Queensryche - American Soldier

Eγώ γιατί φοβάμαι να τον αγγίξω το δίσκο; Κάτι σαν προαίσθημα, να πω…

Εγω δεν εχω ακουσει ουτε νοτα του αλλα τον εχω αγορασει ηδη. :stuck_out_tongue:

Δεν θέλω να επηρεαστώ από το 5(mh) + 5.5(rh),και να ακούσω τον δίσκο με τις καλύτερες των προθέσεων:!:
Το πρόσφατο παρελθόν με αποθαρύνει κάπως, αλλά στο 5νθήμερο θα τον ακούσω και ίσως τον πάρω:!:

Όχι πως με νιάζουν οιθ βαθμοί, αλλά τα κείμενα που γράφτηκαν για τον δίσκο:-k:!:

k εμενα με κολλωσαν τα 2 περιοδικα,θα τον ακουσω βεβαια αλλα πολυ φοβαμαι!

Aφήστε τα περιοδικά και τους “μεταλοπατέρες” να γράφουν ότι θέλουν και ακούστε το.
Εμένα στην πρώτη ακρόαση χθες με συνθήκες που δεν βοηθούσαν (μποτιλιαρισμένος μιάμιση ώρα…:x) μου άρεσε πολύ και με ξάφνιασε ευχάριστα.
Αλλά θέλω να το ξανακούσω μερικές φορές πριν καταλήξω σε οριστική γνώμη.

5?? Και μάλιστα από τον Χάκο??? Άσχημα τα πράγματα δηλαδή…

Αυτη η banta πρεπει να βγαζει μονο Operation Mindcrime για να με πωρώνει και το 1 και το 2 απλα ΓΑΜΑΝΕ !!!

πόσο δίκιο έχεις. τι θα ήθελε τα σκουπίδια τύπου the warning, rage for order, promised land κτλ…

Μουσικα δεν μου φαινεται κακος μετα απο μια ακροαση Δεν ειναι ουτε Operation ουτε Rage βεβαια αλλα τον ακουω μαλλον ευχαριστα και εχει τραγουδια που μου εμειναν.

Αυτο που με ξενερωσε χοντρα ειναι οι στιχοι. Μα ειναι δυνατον το ιδιο συγκροτημα που εγραψε τους στιχους στο Operation Mindcime να εχει γραψει αυτα τα στρατιωτικα απολιτικα αισχη? Και τωρα κανουν και περιοδεια σε στρατοπεδα για αυτογραφα… Ειλικρινα ξενερωσα τη ζωη μου. Ουτε να τους δω θελω ξανα ουτε τιποτα…

Ξαναπεστο αυτο… Απαραδεκτοι

Πριν αρχισουμε τα απαραδεκτοι κλπ ας καταλαβουμε ποιο ειναι το coencept του δισκου και γιατι το κανουν αυτο…Ο tate το ειπε ξεκαθαρα…Δεν θελει να περασει κανενα πολιτικο μηνυμα με τον συγκεκριμενο δισκο.Θελει απλα να δειξει τ συναισθηματα αυτων των ανθρωπων…Ενταξει και γω ειμαι καθετα εναντιος σε οτι εχει σχεση με πολεμους στρατους κλπ αλλα αν πομονοσουμε το γεγονος του να ειναι καποιος σε εναν αγνωστο τοπο να πρεπει να σκοτωσει να δει διλους του να σκοτωνονται κλπ ειναι πολυ εντονο και πιστευω θα μπορουσε να αειχε αποδωθει και καλυτερα στο δισκο.

Mε τις επισκεψεις στα στρατοπεδα το περναει μια χαρα το πολιτικο μηνυμα…

Μα ειναι δυνατον το ιδιο συγκροτημα που εγραψε τους στιχους στο Operation Mindcime να εχει γραψει αυτα τα στρατιωτικα απολιτικα αισχη?

Aν όλοι όσοι έχουν διαβάσει τους στίχους του Operation είχαν καταλάβει τι ήθελε να πει ο ποιητής, τώρα θα είχαμε περάσει από την ταξική στην αταξική κοινωνία τουλάχιστον.

Τους κατάλαβαν λίγοι όμως και γράφουν αυτά τα στρατιωτικού περιεχομένου.

Πνίγομαι όταν ακούω να χαρακτηρίζονται απολίτικοι στίχοι των Queensryche.

Οι στίχοι του American Soldier είναι αντι-πολεμικοί, όμως είναι καθαρά υπέρ των ανθρώπων που υπέφεραν ή σκοτώθηκαν ή έμειναν ανάπηροι κατά τη διάρκεια πολέμων, όπως υπέφερε και ο ίδιος ο πατέρας του Tate…

Π.χ, ακόμα και ο ίδιος ο πιλότος που ρίχνει τη βόμβα από το αεροπλάνο, αναρωτιέται αμέσως τι πήγε και έκανε…

I’m the creator of this new “Promised Land,”
and I wonder.
What the hell did I make?
I’m above it in the air. I’m above it.
What in the hell did I make?

Επίσης, τονίζει ότι οι στρατιώτες είναι πιόνια των μεγάλων της εξουσίας, και πολεμάνε για το τίποτα :

Never thought I’d bring the war back home.
I’m a number; I’m a casualty of war
for a cause I never had the chance,
didn’t understand the score.

Γενικά οι στίχοι έχουν τις δυνατές και τις αδύνατες στιγμές, όπως σε όλους τους δίσκους. Τουλάχιστον οι Queensryche (ξανά) προσπάθησαν να καταπιαστούν με ένα σοβαρό θέμα, άσχετα αν τελικά τα κατάφεραν πολύ καλά ή όχι.

η επιδερμική προσέγγιση είναι γενικά σύνηθες φαινόμενο, αλλά όταν μιλάμε για τον Geoff Tate καλό είναι να προσπαθούμε να διαβάσουμε λίγο πριν εκφέρουμε άποψη.

it’s always easy to judge,but it takes a lot to be specific που λένε και οι In Flames.

Ντάξει δε νομίζω να περίμενε κανείς εν έτει 2009 να κρίνει τον Tate από στιχουργικής / καλλιτεχνικής πλευράς.Αλλιώς η σχέση με την μπάντα είναι οντως επιδερμική που λέει και ο outshined.
Το θέμα είναι οτι το καινούριο Queensryche είναι ανέμπνευστο, ρηχό, βαρετό και δεν φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση ούτε μετά από 20 ακροάσεις. Δυστυχώς οι συνθέσεις είναι τόσο ίδιες μεταξύ τους, σε αυτό το εκνευριστικό μοτίβο, που όλο και περιμένεις κάπου-κάπως-κάποτε να υπάρχει ένα ξέσπασμα, μια κορύφωση, ένα γαμημένο Queensryche σήμα κατατεθέν της εποχής του έπους. Αλλά όσες ευκαιρίες και να του δώσεις, δεν ανταποκρίνεται. Πολύ μεγάλο συγκρότημα, τεράστιος frontman, αλλά όταν το τελευταίο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ έχει βγεί το '94 τι να πείς. Γαμάτο το Tribe, σούπερ το ΟΜ ΙΙ, αλλά μιλάμε για τους Queensryche ρε παιδιά.

O δίσκος εκ πρώτης (ηχητικής) όψεως είναι εξαιρετικά μονότονος. Και εντάξει να μην έχει κανένα ξέσπασμα, καμία κοφτή κιθάρα να σου παίρνει τα μυαλά, καμία κραυγή του Tate να σου ρίξει γροθιά στα σωθικά. Αλλά και η έμπνευση μοιάζει να απουσιάζει από τον περισσότερο μέρος.

Αν εμβαθύνει κανείς θα δει εξαιρετικές στιγμές μέσα. Λίγες μεν και να βρίσκονται προς το τέλος του δίσκου, με εξαίρεση το φοβερό A dead man’s words που είναι τέταρτο.

Ακόμα και αν κρίνω το δίσκο γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελα, υπάρχουν αρκετά κομμάτια που με εκνευρίζουν που υπάρχουν μέσα. Π.χ. Sliver, The Killer και άλλα.

Μπορεί η αξία ενός συγκροτήματος να φαίνεται στον καλύτερο δίσκο που έχει βγάλει, η αξία όμως ενός δίσκου δε φαίνεται στις καλύτερες στιγμές του, αλλά στην ολότητά του.

Γι’ αυτό λοιπόν το American Soldier κρίνεται μέτριο. Για ράηχ δίσκος, δεν το συζητώ καν. Πιο καλός από το Tribe πάντως.

Δειτε το οπωσδηποτε.
Ημιθεους σαν τον Geoff θα πρεπει να γραφουν το ονομα τους οι καθηγητες στον πινακα ολων των γυμνασιων/λυκειων.

θα μου πεσουν τα μαλλια…λεει στο τελος του πρωτου video οτι ο νεος κιθαριστας των QUEENSRYCHE ειναι γκομενος της κορης του???

ετσι λεει η κουφαθηκα?