Sepultura

Τελευταία περιοδεία λέει και το διαλύουν

:cry:

μήπως αυτό σημαίνει eloy στους slipknot?

Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά θεωρώ ότι είναι ευσεβής πόθος. Για Seps τώρα τι να πούμε… Αξιοπρεπείς σίγουρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η φυγή του ενός στην αρχή και του άλλου αργότερα ήταν καταλυτική για το τι σημαίνουν Sepultura για 'μένα προσωπικα. Και ποτέ δεν ξεπεράστηκαν οι δίσκοι με Cavalera μέσα, γιατί η χημεία της μπάντας τότε ήταν αξεπέραστη.

2 Likes

Ξεθάβω αυτό το τοπικ γιατί πρόσφατα έμαθα τα νέα ότι διαλύουν την μπάντα. Νέο το οποίο ίσως να μην είχα μάθει ποτέ, αν δεν έβγαζαν το The Cloud of Uknowing EP…

… το οποίο μου άρεσε αρκετά, σε σημείο που δεν ξέρω αν έχασα κάτι που τους είχα παρατήσει από το Roots μέχρι τα αξιοπρεπή/καλά Machine Messiah και Quadra. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα ήμουν τόσο επιεικής αν, αντί για EP, έβγαζαν έναν δίσκο των 60-70 λεπτών.

Σε κάθε περίπτωση, hail σε μια μπάντα που επηρέασε το metal των late 80s και 90s όσο ελάχιστες. Με έναν - πάλι από τους ελάχιστους - drummers με χαρακτηριστικό ήχο και δικιά του σχολή.

Ακόμα και για την περίοδο με Green, που σίγουρα έπεσαν ποιοτικά στη δισκογραφία τους, ήταν πάντα πολύ δυναμικοί στο σανίδι και αξίζουν σεβασμού.

8 Likes

Τελευταια ευκαιρία να τους δεις λαηβ φέτος το καλοκαίρι.

Ρησπεκτ στους αδελφούς που έχουν αρνηθεί επανένωση, αν και δεν συμφώνω προσωπικά . Ίσως από τα πιο χαζά μπιφ της σκηνής.

εκτός αν τα βρουν σε λίγα χρόνια. Κρίμα για σεπτς, είχαν και άλλο και θα λείψουν

Τι ρισπεκτ μωρε που κανουν επαναηχογραφησεις και βγαίνουν τουρ για να παίξουν δίσκους Sepultura;

2 Likes

Mεταξύ μας τώρα, το Morbid Visions βγήκε πολύ καλό στην επανηχογράφηση.

Το έχω πεί πολλές φορές εδώ μέσα, το Dante XXI είναι τεράστια δισκάρα και - για μένα - είναι ίδιας αξίας (μουσικά όχι σαν επιδραστικότητα) με Chaos AD.

3 Likes

Εγώ το θεωρώ τίμιο. Έχουν τσακωθεί άσχημα, δεν μιλάνε εδώ κ 30 χρόνια. Μέχρι κ πριν κάποια χρόνια θα χεζοντουσαν στα φράγκα αν λέγανε το ναι στα παρακάλια που δέχονταν. Αλλά δεν κορόιδεψαν τον κόσμο , μαγκιά τους

2 Likes

Ε καλά την μουσική τους παίζουν, δεν την κλέψανε …

Η μουσικη ανηκει σε 2 ακομα ατομα οχι?

Ρησπεκτ απειρο μονο σε Κισσερ και Παουλο.

Τα αδερφια απλα μεχ.

1 Like

Και πρέπει να είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που τα ιδρυτικά μέλη, δικαίως ή αδικώς, αποχωρούν από το “δικό τους” καταξιωμένο συγκρότημα, έστω και διαδοχικά.

Θυμήθηκα παρεμπιπτόντως και μια συνένετευξη που είχε δώσει ο Max o Cavalera πριν κάποια χρόνια και θέλοντας να τονίσει την ηθική πλευρά όπου η συντροφικότητα μεταξύ των μελών υπερτερεί των αυστηρά επαγγελματικών, δήλωσε ότι “κι εμείς θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο μπασίστα εκείνο τον καιρό, αλλά δεν το κάναμε”! Το λές και μπηχτή!

Ε εντάξει και δικά τους είναι, έχουμε δει πολύ χειρότερα.
Όσο καλοί και να είναι οι Seps μετά τον Max ποτέ δεν έφτασαν το επίπεδο που ήταν με τον Max, και μιλάμε για μια από τις κορυφαίες μπάντες στο μεταλ γενικά

Ρισπεκτ σε τέτοιες περιπτώσεις ειναι κατι τύποι οπως ο Robert Plant.

Οτι οι seps με τον Green δεν έπιασαν το προηγούμενο επίπεδο, ειναι γεγονός.

Όπως δεν το έπιασε και ο Max.

Καλα για Igor που τα ήθελε για χρόνια μονα ζυγά δικα του , τι να πεις .

Και όχι δεν εχω respect για τις ηχογραφήσεις των cavalera με το λογότυπο των seps .

3 Likes

Όπως και σχεδόν κανείς μετά από την πρώτη δεκαετία δημιουργίας. Οι Seps παρέμειναν μια χαρά μπάντα και μετά την φυγή των Καβαλλέρων. Οι δύο τελευταίοι τους δίσκοι ειδικά ήταν πολύ ωραίοι.

4 Likes

Πάντως το ρισπεκτ πάει στο ότι δεν άλλαξαν γνώμη και δεν τους ένοιαξαν τα -μάλλον-πολλά λεφτά που θα έπεσαν στο τραπέζι για πιθανό reunion

2 Likes

Στο περίπου.

Τους ένοιαξε να κάνουν περιοδείες και κυκλοφορίες με τα τραγούδια των Sepultura στα γεράματα.

Οι Metallica που κάνουν περιοδείες με τα τραγούδια του Mustaine και του Cliff είναι καλοί όμως, ε;

6 Likes

συγκεκριμένα οι Καλύτεροι ! :sunglasses:

1 Like

Μπερδευτηκα παρα πολυ με αυτην την παραγραφο. Τι ακριβως εχει να πει ο Μαξ Καβαλερα για την φαση? Μονος του δεν εφυγε απο την μπαντα? Και μαλιστα επειδη η υπολοιπη μπαντα, συμπεριλαμβανομενου του αδερφου του, δεν ηθελαν την Γκλορια ως μανατζερ πια?

Προσωπικα θεωρω την Γκλορια οτι χειροτερο συνεβη ποτε στους Σεπουλτουρα. Τους διελυσε την μπαντα, και μπηκε αναμεσα σε αυτην την συντροφικοτητα που αναφερει με τεραστιο ποσο ειρωνειας ο Μαξ. Ο οποιος τους πουλησε και εφυγε γιατι δεν ηθελαν την γυναικα του ως μανατζερ. Τραγικα πραγματα τοτε.

2 Likes

Γενικά περίεργη φάση οι Σεπουλτουρα

Ενώ είμαι φαν Καβαλλερα, όταν ηρθαν χωρίς Κισσερ κιολας στο Ριλιζ οι Σεπς ήταν πολύ καλύτεροι από Soulfly με Μαξ

Δεν λέει κάτι αυτό για την καλλιτεχνική αξία των εμπλεκόμενων, όλοι παικταράδες είναι. Μεγάλος παίκτης ο Κισσερ, μεγάλος ο Μαξ ο Ιγκορ , ο Γκριν ωραία μουσικη έβγαλαν όλοι κλπ

just saying που απόλαυσα εγώ καλύτερα κομμάτια των Σεπουλτουρα

1 Like