Speed/Thrash Metal κυκλοφορίες

Καλό ακούγεται. Πάντως, ενώ μου αρέσουν σαν ήχος, ποτέ δεν τους είχα σταθερά στο playlist μου (ίσως επειδή δεν είναι και τόοοοσοι πρωτότυποι). Πιστεύω ότι live ίσως είναι καλύτεροι ακόμα.

@Deathster στην Στοκχόλμη θα τους δεις; Το σκέφτομαι να τους δω 5/04 μαζί με Havoc αλλά βαριέμαι χωρίς παρέα με τόσο δρόμο που θα κάνω (για Βέλγιο εγώ).

2 Likes

Eγω τους εχω 5 λεπτα αποσταση με το μετρο.Θα πρεπει να βαριεμαι παρα πολυ.

1 Like

Έχει λίγες μέρες που ακούω το νέο Havoκ και προς το παρόν μπορώ να πω ότι είμαι ελαφρώς απογοητευμένος.

Δεν έχουν βγάλει καμιά πατάτα βέβαια αλλά νομίζω η προσπάθεια τους να πάνε προς ένα πιο τεχνικό στυλ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την αμεσότητα των προηγούμενων τους άλμπουμ.

Ωστόσο αυτό που εδώ και 2-3 μέρες ακούω συνεχώς είναι το νέο κομμάτι Warbringer

https://www.youtube.com/watch?v=nGl-RT7KX7g

Το πρώτο που είχα ακούσει και έχει ποσταριστεί και πιο πάνω, δεν με είχε ενθουσιάσει. Τούτο εδώ όμως είναι τεράστιο κόλλημα. Μου θύμισε το Violent Revolution από Kreator και τολμώ να πω ότι είναι το ίδιο κολλητικό.

Δεν θα βαριεσαι, μην σε παρει ο διαολος.

https://www.youtube.com/watch?v=vkwWlPtKXdE

Νέο Tankard που απλά τα ΄σπαει. Ειδικά το video είναι μεγάλη θειλα. Ειδικά για όσους από εμάς πλησιάζουν σταθερά τα 40.

black leather diapers!!

1 Like

Πολύ νέκρα έπεσε.
Πρόσφατα ο @Vic έκανε αναφορά σε άλλο τόπικ στον Kenn Nardi και θυμήθηκα αυτή την σχεδόν άγνωστη tech-thrash μπάντα από την Ουκρανία(!). Όχι τυχαία βέβαια μιας και στο προπέρσινο ντεμπούτο της έκαναν guest εμφανίσεις σε αυτό το κομμάτι οι Kenn Nardi (Anacrusis), Alan Tecchio (Watchtower) κ.α.
Ο λόγος για τους Bestial Invasion (καμία σχέση με το κομμάτι των Destruction -δε θα βρει κανείς πολλές επιρροές αν και ο Wilkens συμμετέχει κι αυτός στο παραπάνω τραγούδι) που έχουν σαφή σημεία αναφοράς τις παραπάνω μπάντες, τους Agent Steel, τους Spectral Incursion (άλλη άγνωστη μπαντάρα) κοκ.

Εδώ το άλμπουμ τους στο Spotify: https://open.spotify.com/album/7gNLNLwWaRWAzukVqvT4CU

1 Like

Δεν τους ήξερα αυτούς, ούτε και τις συμμετοχές, θενξ Αλεχάντρο, ενδιαφέρουσα πρόταση! Ούτε στο archives αναφέρει τους πάντες, τον Nardi καθόλου. Πώς και τους έψησε όλους ο τύπος, μπράβο, τι κάνει το ίντερνετ!

Το έβαλα τώρα και είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν είμαι σίγουρος πόσο μου αρέσει ακόμα, δεν είναι από τα πράγματα που μπορώ να αποφανθώ άμεσα. θα τσεκάρω και τον δίσκο (youtube όμως! :stuck_out_tongue:)

Spectral Incursion! Nα ένα όνομα που έχω να ακούσω χρόνια. Είχα πάρει το Anthology (τα άπαντα δηλαδή) πριν 5-6 χρόνια, πολύ ωραία μπάντα.

Και ο δίσκος που ακούω τώρα είναι πολύ καλός, κλασικούς Agent Steel δεν μου θυμίζει, ίσως την εποχή Omega Conspiracy - Order of the Illuminatti στα φωνητικά. Ωραίοι πάντως, θα ασχοληθώ! :slight_smile:

έντιτ: Ο δίσκος είναι πολύ καλός, great find! :+1:

1 Like

Ίσως βρεις πιο ενδιαφέρον το EP τους που ακολούθησε (υπάρχει κι αυτό στο youtube). Ακούγεται πιο “κατασταλαγμένο” αν θες.
Τους Spectral Incursion τους ανακάλυψα μέσω του Anthology, έψαχνα κάποια από τις περιποιημένες κυκλοφορίες της Stormspell (ήταν οι Air Raid, ή οι Skeptor; -άλλη ενδιαφέρουσα tech speed/thrash μπάντα) και έπεσα σε ένα βιντεάκι τους στο Youtube και αμέσως το παρήγγειλα!

1 Like

Στο ίδιο χωράφι:

Πάλι έχουμε το θέμα με τα ψιλο-αδιάφορα φωνητικά αλλά μουσικά μιλάμε για πολύ ενδιαφέροντα και ωραία πράγματα. Είμαστε σε τεκ καταστάσεις με τζούρες από τους γνωστούς διαστημανθρώπους, παλιούς και νέους αλλά χωρίς ακραία πράγματα, αρκετά στρωτά και με ποικιλία και κυρίως έμπνευση. Δεν είναι του ενός ακούσματος αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω, προσωπικά με έχει κερδίσει και με κερδίζει όλο και παραπάνω.

1 Like

Νέο Annihilator. Kαλούλι αλλά τι να το κάνεις το καλούλι… Ωραία αλλάγή αλλά τραβάει πραγματικά πολύ ώρα χωρίς λόγο. Και δεν μου αρέσουν τα φωνητικά του Τζεφ, αδιάφορα.

Αρχικά νόμιζα ότι γνώριζα τη μπάντα, αλλά εν τέλη επρόκειτο για αυτούς τους Ιταλούς με το συγγενές όνομα και μουσικό ύφος. (οι οποίοι παίζουν -όχι τυχαία- support στους Voivod στην Ιταλία και ετοιμάζουν το πρώτο τους full-length 3 χρόνια μετά το παρακάτω EP)

To Droid θέλω να το ξανακούσω, μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω πίσω από τα generic φωνητικά, από τα οποία πάσχει το 80% του σύγχρονου θρας.

Φαντάζομαι πως θα γνωρίζεις τους Black Fast που προσωπικά τους θεωρώ από τις καλύτερες προτάσεις -ψυχοπαίδια των Vektor.

1 Like

Ναι, ναι! Αμφότερους ξέρω, ειδικά οι Black Fast μου αρέσανε πολύ, ήταν στο τοπ του 2015 στην λίστα στο μπλογκ.

Αχ, αυτά τα φωνητικά, πώς θα πειστούν οι νέοι να ζοριστούν να ψάχνονται για τραγουδιστές της προκοπής δεν ξέρω! Μετά τον Ανσέλμο όλοι γίνανε τραγουδιστές!! :stuck_out_tongue:

1 Like

Οι Bestial Invasion που λέγαμε παραπάνω κυκλοφόρησαν το νέο τους single για τον επερχόμενο δίσκο.
Ακούγεται promising.

Τις τελευταίες μέρες άκουγα το EP του από το 2016 και είχα στα θετικά το μπάσο (και σαν ήχο-παραγωγή και σαν παίκτη) και τα φωνητικά. Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και στο παραπάνω τραγούδι.

Επίσης, όποιος δεν έχει ακούσει τους Αυστραλούς Harlott, ας ρίξει μια αυτιά. Πολύ κοντά σε Slayer -αν ο ΚΚ αποφασίσει να συνεχίσει χωρίς ΚΑΙ τον Araya, μάλλον αυτόν εδώ τον τύπο θα προσλάβει- αλλά και με Testament περάσματα.

Έρχεται νέο Evil Invaders

1 Like

Αν και ντεθίζει λίγο το βάζω εδώ γιατί και θρασίζει και θυμίζει Vektor όσο τπτ άλλο και γαμεί αλά Black Future, δλδ χωρίς σάλιο :stuck_out_tongue:

Εύγε!!!

3 Likes

Σε ανάλογο ύφος και μουσικά και θεματικά και οι Vexovoid

τσεκάρω Βlasteroid, σουπερ αυτό που ακούω. Αφήνουν καλή σπορά οι Vektor τελικά!

1 Like

Επενδύστε τα επόμενα 35 λεπτά σας άφοβα

Με καθυστέρηση ενός έτους… ποτέ δεν αργά να σπάσεις έναν σβέρκο και μάλιστα ντόπιο.

1 Like

Mε τον @nir1 στα φωνητικά και εξώφυλλο από τον τύπο που έχει κάνει το Pleasure to Kill! :slight_smile:

Πολύ ωραίο δισκάκι, δεν ανακαλύπτει τον τροχό αλλά έχει χαρακτήρα και ωραίο songwriting που συνδυάζει σπιντ / θρας και πάουερ πινελιές(Malevolent Torture αδυναμία).

Μετά από καιρό έπεσε στην αντίληψη μου κάτι αξιόλογο:

Νέο Black Fast και η σπορά των Vektor συνεχίζει να βγάζει καρπούς

Οι Γερμανό-ουκρανοί Pripjat με τέρμα γκάζια Thrash/Speed

host image free