Μπααα,απλα οντας φιλομαθης και βιβλιοφαγος(οσο περιεργο κι αν φαινεται)εχει μελετησει σε βαθος ο,τι εχει να κανει με τον Β παγκοσμιο πολεμο και ειναι συλλεκτης αντικειμενων του πολεμου,που προερχονται και απ την πλευρα των Ναζι και εχει παρεξηγηθει ουκ ολιγες φορες αυτη του η ενασχοληση και το χει δηλωσει και ο ιδιος απ οσο θυμαμαι σε συνεντευξεις.
Κοιτα, δεν βαζω και το χερι μου στιν φωτια, απλα ειπα τι ακουγεται… Ο καθενας ας εχει οποια πολιτικη αποψη θελει, αρκει να μην προκαλει…
Και να σέβεται και τους άλλους …
Ακριβως! Ο Lemmy φασιστας??? Εχει γραψει ενα Orgasmatron, εχει διασκευάσει το God Save The Queen… Ισχυει ο τι ειναι συλλεκτης αντικειμενων Β’ ΠΠ και για αυτο ειχε παρεξεγηθει με τον Dave Vincent των Morbid Angel (γνωστο ακροδεξιο) που νομισε οτι κι ο Lemmy ηταν τετοιος…
Καλυτερα να μην το συνεχισουμε αυτο το topic παντως, θα υπαρξουν παρεξηγησεις. Κι εγω αριστερος ειμαι, θεωρω οτι ροκ και προοδευτικοτητα, αντιδραση κτλ. πανε μαζι, γουσταρω ο καλλιτεχνης να ειναι και επαναστατης (βλ. SOAD, Rage Against The Machine) αλλα ειναι καθαρα προσωπικη αποψη. Οσο για τα NSBM συγκροτηματα ειναι ετσι κι αλλιως ΓΤΠ και μουσικα περα απο στιχουργικα…
megale egrapses.
As afisoyme thn politiki exw apo to metal.
Epi xronia akouw diaforous na lene…Akous slayer? eisai fasistas? Akoys Sepultura? eisai anarxikos?
An einai dinaton. As vgaloyn merikoi komplexikoi apo to kefali tous merika pramata kai na minei exw h politiki apo thn metal.
P.S Peace…
Ειναι κομπλεξ ρε φιλε το να συνδυαζεις την μουσικη με την πολιτικη? Εγω διαφωνω παντως… Γινεται πχ να ακουει καποιος Sex Pistols και να ειναι φασιστας? Απλα ΔΕΝ γινεται…
Γινεται ομως να εισαι πρωην μελος τους και νυν καπιταλιστης. .Kαι ας μην αναφερθουμε σε αλλους εκ του ασφαλους “επαναστατες” .Γενικα πιστευω η πολιτικη χωραει μια χαρα στη μουσικη,και γενικα στην τεχνη μια και δινει εμπνευση σε πολλους καλλιτεχνες να κριτικαρουν καταρχην τα κακως κειμενα της.Και ιστορικα εχει αποδειχθει οτι η μουσικη και κατ’επεκταση η τεχνη γενικα ειναι μια μορφη αντιδρασης απεναντι σε πολιτικα και κοινωνικα στερεοτυπα.Μερικες φορες απλα τα 2 ιδεολογικα ακρα φτανουν σε…ακροτητες που φανταζουν γραφικες και ειναι πηχτρα στα κλισε,χωρις ουσιαστικα να προσφερουν κατι καινουριο.
Δικιο εχεις… Εγω παντως, καλως ή κακος. αδιαφορω τελειως…
Προσυπογραφω 100%…
Εχεισ τοσο δικιο:thumbup: , να φανταστητε οτι το metal και το rock γενικοτερα απαγορευοταν στη Ρωσια πριν πεσει ο κουμουνισμος.
Καλα, το συστημα στη Σοβ. Ενωση και το υπολοιπο ανατολικο μπλοκ ειχε παψει για πολλα χρονια (μιλαμε για παααααααρα πολλα χρονια) να εχει οποιαδηποτε σχεση με τον κομμουνισμο.
Οσο για τους Slayer και τα περι φασισμου, o Araya ειναι Χιλιανος δηλ. λατινοαμερικανος και αυτοι ειναι η πιο μισητη φυλη στους νεοναζι Αμερικανους μετα τους μαυρους… Αρα ουδεμια σχεση…
ANTI-NAZI opos lene kai oi korifeoi SKA-P “Viva la revolucion”
ANTI-NAZI ki enantion kathe patriotikhs symperiforas kai malakias, dialyste ta synora kai kapste tis shmaies!!!
Ηρεμαααα… Κι εγω μαζι σου ειμαι αλλα αλλοι εδω μεσα μπορει να διαφωνουν…
Για το ΑΝΤΙ-ΝΑΖΙ εννοειται οτι συμφωνω 100%, δεν ειναι θεμα πολιτικης αντιληψης ειναι θεμα IQ.
Oi metalades einai apola. Yparxoun kai aristeroi kai dexioi kai otidipote. To oti anoikoun stous metalades den simainei oti aspazonte sugkekrimeni ideologia. Oso gia suntiritismous pou akousa,i aristera einai oti poio suntiritiko uparxei. alla epeidi den anoikw se kamia parataxi kai den 8elw na akouw ton ka8e malaka pou 8a me vrisei,vazw telos edw. Open your eyes…
Σοβαρα ε?
Και η Δεξια τι ειναι τοτε?
Συντιριτικοτερη της αριστερας. Αστο, μη το ψαχνεις.
Οι δεξιοί είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλαβαίνουν ότι σωστό πολιτικό σύστημα είναι αυτό με το οποίο κερδίζουν λεφτά και εξουσία.
Οι αριστεροί είναι αρκετά χαζοί ώστε να πιστεύουν ότι όλοι θέλουν να τους εκμεταλλευτούν. Και αυτό μέχρι να γίνουν και αυτοί δεξιοί…:lol:
Κάπως έτσι…
Ανυπαρκτη.Το ιδιο και η αριστερα.Ολα τα λαμογια λοιπον συνωστιζονται στο"κεντρο"και προσπαθουν να παρουν ενα κομματι απ την πιτα ξεπουλωντας ιδεολογιες και πουλωντας φυκια για μεταξωτες κορδελες μεσω των εντελως κατευθυνομενων μεσων ενημερωσης που εχουν στη διαθεση τους.
Μονο που ο ορος “Αριστερα” δεν αναφερεται μονο στην κοινοβουλευτικη…Υπαρχει και η εξωκοινοβουλυτικη, και δεν εκφραζεται μονο μεσω παραταξεων…