Ξεκαθαρα… και εμεις και οι καλλιτέχνες
Δεν ξέρω τι λέει ο angry metal guy αλλά το Spotify Duo με 10,50 το μήνα είναι ότι πιο οικονομικό υπάρχει εκεί έξω. Μπορεί το Tidal να δίνει καλύτερη ποιότητα ήχου (που το μέσο αυτί δύσκολα καταλαβαίνει) και ίσως να δίνει και καλύτερα λεφτά στους καλλιτέχνες αλλά αν θέλεις να στηρίξεις μία μπάντα πήγαινε αγόρασε φυσικό προιόν, merch ή πήγαινε στη συναυλία τους… My 2 cents
Στο ίδιο θέμα
Έκοψα το Spotify πριν κανένα χρόνο και πήγα στο tidal που αφενός έχει καλύτερη ποιότητα ήχου αφετέρου πληρώνει καλύτερα τους καλλιτέχνες.
Βέβαια οι λόγοι για την μεταπήδηση δεν ήταν τόσο αυτοί. Ήταν κυρίως οι αλγόριθμοι του Spotify που άρχισε να προωθεί ΑΙ generated μουσική (για να μην πληρώνει τα ψίχουλα), όπως και η προώθηση διαφόρων podcast με τουλάχιστον συζητήσιμες θέσεις.
Αν δεν το είχα κάνει τότε, μάλλον οι επενδύσεις του μεγαλομαλακα Ek θα με ωθούσαν να το κάνω τώρα.
Πλέον Bandcamp είναι η πρώτη μου επιλογή και Tidal η δεύτερη λόγο Tidal Connect.
Γενικά αυτό που μενδιαφέρει ειναι η καλυτερη ποιότητα στον ηχο με ακουστικά είτε από κινητό ειτε ενσύρματα απο pc, σε συνδιασμό πάντα βέβαια με την ποσότητα τραγουδιών και καλλιτεχνών που μπορεί να βρεί κάποιος.
Σε θέμα ήχου και tidal και apple music απόσο κατάλαβα είναι πιο ψηλά.
στο Tidal (ανάλογα και με τον εξοπλισμό σου) έχεις τουλάχιστον CD quality ήχο (ενδεχομένως και FLAC hi-res) με ενσύρματη σύνδεση. To Apple Music σου δινει CD quality ή ALAC - σχεδόν εξίσου καλό με το Tidal. Και τα 2 είναι lossless ενώ το Spotify είναι lossy και compressed.
Αυτά τα 2 είναι μάλλον ο καλύτερος συνδυασμός ποιότητας ήχου, συνδεσιμότητας και καταλόγου.
Εμενα παλι με ενδιαφερει αυτο, διοτι οσο καλα κι αν ειναι τα ακουστικα μου (που ειναι μετρια), το spotify παιζει κυριως εκει και απο τα ηχεια του κινητου. Στον υπολογιστη ακουω ελαχιστα, με ηχομπαρα που δεν ειναι και πρωτης διαλογης.
Τι λεει λοιπον ο ανταγωνισμος σε αυτο;
Στο tidal βρίσκω τα πάντα σχεδόν, σίγουρα όσα θα έβρισκα και στο Spotify. Εχει το δωρεάν μήνα δοκιμής τον οποίο είχα χρησιμοποιήσει και έψαχνα τα πιο underground συγκροτήματα που άκουγα και δε δυσκολεύτηκα ποτέ να σου πω την αλήθεια.
με μπερδευει λιγο η φαση με το πακετο συνδρομής.
τέσπα εβαλα δοκιμαστικό για 1 μήνα και θα τσεκάρω. πάντως ενώ στο iphone βλέπω max quality στα settings, μόλις συνδέομαι απο pc δεν μπορώ να επιλέξω το συγκεκριμένο(ενσυρματα καλα ακουστικά και εξωτερικη καρτα ήχου).
το καταφερα τελικα κομπλε. ενω στο κιν ηταν οκ, στο pc δεν μπορούσα μέχρι που τελικα το δοκιμασα μεσα απο το app εγκατεστημενο στα windows και οχι απλα απο browser.
Θ α κάνω μερικές μέρες τις δοκιμές μου. Σιγουρα το περιβάλλον δεν ειναι τόσο φιλικό αλλα οκ.
Για να μην επιβαρυνουμε το τοπικ εδώ, ισως αν θέλουν κ άλλοι να ανοιξουμε ενα ξεχωριστό στο φορουμ σε περίπτωση που έχει αρκετούς ακολουθους η φάση.
Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο.
Κι εγώ το duo χρησιμοποιώ, μαζί με τον bro.
Θα με ενδιέφερε να πήγαινα σε άλλη πλατφόρμα μόνον αν ήταν σημαντικά καλύτερη η ποιότητα του ήχου κι εφόσον παρέχει τέτοιου είδους συνδυαστικά προγράμματα.
Το ματιάσαμε και πήγε 1,5 ευρώ πάνω
Έχω φύγει ηδη. Πρόλαβα κ ακύρωσα πριν την ανανέωση του μήνα. Πλέον tidal. Ζορίζει λίγο στην αρχη μέχρι να συνηθήσω αλλα φαίνεται τίμιο.
Από podcast τι παίζει στο Tidal?
Το Tidal έχει και δωρεάν έκδοση ή μόνο συνδρομητική;
Εγω τρεχω σε δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών σε καμια βδομαδα περιπου ξεκιναω να πληρώνω.
Η διαφορά στον ηχο σε iphone με απλα ακουστικα δεν είναι κάτι που αξίζει σαν λόγος για να φύγεις απο το spotify.
Σε pc ομως με εξωτερική κάρτα ήχου και καλα ενσύρματα ακουστικά κάνοντας κ κάποιες ρυθμίσεις απο την εφαρμογη, το αποτέλεσμα ειναι ανώτερο.
Επειδή ακούω πολλη πουσικη στον υπολογιστή μου, αξίζει νομιζω η μετάβαση. Το κιν το εχω μόνο για ταξιδια κ περπάτημα.
Επειδη σκοπεύω να πάρω συντομα κ καλα ακουστικα ψειρες, θα επανελθω για σχετικό τεστάρισμα.
Προσοχή με τα ακουστικά.
δε ξέρω τι έχει το tidal αλλά τα περισσότερα που άκουγα στο σποτιφυ τα έχω βρει στο podcast republic
Αξίζει τον κόπο η μετάβαση μόνον αν έχεις καλό εξοπλισμό.
Από android κινητό, με ηχομπάρα του κατοστάρικου, δεν άκουσα αξιόλογη διαφορά.