Οι Scorpions στη Ξάνθη, στο γήπεδο του ΑΟΞ [24/7]

Τα πήραν όλα και έφυγαν.
Είχα την ευκαιρία να ακούσω κομμάτια όπως Make It Real, Pictured Life, Send Me An Angel, Wind Of Change, Holiday, Tease Me Please Me, Blackout, Big City Nights, Bad Boys Runnin Wild, Are You Ready To Rock, Coming Home, The Zoo, Loving You Sunday Morning, Rock Your Like A Hurricane, Still Loving You, Coast To Coast και τα λοιπά…

Σημειωτέον, έκαναν κανονικά το Encore, και κανονικά είπαν το Rock You Like A Hurricane, και αντί να φύγουν έπαιξαν ακόμα ένα τραγούδι! Γενικά έδειξαν ότι γούσταραν τι φάση, γεμάτη όρεξη…
Από άποψη προέλευσης, ήμουν μπροστά αλλά μου φαίνεται αρένα ήταν σχεδόν γεμάτη, και οι κερκίδες ήταν λίγο άδειες στην άκρη… γενικά γύρω στους 15 χιλιάδες μας έκοβα. Ο ήχος μια χαρά.

ΥΓ. Το γήπεδο του ΑΟΞ είναι ΤΕΛΕΙΟΣ χώρος, κάντε και άλλες συναυλίες εκεί!
ΥΓ2. Σουπόρτ ποιοι ήταν; Δεν τους πρόλαβα πολύ αλλά πρόλαβα το κομματάκι “Wasting my time” και γούσταρα…

Ήταν η πρώτη φορά που είδα τους Scorpions live και γενικότερα η πρώτη μου μεγάλη συναυλία, μιας και μεγαλωμένος στην επαρχία δεν είχα την τύχη να παρακολουθήσω άλλο όνομα παρόμοιου βεληνεκούς.
Στο γήπεδο του ΑΟΞ πήγα κατά τις 8.30… Εκείνη την ώρα έπαιζαν οι Cyanide με το glam rock/metal τους να ζεσταίνει τον κόσμο μέχρι την εμφάνιση των Σκορπιών. H ανταπόκριση του κοινού ήταν καλή, ενώ η προσπάθεια τους δε με άφησε ασυγκίνητο παρ’ όλο που δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω την εμφάνιση τους και το είδος τους. Μετά από 45 λεπτά άφησαν τη σκηνή και η ανυπομονησία για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός που έζησε ποτέ η πόλη της Ξάνθης μεγάλωνε. Στις κερκίδες του γηπέδου υπήρχαν περίπου 5000-6000 άνθρωποι, ενώ η αρένα ήταν κατάμεστη από κόσμο. Αυτό μας κάνει σε κάθε περίπτωση πάνω από 12000 ανθρώπους, ίσως και 15000. Μετά το κλασσικό intro ξεκίνησε η εμφάνιση των Scorpions… Coming home και φύγαμε. Η μπάντα έδωσε τα πάντα πάνω στη σκηνή. Συνεχής κίνηση και επικοινωνία με τον κόσμο. Ίσως αυτή η προσέλευση και ο ενθουσιασμός του κοινού να ξάφνιασαν τους Scorpions που έδειχναν να το διασκεδάζουν. Με σωστή αναλογία ροκ κομματιών και μπαλάντων κατόρθωσαν να ευχαριστήσουν άπαντες και να κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο και στη 1 ώρα και 40 λεπτά που κράτησε η εμφάνιση τους. Μάλιστα, στο καθιερωμένο encore ύστερα από τις παρακλήσεις του κοινού αποφάσισαν να παίξουν και το when the smoke is going down (νομίζω εκτός προγράμματος). Πάντως pictured life δεν ακούστηκε και γενικότερα κάποιο από τα κομμάτια που συνηθίζει να παίζει ο Uli στις guest εμφανίσεις του. Ελπίζω η σημερινή συναυλία και η προσέλευση του κόσμου να αποτελέσουν το έναυσμα για νέες συναυλίες στην περιοχή. Άλλωστε περίπου οι μισοί, ίσως και παραπάνω, ήταν απο τους γύρω νομούς…

Pictured Life νομίζω το άκουσα… δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος. :-k

Eπαιζε και ο Uli μαζι με τους Scorps;;;

Οχι… Απλά λέω πως όταν δεν είναι αυτός δεν παίζουν τραγούδια από την περίοδο του…
Από τοπικό site (exei photos): http://xanthipress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3777:e-scorpions&catid=7:civilization&Itemid=8

Ο ΑΝΤ1 ειχε ρεπορταζ για τη συναυλια της Ξανθης και μπορω να πω οτι ηταν …ξεκαρδιστικο.

Κατ’ αρχας μιλησε για 18.000 κοσμο, ασχετα αν στον τιτλο της ειδησης εγραφε 40.000.

Επειτα ανεφερε τα εξης:

“Το δημοφιλεστερο ροκ συγκροτημα των τελευταιων 40 χρονων κλπ κλπ με τον τραγουδιστη του συγκροτηματος να τηρει την υποσχεση που εδωσε πριν τη συναυλια ‘θα σας ροκαρουμε σαν …τυφωνας’”.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol::lol:#-o:lol::lol:

:lol:

We will rock you like a hurricane;

Ε οχι
:lol:

Λοιπον…γυρισα και γω απο Ξανθη,με ενα πραγματικα επεισοδιακο παρασκευοσαββατοκυριακο…
φτανουμε παρασκευη ξανθη,πηγαινουμε καρφι στο γηπεδο,μπαινουμε μεσα,φευγουμε μπροστα αρενα και αρχιζουμε ψυχολογικη προετοιμασια.

Cyanide4 αν γραφεται ετσι το συγκροτημα που ανοιξε…ομορφη μουσικη,και με εναν τραγουδιστη που αδικειται σε αυτο το ειδος…το παιδι επιανε φωνητικα που σου τιναζουν τα μυαλα στον αερα…
οι απομενοι οι cosmoκατι δεν μου παν κ πολλα…το να βγαινεις ντυμενος la glam,και να παιζεις κατι τελειως διαφορετικο ειναι προδοσια στην τρου ποζερ μουσικη…

εντωμεταξυ στα σαππορτ να μην μπορω να μιλησω απτον πονο,μιας και το δοντι μ ειχε αλλα σχεδια για το παρασκευοβραδο…κανω υπομονη λοιπον οσο μπορω να προλαβω οτι προλαβω απο σκορπιονσ πριν καταρρευσω…βγαινουν οι σκορπιονσ,εκπληκτικα σκηνικα μπορω να πω,ειπαν κλασσικα τραγουδια και οχι με πολυ καλο ηχο,και καπου στο big city nights εγκαταλειπω την συναυλια και αρχιζει ο μαραθωνας για φαρμακα…εχασα το πιο ωραιο σημειο της συναυλιας…δεν πειραζει ομως…σκορπιονσ ειναι…θα τους ξαναδουμε.

Δεν πήγα, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως το μετάνιωσα μιας και δεν μου αρέσουν οι σκορπιοί. Σίγουρα πάντως ήταν με μεγάλη διαφορά το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός όχι της Ξάνθης, αλλά γενικότερα της ανατολικής μακεδονίας και Θράκης και το μόνο που ίίίίσως μπορεί να το κοντράει είναι το πρώτο metal healing που είχε γίνει και είχε μεγάλα ονόματα. Όπως έγραψε και στο Facebook ένας από τους πραγματικούς ροκάδες που υπάρχουν στην Ξάνθη (για αυτούς που ξέρουν, αυτός που είχε το rock city) η Ξάνθη εκτός από παραθεριστικό, οικολογικό και θρησκευτικό τουρισμό που έχει μπορεί άνετα να κρατίσει και συναυλιακό αλλά ποίος θα φέρει όνοματα στην Ξάνθη ? αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, πάντως ελπίζω (όπως και όλοι οι Ξανθιώτες) πως κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί (όχι οι σκόρπιονς) ακόμα και με ένα μικρότερο όνομα

Υ.Γ. το site , έχει ένα λάθος μιας και τα 13000 κόσμος δεν είναι το ρεκόρ του γηπέδου αλλά τα 15.500 κόσμος σε ένα μάτσακιον με τον Π.Α.Ο.Κ. επι εποχές ΑΟΞ χωρίς να υπάρχει το πέταλο ακόμα.

Υ.Γ.2 Πάντα τέτοια

Καπου εδω βρισκεται το σημαντικοτερο οφελος μιας τετοιας περιοδειας ανα την Ελλαδα ενος συγκροτηματος παγκοσμιου βεληνεκους. Αυτοι που χλευαζουν το οτι οι Γερμανοι παιξανε στην Ξανθη και σε αλλες πολεις τις επαρχιας μαλλον προτιμανε οι κατοικοι αυτων των πολεων να μπορουν να απολαυσουν μονο τις καλοκαιρινες περιοδειες του Μιχαλη Χατζηγιαννη και της Δεσποινας Βανδη.

Αλλη μια γερη εμφανιση απο τους Scorps λοιπον με αξιοζηλευτη προσελευση. Παντα τετοια και εις το επανιδειν. :wink:

Σωστος.
Πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ και πολλά συγκροτήματα που να μαζέυαν 10-15000 κόσμο όχι στην Ξάνθη, αλλα ούτε και στο Τεραβαιμπ…

Έγραψες!!! Άσε τους ειδικούς μεταλοπατέρες να γκρινιάζουν… Όσες φορές και να έρθουν Ελλάδα θα (προσπαθούμε) να είμαστε εκεί 8)