__ΠΡΟΣ PureVil,
__Καταρχήν, είσαι αγενής. Εγώ δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κανέναν, εσύ στο πρώτο post σου, δε λες ούτε μια καλησπέρα, δε συστήνεσαι (να συμπεράνω ότι είσαι admin, mod, ιδιοκτήτης του site;) και αρχίζεις τα “μεγάλε”, τις προσωπικές επιθέσεις και απαξίες κλπ… Αυτό το ύφος, δε μου αρέσει. Μιας και εσύ λοιπόν αναφέρεσαι προσωπικά και μιας και εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε πολιτισμένα και κόσμια, αλλά και να παραδεχτώ το λάθος μου σε όποια σημεία σφάλω, σε συμβουλεύω μιας και ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ (αλλά έτρεξες να βγάλεις συμπεράσματα για το ποιός είμαι και τι κάνω -εδώ έπεσες στην υπόληψή μου παρόλο που βρήκα εν’ μέρη πολύ σωστό το υπόλοιπο post σου), να αφήσεις αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης κατά μέρους, ώστε να επιτρέψεις στον εαυτό σου να με γνωρίσει καλύτερα /αντικειμενικά και στη συζήτηση να γίνει ουσιαστική, γόνιμη και να συνεχιστεί ευπρεπώς -ειδάλλως δε θα συνεχιστεί καθόλου.
__Υποψιάζομαι (απο τον τρόπο γραφής σου), ότι είσαι αξιόλογο άτομο και όχι ένας απο τους γνωστούς - άγνωστους βλάκες και κολλημένους “μεταλάδες”. Κατανοώ 100% τον τρόπο γραφής σου (και την πιθανή αγανάκτησή σου) και γι’ αυτό και θα προσπεράσω το ύφος σου. Ελπίζω να καταλάβεις στην πορεία ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, να κατανοήσεις γιατί είμαι /ήμουν καχύποπτος και να δεχτείς καλόπιστα την όποια κριτική. Λοιπόν, καλως ήρθες (το εννοώ) και ελπίζω να μείνεις. Αν θες, γράφε σε παρακαλώ με ελληνικούς χαρακτήρες γιατί είναι κουραστική η ανάγνωση των “greeklish”. Για πάμε λοιπόν στην ουσία…
- Poy eides re megale diafimiseis sto metalzone.gr??? Prepei na se plhroforisw giati mallon den ksereis xristo, oti apo tote pou yparxei to metalzone oxi aplws den exei bgalei 1 euro apo to metal, alla plhronoume kai apo thn tseph mas, gia na akougete kai na probalete ayth h mousikh…
__Λοιπόν, ιδού η ρίζα του κακού (και ναι, ως συνήθως, βασίζεται σε παρεξήγηση). Φαντάστηκα (και εδώ επεισέρχεται αυτό που ανέφερα πριν περί “να κατανοήσεις γιατί είμαι /ήμουν καχύποπτος”), πως το site σου (?), όπως το 95% των site, έχει (είτε έμμεσα είτε άμεσα) διαφημιστικές καταχωρίσεις. Αν όπως λες είσαι “του χώρου”, κατανοείς φαντάζομαι την καχυποψία μου, μιας και ο χώρος είναι γεμάτος “μεταλοπατέρες” και “λαμόγια”, ή έστω “εξυπνάκιδες”. Αν ανήκεις πράγματι στους “Δον Κιχώτες”, έχεις βιώσει -όπως κι εγώ, όπως όλοι μας- τέτοιες καταστάσεις και ξέρεις γιατί μιλώ. Θα μου πεις βέβαια, “και γιατί δεν έμπαινες στο site μας να δεις μόνος σου ποιοι και τι είμαστε;”. Η απάντηση είναι απλή: γιατί έτσι θα συντελούσα στο να κάνω αυτό που κατέκρινα, θα σας χάριζα ακόμα μία “επίσκεψη”. Φαύλος κύκλος. Ομως, αφού λοιπόν εσύ αποκατέστησες την αλήθεια, το μόνο πλέον που έχω να πω είναι, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ (ΣΑΣ). Αν όντως είναι έτσι όπως το περιγράφεις το site (η ώρα είναι προχωρημένη, αύριο δουλεύω και δεν έχω το χρόνο τώρα να ψάξω και αυτό το θέμα), μόνο μπράβο έχω να πω για την προσπάθεια αυτή και πολύ ευχαρίστως πλέον να σας χαρίζω την επίσκεψή μου, θα ‘ναι χαρά μου. Μάλιστα, υπο αυτό το πρίσμα, ΔΕ με πειράζει (ιδεολογικά και απο τη σκοπιά του “κοίτα τι κάνουν για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα”, γιατί και πάλι θεωρώ το όλο “πρωταπριλιάτικο” θέμα ξεπερασμένο και μπανάλ), και το αστείο σας. Ζητώ συγνώμη λοιπόν για τη λαθεμένη μου κρίση -μακάρι να μπορούσα να ξέρω, αλλά ήταν φαύλος κύκλος και ήμουν -δικαιολογημένα πιστεύω- όντως προκατειλημμένος. Να όμως που ξεκαθαρίστηκε το θέμα… Ολα καλά επ’ αυτού λοιπόν.
Mou aresei pou anaferese kai se epidermikh thewrish twn pragmatwn thelontas na embathineis otan eisai entelws asxetos, kai epash periptwsh theleis mipws na sygkrinoume ti exeis kanei esy kai ti egw gia thn skhnh?
Ektos apo sxolia paromoia me ta parapanw den nomizw na exeis kanei tipote perissotero, alla den bariese xreiazontai atoma san kai esena gia na anaboun ta aimata.
__Το αν μπορώ να σου απαντήσω σε όλα αυτό και αν μπορώ να είμαι απο καυστικός έως και ανελέητος, νομίζω πως μπορείς να το φανταστείς και μόνος σου. Δε μιλάς με κανένα παιδάκι, ούτε με κανένα πρόβατο ή “yesman”. Σου ανέφερα και πριν τους λόγους που κρατώ την ψυχραιμία μου και προσπερνώ τις παιδιάστικες (“ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Εγώ είμαι ο τάδες και έχω κάνει αυτά, ενώ εσύ δεν εχεις κάνει τίποτα”) προσβολές σου. Αλλωστε, αυτοαναιρείς τον εαυτό σου κατηγορώντας εμένα γι’ αυτό που εσύ ο ίδιος κάνεις (λες ότι δεν ξέρω ποιος είσαι και μετά αρχίζεις τους παροξυσμούς προς ένα άτομο για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα! και μη ξεχνάμε ότι εγώ δεν αναφέρθηκα προσωπικά). Αυτό το σημείο του κειμένου σου, ήταν δυστυχώς και αυτό που σε έριξε εν’ μέρη (μιας και σε πολλά άλλα σε βρήκα πολύ σωστό) στα μάτια μου, μιας και μου θύμησες τους “σκουριασμένους” και γραφικούς “μεταλοπατέρες” με τα “ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Τι έχω ΕΓΩ προσφέρει; Ενας εγώ και ένας ο Bach…” Ελπίζω, τώρα που βλέπεις πως η διάθεσή μου είναι να λυθεί η παρεξήγηση, να ζητήσω συγνώμη εκεί που σφάλω και να τα βρούμε, να αφήσουμε πίσω τους “εργάτες-Μάγια-η-μέλισσα-του-ροκ/μεταλ” και να πάρεις πίσω αυτά που είπες γι’ μένα μιας και ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ. Οχι γιατί με προσβάλουν, γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν ισχύουν, δε με ξέρεις, άρα είναι αυθαίρετα. Τέλος πάντων, είπαμε, τα προσπερνούμε γιατί όντως καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου. Αλλά όχι και να τις βγάλουμε έξω και να τις συγκρίνουμε (τις εργασίες μας για τη σκηνή), δε νομίζω πως μας ταιριάζουν τέτοιες ανόητες κοκορομαχίες. Αλλωστε -και ελπίζω να συμφωνήσεις- ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, είναι να είμαστε καλοί ακροατές, με ανοιχτά αυτιά και ανοιχτή ψυχή απέναντι στη μουσική. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε απο κάποιος το λόγο ή το δικαίωμα να έχει κι αυτός άποψη επειδή δεν έχει βγάλει δίσκο, δεν έχει ανοίξει site στο internet, δεν παραδίδει δωρεάν μαθήματα σολφέζ, κλπ… Δεν χρειάζεται να είμαστε εργάτες της μουσικής, υπηρέτες της τέχνης και άλλα τέτοια κενά και ματαιόδοξα… ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΧΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΜΑΣ… Οσο για το ότι είμαι άσχετος και επιδερμικός και όλα όσο εννοείς με το “άτομα σαν και 'σένα”… τέλος πάντων, είπα πως θα συγκρατηθώ -ελπίζω ν’ ανακαλέσεις.
Oso gia thn episkepsimothta se parapempw sta statistika tou martiou pou einai prin thn prwtaprilia gia na pareis mia geysh.
__Κάνεις λάθος, χαίρομαι να τα πάει καλά σε επισκεψιμότητα ένα site που είναι ερασιτεχνικό (απο εραστές της τέχνης) και μη κερδοσκοπικό. Οπότε μπράβο σας για το πλήθος της επισκεψιμότητας και φυσικά κάθε άλλο παρά με ενοχλεί. ΟΜΩΣ, αυτό δεν αναιρεί το ότι εξ’ αιτίας του πρωταπριλιάτικου αστείου, αυτή ανέβηκε ακόμη περισσότερο (όπερ και ισχύει αυτό που αρχικά έχω γράψει -αν και όπως προείπα ΔΕ με πειράζει μιας και δεν βγάζετε λεφτά απο την αυξημένη επισκεψιμότητα, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ). Αρα, δεν είχα άδικο σ’ αυτό που έλεγα. Αδικό, μιας και δε μπαίνουν απ’ αυτή τη πράξη λεφτά στη τσέπη σου (σας), ήταν το κατηγορώ μου -για το οποίο ζήτησα συγνώμη και το οποίο ανακαλώ.
- To prwtapriliatiko na sou pw thn alitheia oute egw perimena oti tha ekane toso thorivo, alla telika apo oti fanike htan petyximeno, kai ayto to nohma exoun ta protapriliatika asteia… kai eksalou mia fora ton xrono ginetai ayto.
__Τέλος πάντων, ο κάθε ένας με την άποψή του. Εγώ το θεωρώ ξεπερασμένο το όλο αστείο. Εκτός αυτού, το χαρακτήρισα και μπανάλ γιατί πόσα χρόνια τώρα έχω βαρεθεί ν’ ακούω απο κάθε πλευρά για σίγουρες πηγές που αναφέρουν την κάθε βλακεία για τα ονόματα που θα φέρουν στο Rockwave -φαντάζομαι κι εσύ κάποια στιγμή θα έχεις βαρεθεί να διαβάζεις για τις νέες (ΠΑΛΙ) φήμες για το ποιοι θα έρθουν μιας και είσαι και του χώρου (μάλλον) και μπαίνεις συχνά στο internet. Είπες τι πιστεύεις, είπα τι πιστεύω… νομίζω εξαντλήθηκε το θέμα, ο κάθε ένας εκ των αναγνωστών θα έχει την άποψή του και θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Θεμιτό και δίκαιο.
- den eixe kammia tetoia prothesh to protapriliatiko asteio, mono sou prosblithikes, kai einai prosopikh sou aisthish ayth, alla ayto pou den mporw na katalabw einai giati emfanizesai toso epithetikos apenanti se ayth thn kinhsh, egw perissotero ta exw parei me ta sygkrothmata pou anakoinwse proxthes h didi music para me to asteio, eksalou h anakoinwsh twn sygkrothmatwn einai gegonos, to asteio htan asteio kai perase.
__Οκ, με το που μου ξεκαθάρισες ότι δεν βγάζετε λεφτά απο το site σας, αυτομάτως κατάλαβα ότι πράγματι δεν ήταν αυτές οι προθέσεις σας και πλέον δεν αισθάνομαι προσβεβλημένος. Συμπεραίνω ότι κι εσύ κατανόησες γιατί ήμουν επιθετικός. Ακόμα να πω ότι συμφωνώ μαζί σου, στο δεύτερο μισό αυτών που γράφεις -ούτε εγώ έμεινα ικανοποιημένος απο τα ονόματα, αλλά η λύση είναι απλή: δε θα πάω. Αν όμως τελικά όλοι οι άλλοι πάνε (όπως πάνε και σε άλλα ονόματα που εμένα δε με συν-κινούν προ τη Μαλακάσα) τότε θα αποδειχθεί ότι είχε δίκαιο ο DIDIS. Αλλιώς, αν δεν πάει ο κόσμος σ’ αυτή τη μέρα του φεστιβάλ, θα αποδειχθεί "“τρανταχτά” ($$$) ότι είχε άδικο και μάλλον θα συμμορφωθεί (ελέω χρημάτων φυσικά).
__Τώρα σε όλα τα άλλα που αναφέρεις, δε θα πάρω θέση, γιατί έχω ήδη γράψει πολλά και δε θέλω να κουράζω άλλο ούτε εσένα, ούτε τους υπόλοιπους φίλους. Θέλω όμως να μου επιτρέψεις να σταθώ σε ένα σημείο, στο τελευταίο που είπες:
Wraia kritiria exete… BRAVO SAS
__Εϊναι άδικο, ορμώμενος πιθανόν απο τα νεύρα της μεταξύ μας διένεξης (αν και εγώ τη θεωρώ “απλά” μια ατυχή παρεξήγηση), να απαξιείς και να χλευάζεις όλο το forum. Πρώτον, ποιός σου είπε ότι όλοι διαφωνούν με αυτά που λες, ίσα - ίσα, είμαι σίγουρος (μιας και είμαι καιρό εδώ και δε βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα γι’ ανθρώπους που δε γνωρίζω) πως πολλοί συμφωνούν με αυτά που γράφεις. Δε νομίζω λοιπόν ότι βοηθά σε κάτι η ειρωνεία. Δεύτερον, και ποιος σου είπε εσένα (ή εμένα ή όλους μας), πως τα δικά μας κριτήρια είναι σωστά; Το τι είναι αντικειμενικό, είναι κάτι το πολύ υποκειμενικό και γι’ αυτό είμαστε εδώ…
__ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ. Καλώς ήρθες, συγνώμη για το μακροσκελές της απάντησης (ήθελα όμως να είμαι σαφής και “πυροσβέστικός”) και περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση σου. Καλή τύχη και στο site σου (σας), εύχομαι κάθε επιτυχία, μια πιθανή αναβάθμιση του χιούμορ σας και έλλειψη καχύποπτων στοιχείων (χιούμορ κάνω φυσικά!) και με την πρώτη ευκαιρία, σου υπόσχομαι πως θα το επισκεφθώ.
__Βασίλης.