RIP and thank you
Οχι ο Vader ρε γμτ… Νταξει δε μπορω να πω, εζησε μεχρι τα 93 του, μακαρι ολοι να φτασουμε εκει!
Θρυλικος ηθοποιος, περαν της φωνης του Βεηντερ που ειναι προφανης συνεισφορα.
Τον εμαθα καπου στην ηλικια των 13 (ναι, δεν ειχα δει ακομα Star Wars τοτε) απο το Roots, την πλεον κλασικη μινι-σειρα διαρκειας 9 ωρων του 1977, την οποια και προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον δεν την εχει δει.
May The Force Be With You, Always
Ήταν ο πατέρας του Eddie Murphy στον Πρίγκιπα της Ζαμούντα, εκεί τον είδα πρώτη φορά κοντά στα 10 με έναν φίλο που νοικιάζαμε ασταμάτητα ταινίες από το βιντεοκλαμπατζίδικο. Στα 11 περίπου είδα με τον ίδιο φίλο το New Hope… και στην πρώτη λέξη που λέει ο Vader μου λέει “εεε αυτός είναι ο Βασιλιάς Ζαμούντας”
Και η φωνή του Μουφασα , θρυλικός
Ακόμα και εδώ ήταν επικός
Εμενα μου εχει μεινει στο μυαλο και σε μια κωμωδια,το Soul Man με τον
C. Thomas Howell,με την οποια ειχα κατουρηθει απο το γελιο.
RIP…
Αγαπημένη των παιδικών μας χρόνων…
… και όχι μόνο των παιδικών μας ετών θα πω εγώ ο μπάρμπας , από τους βασικότερους πυλώνες της Βρετανικής υποκριτικής σκηνής του 20ου και 21ου αιώνα - θέατρο, σινεμά και tv, δεν ξέρω από που να πρωτοαρχίσω: A Room With a View, The Prime of Miss Jean Brodie, Gosford Park, A Private Function, The Lonely Passion of Judith Hearne, Othello του '65, Travels With My Aunt, California Suite, Richard III με Ian McKellen, Quartet και τόσα άλλα και ακόμα περισσότερα…
rip σε έναν πραγματικό θρύλο του επαγγέλματός της, λίγοι ακόμα δυστυχώς έμειναν από αυτή τη χρυσή γενιά - τουλάχιστον έφυγε “όρθια”, ακόμα ακμαιότατη επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο
Τι εγινε ρε παιδια; περονοσπορος;
Ωραίες μέρες περνάμε… R.I.P…
https://x.com/EmpireStateBldg/status/1849912935579025807
Δεν ξέρω αν φαίνεται στο preview, είναι από το empire state building με tie dye φώτα προς τιμήν του Lesh.
Κι από εδώ σημειώνω “It’s not age, it’s experience. Only time can give you mayonnaise.”
Οι GD δεν ειναι τοσο δημοφιλεις στην απο 'δω πλευρα του Ατλαντικου, αλλα ο Phil Lesh ηταν τεραστιος παιχτης και ακομα μεγαλυτερη προσωπικοτητα.
Δωστου @hopeto…
Μεγάλο αντίο σε μια μεγάλη της κωμωδίας και κατ’ επέκταση του σπουδαίου Αμερικανικού σινεμά των 70s και ότι απέμεινε από εκείνον στα 80s - Young Frankenstein, Tootsie (λέγετε πως έχασε στο τσακ το Oscar τότε από την συμπρωταγωνίστριά της Jessica Lange), Close Encounters of the Third Kind, After Hours, Mr. Mom, The Conversation, The Player, Pret-a-Porter και άλλα τόσα, μεγάλες συνεργασίες με μεγάλους σκηνοθέτες της εποχής και βέβαια πρωταγωνίστρια στο κάργα υποτιμημένο One From the Heart του Coppola
Πωωωω πολύ κρίμα