Η αρχή μου θύμισε hit the road jack(ρισπεκτ) και η φωνή(ή μάλλον η προφορά της τραγουδίστριας) Έφη Θώδη#-o
Αν δεν διάβαζα τα σχόλια απο κάτω,δεν θα μπορουσα να διακρινω από την πρώτη ακρόαση την ‘‘ομοιοτητα’’ με το smoke on the water:p
όχι ακριβώς καρακράξιμο κλέψιμο, αλλά νομίζω ότι το βασικό ριφφ του as i am των dream theater είναι βασισμένο στο ριφφ που μπαίνει στο 0¨48 του Punishment των Biohazard
Καητπέρα, αυτή τη στιγμή ακούω για πρώτη φορά το Vengeance των Crom (ναι, δεν ξέρω πώς μου χε ξεφύγει, τέλος πάντων). Ήδη απ’ την πρώτη ακρόαση είναι φανερό ότι ο δίσκος είναι μαγευτικός, αλλά η πρώτη επαφή δεν ήταν κι η καλύτερη. No offense, ωραίο κομμάτι το Wings of Fire, αλλά με τη μία λέω “ρε αυτό δεν είναι δικό τους!” Και δεν άργησα να θυμηθώ τίνος είναι (ήταν) τελικά…
Τέλος πάντων, δεδομένης της “πηγής”, συγχωρεμένος…
Οι δυο αποπάνοι αράξτε τα κυβικά σας ρε σεις. Μάλλον στην τύχη παίχτηκε το σκηνικό. Δεν το κόβω να ακούγανε τρελές σουηδικές ομπσκιουρίλες οι Σαϊκότικ! (Καλά βέβαια παίζει και να λέω αυτό που θέλω να ισχύει, απλά… :-s)
Απ’ την άλλη είμαι σίγουρος ότι σε δυο άλλα που θα σας βάλω ευθύς αμέσως είναι πολύ πιο πιθανό το ενδεχόμενο ενός rip off, ακριβώς επειδή μιλάμε για πασίγνωστα πράγματα. Για πείτε κι εσείς: δε νομίζετε ότι οι Accept στο (κατά τ’ άλλα υπερθεϊκό προφανώς) Head Over Heels (circa 1983) ξεκινάνε το κομμάτι πρακτικά παίζοντας με λίγο διαφορετικό τρόπο την εισαγωγή του Believer του Ozzy (circa 1981);
Εμφανης αντιγραφη οι Zeppelin με το Stairway to heaven(ακομα το θεωρω απ τα πιο υπεροχα τραγουδια ever…)
Επισης το Trooper των Maiden μοιαζει αρκετα στην εισαγωγη με το starstuck των Rainbow αλλα κλεψια δεν το λες