Αρα ξερουμε και τι θα δουμε…
Τα εχουμε πει.
Εχω πολυ υψηλες προσδοκιες και απαιτησεις απο το επομενο επεισοδιο.
Το 4ο ηταν για μενα εξαιρετικο, και γουσταρα παρα πολυ την φαση στην Imperial Base και ειδικα την αναφορα στον υψηλο M-count που εχει το γιοντακι (midichlorians )με εναν αστερισκο:
Αν και βρισκω παρα παρα πολυ γαματη την ιδεα του οτι χρειαζονται το γιοντακι για το αιμα του και το γεγονος οτι εχει υψηλο αριθμο midichlorians (τα οποια απλα ΓΑΜΑΝΕ και χαρηκα πολυ που τα αναφεραν), ανησυχω τι μπορει να σημαινει αυτο για την συνδεση με τα sequels.
Ελπιζω να μην γινει καμια μαλακισμενη αναφορα στον Snoke και να μην δουμε τιποτα αηδιες για First Order και Kylo Ren και ολα αυτα τα αστεια που πλεον θα θεωρω απλα non canon στο συμπαν του Star Wars, γιατι ειναι ικανα να μου χαλασουν παρα πολυ το Mandalorian, το οποιο και το θεωρω οτι καλυτερο εχει βγει επι εποχης Disney αν εξαιρεσουμε τις animated σειρες (οι οποιες ουτως ή αλλως ειναι δημιουργημα του Filoni)
Το φοβαμαι αρκετα το τελευταίο…
Εκτος και αν ειναι για τον Παλπατιν
- >
Summary
Σιιιγουρα κάτι θα παίξει με first order, ο σνοουκ (ίσως η μεγαλύτερη πληγή μου στο Star wars) ποτέ δεν θα ξεπεράσω ότι τελικά δεν ήταν ο πλαγκεις πιστεύω δεν θα αναφερθεί, όσο για ασοκα απλά ανυπομονώ και αν και νομίζω ξέρω τι θα δω.
Δυστυχως, οι αναφορες στη sequel τριλογια ειναι δεδομενες, αν και ελπιζω πως filoni και favreau θα το κανουν με τροπο που δεν θα ειναι ριψοκινδυνος, γνωριζοντας το κλιμα που επικρατει στο fanbase. Εξυπνοι ειναι, δεν νομιζω πως θα ρισκαρουν εντονες συνδεσεις καθως υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να προκαλεσουν ζημια στη σειρα τους, οσο αγαπητη και να ειναι αυτη τη στιγμη. Πιστευω και ελπιζω πως οι αναφορες θα ειναι περιορισμενες και πολυ safe, χωρις αναφορα ονοματων η εστω, το κυριοτερο, εμβαθυνση σε αυτα. Κανα ‘‘first order’’ αν συνεχισουν να πετανε δηλαδη χωρις κατι ουσιαστικοτερο θα ειμαστε οκ
Πολυ δυνατα τα 2 τελευταια, teaseαρουν πολυ ενδιαφεροντα πραματα και plot points για τη συνεχεια. Τεραστια ανυπομονησια για το επομενο, οι λογοι προφανεις.
Διαβασα καπου οτι το επομενο επεισοδιο θα ειναι 57 λεπτα…
Μακαρι να εχεις δικιο. Αν το κρατησουν σε αυτο το επιπεδο, τοτε ολα καλα. Αν αρχισουν να λενε για Palpatine και Snoke, θα κανω πολυ ευκολα check out.
Τέταρτο επεισόδιο, ωραιος ο mando κάνει τα δικά του αλλά η κάψα μας είναι άλλη… Παρασκευούλα λοιπόν, αναμένουμε… Οφ mandalorian, τι έχει γίνει με εκείνο το lego holiday special? Δεν υπάρχει πουθενά?
H επεισοδιακή δράση είναι μια χαρά, ειδικά για σειρές όπως τις περιγράφει κ ο Ιάσωνας παραπάνω…
Σήμερα υπάρχει μια τάση πιο έντονη από τα 00ς και ειδικά τα 90ς, να ξεφεύγουν από αυτό το format ακόμα και τέτοιες πιο ανάλαφρες σειρές που ουσιαστικά κατά βάθος θέλουν να υπηρετήσουν αυτό το format και να το γυρνάνε στην πιο main story driven πλοκή ανα επεισόδιο επειδή έχει και καθιερωθεί στη συννείδηση του κοινού ως το βασικό format μιας σειράς αλλά και γιατί προφανώς πολλοί δημιουργοί το προτιμούν γιατί εξυπηρετεί ίσως καλύτερα το δικό τους όραμα -ασχέτως αν εγώ σαν θεατή πχ μπορεί να θεωρώ ότι το Mandalorian και το κάθε Mandalorian είναι για τα γούστα μου καλύτερο ως standalone επεισοδιακής δράσης σειρά-… για αυτό και όλο και περισσότερο η λέξη ‘‘filler’’ μπήκε στο λεξιλόγιο των θεατών όταν βλέπουν ένα standalone επεισόδιο μιας σειράς που στηρίζεται κυρίως σε ένα main plot που εξελίζεται σε κάθε επεισόδιο…
Εγώ προτιμώ προσωπικά την standalone φύση των επεισοδίων για κάποιες σειρές σαν το Mandalorian, γιατί νομίζω ότι ταιριάζει σε αυτό που θέλει σιγά σιγά να είναι και το Mandalorian, κοντά στις ρίζες της αρχικής νοοτροπίας και λογικής του Lucas για την τηλεοπτική/κινηματογραφική διασκέδαση γενικότερα, με episodic sequences δράσης και περιπέτειας έχοντας κύρια επιρροή παλιές σειρές/ταινίες scifi άλλων δεκαετιών οι οποίες λειτουργούσαν με αυτό το format… το έκανε στα παλιά Star Wars σε ένα βαθμό, σε πολύ μεγαλύτερο στα Indiana Jones, αυτή είναι η φάση του γενικά και οι δημιουργοί της σειράς προφανώς έχουν μιλήσει μαζί του πριν το οτιδήποτε… όπως ξαναείπε ο Ιάσωνας παραπάνω, το format της σειράς μου θυμίζει καλή 90ς τηλεόραση όλο αυτό και κάτι που αν ήμουν και εγώ τώρα παιδί θα τρελαινόμουν. βλέποντας τις ‘‘Εβδομαδιαίες περιπέτειες του Mandalorian and Yoda baby’’
Having said that, εκτιμώ την προσπάθεια και το όραμα, θα ήθελα όμως καλύτερα stand alone επεισόδια… στην πρώτη σεζόν, να πώ ότι θυμάμαι πάνω κάτω 2-3 επεισόδια από τα 8πόσαήταν και κανένα από αυτά γιατί είχε μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πεί με τρόπο που δεν το έχω ξαναδεί εκατό φορές αλλού, ή ακόμα και έτσι, με τρόπο που με ιντριγκάρει σαν θεατή… τα μόνα που κράτησα, ήταν όλα όσα πάνω κάτω συνδέθηκαν με Clone Wars και Rebels, είτε ήταν το τελευταίο, είτε οι Mandalorians κτλ
Στην δεύτερη σεζόν, το πρώτο μου άρεσε πολύ γιατί ήταν νομίζω ακριβώς αυτό που ήθελαν να πετύχουν και αυτό που ήθελα να δώ και εγώ σαν ένα standalone επεισόδιο δράσης και περιπέτειας: Είχε λίγο effort παραπάνω, από πχ να δώ 7 samurai από τα Lidl πάλι όπως στην 1η σεζόν ή… δεν θυμάμαι πραγματικά κάτι άλλο… Το 2ο δυστυχώς ήταν μια αχρείαστη μαλακιούλα, ενώ το τρίτο ναι, στα χνάρια του πρώτου + έξτρα πόντοι για ευνόητους λόγους. Το 4ο δεν το έχω δει δυστυχως ακομα, θα προσπαθησω να μαζεψω παλι 2-3 να δω γιατί μου αρέσει να τα βλέπω μαζεμένα. Όμως overall η δεύτερη στα 3 πρώτα της επεισόδια, μου αρέσει περισσότερο από την 1η μάλλον στην αντίστοιχη αρχή της
Και αυτό το videogame-ίστικο ύφος όμως των quests ακόμα και τώρα, καταντάει λίγο κουραστικό… 3 επεισόδια τώρα, 3 quests για να πάρει info. Ok, δεν λέω ότι είναι και χάλια επουδενί, αλλα ας προχωρήσουμε λιγάκι με κάτι άλλο σαν μαγκάφιν κάθε επεισοδίου.
Από αυτά τα επεισόδια που μένουν οκ πλην αυτών των 4-5 που μου άρεσαν, περνάω καλά αλλά σαν επεισόδια είναι αρκετά παιδικά/αδύναμα/προβλέψιμα να με κρατήσουν σαν αυτοτελείς ιστορίες. Περνάω καλά όπως έιπα αλλά μέχρι εκεί…
So far πάντως, την σειρά την βλέπω ξεκάθαρα για λόγους clone wars/rebels επειδή εμπλέκει χαρακτήρες από εκεί…μακάρι να ανέβει στο κομμάτι των standalone επεισοδίων όπως έκανε ήδη με το πρώτο επεισόδιο της 2ης, να δοκιμάσει πράγματα, να παίξει τεσπα με το τεράστιο potential ενός αχανή γαλαξία και να μην με κρατάει κατά κύριο λόγο εξαιτίας του blend με χαρακτήρες και γεγονότα των clone wars και το rebels… ίσως να έχω και υπερβολικές απαιτήσεις για μια σειρά Star Wars αλλά αυτό είναι μάλλον και προσωπικό κόλλημα, μιας και ξεχνιέμαι και όλα τα συγκρίνω με το Clone Wars/Rebels που ήταν τόσο παιδικό και τόσο ενήλικο ήθελα για ένα τέτοιο franchise.
Αν την έκοβαν αύριο πάντως, αφού τελειώσει -αν τελειώσει- με ότι αναφορές έχει σε Clone Wars και Rebels, δεν μπορώ να πώ ότι θα με ένοιαζε ιδιαίτερα. Η σαπίλα του cinematic franchise στην Disney era έχει βοηθήσει πολύ το Mandalorian στο να δείχνει έπος μπροστά στις περιπέτειες των Ρέη Φυν και του κακού συναπαντήματος…
υγ. και εννοείται δυστυχώς, εαν αρχίσει να μπλέκει έντονα first order, snoke και σια, θα την κάνω δυστυχώς με ελαφρά πηδηματάκια…
το τεταρτο μου φανηκε ψιλοφολα εμενα.
Δωσανε στον Καρλ Γουεδερς να σκηνοθετησει να πουμε και ειχαμε 4 screen wipes συνεχομενα με δυο παρεες να τρεχουνε στα ιδια χωλ ενος διαστημοπλοιου. Δικαιολογω τις σλαπστικ αηδιες με τον υδατανθρωπο γιατι οκ, δεν ειναι μονο για μενα το Μανταλοριαν, αλλα τι Καρλ Γουεδερς ρε μαλακα;
Και αφου δεν εχω δει τα CloneWarrs/Rebels φοβαμαι μηπως και δεν με τραβηξουν τοσο τα επομενα… Ειδωμεν
Καρλ Γουεδερς ρε μαλακα
καλή ευκαιρία να το γυρίσεις σιγά σιγά και να δείς τα clone wars/rebels καλύτερα, πολύ κρίμα να μην τα έχεις δεί καθόλου το καλύτερο Star Wars γενικά
κατά τα άλλα
Τι προβλημα εχεις με τον Απολλο Κρηντ?
Σκηνοθετικα παντως ηταν εξαιρετικο το 4ο επεισοδιο ε.
Δεν συμφωνω με ολα οσα ειπε ο Λουπιν (συμφωνω με καποια ομως σιγουρα) αλλα το αποπανω τεραστια αληθεια.
Καταρχας, Al Dillon ειμαστε
Δευτερον, διαφωνω. Μονο και μονο τα transitions να πιασεις, ήταν μετριο προς κακο.
Οτι υπαρχει αντικειμενικοτητα στο πως πρεπει να γινονται τα transitions ας πουμε.
Ναι, οταν κανουν μπαμ και σε βγαζουν απο την ατμοσφαιρα, τα θεωρω κακα. Ηταν πραγματικα σαν παρωδια εντιτ
Οκ δεν ενιωσα ουτε δευτερολεπτο ετσι, τι να σου πω
ολα καλα!
τωρα ομως εγω θελω να δω μανταλοριαν με τυλενολ
Summary
περαστικα σου
Παιδιά εγώ ευχαριστιέμαι την φασούλα άπειρα. Εχει πεσει το timing που κάνω μαραθώνιο στο σύμπαν sw , βρίσκομαι στα μισα 3ης σεζόν rebels,βλέπω παράληλα mandalorian, προχθές έβαλα το solo ( νταξ μαλακιούλα αλλα μην τα ξαναλέμε) και περιμένω πως κ πώς να ξαναδώ την παλιά 3λογία! Μακάρι να συνεχίσει το φρανσαιζ και με άλλες σειρές στο μέλλον…
Rebels ενώ ξεκίνησε κάπως παιδικό, μετα η εξέλιξη ηταν επική. Καλα μου τα ελεγαν οι φίλοι παραπάνω. Μονο κ μόνο που εσκασε μύτη ο Υπέρτατος, ήμουν κ εντελώς απροετοίμαστος για κάτι τέτοιο κ μάκουσε όλο το τετράγωνο…
Αφού σκέφτομαι να τσιμπήσω για το ps4 κανα fallen order που μαθαινω έχει αρκετά καλό lore και μετά να ξεχασω να βγω απο το σπίτι για πάντα…
Ετσι, και που εισαι ακομα. Η 4η σεζον εχει φασεις που ισως και να βαλεις τα κλαματα. Εγω τα εβαλα δηλαδη.
Περιμενω να το βαλει σε προσφορα το γαμω-Steam για να το παρω.