεραν να κανουν κατι πραγματικα προοδευτικο!

οπως ελεγα κ παντα θα πιστευω οτι οι Floyd ειναι το group που ακουνε οι μεταλαδες για να λενε οτι ακουνε κ κατι ψαγμενο. ανθρωπος που εχει ακουσει σοβαρα κ εχει ασχοληθει με την ψυχεδελεια Prog κ γενικα την πιο πειραματικη σκηνη εκεινη της εποχης οταν ακουει σε συνδιασμο τις λεξεις πειραματισμος πρωτοπορια Floyd απλα γελαει…

γουσταρω πολυ Floyd αλλα για μενα ηταν κ ειναι ενα pop/rock ψυχεδελικο group

με τους beatles δεν ειναι θεμα οπαδου ειναι καθαρα θεμα σεβασμου στο μεγαλυτερο Group που περασε στην ιστορια τις μουσικης
απλα…

Δεν είναι κακό αυτό απαραίτητα και συμφωνώ.Τουλάχιστον στην μετά Μeddle εποχή.

καθολου κακο δεν ειναι! αρκει αν το καταλαβουν μερικοι! :wink:

Όσο αφορά εμένα ποτέ δεν είπα ότι είναι το πιο προοδευτικό γκρούπ, ούτε καν αν είναι προοδευτικοί (ποσώς με ενδιαφέρει, εξ άλλου αυτός ο όρος είναι τουλάχιστον για γέλια, οι προοδευτικοί και οι οπισθοδρομικοί ας πούμε ή οι συντηριτικοί).
Όσο αφορά αυτά που λες για το μέταλ, αυτά είναι μόνο για :lol: :lol3::lol3::lol3::lol:
Εμ βέβαια. Το μέταλ είναι καφρίλα και χρειαζόμαστε και τους φλόυντ (γιατί για παραπάνω δεν είμαστε) για άλλοθι :lol:
Με κάθε ποστ επαναποδυκνείεις την στενομυαλιά σου. Εγώ δεν θα ασχοληθώ άλλο, ψαγμένε και σοβαρέ μουσικόφιλε, ανώτερε άνθρωπε! Εγώ έτσι κι αλλιώς είμαι (και μουσικά) αγράμματος.

εδώ κάνεις λάθος και αυτό γιατί οι Floyd στην ουσία δεν μπήκαν ποτέ σε κάποια ιδιαίτερη κατηγορία. Σαφώς και δεν παίζουν το ίδιο με τους Ash Ra Tempel ή τους Yes ή κάποιο άλλο αμιγώς prog ή kraut συγκρότημα. Απλά έτυχε να ξεκινήσουν ως ψυχεδελοποπ, να περάσουν από το prog και να μεγαλουργήσουν και στην “rock όπερα” με το Wall.
Και φυσικά κανείς δεν γελάει με την πρωτοπορία και τον πειραματισμό τους, γιατί όντως υπήρχε και όντως κατάφεραν να περάσουν νέα στοιχεία στην ήδη προϋπάρχουσα πειραματική προσέγγιση των late 60’s Beatles δίσκων. Άλλο να μην σαρέσει η εμπορική περίοδός τους και άλλο να τους εκμηδενίζεις ως μη πρωτοπόρους.

μπορω να γινω ακομα πιο στενομυαλος εαν προσπαθησεις! 8)

πες μου μερικα

Δεν έχω ανάγκη να κάνω καμιά προσπάθεια εγώ. Τα καταφέρνεις μια χαρά από μόνος σου.

Δηλαδή στα δύο πρώτα τους, δεν βλέπεις νεωτερισμούς από τον Syd ή το χάσιμο του ομώνυμου από το Saucerful. Και εξάλλου είπαμε να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Άλλο οι Beatles και άλλο οι Floyd. Γενικώς οι Beatles της περιόδου 66-69 τα παιξαν όλα, αλλά από κει και πέρα δεν μπορείς να πείς ότι το Interstellar Overdrive ή ακόμα και το Careful With That Axe Eugene δεν ήταν κάτι το νέο για την εποχή τους. Ακόμα και το “Nile Song” δηλαδή.

Δεν φτιάχνεται ένα δημοψηφισματάκι να ξεκατινιαστούμε εκεί?:stuck_out_tongue:

:p:D
Προς τα εκεί πάει το πράγμα Hopeto γιατί όταν συγκρίνεις τέτοια μεγέθη δεν βγάζεις άκρη, δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να τα ιεραρχήσεις.
Για παράδειγμα:

Mε αυτό που γράφει εδώ ο Bluezlick εγώ διαφωνώ. Γιατί για εμένα μεγαλύτερο συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής είναι οι Zeppelin! :wink:

εχεις κ αβαταρ τον κακοφωνιξ ισως αυτο με προδιαθετει αρνητικα…:stuck_out_tongue:

ειληκρινα δεν βλεπω τπτ βασικα οχι λαθος!
δεν βλεπω κατι το οποιο να αξιζει τοση αναφορα…
κ δεν κανω συγκριση Beatles με Floyd

το ξερουμε ιδη το αποτελεσμα

για σενα οπως για μενα ειναι οι jethro tull!

oi Beatles ομως απο καθαρα θεμα σεβασμου ειναι πανω απο ολους! :wink:

:lol::lol: καλό καλό, πες κι άλλα τέτοια τώρα που είμαστε στο τσακιρ κέφι:lol::lol:
Μην περιμένεις από εμένα σχόλιο για το δικό σου άβαταρ. Οχι οχι όχι. No no oh, please no!

To τόπικ έχει γίνει μαντάρα.

Μάγκες, καλύτεροι ή χειρότεροι, αυτά που έκαναν οι Floyd δεν τα έχει κάνει κανείς.

Και ναι, γουστάρω και Ζεπς και Τζέθρο και Μπιτλς κι ότι άλλο χωρά ο νου σας.

Tι δεν έχει κάνει κανείς?

Red Rum παραδέξου όμως κι εσύ ότι δεν ήταν prog και πρωτοπόροι μπας και γλιτώσουμε από τους γνώστες του prog και της πειραματικής μουσικής.

Εγώ το παραδέχομαι!

Ελπίζω σε μια ανώτερη δύναμη που να φωτίσει Gilmour/Waters/Mason να δώσουν έστω ένα live ακόμα.

k εγω σε αγαπαω! :smiley:

Count me in. Εκεί θα τα χαλάσουμε? Γιατί πάνω απ’ όλα τη πρόοδος είναι για λίγους, όχι για τις μάζες.:wink::!:

Καλά αυτό να λέγεται. Αν και θα ήταν ψιλοιεροσυλία, μακάρι να γίνει…(έχω κλάψει στο κλάμα θρεντ που δεν είχα βρει εισιτ. για το live aid ενώ ήμουν UK το 2005:()

Αυτό που έγραψες θα σου το κουοτάρω σε πολιτικό θρεντ! :lol::p:lol: